Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דוושה שוקעת - קשור ABS?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כשבוע רכשתי יונדאי אקסנט דגם 2003.

באיזשהו שלב שמתי לב שכשאני עוצרת ברמזור - הדוושה של הבלם שוקעת מעט. עם זאת, הבלימה של הרכב יציבה והוא לא זז ממקומו.

זה קורה רק אחרי שעצרתי, אבל זה לא קורה עם כל עצירה.

התייעצתי עם מישהו שקצת מבין ביונדאי והוא טוען שהשקיעה של הדוושה נובעת ממערכת הCBS ואין לי מה לדאוג.

עם זאת, הייתי רוצה לשמוע דעות נוספות ומניסיונכם - האם זה מעיד על בעיה כלשהי במערכת הבלמים?

תודה:-)

פורסם

ממה שאני מכיר CBS זו רשת טלוויזיה, אולי התכוון ל- ABS? :wink:

למיטב ידיעתי בעקבות שינויים בסל"ד הרכב בזמן עצירה (כגון הפעלת מדחס מזגן, מאוורר, אלטרנטור)

משתנה הלחץ במשאבת הבלם והדוושה שוקעת מעט, כל עוד זה ב-1-2 ס"מ

זה רגיל לדעתי.

פורסם

שלום רב !

אין קשר בין ABC וCBS , וגם אין קשר לABS, ואין קשר למזגן.

דוושה שוקעת מסקנה תקלה במשאבת בלם ראשית, , משאבת אופן נוזלת, רפידות בלם שחוקות, או מגבר בלם לא תקין.

בכל המקרים דרושה מקצועית במוסך בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

אולי ESP? לא יודעת, הוא התעקש שקוראים לזה CBS.

נראה לי שזה שוקע לקצת יותר מס"מ-שניים, אחרת לא הייתי מרגישה את זה כל כך, לא?

פורסם

מתעלק על השרשור ושואל האם התופעה של דוושא שצריך ללחוץ עליה חזק מאוד בשביל שהרכב יבלום חזק תקינה?

בדיוק ההפך מפותח השרשור, כאשר לוחצים קשה מאוד להכניס את הדוושא פנימה

פורסם
מתעלק על השרשור ושואל האם התופעה של דוושא שצריך ללחוץ עליה חזק מאוד בשביל שהרכב יבלום חזק תקינה?

בדיוק ההפך מפותח השרשור, כאשר לוחצים קשה מאוד להכניס את הדוושא פנימה

לא תקין בכלל ומעיד על בעייה שככל הניראה נובעת ממשאבת בלם מרכזית שאינה תקינה או מגבר בלם עצמו או חוסר בנוזל בלמים.

שלום רב !

אין קשר בין ABC וCBS , וגם אין קשר לABS, ואין קשר למזגן.

דוושה שוקעת מסקנה תקלה במשאבת בלם ראשית, , משאבת אופן נוזלת, רפידות בלם שחוקות, או מגבר בלם לא תקין.

בכל המקרים דרושה מקצועית במוסך בלבד.

בברכה

צביקה

צביקה ידידי,

יש אמת בדבריו של הבחור שרשם למעלה שדוושת הבלם שוקעת כאשר נוצר מצב של דחיסה שהמזגן עובד וגם אני מרגיש זאת בריכבי החדש שניקנה מהחברה במיוחד שאני עומד ברמזור עם הרגל לחוצה על הברקס ומזגן עובד אז נוצרת שקיעה של סנטימטר עד שתיים. אבל שוב, צריך לדעת אם הסיטואציה אכן דומה על פי פותחת השירשור.

:)
פורסם

שלום רב !

לא ברור לי על איזה מצב דחיסה, כאשר המזגן עובד, אולי כוונתך לשנוי =בתת לחץ השורר בצינור תת לחץ בחיבור למגבר בלם?

בכל מקרה איני רואה סיבה מדוע הדוושה תשקע באופן מהותי בעת הפעלת מזגן?

בכל מקרה לפותח/ת השרשור מומלץ לעשות בדיקת בלמים, ולו רק בשביל השקט הנפשי, במוסך מתמחה, כחלק מישור קו בטיחותי ברכב, דברים שיתגלו משם, בוודאי לא יתגלו מעל מסך המחשב.

