Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב למשפחה 65-70K

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מעוניין בהמלצה על רכב למשפחה בת 3 נפשות שאני מניח שתורחב ל - 4 במהלך ה - 3 שנים הקרובות.

איפיונים ודרישות:

1. ביום יום נסיעות קצרות ועירוניות. ממש מעט 10-15KM

2. מדי כמה חודשים נסיעה לצפון בה אשתי מעמיסה את כל הבית על הרכב. (כרגע הוא יונדאי גטס ואין לי מושג איך הכל נכנס...)

3. טיפולים - מעט וזולים. אינני מעוניין ברכב עם 90KM שחשוד בשפיכת מנוע ב 100KM....

4. דלק - ברור שעדיף חסכוני, אבל כאמור הנסיעות לרוב אינן רבות

5. חווית נהיגה - כבר שכחתי מזה. אשאיר זאת כעדיפות אחרונה.

6. אוטומט.

בקיצור רכב אמין וזול לאחזקה, אם אפשר גם נעים לנהיגה.

אני בגישושים ראשונים ואלה האפשרויות שעלו בראשי:

1. טויטה קורולה. נראה לי ששנת 2008 (מליסינג?) אפשר למצוא בתקציב.

2. פורד פוקוס 2008.

3. אולי להפמשיך עם סופר מיני כמו מאזדה 2 מודל 2009. אני קצת חושש מהגודל. היונדאי גטס גבולית.

תודה מראש...

פורסם

כל הדגמים שציינת יתאימו גם להרחבת המשפחה. שים לב שהקורולה ב-2008 בעלתתיבת הילוכים רובוטית ולא כל אחד אוהב אותה, עדיף למצוא דרך להתנסותלפני שאתה רוכש אותה. התיבה הרובוטית עלולה להיות גם מכשול בעת מכירת הרכב, אבל:

1. אתה מתכוון להחזיק ברכב עוד מספר שנים, כך שגם אבדן של 10% מהמחירון בגיל 7 יסתכם, אבסולוטית, בסכום לא גדול.

2. אולי עם ישראל ישנה את טעמו - בדיוק כפי שיש בשנים האחרונות חזרה לתיבה הידנית.

לגבי סופרמיני - משפחה עם 2 ילדים בהחלט יכולה להסתדר עם סופרמיני. אישית לא אהבתי את ה-2 (בחנתי אותה בסוכנות ופסלתי אותה מחוסר נוחות תוך דקות אחדות), והאמת היא שאני גם לא מתלהב מה-3 (יש לאשתי כזו, בליסינג), אבל יש מבחר גדול של רכבי סופרמיני שעשויים להתאים לך. ממליץ לך להתרכז בדגמים בעלי ישבן - כלומר תא מטען נפרד - הם יוכלו להכיל יותר ציוד כאשר יגיע לעולם הילד השני.

פרט חשוב מאוד למשפחה צעירה הוא נושא ההתאמה להובלת תינוק - חשובים עיגוני איזופיקס וכן אפשרות לביטול נוח של כרית האויר הימנית-קדמית. מסיבה זו אני לא מציע לך, למשל, את הליאנה וה-SX4 שנראות לי מתאימות מאוד לצרכיך מכל שאר הבחינות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לדעתי תתמקד במשפחתית, רצוי סטיישן או 5 דלתות, שתהיה שימושית יותר מרכב עם תא מטען. יש I30 CW, תתעניין.

עדיף שנה פחות ויותר בטיחות ומירווח פנים ומטען.

הסופר מיני לא יתאימו לכם לטווח של כמה שנים: צריך מקום לשני מושבי בטיחות, אולי הפרדה טריטוריאלית בין שניים שלא בטוח שתמיד יסתדרו. בשטח המטען : יגמר עניין העגלות - יהיו טיולונים, ואחרי זה אופניים ובין לבין ציוד ספורט והחצי בית שכבר הוזכר.

