Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5460 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שעה קלה הלכתי לראות את הקליאו ספורט שנת 2001(זאת עם הסנרוף) שמפורסמת ביד2(יד רביעית,146 אלף ק"מ)

הרכב במצב קוסמטי לא משהו,צריך לתקן פגיעות בפגושים ולצבוע את הגג ועוד כמה דברים קטנים אבל זה לא העיקר.

נגיע לבשר-לרכב יש(לטענת הבעלים-קצה שלדה) הוא הראה לי את הפגוש הקדמי(שכמעט ולא התקמט) וטען בגלל שהקורה נמצאת ממש על הפגוש אז יש פגיעה של 1-2 ס"מ.בכל אופן הוא מתחייב על זה שאין שסי(משמעות גבוהה)

חוץ מזה טיימינג נעשה לפני שנה וחצי ע"י הבעלים הקודם(וטרינרית שהחזיקה את הרכב 4 שנים-אם מישהו מכיר?) כאשר הוא לא יודע מה הוחלף-אבל דיברתי עם ניצן משאפט ואפשר להביא את הרכב ולראות את הפירוט של מה שעשו(כמובן באישור הבעלים).

חוץ מזה יש איזה חלק שגורם למנוע להיות רועש כמו בדיזל בסרק(משהו כמו הויראטור ב-HGT) ודורש תיקון/החלפה.שכחתי את השם..

הרכב עבר טיפול גדול אצל הבעלים הנוכחי כולל פלגים,ברקסים קדמיים ואחוריים הוחלפו(ידוע לי שהאחוריים זה עסק יקר).

גיר לא שופץ/הוחלף אבל לא חורק,ועובר בסדר(האם עדיין יכול להיות שהגיר יתפגר בהפתעה-משיחה שערכתי עם משה-גינתון הגירים ברכב הזה עוברים שיפוץ בתדירות גבוהה) עוד משהו זה שיש לו קוויק-שיפט,פילטר פתוח וצ'יפ למנוע

הוא עשה לי סיבוב ולא נפלתי מהביצועים(לא הרגשתי מכת כח ב-5000 סל"ד) וכבר נסעתי על אחת לפני כמה שנים.

המוכר טוען שיכול להיות שזה בגלל שהפרופורציות של התעררו מאז(זה המקום לציין שבארבע שנים האחרונות הייתה לי איביזה טורבו+צ'יפ).

מפאת חוסר זמן לא יצא לנו לבדוק את האחיזה של הרכב(צמיגים קדמיים הוחלפו לאחרונה).

ברכב יש סנרוף התקנה בארץ שדורש תיקון-מישהו עם רכב דומה אמר לי שסנרוף בקליאו ספורט פוגע אנושות בהתנהגות של הרכב ובאווירודינמיקה,הגיוני או שהוא סתם מחרטט ולא מבין?

המחיר מאוד אטקרטיבי(30 אולי פחות),זאת הסיבה שאני פוזל לכיוון הרכב הזה אחרי שתיכננתי לעבור לרכב רגיל אחרי ה-20VT שמכרתי לפני שבוע.

הקליאו תמיד קרצה לי(לפני ארבע שנים גם כמעט קניתי אחת),אני גם מוכן להתפשר קצת על אמינות בתמורה לכיף אך עם זאת לא במחיר של להיות כל שני וחמישי במוסכים(בוא נגיד שאם היא תתן לי 75% מהאמינות של ה-20VT אני יהיה מרוצה).

בכל אופן מה אתם אומרים כדאי-לא כדאי,אין ספק שיש לי חשש לקנות את הרכב מצד שני בא לי קצת ליישר פיתולים.

האם אני עושה את הטעות של החיים שלי?

אשמח לתגובות ממביני עניין(רצוי מבעלי קליאו ספורט בעבר או בהווה).

בעיקר לגבי העניין של הקצה שלדה(וההשפעה על כך בקליאו),הגיר הרגיש(באופן כללי) והאמינות בקליאו בת 10.

שכחתי לציין המוכר זה הבחור עם ה-gti6 המוסבת הכחולה אם מישהו מכיר..

turboy

פורסם

בתור אחד שמכר שבוע שעבר קליאו ספורט (אחרי שלוש שנים).

אני מציע לך חד משמעית לא לקנות את הרכב עליו אתה מדבר.

קליאו ספורט משומשת קונים רק במצב קרוב למושלם, הרכב בינכה אוהב מוסכים ולא חס על הארנק ובטח כשמדובר בכזו בת 11 שנה אוטוטו ועוד עם כל מיני שטויות כמו קוויקשיפט (ואני חותם לך שהגיר ייכנס אוטוטו לשיפוץ).

