Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איך עובד עוגן ?

הספינה מטילה עוגן, צורתו קרס והוא נתפס בקרקעית הים.

תפיסתו בקרקעית הים אמורה להיות מספיק חזקה, כדי למנוע ממנה תנועה, גם בזרמי מיים חזקים.

אז איך משחררים אותו ?

יש מנוע שמושך אותו למעלה ?

הרי הוא אמור להיות מקובע / תפוס בקרקעית, על מנת שהספינה לא תזוז. המנוע חזק מזרמי הים ?

הקרס בעוגן עצמו קבועה, ואינה מתקפלת.

אז איך הוא משתחרר ?

תודה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אינני יורד ים, אך אנסה לעזור לעמית לניהול.

ברוב האוניות העוגן די כבד ויש מנוע שמעלה אותו אל הסיפון. בספינות פירטים לא היה מנוע, והעבדים היו מגלגלים ידנית את החבל ומעלים את העוגן.

העוגן אכן חזק כדי לקבע את הספינה במקומה אך בהחלט תתכן שהספינה תיסחף קצת גם אחרי שהטילה עוגן, אם הזרמים חזקים. המנוע לא חזק יותר מזרמי הים, אבל הוא פועל בציר אחר. הזרמים פועלים בכיוון משיק לקרקע, המנוע מפעיל כוח בניצב. כוחו של העוגן יפה בעיקר בכיוון המשיקי ולכן המנוע יכול לשחרר את העוגן בקלות יחסית. לפעמים גם קורה שהעוגן נתפס ולא משתחרר ואז פשוט חותכים את החבל וממשיכים בלי עוגן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הדבר הזה http://www.acmarine.com.au/D14/halls-stockless-anchor נעוץ בקרקעית הים.

הוא מונע מזרמי הים להזיז את הספינה.

ואז, לוחצים על כפתור, ומנוע מושך אותו למעלה עם כננת ?

אהה ? :roll:

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

אלון, תודה על הלינק.

הוא לא מחדש.

הוא טוען שלא משקל העוגן עוצר את הספינה, אלא משקל הכבל.

ההסבר לא מספק.

לא משקל הכבל, ולא משקל העוגן עוצרים את הספינה.

מה שעוצר אותה זו גאומטרית העוגן שננעצת כמו קרס בקרקעית.

למשקל הכבל אני בכלל לא רואה חשיבות, הוא אינו רלוונטי בתנועה של מסת מיים. כשהוא מגולגל בספינה, או כשהוא במים, משקלו במילא לא משתנה.

בכל מקרה, המאמר לא עונה על השאלה, איך עוגן שמונע מספינה להסחף מזרמי ים, משתחרר ממנוע של כננת.

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

פורסם

זה פשוט. בשביל לשחרר את העוגן הסקיפר קודם מנווט את הספינה ישירות מעל העוגן. ומושך. העוגן פועל רק כשאתה מושך אותו בציר האופקי. רק כך הוא ננעץ.

הרי איך עוגנים?

נעמדים במקום, מטילים עוגן, ואז מפליגים לאחור. העוגן נגרר מעט על הקרקעית ואז ננעץ במשהו. אם לא תפליג אחורה, העוגן פשוט יונח על הקרקעית.

גילוי נאות: איינני מלח עדיין. סיימתי את כל מבחני התיאוריה, ועכשיו אני אמור לגשת למעשי בקרוב.

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם
זה פשוט. בשביל לשחרר את העוגן הסקיפר קודם מנווט את הספינה ישירות מעל העוגן. ומושך. העוגן פועל רק כשאתה מושך אותו בציר האופקי. רק כך הוא ננעץ.

הרי איך עוגנים?

נעמדים במקום, מטילים עוגן, ואז מפליגים לאחור. העוגן נגרר מעט על הקרקעית ואז ננעץ במשהו. אם לא תפליג אחורה, העוגן פשוט יונח על הקרקעית.

