Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מהנדסי בניין להתפקד.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5432 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם ישנו תקן שמחייב פתיחת דלת למרפסת רק כלפי פנים ומהו?

האם זה נכון גם במקרה של פתיחת הדלת לתוך חלל מקורה במרפסת?

האם דינה של מרפסת לצורך העניין זהה לגג?

כעת נעבור לעניין עצמו. רכשתי דירת גג מהקבלן. ישנו פתח בין המטבח לגג שסיכמנו שתהיה שם דלת פתיחה על ציר כי זה לא פתח גדול מספיק לויטרינה כנף על כנף.

אני רציתי לעשות דלת עם פתיחה החוצה לתוך המרפסת. היא תפתח לחלק המקורה של המרפסת.

מהנדס של הקבלן טוען שהתקן אינו מאפשר את זה ויש לעשות את הדלת פנימה בלבד.

האומנם?

תודה.

פורסם

גיגלתי קצת. ישנו תקן ת"י 4001 חלק 1

כותרת התקן בעברית

דלתות אלומיניום: דלתות מזוגגות שאינן דלתות כניסה ראשית.

אבל לא מצאתי ברשת את הנוסח שלו. האם מישהו יכול לבדוק מה כתוב שם?

תודה.

פורסם

הקבלן צודק. הדלת היחידה שנפתחת החוצה היא דלת ממ"ד וזה מהסיבה שאם אתה נמצא בחלל ויש שריפה או מקרה חירות אחר שמחייב אותך לפתוח את הדלת תוך פאניקה שלא יווצר מצב שתנסה לכיוון ההפוך ותחשוב שהיא נעולה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ישנם תקנים רבים לגבי דלתות. נדהמתי מהכמות.

כל אחד מדבר על כוון אחר. אין אחידות. הרי פתח מילוט לא דומה לפתח מעבר בין חללים, כך שאני לא מסכים עם קביעה שזה אחיד.

מעניין אותי מה באמת כתוב בתקן 4001 חלק 1. זה שמדבר על דלתות אלומיניום מזוגג.

כי לפי מה שהבנתי כל עוד החלל שאליו הדלת נפתחת מקורה - אין בעיה.

השאלה עם זה נכון.

פורסם
הדלת היחידה שנפתחת החוצה היא דלת ממ"ד וזה מהסיבה שאם אתה נמצא בחלל ויש שריפה או מקרה חירות אחר שמחייב אותך לפתוח את הדלת תוך פאניקה שלא יווצר מצב שתנסה לכיוון ההפוך ותחשוב שהיא נעולה.

שטויות.

דלת ממד נפתחת החוצה מסיבה אחרת.

המשקוף של הדלת קטן מהדלת, ואפילו רצפת הממד מוגבהת מרצפת החלל שבחוץ.

במקרה של הדף מפגיעה מחוץ לממד, בשום מקרה הדלת לא תוכל להפתח פנימה או לעוף פנימה ולפגוע במי שבפנים מאחוריה.

ליתר בטחון, בתכנון ממד יש להשאיר את הקיר שמול הדלת מבטון מזויין, ולוודא שאין בזוית של 45 מעלות חלון חיצוני מול הדלת.

הסיבה היחידה שהדלת נפתחת החוצה - כמו שציינתי, כדי שלא תפתח פנימה במקרה של הדף מפגיעה מבחוץ, ותפגע באנשים שאמורים להיות מוגנים בפנים.

אתה אולי מתייחס לכיוון פתיחה של דלתות במסלול בהלה, שתמיד נפתחות אל כיוון המילוט, אין קשר לממד.

לענין המרפסת - אני מכיר מרפסות שהפתיחה שלהן היא הזזה כנף על כנף, ולא נתקלתי בתקן מחייב לפתיחה כלפי פנים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

מביקורים רבים בדירות חדשות במסגרת עבודתי ראיתי דלתות מרפסת שנפתחות גם כלפי פנים,חוץ והזזה

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

כתת רגליך לספרית מכון התקנים ושם תוכל לקבל את כל התשובות

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...