Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התחדשתי השבוע בדייהטסו גרנד מוב ישנה

האוטו עבר החלפת מנוע וגיר לפני 3 חודשים

היום שמתי לב שהמים באוטו הם מי ברז

לפי שיטוט בפורום ראיתי שהמנוע באוטו זה הוא מאלומיניום וזה יכול לעשות נזק למנוע

אין נזילות מים לאוטו . והמוסכניק אומר לי שאם כבר יש מי ברז ואין נזילות אז שאני אשאיר את זה ככה כי כל המלחים של המים כבר במנוע

הוא צודק?

או להחךיף בהקדם את המים לאדומים\ירוקים?

תודה

פורסם

מיים רגילים במנועי הדייהטסו אוכלים למנועים האלה את כל הצורה וכמה שיותר מהר! בהחלט לבצע החלפה+ניקוי למערכת הקירור.

:)
פורסם

מים רגילים אוכלים כל מנוע ולא רק את מנועי דייהטסו, הייתי ממליץ לך להחליף לנוזל קירור איכותי מסוג אורגני ועל הדרך להחליף מוסכניק.

פורסם

רוב נוזלי הקירור היום הם גם נוגדי חלודה חוץ מאשר נוגדי קיפאון, אני מאמין שזה ישפר את המצב למרות שכבר עברו במנוע מים רגילים, דבר שני זה שהמנוע מאלומיניום זה רק יותר טוב כי הוא הרבה יותר עמיד מפני חלודה מאשר ברזל או פלדה (קח למשל מיכלי צלילה).

ושלישית אתה יכול להחליף את המים בעצמך ואין צורך במוסכניק, פשוט תסתכל בצד התחתון של הרדיאטור מאיפה יוצא הצינור תחליק את הבנד שמצמיד אותו עם ג'פקה או שוודי תנקז ואז תסגור חזרה, עניין של 5 דק'.

תתחדש.

פורסם
רוב נוזלי הקירור היום הם גם נוגדי חלודה חוץ מאשר נוגדי קיפאון, אני מאמין שזה ישפר את המצב למרות שכבר עברו במנוע מים רגילים, דבר שני זה שהמנוע מאלומיניום זה רק יותר טוב כי הוא הרבה יותר עמיד מפני חלודה מאשר ברזל או פלדה (קח למשל מיכלי צלילה).

ושלישית אתה יכול להחליף את המים בעצמך ואין צורך במוסכניק, פשוט תסתכל בצד התחתון של הרדיאטור מאיפה יוצא הצינור תחליק את הבנד שמצמיד אותו עם ג'פקה או שוודי תנקז ואז תסגור חזרה, עניין של 5 דק'.

תתחדש.

אי אפשר להשוות מנוע למיכלי צלילה מהסיבה שבמיכלי צלילה לא עוברים מיים בטמפרטורת חום גבוהה כמו במנוע ומנועי אלומיניום הם הכי בעייתיים שיש בגלל שמספיק היתחממות הכי קלה של הרכב וכל ראש המנוע מיתעוות בלי צ'אנסים נוספים ואף לעיתים בלי אופצייה ליישר אותו ודרושה החלפה של כל הראש.

:)
פורסם

התכוונתי בנושא חלודה הן למנוע והן לרדיאטור, כמובן שיש עוד דברים שצריך לקחת בחשבון כמו משקעים ובוצה שיש במים רגילים.

פורסם

תודה על התשובות

איך אני מוציא את שאר המים מהמנוע לאחר ריקון הרדיאטור?

או שזה כבר לא משנה

מה יותר טוב לאוטו מים ירוקים או אדומים?

ראיתי שיש נוזל מרוכז או שמוכן לשימוש מה יותר טוב?

פורסם

בד"כ בספר הרכב יש המלצה לנוזל קירור.

אני משתמש בפרסטון בדייהו, הוא נחשב טוב ולא יקר. (מיכל צהוב, נוזל ירוק)

כשאתה פותח צינור רדיאטור תחתון, מים נוזלים גם מהבלוק. הכמות שתשאר היא זניחה, ובהחלפה הבאה כבר לא ישארו שאריות מים רגילים במנוע.

מצטרף להמלצה- עשה זאת בהקדם, זה 10 דקות עבודה וחבל על המנוע.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

א.בדייהטסו ישנו בורג ריקון ברדיאטור בחלקו התחתון.

ב.אל תשתמש בפרסטון הרגילים, אם כבר באלו הכתומים (DexCool).

תתרחק מנוזלים בעלות של 19.90-49.90 "במבצע רק היום", או נוזלים בשם אמריקן איגל, חנני מצונני, מיץ דורון ושאר צבעי מאכל מדוללים.

אישית הייתי קונה במוסך מורשה נוזל קירור אורגני תוצרת פז בעלות של 90 ש"ח. כל מי שיגיד לך שהנוזלים של פז לא טובים הוא מכונאי וירטואלי בדפי האינטרנט ולא בפועל.

פורסם

תודה לכולם

מחר אני מחליף את המים ועושה טיפול 10000 למנוע למרות שהוא עבר 2000 ק"מ מהחלפת המנוע

אני כבר לא מאמין לאף אחד

כשקניתי את האוטו הוא אמר לי שהמים אדומים (ואני עיוור צבעים) אז לא התווכחתי אבל אחרי כמה ימים ללא שינה במחשבות על המים שאבתי קצת וראיתי שהם שקופים

אז אני מחליף הכל

שמנים .פילטרים.מים.פלגים( למרות שהאוטו יסע אולי 5 ק"מ ביום)

פורסם

לא צריך להתקמצן על דבר שכזה, וזכור שלמוסכניק לא ממש אכפת מהרכב שלך וכמו כן יש לו אינטרס שתחזור אליו.

פורסם

לא הבנתי מזאת השטות הזאת של ניקוז ליטר בודד אלו שטויות במיץ.

ואם הם התכוונו לתרכיז אז זאת עדיין שיטה מעוותת להחלפת זול קירור.

• תוכן חדש...