Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5169 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי וולוו 142 מודל 69 לשיפוץ, מעוניין ?

שלח הודעה בפרטי

=================================

גם אני מגיע קבוע למפגש שישי הצפוני של מועדון ה-5, Outlet חוצות המפרץ קפה Greg :lol:

Classic car parts hunter

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כל הרכבים שציינת "אאודי 80 שנת 73-74, אסקורט 74 ,וולוו144 של תחילת ה70 וקדט קופה" מקבילים לקורטינה מבחינת הקושי בהשגת חלפים בארץ,

החיפושית הכי קלה לשיפוץ נקודה.

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם

הכי הכי חיפושית, מכל הסיבות שצויינו, אבל ההרגשה שלי שאתה נעול על דברים אחרים.

המדד שלך צריך להיות הרכב הספציפי שתמצא, וזה לא עניין פשוט, לשיפוץ ראשון עדיף

למצוא רכב תקין עם טסט בתוקף ופחחות קלה בלבד, יש להימנע מרכב עם רקבונות בריצפה

או במקומות שמחייבים פירוקים מסובכים, או רכב שעמד הרבה מאד שנים עדיף תמיד גיר רגיל.

מה שמצמצם במידה ניכרת את האפשרויות, כל המכוניות שצינת, יסבלו מאספקת חלקים/חלפים

קשה עד מסובכת, ובסיום השיפוץ יהיה בידך "רכב ישן" שמצריך טיפול והשגחה יום יומית.

כל רכב כזה "מושך" כסף והטיפול יחייב תקציב שעות עבודה והשבתה מאונס מדי פעם.

וולוו- הרגשה של חבר כנסת לשעבר, הספקת חלקים סבירה, אחזקה יקרה יחסית (תיכף יגידו לך שלא)

בגלל הוצאות דלק, הרכב בנסיעה דינמית בעל זנב דג ובעיות אחיזה גבוליות.

אודי- כולן מרוכזות אצל שני חברי פורום, ואלה שלא פשוט השיפוץ לא משתלם/פשוט. זמינות חלקים קשה יותר.

רכב אמין אחרי ישור קו רציני לאוהבי הז'אנר.

אסקורט- קשה להשגה, רובן עברו שדרוגים יקרים, קלסטרופובית, מנועים בסיסים סבירים ותו לא. צריך לאהוב!

שוב הכל עיניין של מציאת המועמד הראוי, בדיקה מעמיקה של שוק החלפים הפוטנצאילים והשארת סכום כסף

גדול לצורך השיפוץ. - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

שלום,

שיפוץ של רכב , כל רכב דורש הרבה משאבים, כספיים ובעיקר נפשיים.

יש לא מעט שלבים שבהם אתה אומר לעצמך מה אני צריך את ערימת החלודה הזאת

ועוד הרבה דברים

אולם... יש הרבה (לדעתי הרבה מאוד) סיפוק והנאה מהתהליך.

משתי סיבות אלו אתה ממש לא יכול לקחת רכב שאתה לא מתחבר אליו, וגם אם חיפושית הוא הרכב המתאים אבל לא מדבר אליך,

לדעתי כדאי לחפש רכב אחר.

בכל מקרה כדאי שתגדיר מראש לעצמך מהו טווח הזמן של השיפוץ, מה התקציב ומה המטרה, לאיזה רמת שיפוץ.

קח בחשבון שלכל דבר יכולים להיות שינויים וחריגות (במיוחד בזמן וכסף)

ועוד דבר קטן החיפזון מהשטן. חפש את הרכב בסבלנות , הוא ימצא בסוף.

המון בהצלחה

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
תודה לעונים. ממשיך לשלוח עיניים בלוחות ובדרכים עם המתנה ליריד שוקעתיק הקרוב

החיפושית שלי למכירה

מעוניין שלח הודעה בפרטי נדבר.........

התחדשתי בוולוו 240 1983

:evil:

פורסם

כאחד שעכשיו ניכנס לתחום ורכש את הרכב הראשון אני רוצה לאחל לך בהצלחה במציאת הכלה הנכונה. אני מסכים אם הקביעה שאתה צריך לחפש רכב שמושך אותך והוא מיוחד עבורך ושיעשה לך הרגשה נעימה לנסוע בו. ולא ללכת על רכב שלא תהיה לך "כימיה" איתו. זה חשוב בעיקר בשל העובדה שאתה הולך לשים עליו הרבה כסף. חיפושית זו הבחירה הקלה להתחלה, רכב אמין עם שוק חלפים והרבה ידע ותמיכה של אנשים, מצד שני זה הרכב האספנות הנפוץ ביותר ולאור המקורות ההיסטורים שלו אני אידיאלוגית מתרחק ממנו.

שיהיה בהצלחה ועם הרבה סבלנות.

• 5 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

אני מחפש סנדא שמלמדת את יסודות שיפוץ הרכב: הכנה לפחחות, שלבים בפחחות, פירוק מכלולים ברכב במסגרת הכנה לשיפוץ ושיפוצם, יסודות מכניקה של רכבים ישנים, שימוש בשרטוטים ובספרות ועוד.

האם קיימת מסגרת שנותנת נגיעה ומקנה ידע בנושאים הללו? איך מי שאין לו איזו חצר גדולה במושב/מחסן/גאראג' יכול לקבל ידע בתהליך שיפוץ רכב?

תודה !

פורסם

המקום היחידי שקרוב למה שאתה מחפש הוא לימוד פחחות רכב במיכללת עתיד, אתה יכול לקבל הסמכה בסוף הקורס וגם לעבוד בזה אם רשיון, ממש שיפוץ רכבי אספנות רק בחו"ל.

טל

פורסם

מישהו ניסה לפתוח לא מזמן כאן.

אבל, סגרו לו מייד.

חשוב להיות בשמחה!!!:-D:lol:

אך אין להיות עצוב- אם לא מצליחים.

יש הרבה אנשים בעולם- אבל, בני אדם הרבה פחות.

פורסם
מישהו ניסה לפתוח לא מזמן כאן.

אבל, סגרו לו מייד.

לא יודע מה מדובר שמישהו ניסה לפתוח ,אני נסיתי לפני שלושה חודשיים לארגן קורס בסיסי בפחחות לחובבים באזור המרכז, היו כבר איזה 15 חברה רצינים רק שהפחח שלקחתי מיום ליום שישבנו על החומר התגלה כבחור לא מספיק רציני ולא מספיק מגובש איך ומה להעביר ,היות ואני לא בעל מקצוע ואין לי גם את הזמן לשבת איתו ולכתוב "תוכנית לימוד" ולא רציתי לקחת אחריות על משהו לא פחות ממעולה מבחינת איכות אז זה כרגע לא יוצא לפועל,למרות שמדי פעם אני עוד מנסה לעניין מישהו שיקדם את זה.

במידה ויש פה מישהו חובב או מקצוען שידע להעביר וללמד ויש לו את המקום ,הידע, הרצון ללמד ולחלוק בהחלט לא יהיה בעיה לארגן קבוצה נחמדה ,איכותית בזמן מהיר.

אני עוד מנסה מידי פעם לעשות את זה אבל בהחלט ישמח להצטרף למיזם של מישהו אחר .

• תוכן חדש...