Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קניית יהלום

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2814 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש טבעת אירוסין לחברה (אישה לעתיד),

בכל מקום שחיפשתי ביומיים האחרונים באינטרנט ראיתי אבנים ממוצעות ומטה.

החלטתי לחפש אבן בנפרד וטבעת בנפרד.

אני לא יודע מה הסדר גודל של מחירים כשקונים אבן בודדת ככה שקשה לי להגדיר תקציב, מקווה שתוכלו לעזור לי עם זה.

אני רוצה יהלום שבאמת ינצנץ עם החזר אור יפה,

איזה שילוב אני צריך מבחינת המאפיינים של צבע, ליטוש, וכו' כדאי לי לחפש?

כרגע חשבתי ללכת לכיוון של 0.25 קראט, VVS1, צבע D-F, ליטוש עגול.

יש לכם המלצות למוכרים שיסכימו למכור אבן אחת?

אני נע בין אזור טבריה לחיפה אבל אם ממש כדאי להגיע לאזור המרכז זה לא בעיה.

תודה מראש.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

• תגובות 61
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי אתה הולך רחוק מידי. לאבן בגודל רבע קאראט לא צריך נתונים כאלה, חבל על הכסף שלך.

מספיק לך אבן עם נתונים אמיתיים של צבע H ונקיון של 1vs או אפילו SI1. בעין לא מזויינת, לא ניתן להבחין במה שפחות

מ SI.

אם אתה רוצה אני יכול להמליץ לך על מישהו שמוכר גם אבנים בנפרד, גם טבעות בנפרד עם אפשרות שתביא אבן בעצמך

וגם הכל יחד. אבל הוא נמצא באזור הבורסה ברמת גן.

הבעיה שרוב החנויות בארץ מחזיקות טבעות עם אבנים באיכות נמוכה מזו המוצהרת, והתעודות שהן מספקות הן בד״כ ממכונים

לא רציניים, ואז אתה מקבל אבן שבפועל היא I או J ורשום לך בתעודה F או H, וכנל לגבי הנקיון ואיכות הליטוש.

פורסם

oshri is right,

no need for you to aim too high with D-F VVS as its not a big size stone.

you can use a G-H in VS2-SI1 quality and it will look great.

make sure stone is not heavy or flat, that will "kill" the sparkle of it, depth of the stone should be 60-62% of the stone diameter). (

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לצערי- הסיכוי שתקבל אבן בצבע D-F ובניקיון VVS1 הוא נמוך עד בלתי אפשרי.

נחלק את התשובה ל- 2 , אבן עם תעודה ואבן בלי תעודה

אבן עם תעודה :

אם אתה מתעקש על כזו, אתה חייב לקנות אבן עם תעודה של אחד משני המכונים האלו :

GIA - המכון הגמולוגי האמריקאי

HRD- מכון בלגי.

באופן עקרוני רק אלו יבטיחו שאתה מקבל בדיוק מה שאתה רוצה. ( יש עוד כמה מכונים בעולם עם תעודה אמיתית אבל הם לא נפוצים בארץ)

כל תעודה אחרת שתנתן לך בארץ כדוגמת EGL, IGI , IGL וכאלו, נמוכה יותר בסטנדרטים שלה מאלו שהזכרתי (האמריקאי או הבלגי)

אבן ללא תעודה :

במשקל שאתה מבקש רוב הסיכויים שתקבל אבן ללא תעודה.

לכן, הצהרת המוכר לגבי הנקיון והצבע של האבן הם החלטתו בלבד, והוא יכול להגיד שזו אבן בצבע D ובדרגת נקיון FLEWLESS

ולך יהיה קשה להתווכח איתו.

עצתו של EDEN82 נכונה אבל קשה לי לראות איך תדע כי מדובר באבן שהיא HEAVY - כלומר דחוסה וקצרה , או FLAT כלומר ארוכה ודקה.

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

שיהיה במזל טוב!!

אני הצעתי לפני 3 שבועות וקניתי באזור הבורסה ממכר.

אם אתה רוצה אני יכול לשלוח לך את המספר שלו בפרטי.

"לאונו שלי 3 דלתות, 3 דלתות לאונו שלי, לולא היו לה 3 דלתות לא הייתה זו האונו שלי"

פורסם

לוקי2, בגלל זה לדעתי אין לו מה לחפש בחנויות בארץ כלום, כי יש להם אבנים עם תעודות של

מכונים שלא אומר מה הייתי עושה עם הנייר שהם הוציאו...

המלצתי, קנה את זה ממישהו שאתה סומך עליו, ואתה יודע שמה שהוא אומר לך זה הנתונים

האמיתיים של האבן/ים, ולא משהו אחר.

כבר נתקלתי בלא מעט אנשים שאמרו שקנו אבן כזו וכזו במחיר מסויים, ואתה אומר להם שזה לא הגיוני

(ואני לא יהלומן או משהו, רק מבין קצת בדברים האלה מנסיון אישי), והם מתווכחים איתך שזה נכון.

אחרי שהם הולכים להערכה רצינית, או אפילו יהלומן אמיתי שמציץ באבן דקה וחצי, הם מבינים

שנתוני האבן האמיתיים נמוכים ב 1-2 דרגות מאלה שאמרו להם.

