Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MP3 VS. WAV

EyalR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש שרשור נחמד מאוד בפורום אודיו וקולנוע ביתי של תפוז. יש בו קישור לשני קבצים של אותו השיר, האחד עבר קידוד לMP3 ואח"כ הומר חזרה לWAV והשני הורד מהדיסק ישירות לWAV.

בחנו את עצמכם אם אתם מצליחים לזהות מי היה MP3 ומי לא:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=124&msgid=33106573

פורסם

בהתחלה נשמע כאילו 2 יותר איכותי טיפה. אבל חתכתי מהקטע הארוך שיהיה בדיוק כמו הקצר וניגנתי בLOOP ןלא היה הבדל ואני לא שומע אם רמקולים של מחשב.

פורסם

הנה הזדמנות מעולה לבדוק את איכות המערכת שלכם באוטו!

תצרבו את שניהם ואז תראו אם יש הבדל.

השאלה היא אם הקטע שעבר המרה על כמה הוא עבר אותה-על128,192 או 320

פורסם

יכול להיות שהבחור הוריד את הקבצים כי ה"מבדק" הסתיים.

אפשר לראות את התוצאות שלו פה:

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=124&msgid=33223182

אין קשר להרשמה לתפוז, זה לא על הסרבר שלהם בכל מקרה.

פורסם

ראיתי את זה בתפוז היום בבוקר, והניחוש שלי היה ש-1 הוא המקורי, אבל זה היה יותר הרגשת בטן ולא שבאמת שומעים הבדלים. עכשיו כשאני רואה שהקידוד היה ב320kbps, אני טוען שרוב (99%) מהאנשים פשוט ניחשו(בלי להכנס לקטע של הגרפים שהציגו שם , כי זה לא רלוונטי). לפי דעתי גם לא יהיו הרבה אנשים שישמעו הבדלים בין מקור לבין mp3 שקודד במקודד טוב ומעל 192kbps. למרות שהמבחן הזה לא מייצג, כי היה רק קטע אחד קצר, אני חושב שאנשים צריכים יותר לשמוע ולהנות מהמוזיקה ולא להתעסק בדברים שוליים(למרות שלפעמים זה כיף, וגם לי זה קורה :D ).

פורסם

בקידוד טוב של MP3 באיכויות 224 ומעלה (ואני מתכוון לקידוד טוב עם LAME) בודדים מאוד האנשים שיוכלו לשמוע הבדלים.

זה הוכח, וגם ביצעו מבחן כזה בצורה מבוקרת עם ציוד Top-End וקבוצה של אודיופילים.

בדיוק זו הסיבה שהתוצאה היא חצי-חצי, אנשים פשוט "חשבו" שהם מרגישים את ההבדל.

אני מתערב שאם הקידוד היה 192, קל וחומר 128, הייתה תוצאה מכרעת ולא תיקו.

קידוד של 128 ניתן לשמוע אפילו עם הרמקולים הכי מעאפנים בעולם (בהנחה שאתה מכיר את תופעות הלוואי של קידוד MP3ים)

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

הסיבה היחידה ששמעתי את ההבדל בין קטע 1 ל 2 היא הסאונד הסופי של כל צליל כאשר הוא מתעמם במקודד הוא נחתך ברמות הנמוכות ושומעים את החיתוך לעומת שבקטע הראשון הוא ממשיך עד מתי שהוא ממש נגמר, אם מנסים לשמוע את ההבדלים באוזניות זה יותר קל.

• תוכן חדש...