Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5502 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבת שלום לכולם,

כמו שחלקכם יודעים, מכרתי בצער רב את הקופרה 08' האהובה שלי לפני כחודש.

היה ממש עצוב והתיאור הכי טוב להרגשה הזו שהצלחתי למצוא, זה כמו לראות את חברה שלך יוצאת עם מישהו אחר.

עד שאחליט מה לעשות ומה לקנות אני בינתיים מתנייד באוטו של אמא שלי (רנו קליאו 1.4 שנת 95' ידנית).

והבנתי שבאוטו הזה אין חשיבות לכמה משקל אתה מפעיל על דוושת הגז, האוטו יאיץ איך שבא לו בקצב אחיד... :wink:

כמובן שאין מה להשוות בכלל מבחינת כוח וביצועים אבל מבחינת כיף בסיבובים - דווקא יש.

לא יודע אם זה אדי הדלק שאופפים ברכב וממסטלים אותי אבל אני נהנה מהקליאו בסיבובים יותר משנהנתי בקופרה.

הגיוני? הקופרה היתה עם 215 כ"ס בערך, על קוילאוברים, מונמכת, ועדיין אני חושב שאני נהנה יותר בקליאו מעפנה!

זה לא שאני מרגיש יותר יציב או יותר אוחז בקליאו, אלא פשוט יותר כיף להכנס לסיבוב! לא יודע איך להסביר את זה...

איך זה קורה הדבר הזה??? האם זו השלדה המפורסמת של הקליאו שתמיד שמעתי עליה?

אשמח אם תגידו לי שזה דבר ידוע ושזה לא אני שהולך ומאבד את דעתי...

תודה מראש!

-CUPRA- לשעבר...

• תגובות 85
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יסלחו לי כל בעלי הקופרה בהווה ובעבר (מדבר על הצורה הישנה, לא נסעתי על החדשה) - הקופרה היא מכונית יום-יומית סבירה אבל הדבר היחידי שטוב בה זה המנוע, וזהו. כשלוקחים אותה לנסיעת פאן שהיא קצת יותר מלחיצות ברמזור מבינים בסיבוב הראשון שלא משנה כמה תקשיח, תנמיך או מה שתעשה - רכב מהיר אולי זה יהיה אבל כיפי לנהיגה לא ובמיוחד לא על כבישי הנהיגה בארץ שלא מצטיינים באספלט מושלם. אותי ממש לא מפתיע שצרפתיה ידנית מזדקנת תתן חווית נהיגה יותר כיפית (אם כי הרבה הרבה פחות בטוחה :) )

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

הסיבה שאתה נהנה כל כך בקליאו היא שיש לה שילדה נורמלית ולא את השלדה הגרועה של האיביזה (אולי אגזים ואני יגיד שזה אחד השלדות הכביכול ספורטיביות היותר גרועות).

האיביזה יודעת לנסוע מהר בקו ישר אבל בפניות היא קטסטרופה.

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
כשלוקחים אותה לנסיעת פאן שהיא קצת יותר מלחיצות ברמזור מבינים בסיבוב הראשון שלא משנה כמה תקשיח, תנמיך או מה שתעשה - רכב מהיר אולי זה יהיה אבל כיפי לנהיגה לא ובמיוחד לא על כבישי הנהיגה בארץ שלא מצטיינים באספלט מושלם.

נאלץ להסכים לגמרי:cry:

קופרה זה רק לקו ישר.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

לא צריך להגזים. הקופרה דור קודם דווקא סבירה. גם החדשה לא רעה באמת. כמובן שאפשר לנסוע בה בקצב מהיר בהרבה מכל קליאו 1.4, אבל זה נכון ששילוב המתלים-הגה בה הוא בינוני במקרה הטוב. יפה ששמת לב לזה - רוב האנשים צריכים לנהוג בקליאו ספורט קודם בשביל להבין עד כמה ההבדל משמעותי (ורובם עדיין לא ישימו לב - פשוט כי זה לא באמת מעניין אותם).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אז אני לא מדמיין...? :wink:

שלא תבינו לא נכון, נהנתי מאד עם הקופרה, היא סיפקה אחלה ריגושים בסגמנט שלה,

אבל הקליאו פשוט הפתיעה אותי ברמות.

אמנם האוטו בן 16 אבל הוא עדיין מספק כיף בסיבובים ופניות.

לא יודע אם זה רק השילדה, זה גם התקשור שיש להגה.

מעניין שאף פעם לא הבנתי מה זה אומר שלדה כיפית אבל עכשיו אני מתחיל לקשר...

אני יכול להבין איך אנשים מתאהבים בקליאו ספורט למיניהן, שלדה כזאת עם מנוע חזק נראה לי כיף אמיתי.

