Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום יובל

לא התכוונתי אליך.

מי שדברתי עליו יודע.

אם תפתח אולי אצטרף גם.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

כן, השאלה קצת גדולה ואנסה לפשט אותה.

איך אנשים מגיעים לרמת ידע גבוהה שמאפשרת להם להביא רכב ישן הביתה, לפרקו לגורמים ולהתחיל בתהליך?

אני כאדם סקרן, עם חיבה לרכבים ישנים וידע בסיסי לא רואה את עצמי הופך מבעל רכב ישן שנעזר במוסכים לאדם שפותח ארגז כלים ומתעסק לבד, לא בגלל שאני לא רוצה אלא בגלל שלא נולדתי עם ראצ׳ט ביד ומישהו שיסביר איך מפרקים ומרתכים.

הייתה לי תקווה שיש אולי סדנאות ברמה גבוהה שיתחילו מיסודות מכאניים ויעברו לידע מעשי, אבל נוכחתי לדעת שאין כאלו בארצנו.

אני רואה שרשורי שיפוץ מפורטים מהיסוד ותוהה לעצמי מהו אחוז בעלי רכבי האספנות שמגיעים לרמות הללו?הרוב? או שמא רובם נעזרים במוסכים ואנשי מקצוע שמוכנים לגעת ברכבים ישנים?

חשבתי פעם על עבודה, אפילו ב״התנדבות״ אצל בעלי מוסכים שמחזיקים גם רכבים ישנים שלהם בצד וכל פעם נוגעים בהם.

יכול להיות שהמחשבה הזאת עולה גם אצל כמה מחובבי התחום, אשמח לשמוע דעות ואיך אתם הפכתם מחובבים למקצוענים?

בתודה, ברי.

פורסם

אף אחד לא עושה הכל לבד, גם מכונאים מקצועיים נעזרים בבעלי מקצוע כמו חרטי מנועים משפצי בלמים וכו'.

צריך ללמוד הרבה ולהבין את התפקיד של כל חלק שאתה מפרק ואז זה הרבה יותר קל.

אל תתבייש להציק לבעלי מקצוע ולשאול שאלות וללמוד.

תתחיל עם קטנוע ואל תפחד, תצלם המון תמונות של כל שלבי הפירוק וכך תדע גם איך להרכיב.

חפש מכונאי שילווה אותך בתהליך וגם שיבדוק בסוף את כל המכלולים ואם טעית או הרסת איזה חלק אז לא נורא ככה לומדים.

זה שיש לך את הרצון והסקרנות זה הכי חשוב.

אסי

1994 pontiac firebird formula

1971 Ford Torino Brougham 351w

פורסם

ספרים רבותי ספרים.

בחר רכב לשיפוץ וקנה את מדריך היינס הרלוונטי באיביי. הספר מדריך אותך בפרוק והרכבה של כל בורג וגם מנחה אותך לבחור את הכלי הנכון למשימה.

מנסיון שלי, קריאה של הפרק הרלוונטי לפני העבודה ואז פרוק לפי השלבים הוא קל ופשוט.

רוב החובבים לא יתעסקו עם פחחות וצבע וגם בדר"כ לא עם ריפודים אבל מכונאות כל אחד יכול.

פורסם

לי, אין זמן.

ואין לי ידע.

ואין זמן לרכוש ידע.

אני מכיר בעלי מקצוע טובים.

גם להם מגיע פרנסה.:-D

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם

כמו שאמרו קודמיי תתחיל עם משהו פשוט ותבקש עזרה

אם זה מספר היינס כמו שאמרו או מבעל מקצוע שיעזור לך

אני גם בדיוק כמוך אני חולה על רכבי אספנות אבל עד לפני לא הרבה זמן לא היה לי מושג בכלום

קניתי רכב אספנות (רנו 12/דלתא) ואני מתחיל לשפץ אותו לבד

אמנם עדיין לא הגעתי למנוע אבל החלפתי את החשמל באוטו הוחלף קרבורטור אני מתעסק כל פעם עם משהו אחר

גם שאין לי ניסיון וידע אני אומר לך זה כיף לא נורמלי פשוט כל פעם לפרק חלק אחר ולהרכיב אותו

(אפילו לא חלקים קריטיים -עדיין אין לי אומץ ליגוע במנוע אבל אולי בהמשך)

אבל בכל מקרה זה עדיין תענוג תקנה רכב פשוט בקצת כסף ותתחיל ללמוד עליו - ורק תהנה....