פורסם

לכן, הצהרת המוכר לגבי הנקיון והצבע של האבן הם החלטתו בלבד, והוא יכול להגיד שזו אבן בצבע D ובדרגת נקיון FLEWLESS

ולך יהיה קשה להתווכח איתו.

עצתו של EDEN82 נכונה אבל קשה לי לראות איך תדע כי מדובר באבן שהיא HEAVY - כלומר דחוסה וקצרה , או FLAT כלומר ארוכה ודקה.

for the color: if the stone is pure white than its probably D-E, if it has slightly yellowish shade than its lower, probably G-H (if its more yellow than its low color).

for the clarity its more difficult to explain.

regarding checking if stone is heavy or flat, very simply, ask the seller to get a gage, thats the tool to check stone measurment, check the stone diameter, than the depth and simply calculate it:

depth:diameter and than press %.

dont look for cerified stone, it will cost you more and as long as the stone dont have laser number on it (and in .25 you can be sure it doesnt) you cannot be sure the cert belongs to that stone.

just buy a stone which looks nice and seller looks trustable.

פורסם

אחרי שהם הולכים להערכה רצינית, או אפילו יהלומן אמיתי שמציץ באבן דקה וחצי, הם מבינים

שנתוני האבן האמיתיים נמוכים ב 1-2 דרגות מאלה שאמרו להם.

so what ?

same story with HRD certificates, the stone will get H VS2 in GIA, HRD will give same stone F VVS2 or VS1.

diamond dealer want to sell, he will tell you that he has the best diamonds and the stone your looking in is F VVS, you will take it to another dealer and he will tell you "that's a F VVS?!", its H SI1, take my stone,its better.

פורסם

עידן, ה WHAT הוא שאתה מביא להם בהתחלה אבן שהיא נראית יותר טוב, ובאיכות טובה,

אבל בגלל שאיזה מוכר מפגר בחנות אמר להם שיש לו אבן יותר גדולה עם נתונים יותר טובים,

הם חושבים שהם עושים עסקה טובה יותר, אבל בפועל מקבלים אבן נחותה, שנראית פחות טוב.

וכמובן שאין להם אבן מול אבן הם לא יכולים להשוות, אפילו לא במראה כללי.

בסוף אני ואתה מגיעים לאותו דבר, לקנות אבן שנראית טוב בעין, וממוכר אמין שמכירים.

פורסם

עזוב אותך משטויות באמ'שך :-D

קנה טבעת יפה וזהו.

לא בריא לשים רף גבוהה על ההתחלה.

ובנימה יותר רצינית - אמרו לך כבר. 25 נקודות זאת לא אבן שדואגים במיוחד לגבי נקיון וגם צבע.

פורסם
עזוב אותך משטויות באמ'שך :-D

קנה טבעת יפה וזהו.

לא בריא לשים רף גבוהה על ההתחלה.

ובנימה יותר רצינית - אמרו לך כבר. 25 נקודות זאת לא אבן שדואגים במיוחד לגבי נקיון וגם צבע.

לסיכום !

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

תודה על התגובות,

טעיתי במודעה המקורית ועכשיו אי אפשר לערוך, אני מחפש אבן בגודל 0.5 קראט. לא 0.25!

אם אין מה לדאוג בגדלים כאלה לגבי נתונים אז אין הבדל בעצם בין טבעת אחת לשניה ואז כבר עדיף לקנות את הכי זול.

לפי מה שאני מבין, לצרכים שלי מספיק לדאוג לצבע טוב וחיתוך כמו שצריך?

זתומרת צבע באזור של D-G,

איך יודעים אם החיתוך טוב?

אם הבנתי נכון 0.5 קראט צריך להיות בקוטר של 51 מ"מ ובגובה של 30.6-31.62 מ"מ מלמעלה עד למטה. אני צודק?

יש מצב שיהיו מידות אחרות? אם כן אז זה סתם יהלום מעפן? לא יהיה ברק טוב?

אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאנשים ספציפים שכבר יש לכם ניסיון איתם ושהכל בסדר.

שוב תודה רבה.

VW GOLF V5 2001

HU: Alpine 9873E COMP: Morel Hybrid Ovation 6.5

AMP: Crunch PZI 175.4 SUB: IDQ 10In

פורסם

חצי קראט זה כבר יותר משמעותי.אומנם זו לא אבן גדולה, אבל ההבדלים כבר יותר נראים לעין.

עדיין, לדעתי צבע של G-H עם SI1 או VS1-2 יתנו לך יהלום נוצץ ויפה.

כמו שאמרתי, יכול להפנות למישהו באזור הבורסה בר"ג, אם תרצה שלח ה"פ.

בנוסף, כדי לחסוך קצת בעלות, קנה אבן שהיא קצת פחות מחצי קראט, זה משמעותי מאוד

למחיר, אבל זניח לגודל הנראה לעין, והסיבה היא יותר מסחרית. אבן שהיא 0.45-0.47 תתן אותו

אפקט ותעלה פחות מ 0.5 ומעלה.

• תוכן חדש...