תעשה לעצמך טובה וחסוך את הכאב ראש הזה.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

אחחח , איך אני את התגובות הישראליות הנחרצות האלו....

pingaloca - הרי ברור שאחרי 3 שנים עם רכב מאותו סוג , אתה המומחה מס' אחת לגירים הספציפיים בכלל ולאחת המדוברת בפרט...

אחרי 8 שנים עם רכבי ספורט בכלל שמתוכם בילינו אחי הקטן ואנוכי עם RSI אחת לבנה וקליאו ספורט שנת 2002 שעדיין בבעלותנו ד"א, הדגם הוא לא סמל לאמינות , אבל - ויש אבל , אם הטיפולים נעשים בזמן והרכב ננהג רגוע בד"כ , כן אפשר לצפות (או לקוות...) לאמינות ממנו.

כמו כל דבר בחיים , גם בנושא הזה יש להפעיל שיקול דעת ולפעול בהתאם. למיטב ידיעתי, הדגם המדובר נמכר בלא מעט מעל המחירון כשמצבו מושלם (אני לצורך העניין כבר קיבלתי 10K מעל כבר פעמיים בשנה האחרונה).

רכב ספורט מהסוג הזה , בגיל הזה , מן הסתם ייסבול ממס' רג'קטים. למרות שמהתאור שלך ניתן להבין שסה"כ הרכב כן מטופל , הגיר כן מרגיש בסדר וחוץ מהדיפייזר (זה השם של החלק שעושה רעש של דיזל בדגמים האלו) אין ממש בעיות ראויות לציון....

השילדה ברכב הזה , כמו ב-206 , 106 ועוד כמה HOT HATCHES קטנות, נמצאת על גבול מבנה הרכב ולכן, כל מכה קטנה במהירות נמוכה תגרום למכת "קצה שילדה". ולכך יש משמעות סחירה כמובן.

במקומך, הייתי מבקש מהמוכר להראות לי פיזית את המכה ואת עומקה , ואם מדובר ב"קימוט" קל - אז המשמעות היא רק סחירות הרכב ואין לכך שום השפעה על ההתנהגות שלו - ואני מדבר מניסיון גם במקרה הזה, איזה גננת מפגרת נכנסה באחי לפני שנתיים במהירות תחילת נסיעה מרמזור (10-20 קמ"ש) ואכן קימטה במקצת את "האמבטיה" מאחורה.

לצורך העניין , כשמדובר במקת קצה שילדה , תמיד יקומו אלו שייזעקו חמס , לא לגעת בכלל וכו' ותמיד יבואו אלו שכל עניינם הוא פרופר בהתנהגות הרכב , מצבו המיכני - לטעמי , הדברים שבאמת חשובים בסופו של יום.

ולעצתי, אם תגיע לעמק השווה לגבי המחיר עם בעל הרכב ואכן תוודא בעיניך שלך, שהמכה אכן בקצה השילדה, מחכה לך חווית נהיגה שלעניות דעתי בסכומים הנ"ל, אין שנייה לה.

פורסם

לדעתי שווה בדיקה וקפיצה לשאפט עם תיאום מראש להתרשמות כללית.

המחיר ממש נמוך והק"מ מעולה.

גם הגיר שלי, ב158 אלף ק"מ, מעולם לא עבר שיפוץ ומרגיש כאילו הרגע יצא משערי רנו ספרד ולכן אני בטוח שגיר שהשתמשו בו נכון לא אמור לעשות בעיות.

הקוויק שיפט לא ממש מומלץ לקליאו והצ'פ לא מוסיף לה בשיט.

בנושא הכוח ב5000 סל"ד, תראה, זמינות הכוח בסל"ד מאוד גבוה ומרגישים את זה, האוטו לא מפרפר וטס קדימה אבל אתה כן מרגיש סוג של "מכת כח" וקשה להישאר לזה אדיש (קח בחשבון שעכשיו חם והביצועים יורדים קצת בגלל האוויר הרותח).

אני מאוד ממליץ לך לעשות סיבוב על קליאו שמורה ולהשוות עם הקליאו הנ"ל, ככה תדע אם הבעיה היא בציפיות והפרופורציות שלך או ברכב.