פורסם

אכן, להתחיל בקטן מלהחליף נורה ולהתקדם, לקחת בחשבון גם שבטוח תעשה נזקים.

באוטו הראשון שלי (אלפא סוד) התחלתי בלהתקין פנסי ערפל, ולא ידעתי אפילו שאת המינוס מחברים לבודי ולא למצבר, ולא הבנתי למה האום של הפגוש לא נפתח (כי עמדתי הפוך וסובבתי את המפתח בכיוון של סגירה).

הספרים של היינס לא הכי טובים, חובה להעזר גם בפורומים באינטרנט.

פורסם

תבחר רכב ולפני הקניה תתייעץ עם אנשים בעלי ניסיון בשיפוץ ובמיוחד אנשים עם ניסיון ברכב הנ"ל ולאחר איסוף המידע הנדרש תקבל החלטה אם להיכנס לעניין, אבל תיקח בחשבון שעדיין תהייה "ירוק" והרבה מחוסר הניסיון יתבטא בהוצאות כספיות.

מהניסיון שלי, אחרי הרכב השלישי או הרביעי העסק מתחיל לזרום ונהייה קל יותר, בייחוד אם תשפץ רכבים מאותו יצרן.

אם תחליט לשפץ אחד ממוצרי קרייזלר אשמח לעזור לך.

בבקשה, אילן.

פורסם

מועודנים בארץ.

יש מועדון כמעט לכל סוג רכב ולרוב עם אנשים טובים שאוהבים לעזור.

מעבר לזה - גוגל וכיום גם ביוטיוב יש פרויקטים שלמים עם הסברים מפורטים בוידאו.

בהצלחה.

פורסם

האם במצב של ידע תאורטי בלבד ללא ידע מעשי הגיוני להעמיד את הרכב ופשוט לפעול נטו לפי ספרות/מדריכים? או שבד"כ המשפץ המתחיל עבד בצמוד לאדם ששיפץ?

עוד עניין שהופך את הרצון ללא אפשרי כרגע הוא חוסר במקום לשיפוץ ו-0 כלים, כך שהצורך בכלים יעלה בהדרגה כתלות בהתקדמות בשיפוץ, בקיצור, חבל שאין סדנאות/קורסים....

האם מישהו יודע על סדנאות כאלו בארה"ב?

תודה.

פורסם

בארי שלום

סלח לי על חוצפתי, אבל תרשה לי לפקפק ברצונך האמיתי לשפץ רכב. לא אפרט, אלא אם תבקש, אבל הייתי רוצה, ברשותך, לסקור את השתלשלות העניינים כדי לנסות להבין, בעצם, מה אתה רוצה ואני מפנה אותך להודעתך מיום 3 ביוני 2011, בשם: "דילמה בכניסה לתחום וקניית רכב אספנות" שם התחיל (כנראה) המסע שלך להכיר את עולם האספנות, התעניינת, התעניינות אישית (כלומר לרכישה) ברכבים מסוג: אלפא רומאו GTV, פורד קאפרי, פורד קורטינה, פורד טאונוס, פורד אסקוררט, פיאסטה MK2, שירוקו, חיפושית, גולף, סובארו GFT, סובארו DL, סובארו GL, וולוו ובטח עוד כמה שפספסתי, שאלת על חלקים, וכלים ובהמשך שאלת מספר פעמים על סדנאות ונענית בהרחבה, על כל נושא ונושא, ע"י חברי הפורום.

הפירסומים שלך בשרשור החדש שפתחת, דומים להפליא להודעתך הראשונה (הנ"ל), של איש חדש בשטח, עם כמעט אותן שאלות וכו' ועל זה קיבלת את הודעות העזרה שכתבו לך אנשים טובים וגם אני.

אני שואל אותך: מאות ההודעות שענו לך על שאלותיך במשך כמעט שנה, לא לימדו אותך כלום ?

אז, שוב, מה בדיוק אתה צריך?

פורסם

מסכים עם המסקנה (תהיה) של אילן.

יותר מידי שרשורים עקרים.

בעבר הבחור חיפש "בנרות" קורטינה לשיפוץ. כיוונתי אותו לאחת עומדת בשכונה, אך טען שאין לו זמן להגיע לראות וביקש ממני

לחפש את הבעלים. נו באמת.

האם טרול בפורום?

אם ראיתם וולוו 240 בפירוקיה אנא ספרו לי על כך

וגם אם ראיתם וולוו 700 או 900

• תוכן חדש...