Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5481 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

יש לי פג'ו 306 דגם Diamond מודל 97. ביום חמישי האחרון בצהריים, בעת שהזדחלתי בפקק בעלייה עם המזגן דולק, הרכב התחמם לי הרכב לכדי 110 מעלות צלציוס ויצא קיטור מהרדיאטור. עצרתי וכיביתי את המנוע. יש לי שתי שאלות:

1. בוודאות לא היה חסר מים ולא היה חסר שמן, מה יכול היה לגרום להתחממות כזו של המנוע. (חשבתי על ונטה שאינה עובדת)

2. מכיוון שהרדיוטור טפטף לא יכולתי להמשיך בנסיעה המתוכננת ונאלצתי לגרור את הרכב למוסך. המוסכניק מתעקש להתחיל מפתיחת ראש המנוע וטיפולו בעלות של לפחות 2000 ש"ח. האם התחממות של המנוע לטמפרטורה הנ"ל למשך 5 שניות באמת גוררת בהכרח נזק בראש המנוע. או שאולי גישה מדורגת של קודם החלפה/ תיקון הרדיאטור ורק אז במידת הצורך החלפת/ תיקון ראש המנוע יכולה לעבוד.

תודה רבה

פורסם

המנוע שלך לא התחמם למשך "5 שניות" אלא התחמם בהדרגה עד שהגיע ל- 110 מעלות.

לא ציינת אם המחוג הגיע לקו האדום. האם המאווררים פעלו כשכיבית את המנוע.

איבוד מים יכול להגרם מסיבות שונות (שעלות תיקונן בין עשרות שקלים לאלפי שקלים): פקק לא תקין של הרדיאטור , צינור מים קרוע, רדיאטור דולף או אטם ראש פרוץ.

לא מתחילים מפתיחת ראש מנוע אלא מבצעים בדיקות פשוטות כדי לודא האם נגרם לו נזק. האם המוסך ביצע בדיקות אלה?

פורסם
שלום לכולם!

יש לי פג'ו 306 דגם Diamond מודל 97. ביום חמישי האחרון בצהריים, בעת שהזדחלתי בפקק בעלייה עם המזגן דולק, הרכב התחמם לי הרכב לכדי 110 מעלות צלציוס ויצא קיטור מהרדיאטור. עצרתי וכיביתי את המנוע. יש לי שתי שאלות:

1. בוודאות לא היה חסר מים ולא היה חסר שמן, מה יכול היה לגרום להתחממות כזו של המנוע. (חשבתי על ונטה שאינה עובדת)[למה לנחש ולחשוב, למה לא בדקת בזמן אמת ,האם הוונטה נכנסת לפעולה?]!

2. מכיוון שהרדיוטור טפטף(מהיכן טפטף, אתה טוען שלא חסר מי קירור, אז הטיפטוף הוא לא הסיבה להתחממות)! לא יכולתי להמשיך בנסיעה המתוכננת ונאלצתי לגרור את הרכב למוסך. המוסכניק מתעקש להתחיל מפתיחת ראש המנוע וטיפולו בעלות של לפחות 2000 ש"ח. האם התחממות של המנוע לטמפרטורה הנ"ל למשך 5 שניות באמת גוררת בהכרח נזק בראש המנוע. או שאולי גישה מדורגת של קודם החלפה/ תיקון הרדיאטור ורק אז במידת הצורך החלפת/ תיקון ראש המנוע יכולה לעבוד.

תודה רבה

מהיכן אתה יודע שהמנוע הגיעה לטמפרטורה של 110 מעליות צלסיוס, האם שעון החום שלך מכיל בסקאלה גם מעלות?

האם במוסך בדקו תפקוד מאורר, וחשד לתרמוסטט תפוס?

האם נדלקו לך מנורות אזהרה בצבע אדום כגון סטופ,סימן קריאה מוקף בעיגול ועוד?