אגב, הרעש בסרק חדש לי לגמרי, מעולם לא שמעתי על קליאו עם התופעה הזאת, תבדוק שזו לא הוצאה מטורפת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

את הרכב הנה"ל גם אני ראיתי והתרשמתי לרעה האוטו במצב מכני ירוד שלא נדבר על מצב חיצוני כל האוטו תיקוני צבע

ויש את המכת שילדה שנמצאת בקורת אורך, לוח שעונים ספידומטר לא פעיל לטענת הבעלים יש לו תקלה בחיישן שלא הספיק לסדר,האוטו מרגיש חלש משמעותית מקליאו ספורט אחרת שנהגתי עליה על הרכב הנה"ל הבעלים נהג,לרכב יש רעש בסרק של מנוע דיזל לטענת המוכר הדייפייזר לא תקין

בררתי בקליאו נט ,יש צורך להחליף את החלק+חובה לבצע טיימינג מלא עלות מאוד גבוהה,הסנארופ לא עובד

האוטו נראה מוזנח חיצונית הרבה מכות ולחיצות פח צבע דהוי בגג והמחיר לא ממש מציאה מחירון לוי יצחק נכון להיום

הנו 25,000 ש"ח אז על רכב עם פגיעה בשילדה וצורך להוציא המון כסף על יישור קו לא משתלם כלכלית

אם כל הכבוד לרכב כמו קליאו ספורט לשלם על רכב כזה מעל המחירון אין סיכוי.

פורסם

ולי זה נראה כאילו לפחות שניים מבין שלושת המשתתפים בתרד הזה ממש רוצים את האולי מציאה הזאת לעצמם ומנסים להרוס אחד לשני.... אחרת למה לטרוח ללכלך? ולמה לעשות זאת מבלי להביא סימוכין בצורת בדיקה שנעשתה\ תמונה?

פורסם
את הרכב הנה"ל גם אני ראיתי והתרשמתי לרעה האוטו במצב מכני ירוד שלא נדבר על מצב חיצוני כל האוטו תיקוני צבע

ויש את המכת שילדה שנמצאת בקורת אורך, לוח שעונים ספידומטר לא פעיל לטענת הבעלים יש לו תקלה בחיישן שלא הספיק לסדר,האוטו מרגיש חלש משמעותית מקליאו ספורט אחרת שנהגתי עליה על הרכב הנה"ל הבעלים נהג,לרכב יש רעש בסרק של מנוע דיזל לטענת המוכר הדייפייזר לא תקין

בררתי בקליאו נט ,יש צורך להחליף את החלק+חובה לבצע טיימינג מלא עלות מאוד גבוהה,הסנארופ לא עובד

האוטו נראה מוזנח חיצונית הרבה מכות ולחיצות פח צבע דהוי בגג והמחיר לא ממש מציאה מחירון לוי יצחק נכון להיום

הנו 25,000 ש"ח אז על רכב עם פגיעה בשילדה וצורך להוציא המון כסף על יישור קו לא משתלם כלכלית

אם כל הכבוד לרכב כמו קליאו ספורט לשלם על רכב כזה מעל המחירון אין סיכוי.

טיימינג הוא אמר שהוטרינרית עשתה לפני שנה וחצי אצל שאפט(שם היא טיפלה ברכב ב-4 שנים שהיה ברשותה)ככה שאפשר לאמת את זה לראות מה עשו.

בלי שום קשר ב-6-7 שנים האחרונות קליאו ספורט ואיביזה טורבו הולכות חזק מעל המחירון,אז נכון ששוק הספורטיביות(ובכלל שוק יד שנייה הצטנן לאחרונה) אבל למצוא קליאו במחיר נמוך זה ממש לא משהו נפוץ.

אני כבר מבולבל מהתגובות המעורבות...

תיכננתי לראות בשנית את הרכב עם חבר של חבר שיש לו כזאת אבל עושה רושם שהוא לא ממש מכיר לעומק את הקליאו.

אני מכיר רק אנשים שמומחים ל-vagיות ולא לקליאו ספורט לצערי.

Pinacolada-בתור אחד שראה לא מעט קליאו בזמנו,היא אומנם מוזנחת מבחינת קוסמטיקה,אבל מכנית היא מטופלת ובמצב סביר.

בעצם אם הרכב אוהב מוסכים גם כשהוא שמור,אז אולי עדיף לילהתרחק באופן כללי מקליאו ספורט בת 10?

turboy

פורסם

fitch-לא תיכננתי לקנות קליאו ספורט.

כל העניין היה לעבור מרכב של מעל 40K לרכב זול יותר בתקציב של 25-30 ושיהיה גם מהנה לנהיגה(דוגמת מונדיאו 02 או פוקוס דור ראשון 5 דל' שמורות).

exodus-הוא טוען שהרכב מאיץ טוב יותר מ-197 אחרי שבדק את זה.

