Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

בד"כ לאחר שהרכב עמד בשמש והתחמם לו אני נוהג לפתוח את כל חלונות הרכב ולאוורר תוך כדי נסיעה + מזגן,

אתמול אשתי הודיעה לי חגיגית שהיא קראה ואני מצטט :"באיזשהו מקום שחייבים להשאיר את החלונות פתוחים 2 דקות לפחות כי הפלסטיק של הדשבורד עובר תהליך פירוק ומשתחררים גזים מסרטנים..."

אני :shock: שאלתי אותה בשיא הרצינות והיא בשלה.

אז למען שלום בית,

משהו שמע משהו בנושא ? היש דברים בגו ?

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם

במדינה בה חוקקו חוק על סמך דואר זבל אני לא מתפלא על כלום

לא הוכח בשום מקום שטלפון סלולרי יוצר ניצוץ, בשום מצב, מול שום ברזל

ועדין יש חוק שאסור לדבר בטלפון סלולרי בתחנת דלק כי היה מייל שאתה יכול לפוצץ את עצמך ככה ויש מישהו שנשבע שראה מישהו שכיבה מישהו שנשרף איך-שהוא בתחנת דלק איפה-שהוא כי זה שלידו הצמיד משהו לאוזן מתי-שהוא, אז פה נהיה חוק משהו-משהו.

למעשה החלק הכי "מסוכן" (מכיל הכי הרבה אנרגיה מבחינת עוצמת שידור) בשיחה זה בכלל הקבלה שלה, ונגד זה אין חוק (אין חוק חובת כיבוי סלולרי בתחנת דלק, רק דיבור)

האמת מה אכפת לך, גם ככה המזגן עובד ככה טוב יותר, תשאיר חלון פתוח 2 דקות ותגיד לה שאתה דואג לבריאות שלה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

גם אשתי :lol:

אני לא יודע אם זה המקור:

http://www.musach.co.il/forum/showthread.php?t=1147

הכל נראה "מדעי" חוץ משלב אחד בשרשרת: הקשר בין מכונית סגורה ופלסטיקים בשמש לבנזן (Benzene).

דוקא נראה שעמידה "באויר הצח" מאחורי מכונית מונעת, או עישון סיגריה, מביאים לספיגת הרבה יותר בנזן.

:turn-l:
פורסם

אני זוכר ששמעתי או קראתי את זה איפשהו, יכול להיות רס"ן שמועתי ויכול להיות שלא.

בעולמנו כל יום מתפרסים מחקרים שזה אסור וזה מסוכן ואחרי כמה זמן מחקרים הפוכים לחלוטין.

כמו שאומרים, חיים זו מחלה שמתים ממנה בסוף :roll: אז תפיקו את המרב!

פורסם

האמת היא שזה נשמע די אמין, מה גם שמי שכתב את זה הוא רפי, הגולש גם כאן בפורום, ועושה רושם של בחור שאפשר לסמוך עליו.

אני מתחיל תמיד את הנסיעה עם חלונות פתוחים, ולאחר 2-3 דקות, כשהרכב מגיע לטמפ' עבודה אני מפעיל את המזגן. להיכנס לאוטו חם, אחרי שהיה סגור כל היום זה זוועה, עם או בלי סכנת הבנזן...

חוצמזה שהאוטו תמיד מאוורר עם חלונות רבע פתוחים במשך היום (יתרון של מקום העבודה)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני בטוח שרפי נסמך על מקור אמין, נמתין לתשובתו.

יובל- אין כשל בשרשרת. בנזן משמש כחומר גלם בסוגי פלסטיקים שונים.

מישהו שאני מכיר, שהוא מהנדס כימיה גם אמר לי פעם אחת שנסענו ברכב לוהט שהפלסטקים פולטים חומרים לא בריאים, כתוצאה מהחום.

פורסם

בימים ממש חמים, כשאני נכנס לאוטו, אני פותח את הדלת, ואפילו את דלת הנוסע, מחכה חצי דקה, על מנת שהאוויר החם הכלוא באוטו ייצא החוצה.

לגבי הפלסטיקה באוטו, אני זוכר שמדובר על הריח של ה"חדש" באוטו. גם אחרי שנה האוטו לעתים מריח מהחדש הזה.

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

נראה לי שגם רפי, בדאגתו לבריאותנו, נפל בפח הספאם.

חנן כהן - לא רלוונטי המצויין, סבור שאין במייל אמת.

"פלסטיק מהסוג ששמים באוטו (PE, PA, ABS) לא פולט בנזן, בטח לא בטמפרטורות נמוכות כאלה. בנזן הוא תוצר לוואי שריפת דלקים. בסופו של דבר - גם אם יש היו פליטות (שאין) זה בטל בשישים לעומת החומרים שנושמים בכביש, ומי שנוסע עם מזגן שלוקח אוויר טרי או חלונות פתוחים מכניס את כל הרעלים אליו לאוטו."

למישהו יש ראייה לכך שבנזן אכן נפלט מפלסטיק בחום השמש? בלי החוליה הזו, זהו ספאם.

:turn-l:
פורסם

גם אם נפלט (וכנראה שכן, בכמויות מזעריות) - הנזק זניח לעומת עישון פאסיבי, נשימת אוויר מזוהם מעשן כלי רכב וכו'.

תקראו פה תשובה מקיפה http://urbanlegends.about.com/od/automobiles/a/benzene_in_car_2.htm

בגדול יש יותר אדי בנזן בחלל רכב שנוסע (בגלל גזי פליטה שנכנסים) מאשר ברכב שחנה בשמש.

לי הספיק רק לדאות את ניסוח המייל כדי להבין שזה בולשיט.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בוקר טוב לכל משכימי הקום.

