Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5482 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:

אני מתמודד עם עניין שהוא חצי ברור וחצי לא וזקוק לכל מי שיש לו ידע בנושא מכרסמים, משמע, עכברים או עכברושים.

אני גר בבית משותף בקריות בקומה השלישית והאחרונה,

עברתי הנה לפני עשרה חודשים לערך, כשעברתי אחרי הצביעה והשיפוץ הביית (בעודו רייק) עבר ריסוס מאסיבי של חברה מקצועית בתחום כנגד כמה מזיקים שרק אפשר.

יש רשתות בכל הבית והוא נקי כמו חדר ניתוח, לפחות כך אומר כל מי שמכיר אותי.

הזבל מרוקן פעמיים ביום לפח המרכזי של המבנה ואין שאריות של אוכל שמסתובבות אצלי על השיש\בכיור וכד'.

יש לי חלון במטבח עם רשת, כשעברתי דירה החלפתי אותה (בעצמי) לחדשה.

מצאתי ברשת חור קטן לפני חודשיים שלושה.. לרגע חשבתי שרוח ביקעה אותה (יש לפעמים רוחות חזקות אצלנו בחזית הזו של הבית) או שאיזו יונה שישבה לי על הסורג היתה לא זהירה ..

עוד לפני חודשיים שלושה, קניתי מתנה לחבר כתודה על עזרה עם איזשהוא עניין - בונבוניירה, היא היתה עטופה בצלופן אטום למדי ואני הוספתי עוד שתי שכבות של נייר עטיפה עבה במיוחד ממקום העבודה שלי.

החבילה נחה על המיקרוגל שלי שעל השיש.

לצערי וצער החבר לא יכולנו להיפגש עקב עניינים כאלו ואחרים והבונבוניירה עטופה ומוכנה נשארה במקומה.

לפני שבועיים וחצי מצאתי ערב אחד את הבונבוניירה מאחורי המיקרוגל שלי עם חור בצורת חצי עיגול באחת הפינות, נראה כאילו ננגס בביסים קטנים כשליד מקום החבילה היו גזרים של הצלופן ונייר העטיפה, יש לציין שגם כל אחד מהשוקולדים היה עטוף בצלופן משלו בפנים (בונבוניירה של MERCI למי שמכיר).

הייתי בטוח שמשהוא אכל לי את השוקולדים אבל לא מצאתי גללים של חיה כזו או אחרת.

ביום שלישי התפניתי (קצת לפני ששטפתי וניקיתי ייסודית את כל הבית) להחליף שוב את הרשת בחלון במטבח.

הערב חזרתי מהעבודה ומצאתי שוב חור קטן ברשת אבל הפעם היו גם גללים של משהוא על הגז של התנור שלי וליד אדן החלון. שום דבר לא כורסם - פשוט כי אין מה , הכל נקי ומסודר אפילו הפח היה נקי.

בהתקף אטרף פירקתי (פיזית) את כל המטבח, מתחת לארונות , בתוכם , מסביב להם - גורנישט.

אין חורים ואין כניסות ואין עניינים , אין מאיפה להיכנס מלבד הרשת שלי שנקרעת באותו מקום כל פעם.

אני מצרף תמונות של הרשת והחור והגללים (צולמו עם האייפון..).

השאלות שלי:

1- איך לעזאזל עכבר מגיע לקומה שלישית (ואין מעלית) ? בהנחה וזה אכן עכבר ...

2- איך אני מבריח אותו ? (מלכודת לא תעזור גם ככה הוא יקרע שוב את הרשת - חשבתי על כדורים של כלוריד עם ריח חזק בטירוף שאתלה מחוץ לחלון)

3- האם ייתכן והוא עדיין בבית ? (למרות שלפי כל הסימנים נראה שהוא בא - ראה שאין מה לאכול , חירבן והלך :wink:)

4- האם נתקלתם בתופעה כזו ?

תודה למשיבים וסליחה שאכלתי לכם את החיים עם הסיפור הזה.

תומר.

img0048zr.jpg

img0049ftw.jpg

img0050by.jpg

img0051ogf.jpg

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

בהחלט עכבר!

מרסי זה מגעיל, פעם הבאה תקנה קוט-דאור.

בכל טמבוריה אתה קונה מלכודת מהסוג שאינו פוגע בחיה!!!

נראה כמו קופסת פח שחזית שלה על קפיץ שנועל את העכבר בפנים וה"הדק" הוא וו שעליו תולים את הפתיון (שוב, עדיף לא מרסי, זה לא טעים), לכוד אותו ושחרר בשדה .

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אין לי כוונה לפגוע בעכבר, פשוט לא בא לי עליו אצלי בסורג ..

האם זה קורה הרבה שהם באים עד לקומות האלה בבניינים ?

