Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

אשתי לקחה ממני את הרכב הערב (סובארו אימפרזה 2002,ידנית) וכשהיא רצתה להניע-אין כלום לטענתה.ישהו עליו כל האחים שלה ואבא שלה ונאדה. הגעתי,דרדרתי אותו והנעתי (פשוט,לא?). משום מה,כשהרכב עדיין לא היה מונע והיו סביבו אנשים עדיין,רציתי להדליק אורות וכשהדלקתי-לאחר כמה שניות החל לצאת מעין עשן לבן מאיזור המצבר. הם אמרו לי שהם שפכו לפני כן מים רותחים על המצבר לנקות אותו (כאילו,מה הקשר לאירוע?....). לא משנה, אז זו הבעיה הראשונה.

כדקה אחרי שהשארתי את המנוע מונע, ניסיתי להדליק את האורות ושמעתי את רעש המנוע משתנה,כאילו מה כבר עשיתי. בכל מקרה נתתי לו עוד כ-10 דק' עבודה והדלקתי שוב את האורות,עדיין שמעתי שינוי קל ברעש המנוע אבל פחות ממקודם. לקחתי אותו לנסיעה של כעשר דק' ולפני שכיביתי אותו מקודם ליד הבית,הבאתי את הוולטמטר שלי וחיברתי אותו למצבר כשהמנוע מונע עדיין. קרה לי דבר מוזר, ברגע שחיברתי את הפלוס והמינוס לוולטמטר- המנוע השתנק ויצא ניצוץ ברגע המגע עם הקטבים. כאילו עשיתי מעין קצר במצבר.

כמובן שלא הצלחתי לבדוק את מתח הטעינה שרציתי לבדוק (בכל מקרה,קיבלתי אפס.כלום.)

הימרתי וכיביתי את המנוע. בדקתי את המצבר שוב,ועדיין אותה תגובה בדיוק-מתח אפס,קצר,הנורה בפנים הרכב שדלקה-כבתה לשינה ברגע המגע בקטבים.

ניסיתי להניע ורק שמעתי "טיק" כזה קטן ושום רעש של ניסיון סיבוב של הסטרטר. אה,יש לציין שהרכב אצלי כבר 3 שנים מאז שקניתי אותו מהבעלים הקודמים ועדיין לא יצא לי להחליף מצבר... ( גם כתוב עליו : 9/10 - מה זה אומר בדיוק? )

מה עושים? האם לחשוד במצבר? באלטרנטור? מחר שישי ואני חייב לתקן את זה! (אני שומר שבת)

באמת תודה רבה מאוד למי שיוכל לעזור לי ולענות לי על כל השאלות... :?

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

אם אתה רוצה שיבדקו לך את הבעיה וימצאו פתרון, בטח לגשת למוסך/ חשמלאי רכב או כל מקום שיבדוק האם זה באמת המצבר או בעיה אחרת.

שם גם יבדקו מה בדיוק רשום על המצבר כי 9/10 נראה כמו ספטמבר 2010 ואתה אומר שהמצבר לפחות בן 3 כך שזה לא מסתדר.

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם

גם לי זה לא מסתדר שכך כתוב על המצבר והרכב אצלי לפחות 3 שנים.

ד"א, אני לא זוכר איך כרגע בדיוק נראית הספרה 1 על המצבר אבל.... יש מצב שאני קראתי את זה הפוך??? כלומר, במקום 9/10 זה אמור להיות 01/6 ? חודש ראשון בשנת 2006?

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

גם לי קרה אותו דבר בדיוק שבוע שעבר ביום חמישי בערב כשביום שישי הייתי חייב לנסוע מחוץ לעיר.

בכל אופן, יכולות להיות המון בעיות שגורמות לזה, אצלי המצבר היה מ4/11 (ממש חדש) ומה שגרם לזה

זה חיווט ישן\רופף בין האלטרנטור למצבר.

בהצלחה.

פורסם
ולפני שכיביתי אותו מקודם ליד הבית,הבאתי את הוולטמטר שלי וחיברתי אותו למצבר כשהמנוע מונע עדיין. קרה לי דבר מוזר, ברגע שחיברתי את הפלוס והמינוס לוולטמטר- המנוע השתנק ויצא ניצוץ ברגע המגע עם הקטבים. כאילו עשיתי מעין קצר במצבר.

כמובן שלא הצלחתי לבדוק את מתח הטעינה שרציתי לבדוק (בכל מקרה,קיבלתי אפס.כלום.)

הימרתי וכיביתי את המנוע. בדקתי את המצבר שוב,ועדיין אותה תגובה בדיוק-מתח אפס,קצר,הנורה בפנים הרכב שדלקה-כבתה לשינה ברגע המגע בקטבים.

אני מניח שיש לך את הוולטמטר הפשוט והסטנדרטי שמוכרים ב50 שקל, האם הוולטמטר היה מכוון למדידת מתח?

כי לפי מה שנראה לי אתה כנראה לא כיוונת אותו למדידת מתח, אלא למדידת זרם, ו\או החיבור של הכבל האדום היה מחובר לכניסה

של ה-10 אמפר, אם אנחנו מדברים על אותו סוג של וולטמטר,

בכל מקרה כנראה קיצרת את המצבר עם חיבור לא נכון של המכשיר מדידה , כי לא נראה לי שאמור להתרחש משהו חריג כשאתה מנסה למדוד מתח במקביל במעגל DC

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

המצבר שלך ישן ולכן או שהחליט להחזיר נשמתו לבורא או שנגבר מהר כי אשתך השאירה אורות או משהו כזה.

המשפ' שפכו מיים רותחים על המגעים של המצבר כדי לנקוט את המגעים מהאבנית. שיטה מוכרת. חיים לזכור לנגב את המיים מהמצבר כי אחרת הם עלולים לקצר בין הפלוס למינוס וזה כבר קרה לי.

אתה לא הנעת את הרכב למספיק זמן כדי למלא את המצבר.

חיפוש בפורום יביא אותך להסבר כיצד לדעת האם יש לך בעיה במצבר או באלטרנטור באמצעות מד מתח.

אני לא יודע למה המד מתח יצר קצר, זה לא אמור לקרות. ולדעתי לא אמור לקרות גם בהסבר שכתב החבר מעלי, אבל תבדוק האם הוא צודק בכל אופן.

כל חשמלאי רכב ידע להגיד לך תוך דקה מה הבעיה, ואם אין בעיה נמשכת יוכל להטעין לך את המצבר. אפשר להטעין תוך פרק זמן קצר ואפשר להטעין למשך הלילה. האופציה השניה עדיפה אבל לפעמים אין ברירה.

כדי להגיע למוסך תניע בדחיפה כמו קודם, או עם כבלים.

בהצלחה.

אגב, מניסיוני המצברים הכי זולים והכי טובים הם אלה שקונים במחיר הכי זול באוטודיפו, וגם על זה תוכל לקרוא בשרשור המתאים.

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

פורסם

ESTK , אני מודה. צדקת.הפלוס של הוולטמטר היה מחובר לכניסה של ה-10A משום מה,טעות שלי. אבל סוג המדידה היתה נכונה,על מדידת מתח DC. הפעם לא קיבלתי לא קצר ולא ניצוץ ורק נשאר לי לבדוק אולי האלטרנטור לא מטעין את המצבר משום מה. הרי אם המצבר היה באמת מת,לא הייתי מקבל שום מתח נכון?

וכן,יש לי את הוולטמטר הפשוט של ה-50 ש"ח, הצהוב מדגם DT832.

תן חיוך ;) הכל לטובה!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...