Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5474 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הטרקסיון דווקא שינתה דרסטית את פניה של סיטרואן. היא נוצרה בחזונו של אנדרי סיטרואן (לימוני) ובתכנונו של לפבר, מתכנן גאוני שהגיע מווייז'ון שיצרה מכוניות מתקדמות וקרסה. עד אז יצרה סיטרואן מכוניות שמרניות ושגרתיות.

היא גם היתה המכונית הראשונה ביצור המוני עם הנעה קדמית.

ברזלים מעופפים שעושים בום, רובר חוזר מהמתים:

http://lulisml.wordpress.com/

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אבל פיאט 500 כן שנתה את פיאט וייתכן שגם הצילה אותה לאחר מלחמת העולם השניה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

הפיאט 500 לא שינתה את פיאט ולא הצילה אותה.

הפיאט 600 שהוצגה ב 55', שנתיים לפני ה 500 עשתה את זה, ונימכרה במיספרים גבוהים בהרבה מה 500.

אם אפשר לציין דגם של פיאט שאפשר לאמר ששינה אותה, היתה זו ה 127 שהיתה הסופר מיני המודרנית הראשונה וזו שנטשה את הקונספצייה של מנוע אחורי והנעה אחורית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הפיאט 500 לא שינתה את פיאט ולא הצילה אותה.

הפיאט 600 שהוצגה ב 55', שנתיים לפני ה 500 עשתה את זה, ונימכרה במיספרים גבוהים בהרבה מה 500.

אם אפשר לציין דגם של פיאט שאפשר לאמר ששינה אותה, היתה זו ה 127 שהיתה הסופר מיני המודרנית הראשונה וזו שנטשה את הקונספצייה של מנוע אחורי והנעה אחורית.

אז צדק מי שהזכיר כאן את ה 600. גם קונצפט חדש וגם הצילה את פיאט.

ובנוסף, המון הגדרות של אז לא תואמות את היום וכך תוכל לציין את הרנו 4 כסופרמיני הראשונה של רנו ובכלל, עם הנעה קדמית (למרות שבזמנו היא סווגה כסטיישן).

לא הבנתי ממה שכתבת "וזו שנטשה את הקוספציה וכו'". אם התכוונת לסופר מיני הראשונה של פיאט שנטשה וכו' אז ה 127 אכן כך אבל אם התכוונת לפיאט בכלל, אז ה 128 הקדימה אותה וה 127 וגם האוטוביאנקי הקטנה פותחו ממנה.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

פורסם

זה גם נכון.

הפיאט 600 הוצגה ב 55', עשור לאחר סיום המלחמה, ולמעשה היא היתה התשובה האיטלקית למכוניות הבועה שהיו מאד פופולאריות אז.

מצבה הכלכלי של פיאט היה לא רע, יחסית, כך שדי קשה לאמר שה 600 הצילה אותה.

לגבי ה 127.

הפיאט 128 שהוצגה ב 70' לא היתה המכונית הראשונה שעשתה שימוש במנוע רוחבי וגיר רוחבי (בניגוד למיני או לסימקה 1100 שבהן הגיר שכן מתחת למנוע), הבכורה שייכת לאוטוביאנקי פרימולה שהוצגה ב 65' ולא נועדה אלא להיות "מעבדה ניידת" כמו כל מכוניות אוטוביאנקי.

ה 127 חתמה למעשה את עידן המנוע האחורי בפיאט, למעט ה 500 שייצורה נמשך עד 75', והיתה למעשה הסופר מיני המודרנית הראשונה.

פורסם
אתה טועה.

המיני בראה את מכונית המיני, והיא ללא ספק המכונית החשובה בהיסטוריה, אבל היא כמעט ולא השפיעה על יתר דגמי הקונצרן.

.

השפיעה גם השפיעה כי הבריטיש מוטורס קורפורישן עברו לייצר מכוניות גדולות יותר עם מנוע קדמי רוחבי.

פורסם

אבל מצד שני הם המשיכו לייצר את המוריס מיינור, המוריס מרינה, כל דגמי רובר וכל דגמי MG עם הנעה אחורית.

המהפך הושלם סופית רק באמצע שנות ה 80'.

פורסם

השרשורים האלה די חוזרים על עצמם...

בכל פעם שמישהו מחלק מכוניות ל"קטגוריה" מסויימת, כל אחד חייב לרשום דגם של היצרן החביב עליו, גם אם זה לא ממש נכון.

חן יודע מה הוא כותב- תנו לו את הקרדיט על הבחירות שהוא עשה ועל אלה שלא.

מחכה להמשך

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם
גם לדעתי האלפא סוד לא שינתה הרבה מבחינת אלפא רומיאו

האלפא שכן שינתה את פניה של אלפא רומיאו הייתה ה1900 משנת 1951

המכונית האשונה של אלפא רומיאו ביצור המוני - עד אז יצרה מכוניות יוקרה לאלפיון העליון ומכוניות מסלול כל דגם בכמויות בודדות

אחרי מלחמת העולם השניה היה צורך דחוף לשנות כוון שאם לא כן אלפא הייתה פושטת רגל - כך באה לעולם ה1900 מכונית מודרנית, סולדית שנועדה לשרת חמישה נוסעים בנוחות, ה1900 לא התבססה על דבר שקדם לה באלפא רומיאו.

הצלחתה הובילה את אלפא לעידן המודרני - יצור מכוניות לקהל הרבה יותר רחב

Alfa-Romeo-1900-1951-1-590x442.jpg

ה1900 הזאת סתם במקרה מזכירה את האמזון או שיש משהו מאחורי הדבר?

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
השרשורים האלה די חוזרים על עצמם...

