Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5511 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית, אני רוצה להגיד שלום לכולם, ואני שמח שמצאתי את הפורום הזה.

אני מתלבט בעניין רכישת רכב חדש בין שתי מכוניות: VW גולף 1.6 או טויוטה אוריס 1.6.

בדרך להחלטה בין שתיהן ערכתי נסיעת מבחן לעוד מספר מכוניות - טויוטה קורולה (הייתה בסדר, מעדיף את האוריס על פניה בגלל גודל ובטיחות), אופל אסטרה 1.6 (הייתה חלשה), מזדה 3 (נהיגה טובה אבל קטנה מדי), VW גולף 1.4 TSI (מאוד נוחה אבל יקרה מדי).

בסופו של דבר החלטתי לקנות אחת מהשתיים שציינתי לעיל - גולף 1.6 או אוריס.

אני אערוך נסיעת מבחן לאוריס בשבוע הקרוב (נאמר לי ע"י סוכן המכירות שהתחושה תהיה כמעט זהה לקורולה שניסיתי), ואני מקווה שיצליחו לארגן לי נסיעה על הגולף 1.6 (עמוס להם מאוד עכשיו).

רשמתי לי רשימת בעד ונגד לשתי המכוניות, אבל היא מבוססת בחלקה על השערות ועל שמועות (מחברים ומהאינטרנט), כך שאשמח לתיקונים.

בעד האוריס: אמינות, שירות, עלות אחזקה (ביטוח, טיפולים).

בעד הגולף: איכות חומרים, נוחות נהיגה, שמירת ערך, דרגת זיהום.

שוויון, או לא ברור מי טובה יותר: בטיחות (? לפי EURONCAP בטיחות הגולף מעולה לפי מבחן 2011, אבל גם לאוריס 5 כוכבים אלא שהמבחן היה ב-2006), עיצוב, אבזור, עוצמת המנוע, צריכת דלק, עלות רכישה, גודל, משקל.

באופן עקרוני, אני מחפש רכב שיהיה קודם כל בטוח ואמין, ואחר כך גם נוח וזול, במסגרת מחיר של פחות מ-130,000 ש"ח.

אשמח לקבל עצות מכם - איזו מכונית עדיפה?

פורסם

אתמול עשיתי נסיעת מבחן על האוריס להלן הרשמים:

1.מבחוץ הרכב נראה יפה,לעומת הדגם הקודם.

2.לטעמי,השילוב בין צבע לבן של הרכב לצבע בהיר של הסלון,כלל לא יפה,מצד שני האוריס הכחולה עם הסלון הבהיר יפה ביותר.

3.הגימור הפשוט יותר כולל סלון בצבע שחור ללא גג שמש,לאור המבצע (שיסתיים בסוף החודש)

על מנת להנות מסלון בהיר ומגג שמש יש להוסיף 2000 ש"ח.גג השמש מותקן במפעל ולא מדובר בהתקנה מקומית.

4.על דברי הנציג שאיתו בוצעה נסיעת המבחן ,גם במושבים האחוריים ישנה תמיכה,אימי שישבה במושב האחורי לא הרגישה בתמיכה.

סך הכל המושבים נוחים.

5.לא הורגשה אי נוחות בגלל מחסור במקום אך המושב האחורי יספיק רק לשני מבוגרים .

6.מושב הנהג נוח ומעניק תמיכה טובה לגב.

7.הדוושות נוחות ולא נוקשות.

8.בזמן עמידה אם עוזבים טיפה את דוושת הברקס ולוחצים שוב פעם על הברקס ,נשמעים רעשים מטרידים,הרעש נשמע כל פעם שהרכב עמד ברמזור ואין המדובר בתופעה חד פעמית.

שאלתי את הנציג מה פשר הרעש,הוא ניסה להתחמק מתשובה אך לבסוף אמר שזו לא תקלה שזה לגיטימי:shock:

9.הנסיעה נערכה בעיר ברחובות בהם יש די הרבה פסי האטה,לדעתי הרכב עבר אותם בצורה טובה,די חלקה.

10.בידוד הרעשים בסלון טוב מאוד.

11.המזגן עושה את שלו,קיימת גם אפשרות להתאים טמפ' שונה לנהג ולנוסע שלצידו (בקרת אקלים).

12.המנוע היה מאוד מסורס,ציפיתי למנוע יותר חזק בכל זאת מדובר במנוע 1600 סמ"ק,אולי תיבת ההילוכים היא זו שמסרסת אותו.

13.ההגה נוח,טלסקופי.

