Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4879 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פורד מונדאו 2007 או מאזדה 3 2005 או יונדאי אלנטרה 2005 ?

על איזה רכב כדאי לי ללכת בהתחשב ששלושתם עברו בדיקה במכון מוסמך ונמצא שהכל תקין.

ובהתחשב בזה ששלושתם נכנסים לי במסגרת התקציב.

חשוב לי:

נוחות, צריכת דלק, תמורה למחיר, אמינות, תדירות ביקורים במוסך ושאר ירקות.

תודה לעונים. אנא זה דחוף.

פורסם

מבלי להכיר את הנתונים הספציפיים של כל הרכבים -

1. מזדה 3 אמורה להיות טובה יותר מהאלנטרה, וגם יקרה יותר משמעותית.

2. פורד מונדאו זה רכב מצויין ותמורה טובה למחיר. המונדאו מתחרה במזדה 6 ולא ב-3 ועלות האחזקה שלו צפויה להיות יקרה יותר מאשר של המזדה בעיקר בשל צריכת דלק גבוהה יותר.

בסופו של דבר הבחירה בין הפורד למזדה תלויה גם בצרכים שלך. באופן אישי הייתי בוחר במונדאו.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום

מהנסיון שלי הערך תמורה לכסף ( value for money ) שווה יותר ביונדאי, הרכב זול יותר עם יותר פינוקים מהרכבים האחרים בדר"כ.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

מאזדה 3 שומר על מחיר יותר טוב ממונדאו אבל אין מה להשוות מבחינת נוחות,מרווח, ושפע של מקום בפורד יחסית לשני הרכבים שהצעת

פורסם

המונדיאו היא מכונית מנהלים/משפחתית גדולה ואילו האלנטרה וה-3 הן מכוניות משפחתיות קומפקטיות.

המונדיאו היא המכונית המפנקת ביותר כאן והמפוארת ביותר. היא מרווחת, נוחה, איכותית, מהנה יחסית לנהיגה, נראית טוב, בטיחותית יחסית, שקטה ונעימה. בצד השלילי תיקח בחשבון שהמנוע עצל ואיטי בתגובות שלו, והגיר למרות היותו נעים לנסיעות רגועות מסרס את המנוע. גם מבחינת צריכת דלק היא לא בדיוק חסכונית והצורך להיות בה עם רגל כבדה יחסית בהאצות לא תורם לצריכת הדלק. אנשים גם מדברים מדי פעם על תקלות חשמל קטנות שצצות מדי פעם, אבל לי אישית אין ניסיון ממושך עם הרכב הזה ולכן בקשר לאמינות אין לי ניסיון אישי.

מבין המאזדה 3 לבין היונדאי אלנטרה, הייתי בוחר ב-3 ללא שום ספק ולא בגלל שאני קצת משוחד (אני בעלים מרוצה של אחת כזאת).

המאזדה היא שקטה יותר, מודרנית יותר, המושבים מרגישים הרבה יותר טוב מאשר אלו שביונדאי שחסר בהן תמיכה, האבזור שיש בה עדיף, הבטיחות מעט עדיפה גם היא, צריכת הדלק טובה יותר מזאת שביונדאי (אני אישית מצליח להוציא ממנה 1:10.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת לא חסכונית במיוחד), הגיר חלק יותר, המנוע מעט נמרץ יותר ובנוסף לכל זה היא גם מהנה לנהיגה בטח ובטח שיותר מהיונדאי בזכות הגה מהטובים בקטגוריה, מתלים נוקשים מעט ושלדה מצוינת.

את היונדאי הייתי מוריד מהרשימה למרות שהיותה מכונית די סבירה. אבל היא לא ממש נוחה, רועשת, נראית ומרגישה כמו מכונית משנות ה90 בתא הנוסעים, המושבים לא נוחים, המתלים רכים ומספקים נסיעה נוחה יותר מהמאזדה בעיקר בעיר, אבל מחוץ לעיר הרכב קצת מתנדנד על שיבושים והאחיזת כביש שלה נופלת מהמאזדה ומהפורד בהרבה. ההיגוי מרגיש נוראי וההגה עצמו גדול בקוטרו, ארוך יחסית ולא נוח. מה שטוב ביונדאי זה שהטיפולים, הביטוחים והחלפים מאוד זולים בהשוואה למאזדה ולפורד.

אופציה נוספת שלדעתי כדאי שתבדוק היא הפורד פוקוס דור 2 מ2006 והלאה (בתנאי והיא נכנסת בתקציב, שחבל שלא ציינת). היא פשרה טובה בין המונדיאו והמאזדה 3. היא משפחתית, זולה לאחזקה יותר מהמונדיאו, נוחה ומרווחת יותר מהמאזדה, מאובזרת באופן נחמד ביחס לשנתון, איכותית יותר מהמאזדה (אך פחות איכותית מהמונדיאו) וגם היא די מהנה לנהיגה בזכות שלדה טובה (שנמצאת גם ב-3) והיגוי טוב. החסרונות בפוקוס הן בביצועים החלשים, בתחושת הכבדות שהיא משדרת ובצריכת דלק גבוהה יחסית (1:9 בממוצע).

פורסם
שלום

מהנסיון שלי הערך תמורה לכסף ( value for money ) שווה יותר ביונדאי, הרכב זול יותר עם יותר פינוקים מהרכבים האחרים בדר"כ.

איזה פינוקים כבר יש באלנטרה היא לא יותר מאובזרת מהמאזדה 3 ובטח ובטח שלא מהמונדאו.

את האלנטרה הייתי מוריד מהרשימה ונישארנו עם המונדאו והמאזדה 3 בגדול המונדאו עדיפה בכל פרמטר

חוץ מצריכת הדלק ובחלפים מעט יותר יקרים.

המונדאו יותר נוחה,מרווחת,איכותית,מאובזרת,בטוחה,תא מטען הרבה יותר גדול,

מנוע יותר חזק.

אבל אם אתה לא צריך רכב כזה גדול הייתי בוחר ב-3.

שלא תחשוב שהפער בצריכת הדלק ממש משמעותי הוא יחסית זניח

אבל קיים.

בהעלותי::smilecolr:hihi:

Ford cortina mk5 1982 2100cc

Ford focus 2013 titanum

• תוכן חדש...