פורסם

עכשיו אני מבין למה אני אוהב להתפרע עם הרנו...חשבתי שרק אני שם לב לזה שמכונית כל כך פשוטה עם פלסטיקה מתפרקת

נותנת כל כך הרבה בחווית נהיגה אם זה סלון נוח, הגה שמרגיש פשוט טוב וגיר קצר.

בברכה, שי

Clio B 1.4 manual בציר 99

פורסם
אני יכול להבין איך אנשים מתאהבים בקליאו ספורט למיניהן, שלדה כזאת עם מנוע חזק נראה לי כיף אמיתי.

:inlove: so true :inlove:

לצערי, ערך התמורה-לחיוך עדיין לא קיבל הגדרה מדוייקת. אבל אם היה מקבל, הקליאו הייתה ממוקמת גבוה.

פורסם

מה שאתה עובר עכשיו מזכיר לי את המפגש הראשון שלי עם מכונית אחרת לא-ספורטיבית-בעליל מלפני עשור ויותר, כשעוד לא ממש הבנתי במכוניות ובנהיגה ספורטיבית. זו הייתה 309 ידנית מסכנה עם אולי 90 כ"ס, שכל-כך נהנתי ממנה שאח"כ לחזור למכוניות של ההורים היה פשוט בדיחה. הצרפתים האלה תמיד ידעו את העבודה. חבל שפיג'ו מתרחקת מכל הסיפור הזה בשנים האחרונות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

כבעלים של קופרה לשעבר, העלית לי חיוך מטופש על הפנים.

אני כל כך מזדהה איתך..

הקופרה התפארה במנוע שהוא פנינה אמיתית, עם שוק אפטר-מרקט מטורף ויכולות בלתי נדלות.

לצערינו הרב, השלדה/הגה בקופרה לא יודעים לעשות עם זה הרבה..

אחדד מעט, הם כן יודעים, כמה פעמים הקופרה הוכיחה במסלול שהיא מהירה מאוד, במקרים מסויימים, אם זכרוני אינו מטעה אותי, מהירה יותר גם מקליאו B 172.

אבל ברגע שמבינים מה זאת שלדה טובה, ומה זה הגה מתקשר, מדידת זמנים במסלול זה משהו שהופך ללא מעניין.

לי זה קרה אחרי שנתיים וחצי בקופרה, כשניסיתי באחד מהימים את המיאטה NA 1600 ידנית של חבר שלי.

הרכב היה יד שמינית !! חבוט ומסכן ולפני שעבר ישור קו יסודי..

הרכב היה סטנדרטי לחלוטין, אולי למעט פילטר אויר פתוח, כבר בשילוב להילוך ראשון עם תחושה של ידית ג'וייסטיק קטנה ביד ומהלך קצר להפליא, והפניית ההגה לתוך הפנייה, לא יכולתי להפסיק לנהוג.

פשוט כיף טהור, פתאום הכוח (או המחסור בכוח) כבר לא עניין אותי, הטורבו שבועט אותך קדימה לא הרגיש לי חסר, ההגה דיגדג לי את האצבעות, סיפר לי על כל המתרחש, השלדה, הבטחון שהרכב משרה.. והדובדבן, ההנעה האחורית.. אךך..

כמה חודשים אחרי, מכרתי את הקופרה. 8)

אבל תמיד אשמור לקופרה פינה קטנה בלבד, כי לא מדובר ברכב רע, מדובר ברכב שיודע לתת המון פאן, רק שצריך לדעת את המגבלות ולא לדרוש ממנה משהו שהיא לא מסוגלת לתת.

מחשבה בוראת מציאות.

פורסם

אסף תודה על ההמלצה, אבל אני לא רוצה לרדת בשנתון עד כדי כך.

וכמו שרוני יודע, חלום המיאטה שלי עדיין בועט... :wink:

אולי ביום מן הימים זה יקרה.

בכל מקרה, חבל שאין שילוב מנוע של קופרה עם שלדה של קליאו!

פורסם

בכל מקרה, חבל שאין שילוב מנוע של קופרה עם שלדה של קליאו!

אני דוקא מעדיף את המנוע של הקליאו, במיוחד ה-200, על פני המנוע המוגדש. הרבה יותר כיף "לקרוע" אותו. ביום יום אני מסכים - המומנט של הטורבו עושה הבדל גדול. אבל בנהיגת אקשן אני תמיד אעדיף אטמוספרי טוב על פני טורבו מקביל.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

התשובה היא: פחות אחיזה מהצמיגים.

פחות אחיזה = יותר אקשן, במהירות נמוכה יותר.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...