האם בדקת כאשר המזגן פועל האם המאוור הנוסף נכנס לפעולה, ואם לא היה עלייך לכבות את המזגן, ולפתוח את מערכת החימום בתא הנוסעים ולסגור את התריסים, ולוודא האם הטמפרטורה יורדת.

חמש שניות של נסיעה עם נורה אדומה דולקת, הם חמש שניות יותר מדי,ועלולה לגרום לנזק , אך יש לבצע מספר בדיקות מקדימות, לפני שנכנסים להרפתקה של פתיחת ראש מנוע, כגון בדיקת לחצים במערכת הקירור, בדיקת לחץ הפוך, וכמובן ראשית כל לבדוק תפקוד יוניט הפעלת מאורר רדיאטור, נקיון רדיאטור, ותפקוד תרמוסטט.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

ראשית תודה על התגובה המהירה.

הונטה אינה נכנסה לפעולה כשכיביתי את המנוע.

הטפטוף הינו מאיזור החיבור היציאה של הרדיאטור.

יצויין כי טפטוף זה לא היה לפני התחממות הרכב.

מנורת ה STOP אכן נדלקה במקביל

אין לי ספק שיש בעיה במערכת הקירור של הרכב וונטה ו/או יוניט ועכשיו כנראה גם רדיאטור. השאלה היא האם ייתכן שלא נעשה נזק לראש המנוע. איזה בדיקות ניתן לעשות (ע"י המוסך) ע"מ לקבל תמונת מצב לגבי מצבו של ראש המנוע.

תודה

פורסם

קיבלת תשובה ממצה בעניין זה מצביקה.

"בדיקת לחצים במערכת הקירור, בדיקת לחץ הפוך, וכמובן ראשית כל לבדוק תפקוד יוניט הפעלת מאורר רדיאטור, נקיון רדיאטור, ותפקוד תרמוסטט"

אלה בדיקות המעידות על שלמות אטם ראש מנוע המבוצעות לפני פתיחת הראש.

פורסם
ראשית תודה על התגובה המהירה.

הונטה אינה נכנסה לפעולה כשכיביתי את המנוע.

הטפטוף הינו מאיזור החיבור היציאה של הרדיאטור.

יצויין כי טפטוף זה לא היה לפני התחממות הרכב.

מנורת ה STOP אכן נדלקה במקביל

אין לי ספק שיש בעיה במערכת הקירור של הרכב וונטה ו/או יוניט ועכשיו כנראה גם רדיאטור. השאלה היא האם ייתכן שלא נעשה נזק לראש המנוע. איזה בדיקות ניתן לעשות (ע"י המוסך) ע"מ לקבל תמונת מצב לגבי מצבו של ראש המנוע.

תודה

מוסך שלא פועל לפי הסדר הבא, עליך להדיר את רגלך ממנו:

בדיקת הסיבות לאי תפקוד המאוור, עם עליית הטמפרטורה, הסיבות יכולות להיות תרמו סוויץ תקול(נדיר) תרמוסטט תפוס(סביר יותר), לאחר שיתבררו הסיבות לאי תפקוד המאורר לאשורו, והמאורר יחזור לתפקד, אין כל סיבה שלא להתניע את הרכב, להמתין לכניסת המאוור לפעולה, ולבדוק האם קימים לחצים במערכת הקירור, בועות במיכל העבוי, נזילות מהרדיאטור שמומלץ לנקותו לקראת הקיץ שבפתח, וביטול הנזילה.

לבצע בדיקת לחץ במערכת, ולהמתין בינתיים עם בדיקת הלחץ ההפוך.

במידה והמאוור יעבוד, ויכנס בזמן לעבודה, ומחוג החום יתיצב נתחת ל100 מעלות צלסיוס, ניתן לבצע נסיעת מבחן, ולהשאר עם עין יל הדופק, ועל שעון החום ונורות האזהרה.

שאלה היפוטטית, האם גם ביום יום אתה נוהג לא לעצור התמרור עצור, או ברמזור אדום?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...