שימו לב לאיבזור הבטיחות, אצלי זה היה השיקול הראשי ולכן נבחרה הסניק.

בדוק היטב, גרסאות הליסינג מאובזרות פחות וגם איבזור הבטיחות בהן נחות.

לדעתי הפוקוס תתאים לכם בהרבה פרמטרים. גם הקורולה עם ההסתייגות שצויינה בתגובה מעלי. אם יש קיה סיד CW שמתלבשת בתקציב - בדוק גם אותה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

רוכב בודד, נסיוני הוא כי סופרמיני עם תא מטען נפרד יכול בהחלט להתאים גם למשפחה עם 2 ילדים ובדוחק גם עם שלושה. בעברי הרחוק נסיעות עם שלושה ילדים קטנים לכמה ימים באילת ביונדאי אקסנט מהדגם הראשון (סידור של בוסטר מאחורי הנהג, כסא בטיחות מאחור מימין, האשה ביניהם והתינוק בסל קל לפנים-מימין). צפוף אבל בהחלט אפשרי, אלא אם אתה יורד עם המשפחה לאילת פעמיים בחודש. מבחינת דירוג בטיחות יש לא מעט סופרמיני בעלות 4-5 כוכבי NCAP, אם כי אני מתיחס לדירוג זה בחשדנות מה - מספר רק חלק מהסיפור, אבל אין לרשותי דירוג טוב יותר.

אם אחזור עוד קצת אחורה - לימים שבהם היו לי שני ילדים צעירים מאד - הסתפקתי ברנו 14 שהוחלפה לשקודה פייבוריט שאפילו תא המטען הקטן שלה הספיק לעגלה+הציוד הדרוש. למזלי הילדים שלי התחילו ללכת בשלב מוקדם ומעולם לא נזקקתי ליותר מעגלה אחת ברכב. המסקנה שלי מכך היא שסופרמיני יכולה בהחלט להספיק למשפחה עם שני ילדים.

אם המצב הכלכלי אינו מזהיר לא צריך לרוץ למשפחתית שתהיה יותר יקרה ברכישה ובעיקר באחזקה השוטפת. לדעתי רכב בסגנון של יונדאי אקסנט יכול להתאים מאוד עם ילד אחד וגם כאשר יוולד תינוק. כמובן שאם האמצעים מאפשרים יש יתרון ברכב יותר מרווח.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה חברים.

אני כמו sperial דווקא חושב שנוכל לחיות עם סופר מיני די בקלות ביום יום.

אגב הרכב מתוכנן להחלפה נוספת עוד 3 שנים +-.

לילדה הנוכחית בת שנתיים אנחנו כבר כמעט לא משתמשים בטיולון, עוד שנה אני מניח שכבר בכלל לא.

הילד הבא מתוכנן לעוד איזה שנתיים.

sperial - אם אלך על הכיוון הזה על איזה רכב היית ממליץ?

פורסם

מצטער - הני עם משפחה בגודל של משפחתיות, הסופרמיני האחרונה שלי נמכרה ב-2001.

מכל מקום - אני חוזר על מה שכתבתי קודם - חפש את אחד מהדגמים במבנה "3 קופסאות" כדי להרויח קצת נפח בתא המטען.

תכוכניות לטווח של 2-3 שנים כבר קשה לבצע כיון שלתנאי השוק יכולים להשתנות לחלוטין.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אהלן,

בהמשך לנ"ל יש לי "ליד" להונדה אקורד 07 עם 80,000 ק"מ שעומדת בתקציב.

מה דעתכם?

המחיר טוב והרכב בטוח טוב, ומכיוון שהמחיר נמוך משמעותית ממחירון הירידת ערך ייתכן ופחות תורגש.

הדבר שמטריד אותי הוא תחזוקה.

האם לדעתכם \ נסיונכם הטיפול ברכב כזה יהיה יקר? האם הוא נחשב לאמין?

תודה מראש.

• תוכן חדש...