Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5539 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חוכמה

לאוניה הזו יש ABS ESP ועוד כמה צירופים.

מכאן באה תוכנית כיפת הברזל?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

טוב. עכשיו יש לי זמן להשקיע בתגובה:

קודם כל, תמיד נעגון בקרבה יחסית לחוף, שכן אחרת משך השרשרת לא יספיק להגיע לקרקעית הים.

אין חשיבות לגודל הספינה לעומת משקל העוגן. יש סוג עוגן שונה לכל סוג קרקע ימית. קצת דוגמאות:

חולית: עוגן דנפורט,

חולית ובוצית: מחרשה,

סלעית: עוגן חתול,

עוגן פטרייה (העוגן שמופיע בהודעה מעלי) יעיל אך ורק בקרקע בוצית, מאחר ואחרי ההטלה, הוא שוקע מעט, הבוץ מכסה אותו ונועל אותו באדמה. כך, בעוגן קטן יחסית, אתה יכול לבלום אוניית סוחר אדירה,

עוגן אדמירלי, שהוא העוגן הקלאסי שכולם חושבים עליו כששומעים "עוגן", מתאים בעיקר לקרקע חולית

לגבי חבל העוגן/שרשרת- זוהי נגזרת של גודל היאכטה. סירה קטנה לא צריכה שרשרת לכל האורך אלא חבל ניילון פשוט. לעומת אוניה עצומה שחבל לא יועיל לה בכלל מאחר והוא יקרע. בכל מקרה, לא משנה גודל הסירה, חובה ש-10 המטרים הראשונים מהעוגן יהיו שרשרת, מאחר ומשקלה הרב גורם לעוגן להיגרר בצורה אופקית על הקרקעית וכך הוא יכול להינעץ ולא לעלות למעלה.

משקלי עוגנים- כלי שיט עד 7 מטרים מחויב בעוגן במשקל 3 ק"ג לפחות, יאטכה סטנדרטית (סדר גודל של 10-15 מטר) צריכה עוגן במשקל 13-27 ק"ג (יש טבלה ממש ארוכה של כל אורך יאכטה וכתוצאה כל משקל עוגן הכרחי. אני לא זוכר את כל הטבלה בע"פ. זה רק אלה שחייבים לזכור), ספינה באורך 20 מטר מחוייבת בעוגן במשקל 50 ק"ג, כך שכמו שאתם רואים, זה לא המשקל של העוגן שמשנה. 50 ק"ג לא באמת יעצרו ספינה של 20 מטר בלי להינעץ במשהו.

אורך המשך שמשחררים- במים רדודים החוק אומר 30 מטר שרשרת/חבל, ובמים עמוקים- עומק המים כפול 3.

לגבי שחרור העוגן מהקרקע- לרוב נקשור מצוף שמחובר ל"טבעת האמיר", טבעת בקצהו העליון של העוגן, וכשנרצה להשתחרר, נפליג קדימה אל המצוף ונמשוך אותו כלפי מעלה, כשהוא מחובר לחבל שמחובר לטבעת האמיר. בגלל הזווית הישרה של המשיכה, העוגן ישתחרר בקלות.

אורן

hagggg55 כתב:

ברשותי אייפון 3gs 32 גיג'ה בערך כ3 חודשים ואין ספק אני נהנה איתו ברמות מטורפות

אני מציע לנסות יחסי מין, לשם קבלת פרופורציה.
פורסם

קצין בכיר אמר פעם בתחקיר הסתבכות חבל עוגן במדחף.

"זה כמו לדרוך לעצמך על הזין"

זה מביש ,כואב וצריך מעבר לטמטום גם כשרון מיוחד בשביל לעשות את זה.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אם הזין שלי היה ארוך מספיק כדי שאדרוך עליו, שום דבר בעולם לא היה מביך.

מצד שני אם זה בגלל שהרגליים קצרות, סיפור אחר.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...