גילוי נאות: איינני מלח עדיין. סיימתי את כל מבחני התיאוריה, ועכשיו אני אמור לגשת למעשי בקרוב.

זריקת העוגן נעשית בהתחשב בזרמי הים וברוחות כך שבמהלך העגינה הכוחות שמופעלים על האוניה פועלים להעמקת החיזוק של העוגן בקרקעית.

בשחרור, האוניה מפליגה בכיוון ההפוך לנעיצה + פעולת ההרמה , משחררים את העוגן.

ונקנח בבדיחה ( וכידוע ימאים יש להם סיפורי גוזמאות )

היה בוחן במשרד התחבורה לפני שנים ששינה אף את שמו ל זאב הים שבחן קצינים ראשונים לפני קבלת קפטן.

בוחן יש לך סערה מה אתה עושה?

נבחן זורק עוגן

בוחן יש לך סערה נוספת מה אתה עושה.

נבחן זורק עוגן

וכך מספר פעמים לבסוף...

בוחן מאיפוא יש לך כל כך הרבה עוגנים?

נבחן מאותו מקום שיש לך כל כך הרבה סערות .

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בזמן עגינה הספינה נסחפת מעט בהתאם לתנאי הרוח והים, כאשר לרוח השפעה חזקה יותר על הספינה .

אם ייצא לך להביט אל המפרץ מהכרמל , תוכל להבדיל בין הספינות המתמרנות במקום לבין אלו העוגנות , ע"י כך שכל הספינות העוגנות חרטומן פונה אל הרוח.

כאשר עוגנים משחררים כבל/שרשרת שאורכה הוא מכפלה מסויימת של העומק, יש כל מיני שיטות חישוב בהתאם לכלי השייט והתנאים.

למשקל השרשרת חשיבות רבה, מכיוון שחלק ממנה מונח על הקרקעית כדי ליצור כוח אופקי הנועץ את העוגן.

בזמן הרמת העוגן אוספים את השרשרת עד למצב ניצב מעל העוגן והמשיכה כלפי מעלה משחררת אותו.

לפעמים צריך המון סבלנות...

שיטה נוספת היא ע"י שימוש בכבל משני שמחובר לראש העוגן (הצד השני) ,אשר בזמן העגינה רפוי.

בעת סערה לא עוגנים בים הפתוח, אלא מתמרנים.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

צריך לעשות הבחנה בין עוגן של יאכטה לבין עוגן של סוחרת.

ביכטה העוגנים הם קלים, הכלים בד"כ עוגנים באזורים רדודים והעוגן אכן ננעץ בקרקעית/ שונית וכך מעגן את היאכטה למקום.

בעוגן של סוחרת מדובר בסה"כ במשקולת מאוד כבדה שיושבת על הקרקעית ומונעת מהסוחרת/ אוניית נוסעים גדולה מלהסחף עם הזרם.

אם חו"ח הוא ננעץ ונתקע, מדובר בתקלה חמורה ויש צורך להוריד צוללנים לשחרר אותו או לחילופין (במידה והעומק גדול מידי) לבצע תסריט איימים של לשחרר את העוגן ולנטוש אותו.

חשוב להבין שאם אתה בלב סופה, לא רק שהעוגן לא יעזור בכלום והאוניה תיסחף גם עם עוגן אלא שגם הדבר אסור בתכלית האיסור והוא מתכון לטביעה בטוחה של הכלי (אפרופו החידה של יאשה שכנראה מבין בטנקים יותר מאשר אוניות :wink:).

באוניות גדולות, אין משמעות לצורה של העוגן והסיבות שאני מצליח לחשוב עליהן הן היסטוריות- מסורתיות.

ככה הוא נראה לפני מאות שנים ואולי סובה נוספת היא שהוא צריך להיות רחב ושטוח כי הוא יושב בצמוד לדופן האוניה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בגירה הבדיחה לא נולדה סתם אני מניח. וזהו הסיפור שהתהלך בין הקפטנים לפני כמה עשרות שנים בארץ הקודש.