היה חם היום בצהריים ככה שבאמת יכול להיות שיש לכך השפעה.

הצ'יפ והקוויקשיפט אלו 2 הדברים הראשונים שהייתי מעיף מהאוטו.

הקליאו הספציפית נכנסה למשוואה ממש במפתיע.

סיכמתי איתו שאני אחזור אליו עם הצעת מחיר עד מחר בבוקר.

אני עוד מתלבט,לא יודע:roll:...

turboy

פורסם

לפי התגובה האחרונה שלך הרכב לא מתאים לדרישות שלך.

מי שקונה קליאו ולא משאיר בצד כמה אלפים לכל צרה שלא תבוא (ויש מספיק צרות בקליאו) פשוט משחק עם המזל.

לרכב יש הרבה מחלות עוד כשהוא היה חדש, אז על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ברכב שכבר מעל 10 שנים על הכביש.

ד"א, הרעש של הטרטור שהוא סיפר לך עליו זה הדיפיוזר וצריך לפתוח ראש מנוע בשביל לסדר את זה (היחידה נמצאת ליד הגל זיזים).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

נשמע פסיכי לחלוטין כל הסיפור הזה עם הדיפייזר שמצריך לעשות עוד פעם טיימינג מלא(אחרי שעשו לפני שנה וחצי) ולפתוח ראש מנוע.

כל היישור קו יצא קרוב ל-10k אם לא יותר וזה עוד ברכב עם נתונים שרחוקים מלהיות אופטימלים.

תודה לכולם,אני יורד מהעניין ויוצא לתקופת גמילה מרכבים ספורטיבים לשנתיים-שלוש(כמו שתיכננתי מלכתחילה)

מי יודע אולי בעתיד אעבור לקליאו 197.

turboy

פורסם
לפני שעה קלה הלכתי לראות את הקליאו ספורט שנת 2001(זאת עם הסנרוף) שמפורסמת ביד2(יד רביעית,146 אלף ק"מ)

הרכב במצב קוסמטי לא משהו,צריך לתקן פגיעות בפגושים ולצבוע את הגג ועוד כמה דברים קטנים אבל זה לא העיקר.

שכחתי לציין המוכר זה הבחור עם ה-gti6 המוסבת הכחולה אם מישהו מכיר..

תעשה חיפוש בפורום ותמצא לא מעט מודעות מכירה שלו. לידיעתך

vw-golf כתב:

זו פאקינג מדינה דמוקרטית, זה לא שהוא הרים יד על מישהו, אז חלאס, סתמו פיות!!
פורסם

חבר ושמו ROYTECH.

אני אולי לא המומחה העולמי כמוך לחרפות של רנו, אבל אחרי 2 קליאו RSI, רנו לגונה וקליאו ספורט, אני יודע לא מעט על רנו ומה הן עלולות לעולל לאזרח קיין בכיס ולדלדול ימי החופש שלו מהעבודה. אז לפני שאתה תוקף פה (כי זה הרי המנהג הקבוע של לא מעט מאלו שמסתובבים פה, לפני דעת על דבר וחצי דבר לגבי הזולת), תקשיב גם לאחרים ודבר ראשון שים בראשך את טובתו של המתייעץ.

לגבי הקונה ששאל, כמו שאלעד אמר (ולדעתי אפילו היה צנוע), אתה קונה רכב כזה, תחזיק עוד 10K בצד כי הצרות יגיעו ומהר, אבל אם אתה חכם אתה תמתין לאחת שלא תשתה לך את ה10K אחרי שבוע.

פורסם

תרשה לי לחלוק עלייך פינגה משוגע. גם רכבים שמורים עושים בעיות, מתייעצים איתי הרבה בעלי קליאו ואפילו כאלה שאני מכיר את רוב הבעלים הקודמים של הרכב.

ד"א, שלא תבינו מדבריי שהקליאו היא כזו רעה חולה, מדובר ברכב שיכול לספק פאן בכבישים הנכונים שכמעט אף רכב בכסף הזה לא יכול לספק (אלא אם כן כל מה שמעניין אתכם זה קו ישר) אבל מצד שני לא ניתן להתעלם מהעובדה שיש לרכב הרבה פאקים אמינותיים (גיר בעייתי, חיישנים, תושבות מנוע וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, זה בדיוק מה שאני אומר. לכן עדיף למצוא אחת שטיפלו בה כראוי ולא עם רשימת דפקטים כזו ארוכה עוד לפני שדיברנו על עולם ה"צומי" שהרכב הזה דורש מבעליו..

• תוכן חדש...