14.כל הקונסולה הקדמית נמצאת בתוך מסגרת אפורה מפלסטיק זול למראה,למעשה כל סביבת הנהג מלאה בפלסטיקים.

חוץ מהמסגרת האפורה ,הפלסטיקים האחרים לא משדרים תחושה זולה.

15.תא המטען לא גדול אבל מספיק לשימוש עירוני סטנדרטי של משפחה שאין לה תינוקות,משפחה עם תינוקות חייבת תא מטען גדול יותר על מנת להכניס עגלה וכל מיני תיקים נוספים,בתא המטען של האוריס פשוט חסר מקום לדברים אלה.

במחיר בו נמכרת האוריס ציפיתי לרכב יותר טוב,מה שהפריע בעיקר הם הרעשים בזמן לחיצת הברקס,המנוע שהרגיש חלש מדי והמסגרת האפורה .

פורסם

כללית ההבדל העיקרי הוא בגיר: אוטומטי רגיל מול DSG .

ל DSG יש יתרון בנסיעות בין עירוניות בצריכת דלק. בעיר, פקקים ועצור-סע תכופים (בעיקר בעליות), הוא יכול להיות מטריד.

במחיר שהגולף נמכר היום, 119 אלף, נשמע דיל מצויין.

ההחלטה שלך.

פורסם

האם לעלויות אחזקה השפעה מכריע בבחירה בין שני הרכבים הנ"ל ?

במידה וקיים פער בעלויות טיפולים ,מהו בערך הפער ,כנ"ל לגבי עלויות ביטוח ?

פורסם

כמעט בוודאות הטיפולים בפולקסווגן יהיו יקרים יותר.

לגבי הביטוח לא נראה לי שיש הפרש משמעותי - אך הכל תלוי בנתוני הנהג, והחברה המבטחת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

לגבי הביטוח - ההצעות שקיבלתי עד כה הן בפער של כ-2000 ש"ח לטובת האוריס: סביבות 5500 לגולף, 3500 לאוריס.

נראה לי קצת יקר, אבל זה סדר הגודל.

הטיפולים באוריס מאוד זולים, לפי מה שסוכן המכירות אמר.

בגולף הם יהיו יותר יקרים, אבל בפולקסווגן "לא יודעים" כמה עולה טיפול והמליצו שאתקשר למוסכים לשאול. כנראה שהרבה יותר יקר מרכבים מקבילים.

היום ערכתי נסיעת מבחן על האוריס.

בסה"כ מבחינת נוחות הנהיגה היה נוח מאוד - הרכב מגיב מיד ללחיצות על גז או ברקס, מה שאי אפשר לומר על הגולף (שכזכור בדקתי רק את גירסת ה-1.4 שלה. אולי ה-1.6 פחות עצלנית? סביר להניח שלא).

המנוע עושה רושם מתאמץ יותר מהגולף, שומעים אותו יותר והקיק דאון הרבה יותר עצבני, אבל לא הרגשתי שמהירות ההאצה שונה משמעותית מזו של הגולף, רק יותר רועש בתחילת נסיעה או בעליות. בנסיעה שוטפת הרגשתי יותר טוב דווקא באוריס, הגולף קצת ברחה לי מהידיים, אולי זה ההגה.

מרגישים באוריס את הכביש יותר מאשר בגולף, אבל לא משהו משמעותי.

מבחינת אבזור - האוריס נראית לי בסדר גמור. איכות החומרים לא נראית נמוכה בהרבה מבגולף, למרות שיש הבדלים.

בסך הכל נראה לי שאני נוטה לכיוון האוריס, למרות שהגולף נוחה קצת יותר, אלא אם כן אני אגלה שהגולף 1.6 טובה ממנה ברמה שתצדיק את הפער בעלות האחזקה.

פורסם

לאחר שנים של ניסיון עם פולקסווגן ( גולף ופאסאט ) אני לא יכול שלא להמליץ לך לבחור בגולף , רק דע לך שאי אפשר לצאת מהגרמניות בחזרה ליפניות וזה עסק לא זול, הביטוח יקר וכך גם הטיפולים, החלקים והזמן עבודה במוסכים המורשים ( רק במוסך מורשה מומלץ לטפל ) מאוד יקרים אך הבטיחות וההנאה שווים כל שקל.

ה1400 TSI מאוד חזק וחסכוני(צריכת דלק) , הכל שאלה של כמה אתה מוכן להשקיע.

לפי דעתי , מבחינת התנהלות כביש , בטיחות , הנאה ויופי אין פה התלבטות. אך מבחינת העלויות דווקא הייתי הולך על הטויוטה( בהנחה שיש לזה משקל כבד).

• תוכן חדש...