מה לדעתך לשים במלכודת ?

האם לדעתך האבחנות שלי לגבי העכבר היו נכונות, משמע , כנראה בא\חיפש\חירבן\הלך ?

תודה על התגובה המהירה :-)

פורסם

תשים במלכודת משהו יותר טעים ממרסי (אולי בגלל זה הוא הלך) בכל מקרה עדיף משהו בעל ריח חזק כמו נקניק .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

אנשי המקצוע שמים חתיכת מלפפון בתוך המלכודת. עכברים מאד אוהבים ירקות.

קצת קשה לי לשפוט אבל לפי גודל הגללים ניתן לשער את גודל המכרסם. במקרה שלך הם לא ממש קטנים.

צריך לקנות מלכודת בגודל מתאים, אחרת הוא פשוט לא יכנס.

פורסם

אני דווקא התייחסתי לגודל החור ברשת שהיה קטן מאוד יחסית..

השאלה אם ריח חזק של כלור למשל , לא ירחיק את העכבר שמחפש מזון ומריח אותו (זה בהנחה והוא לא בתוך הבית - אם כי הבית הפוך ולא נמצא אחד)..?

פורסם

סביר להניח שזו חולדה ולא עכבר.

לחולדות יש את היכולת לטפס, לחתוך ולקרוע כמעט כל דבר כולל מתכות.

(ככה זה כשהשיניים שלך גדלות ללא הפסקה-אתה חייב לנגוס במשהו כדי לקצץ אותן)

בכל מקרה, לעכברים/חולדות יש נטייה ללכת לאורך קו מסויים. ז"א -לאורך קיר,פאנל וכו'

כך שאת המלכודת הצב צמוד לקיר ולא במרכז החדר.

עוד דבר שמבריח אותם- חתולים :) (רציתי להציע גם נחש אבל לא כולם בנויים לזה)

יש פתיונות רעל- לא מומלץ לשימוש, (גם לא נעים לחיה) משום שהפתיון עובד על מע' העצבים של החיה והיא

פשוט מאטה את הקצב עד שהיא מתה = יכולה לגסוס ולמצוא לה מנוחת עולמים מאחורי המקרר/ארון המטבח ואתה לא תדע עד שהסירחון יגלה לך:puppydoge

כדי למנוע כניסה לתוך הדירה- שים מלכודת דבק על אדן החלון המדובר פחות ידידותי לחיה אבל בולם את התופעה.

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

פורסם
****** שהוא בא - ראה שאין מה לאכול , חירבן והלך :wink:)

אתה ממש מתאר את החיים שלי לפני שנפרדתי מאשתי...

לגופו של עניין, אין בעיה לשים מלכודת במרכז המטבח, המכרסם הרעב יבוא אליה בחסות החשיכה.

מצטרף להמלצה שלא להשתמש ברעל, ולנסות ולבלום את הכניסה מהחלון.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם

עכברים וחולדות נוהגים לנוע במקביל ובצמוד לקירות הבית ועדיף מאחורי ארונות מקררים וכו.. לכן עדיף למקם את המלכודת בצמוד לקיר ואיפלו מאחורי משהו גדול ככה החולדה מרגישה בנוח .

ולא לשכוח כמובן שגם משירותים ניתן להדבק באיידס במידה וזה שישב על האסלה לפניך עוד לא קם! :shock::?:shock:
פורסם

כל הארונות והחריצים במטבח ובחדר השירות נבדקו ונמצאו נקיים,

יחד עם הגללים מחוץ לחלון גרמו להבין שכנראה החולדה או מי שזו לא תהיה , יצאה בסופו של דבר כלעומת שבאה כשלא היה מה לאכול.. הוחלט גם לפנות לעירייה ולבקש ריסוס מקיף בבניין אחרי שהיום נודע לנו שהיה מקרה נוסף לפני כמה חודשים (כמו שהיה אצלי) ונראה לאן הדברים יובילו.

:|

בינתיים תיקנתי (שוב) את הרשת ופיזרתי כדורים של כלור חזקים ליד הפתח המועד לפורענות ונכון לכרגע כשאני לא ליד החלון אני מוריד את התריס שם כדי למנוע חזרה של המכרסם\ת ..

פורסם
כך שאת המלכודת הצב צמוד לקיר ולא במרכז החדר..

איזה קשקוש, צב הולך כ"כ לאט, מי צריך מלכודת? פשוט ניגשים ומרימים אותו, כולה צב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
איזה קשקוש, צב הולך כ"כ לאט, מי צריך מלכודת? פשוט ניגשים ומרימים אותו, כולה צב.

ואם זה צב נינג'ה ?!

לא בא לי לראות את התקרה עם רגל של צב על הצוואר שלי :roll:

|fiat punto 16v Speedgear 2006|

• תוכן חדש...