ולא, איני טוען שקיימת בעייה בטיחותית מסוכנת החייבת טיפול מיידי, אך ממליץ לבצע בדיקה מקיפה למערכת הבלמים, כהמלצה בטיחותית בלבד.

בברכה

צביקה

פורסם

צביקה,

שינוי תת לחץ בצינור המוביל אל מגבר הבלם ניגרם כתוצאה מירידת הטורים המיידית והמהירה בעת כניסת המדחס לפעולה שככל הניראה בגלל הירידה בסל"ד לשניה זו גורמת לשינוי ביחס האויר האטמוספרי והוואקום הזורם אל מגבר הבלם וזה מה שגורם לשקיעה...האם אני טועה?

ברור לי שאם אני אלחץ על דוושת הבלם לאחר שהמדחס ניכנס כבר לפעולה והטורים עלו בחזרה לנורמאל שוב אז הדוושה לא תישקע כמו שהיא תישקע בשניה שהמדחס ניכנס לפעולה והרגל עליה.

תקן אותי אם אני טועה בניסוח...

פורסם

שלום רב !

אני אתאר את העובדות, ואז תדע איפוא הטעות בניסוח.

הגברת לא התלוננה על שקיעת דוושה בעת הפעלת מדחס.

בעת לחיצה על דוושת בלם עם מדחס ובלעדיו, סלד המנוע אמור לעלות לשניה ואז לרדת, כדי לשמור על השנוי שחל , בעת מעבר תת לחץ דרך שסתום החד כווני, המורכב בכניסה למגבר בלם כדי לשמור על השוואת לחצים.

הפעלת המדחס גם אם תגרום לירידה רגעית קלה של הסלד, אין הדבר אמור להשפיע כלל על שקיעת הדוושה, ועל תחושה בירידת תחושת הבלימה.

לכן אין לקשר כלל בין הפעלת מדחס מזגן, ולשקיעת דוושת בלם.

בתקווה שהובנתי עכשו.

בברכה

צביקה

פורסם

אם תשים לב בתגובה האחרונה שלה היא מתארת שזה אכן המצב לפי מה שרשמתי בתגובה הראשונה שלי ובתגובה של מישהו שכבר רשם לה שיש קשר למדחס וגם היא שמעה זאת מכמה מקורות לטענותיה....

מה שכן יצא לי להרגיש את העניין הזה בעוד רכבים שהדוושה שוקעת כאשר המדחס מתחיל לעבוד כל פעם שהמזגן עובד וזו עובדה שאי אפשר לפספס אותה וגם בריכבי שהוא חדש לחלוטין זה קיים ובוודאות זה מצב תקין כי זו צניחה של סנטימטר שתיים שלא משפיעה כלל על בלימת הרכב וכניראה זה מה שקורה גם אצלה באקסנט..

בכל מיקרה לפותחת השירשור - האם צניחת הדוושה קורית רק כאשר מדחס עובד או גם במצב שלא מופעל מזגן?

פורסם

לפותחת השירשור, הכנסי לקישור הנ"ל:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=376172&highlight=%D7%95%D7%95%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%9D+%D7%A1%D7%A2%D7%A4%D7%AA

בכל זאת, יש לבדוק את הבלמים במוסך על מנת לוודא שהכל תקין.

לעדי89- האם הדוושה ספוגית?

יש לבדוק שבוצע ניקוז אוויר מהמערכת כראוי.

קובי

פורסם

לפי תיאור התופעה אני לא חושש שיש בעיה ברכב אלא רק צרכן חשמלי, כמו מזגן או מאוורר מנוע שמתחיל לעבוד, משנה את הסל"ד ולכן גם עוצמת התת לחץ שמגיעה למגבר בלם משתנה ומרגישים "דוושה שוקעת".

יחד עם זאת ומכוון שאין אפשרות לבדוק את הרכב וירטואלית, בכל תלונה על בלמים אני ממליץ לגשת למוסך לבצע בדיקת בלמים כללית.

• תוכן חדש...