אני תמיד משאיר ברכבים שלי את 2 החלונות הקדמיים שלי פתוחים בערך 1 ס"מ.

תתפלאו, אבל גם בחורף לא נכנס גשם מהפתח הזה.

כמו כן, אני מניח, רק מניח את המגן שמש מסוג על הדשבורד (לא מאבטח אותו עם סכי השמש בתקרה).

כשאני חוזר לאוטו, אני פשוט זורק אותו למושב האחורי - הכי מהיר ויעיל שיש.

אגב, ל 2 הרכבים יש נעילה מרכזית בלבד (ללא הרמת חלונות) עם שלט - כמה נח !

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

פורסם

אוקיי לאחר קריאת כל המאמרים הלועזיים, הגעתי למספר תובנות:

א.הגיעו למדדים גבוהים יותר של בנזן מרכב נוסע [בעקבות זיהום אווירי מבחוץ].

ב. המדדים של הגז בתוך הרכב זניחים עד מאוד .

ג. אם בספק תאווררו [למרות ששום תועלת לא תצמח].

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
במדינה בה חוקקו חוק על סמך דואר זבל אני לא מתפלא על כלום

לא הוכח בשום מקום שטלפון סלולרי יוצר ניצוץ, בשום מצב, מול שום ברזל

ועדין יש חוק שאסור לדבר בטלפון סלולרי בתחנת דלק כי היה מייל שאתה יכול לפוצץ את עצמך

לא רק בישראל, גם במדינות אחרות, וחלק ממדינות ארה"ב. יש אפילו מדינה בארה"ב, שבה יש חוק שאוסר לתדלק בשירות עצמי.

http://www.youtube.com/watch?v=uw6-PhvcS3M דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אני אישית חושב, שלמרות שלעולם לא קרו מקרים שבהם שימוש בפלאפון בתחנת דלק גרם לשריפה, דווקא יש בסיס לחוק הזה, כי בטלפונים ישנים (עד שנת 2000) עם אנטנה חיצונית יכול להיווצר מצב שבו יוצא ניצוץ מהאנטנה.

אני תמיד משאיר ברכבים שלי את 2 החלונות הקדמיים שלי פתוחים בערך 1 ס"מ.

תתפלאו, אבל גם בחורף לא נכנס גשם מהפתח הזה.

גשם לא, אבל אבק/חול/לכלוך/חרקים/עכברים/נחשים כן.

עכשיו למה כדאי לאוורר לפני שמדליקים מזגן:

אוטו (במיוחד בצבע כהה) הופך בשמש לסאונה עם כ-50 עד 70 מעלות חום. צינורות איוורור ברכב גם מתחממים, ולמערכת האיוורור לוקח זמן להוציא מהם את האוויר החם, ולקרר אותם עם אוויר קר מהמזגן.

אתם מוכנים להיכנס מ35 מעלות חום בחוץ כדי לסבול עוד דקה-שתיים ב50-70 מעלות (מתקרב לטמפרטורה שבה מפסטרים חלב)? מבטיח לכם שחמסין/שירוקו הכי אכזרי יורגש כבריזה קרירה ונעימה אחרי מה שהולך אצלכם באוטו אחרי עמידה ממושכת בשמש הקיצית.

אני אישית לא, ולכן אני משאיר 4 חלונות פתוחים (בורכתי באוטו עם 4 חלונות חשמל, כשהאחוריים גם נפתחים עד הסוף) עד שמתחיל לצאת אוויר קר מהמזגן.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

בד"כ לאחר שהרכב עמד בשמש והתחמם לו אני נוהג לפתוח את כל חלונות הרכב ולאוורר תוך כדי נסיעה + מזגן,

אם אתה נוהג לעשות כך, זה הרי בדיוק מה שאישתך מבקשת לא? כי אתם נוסעים מספר דקות עם חלונות פתוחים.

בכל מקרה, לפתוח חלונות ברכב שעמד בשמש לכמה דקות זה דבר מאוד מתבקש, ללא קשר לגזים רעילים. זה מוריד תוך מספר שניות את הטמפ' כמה מעלות, וזה מורגש מאוד.

ככה שגם אם עניין הגזים הרעילים נכון, המצב נמנע, או ממוזער.

!AWDSOME

פורסם

כן אני נוהג לפתוח את החלונות אבל לא 2 דקות שלמות,

אלא עד שאני מרגיש שהטמפרטורה ברכב ירדה משמעותית.

[עד שאני מעמיס את הילדה לכיסא הדלת פתוחה, עד שאני נכנס לרכב ומעמיס את עצמי הדלת פתוחה,אני מניע כל החלונות פתוחים,

מגיע עד סוף הרחוב ואז סוגר את החלונות].

אז בכללי מהרגע שהרכב מונע ועד סוף הרחוב מקסימום 30 שניות גג דקה.

אבל הטמפ' ברכב כבר ירדה משמעותית.

ופה אגב הוויכוח עם האישה האם 40 שניות או 4 דקות.

[בגלל שתמיד חם לי אני ממהר לסגור את כל החלונות איך שאני מרגיש את שהמזגן התחיל לקרר משמעותית].

אגב בפיג'ו אחד היתרונות העצומים שלו זה המזגן המקפיא גם אם הרכב עמד יום שלם בשמש הקופחת תוך 30 שניות הרכב קר,

אחרי 5 דקות אני חייב לאוורר מבחוץ ולהוריד את המפוחים ל1 [אם אני משאיר את זה אני מסתכן בשני דברים או שהשמשה הקדמית מראה סימנים של כפור וקרח בתחתית שלה או שהתחושה באצבעות מתחילה להאבד].

טוב שם טוב משמן טוב

• תוכן חדש...