בכל פעם שמישהו מחלק מכוניות ל"קטגוריה" מסויימת, כל אחד חייב לרשום דגם של היצרן החביב עליו, גם אם זה לא ממש נכון.

חן יודע מה הוא כותב- תנו לו את הקרדיט על הבחירות שהוא עשה ועל אלה שלא.

מחכה להמשך

עם כל הכבוד שלי אליך ושלך לחופש הדיבור והבעת הדעה, רוב המכוניות והיצרנים שהזכרתי לא חביבים עלי....

פורסם

השאלה שלי הייתה ללא כל ציניות, לא נכנסתי בכלל למי ראשון ומי שני.

המכוניות נראות זהה במקומות שונים ומגוונים, מדובר באותו המעצב אולי?

או שזה בגלל שיש לי חום בכלל :wink:

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם
השאלה שלי הייתה ללא כל ציניות, לא נכנסתי בכלל למי ראשון ומי שני.

המכוניות נראות זהה במקומות שונים ומגוונים, מדובר באותו המעצב אולי?

או שזה בגלל שיש לי חום בכלל :wink:

לא חשבתי שבציניות - מכוניות דומות (מאוד דומות) הופיעו לא אחת אצל יצרנים שונים במרווחי זמן משתנים - לא פעם מעצבים שעבדו עם יצרנים שונים לקחו עיצוב שכבר עבדו עליו - שינו כמה מאפיינים והתאימו ליצרן החדש

לא חסרות דוגמאות: אלפא 164 ופיזו 405 שתיהן בעיצוב פיניפארינה ובאותה תקופה

אלפא רומיאו דיסקו וולנטה ויגואר E Type (אלפא מכרה את העיצוב ליגואר)

וכמובן העתקות ללא בושה לעיצוב שנראה מצליח

פורסם
אתה טועה.

אף אחת מהמכוניות שציינת לא שינתה את פני יצרנה והפכה אותו למשהו אחר.

החיפושית לא שינתה את פולקסווגן, היא עשתה את פולקסווגן..

.

צודק במאה אחוז, שמה המקורי של החיפושית הוא פולקסווגן, עד היום סבא שלי במיבטאו היקי שואל אותי " נו הפולקסווגן שלך בסדר?".

עד כמה שידוע לי זה הרכב היחיד בהיסטוריה ששמו בא מהקהל ליצרן ולא להיפך.

חן לדעתך יש מקום להכניס לכאן את האיפרזה? שלמעשה הייתה הדגם הראשון של סובארו שגם יצא מנישת הזולות מאוד, וגם הצליח להימכר במיספרים גדולים?

הSVX והקופה למיטב ידיעתי נמכרו במיספרים קטנים יחסית, ואחרי האיפרזה (וכמובן שלל נגזרותיה הספורטיביות) הגיעו הB4 B3 ג'יפון שאני לא זוכר את שמו, ובקיצור להחזיק סובארו זה כבר לא להחזיק רכב אין ברירה.

מה דעתך?

(למען הסר ספק, אין לי שום חיבה מיוחדת לסובארו מעל שנת 90)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
הטרקסיון דווקא שינתה דרסטית את פניה של סיטרואן. היא נוצרה בחזונו של אנדרי סיטרואן (לימוני) ובתכנונו של לפבר, מתכנן גאוני שהגיע מווייז'ון שיצרה מכוניות מתקדמות וקרסה. עד אז יצרה סיטרואן מכוניות שמרניות ושגרתיות.

היא גם היתה המכונית הראשונה ביצור המוני עם הנעה קדמית.

הטרקסיון היתה מכונית מרשימה, מתקדמת ביותר - ולראייה השנים הרבות בהן יוצרה, אבל - היא לא היתה הראשונה ביצור המוני עם הנעה קדמית:

לטרקסיון, שיצורה החל בשנת 1934, קדמה אחת מהטבעות של אוטו-אוניון (כיום אודי), וביתר דיוק - ד.ק.וו היתה הראשונה לייצר בשנת 1931 את ה- d.k.w F1 רכב הנעה קדמית ביצור המוני.

777px-MHV_DKW_F1_1931_01.jpg

ועם כבר הנושא הוא דגם ספציפי אשר שינה את פני היצרן שלו, אזי לאודי היו מספר רכבים שהביאו את החברה למקום בו היא נמצאת כיום:

האודי 100 אשר הוצגה בשלהי 1968, היתה זו אשר למעשה 'החייתה' את היצרן והעלתה אותו על הדרך (כביש..), כיצרן איכותי, מתקדם, טכנולוגי - ובר תחרות ליצרנים אשר שלטו דאז 'בכיפה': ב.מ.וו 1800/ מרצדס 200/ וולבו 144 (ופיג'ו 504 וסאאב 99 אשר הוצגו יחד עימה באותו תחרות).

אודי נוספת, היתה ה-100 של שנת 1983, אשר השפיעה יותר מכל רכב אחר על עיצוב עולם הרכב כפי שאנו מכירים כיום (כאשר היא מיישמת יתרונות של עיצוב אווירודינמי ומשקל יחסי נמוך להשגת ביצועים עדיפים תוך חיסכון בדלק. ומשנת 85' היו הראשונים לגלוון את המרכב כולו, ולהציע אחריות נגד חלודה ל-10 שנים. מי זוכר שלרכב חדש ניתנה אחריות של בין שנה לשלוש שנים לצבע ונגד חלודה?).

ה- A8 של שנת 1994 היתה הרכב הראשון בייצור המוני אשר עושה שימוש במרכב כל-אלומיניום להשגת חוזק מיבני תוך הפחתה משמעותית של משקל.

אודי קווטרו (1980)? את זה, אני משאיר לחן פרחי..

• תוכן חדש...