גם צורת העוגן מצביעה על השימוש שלו להיתקע,ולא סתם רביצה על הקרקעית שאם לא כן, היו עושים אותו לוח שטוח כבד ותו לא.

גם בשרשור שצירף רז רואים צורות שונות ומשונות של עוגנים וכולם עם שן להינעץ בקרקעית.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
צריך לעשות הבחנה בין עוגן של יאכטה לבין עוגן של סוחרת.

ביכטה העוגנים הם קלים, הכלים בד"כ עוגנים באזורים רדודים והעוגן אכן ננעץ בקרקעית/ שונית וכך מעגן את היאכטה למקום.

בעוגן של סוחרת מדובר בסה"כ במשקולת מאוד כבדה שיושבת על הקרקעית ומונעת מהסוחרת/ אוניית נוסעים גדולה מלהסחף עם הזרם.

אם חו"ח הוא ננעץ ונתקע, מדובר בתקלה חמורה ויש צורך להוריד צוללנים לשחרר אותו או לחילופין (במידה והעומק גדול מידי) לבצע תסריט איימים של לשחרר את העוגן ולנטוש אותו.

חשוב להבין שאם אתה בלב סופה, לא רק שהעוגן לא יעזור בכלום והאוניה תיסחף גם עם עוגן אלא שגם הדבר אסור בתכלית האיסור והוא מתכון לטביעה בטוחה של הכלי (אפרופו החידה של יאשה שכנראה מבין בטנקים יותר מאשר אוניות :wink:).

באוניות גדולות, אין משמעות לצורה של העוגן והסיבות שאני מצליח לחשוב עליהן הן היסטוריות- מסורתיות.

ככה הוא נראה לפני מאות שנים ואולי סובה נוספת היא שהוא צריך להיות רחב ושטוח כי הוא יושב בצמוד לדופן האוניה.

זה מעניין, אז תן לי להבין:

יש אונייה גדולה למדי :lol:. משקל העוגן שלה (לא כוללת שרשרת) 36 טון.

עכשו, זה נראה לי כאין וכאפס לעומת המסה של האוניה והכוחות שפועלים עליה בגלל גודלה.

אתה רוצה להגיד לי שמה שעוצר בהמה כזאת מלזוז זה 36 טון (או 36X2 אם יש 2 כאלה) שפשוט שוכבים על הקרקעית?

V5

פורסם

ישה, אתה דג לפעמים?

דין עוגן נעוץ כדין קרס תקוע בסלעים, או שתצלול לשחרר אותו או שתחתוך את החבל.

ביכטות באזור רדוד אכן תפקידו להנעץ, באוניות פיראטים לפני מאות שנים, אולי גם כן אבל לא באוניות גדולות בתקופתנו אנו.

פורסם
ישה, אתה דג לפעמים?

דין עוגן נעוץ כדין קרס תקוע בסלעים, או שתצלול לשחרר אותו או שתחתוך את החבל.

ביכטות באזור רדוד אכן תפקידו להנעץ, באוניות פיראטים לפני מאות שנים, אולי גם כן אבל לא באוניות גדולות בתקופתנו אנו.

לא יצא לי להיות דג אולי בגלגול הבא.

הקרס של הדייג נועד להינעץ ולא לצאת אלא אם קריעת החיך של הדג ( צער בעלי דגים ), כי יש לו תכנון של חד כיווני זדוני ואכזרי , מה שאין בעוגן.

בצעדותי בטיילת יוצא לי לראות הרבה דייגים שבאים להירגע בדיג, ומתעצבנים כשהם לא תופסים דגים.

אולי מישהו יאות להסביר לי את הקטע הזה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

הנה מצאתי דוגמא לעוגן מודרני שאינו מסוג "מחרשה".

Portsmouth_with_mushroom_anchor.jpg

• תוכן חדש...