Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5515 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמע, הרגת אותי עכשיו.:lol:

אתה באמת מצפה מהנהג לעצור בצד ולגרוף פחם למנוע כל 5 דקות באמצע איילון?!...

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ישנם מנועי קיטור הנקראים "טורבינת קיטור", מנועים אשר יכולים לסוע בעזרת דלק שמייצר את הלחץ הדרוש להפקת הקיטור.

אין פיתוחים חדישים יותר למנוע הקיטור הישן?

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבחור הזה נירצח

אני לא חושב שהיכרת אותו spire

נכון, לא הכרתי אותו, לא נראה לי שנולדתי כששידרו את המהדורה הזאת.

כנראה מי שאני מדבר עליו "המציא" מערכת דומה.אמרתי את מה שאמרתי כי ראיתי שתלוי אצלו על הקיר טופס של אישור פטנט.

ברווז: הבעייתיות ש"תחנת מימן" (ע"ב תחנת דלק) היא שבמצב כזה אתה כן צריך להסתובב עם בלון גז מלא מימן בלחץ מאוד גבוה. פה לא. מפיק, משתמש.

הרעיון פה הוא לא להשתמש במימן כמקור דלק בלעדי, אלא כ"תוסף" שמוריד את צריכת הבנזין.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מאיפה מגיע החשמל?

בנוסף אטום חמצן כבד פי 16 מאטום מימן. במולקולת מים רוב המסה מגיעה מאטומי החמצן. (89% ממנה למען האמת)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם
מאיפה מגיע החשמל?

בדיוק.

בפעם הלא יודע כמה בפורום:

כדי לפרק את הקשר בין המימן לחמצן עלינו להשקיע X + Y אנרגיה. משריפת המימן אחרי כן נקבל X - Z אנרגיה.

X - אנרגיה כימית פוטנציאלית, אנרגיה האצורה בקשר שבין אטומי החמצן לאטומי המימן.

Y - איבודי אנרגיה בתהליך האלקטרוליזה, פירוק המים. ההתנגדות החשמלית של המים גורמת לאיבוד חלק מהאנרגיה המושקעת בצורת חום.

Z - עוד איבודים לחום, הרי הנצילות של מנוע כלשהוא אינה 100%. יותר באיזור 25%.

מה נשאר?

אין ארוחות חינם

תקנו אותי אם אני תועה

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

חבר'ה, אני חייב להקפיץ את הנושא הזה.

הרבה כאן מדברים כלכך הרבה שטויות בלי להסביר בכלל איך המערכת עובדת, אז אם מישהו מבין בזה ומוכן להואיל בטובו ולהסביר זה הזמן.

כמה המערכת אפקטיבית,

מאיפה קונים אותה והאם משתלם?

תודה.

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

מעניין מאוד העניין הזה...

ראיתי את הקטע וקראתי את התגובות ואני חושב שחלק מהאנשים לא הבין שמדובר בתוסף דלק ולא בדלק עצמו.

כל היעוד של המערכת זה להביא לתצרוכת בנזין נמוכה יותר ולא להחליף את הבנזין לחלוטין, המנוע נשאר לעבוד על בנזין פשוט צורך תערובת נמוכה יותר עקב תוסף המימן הקטן.

בהנחה שתצרוכת הבנזין קטנה ב40% אז אפשר לחשב את העניין די בקלות:

נסועה שנתית של כל רכב היא באזור ה15-20 אלף ק"מ בשנה, שמבחינה כספית מדובר בערך ב1250-1666 ל' בשנה לרכב שנוסע נגיד 12 ק"מ לכל ליטר שאם נתרגם לשקלים, אז לפי שעה מדובר ב1250-1666X7.60 = 9500-12666 שקלים.

זה מה שיוצא לרכב עם תצרוכת דלק סבירה להוציא על בנזין כל שנה! בהתקנה של המערכת הנ"ל ניתן לחסוך כל שנה 3800-5066 שקלים! יעני תוך פחות משנתיים של שימוש מחזירים את עלות ההשקעה!

מעניין אם ניתן לשלב את המערכת הזאת ברכבים מונעי גפ"מ... וחבל שיצרני הרכבים בעולם עד היום לא התחילו להציע מערכות כאלה ברכבים שלהם בצורה מובנית.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
חבר'ה, אני חייב להקפיץ את הנושא הזה.

הרבה כאן מדברים כלכך הרבה שטויות בלי להסביר בכלל איך המערכת עובדת, אז אם מישהו מבין בזה ומוכן להואיל בטובו ולהסביר זה הזמן.

כמה המערכת אפקטיבית,

מאיפה קונים אותה והאם משתלם?

תודה.

תוכל להוציא משהו מהמערכת הזו אם יהיה לך ניהול מנוע עצמאי על מנת לכוון את תערובת הדלק השונה (לעניה יותר) ואת ההצתה.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

ושוב אותה הסאגה:

נחזיק מיכלים עם מימן בלחץ באוטו? לא

אז מאיפה יגיע המימן? מפירוק מים במהלך הנסיעה

מאיפה יגיע החשמל לפירוק המים? מהמנוע (ליתר דיוק מהאלטרנטור)

אז אם נתייחס למערכת כזאת, היא רק תגרע כח מהמנוע. לא תוסיף, לא תשפר את צריכת הדלק לא כלום.

אלא אם אתם מתכננים להחזיק מיכל מימן בלחץ, לייצר לו קו הולכה ומזרקים, לייצר ניהול מנוע מיוחד - זה לא כדאי.

פורסם

ככה הגיבו אנשים ששמעו על הכרכרה שנוסעת ללא סוסים רתומים אליה.

מרוב שאנו מורגלים למצב מסוים ,נעשינו מקובעים ואטומים לחידושים.

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם

אני בעד שמי שמאמין במערכת - יתקין ויבוא לספר לנו מה קרה. כמו ש Arilou הסביר - ההגיון היחידי מאחורי דבר הזה - להוציא כסף מהפרייירים.

בהצלחה עם החסכון.

פורסם
ושוב אותה הסאגה:

נחזיק מיכלים עם מימן בלחץ באוטו? לא

אז מאיפה יגיע המימן? מפירוק מים במהלך הנסיעה

מאיפה יגיע החשמל לפירוק המים? מהמנוע (ליתר דיוק מהאלטרנטור)

אז אם נתייחס למערכת כזאת, היא רק תגרע כח מהמנוע. לא תוסיף, לא תשפר את צריכת הדלק לא כלום.

אלא אם אתם מתכננים להחזיק מיכל מימן בלחץ, לייצר לו קו הולכה ומזרקים, לייצר ניהול מנוע מיוחד - זה לא כדאי.

אז מתקינים אלטרנטור שמספק יותר חשמל, להשפיע על המנוע ברמות מורגשות זה לא לדעתי.

זה סה"כ לסובב גנרטור קצת יותר גדול מהרגיל.

ובמכונית עם קרבורטור, איך העניין ילך?

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

סבבה

בוא אני אעבור על זה שוב

אלטרנטור הופך אנרגיה סיבובית לאנרגיה חשמלית. האנרגיה מגיעה מהדלק שאנחנו שורפים. תפיק יותר חשמל = תשרוף יותר דלק. גם אם הסל"ד לא השתנה.

את החשמל הזה אתה משקיע בפירוק המים.

כשאתה שורף מימן, אתה בעצם מחמצן אותו והופך אותו למים.

בתהליך הבערה במקרה הטוב תקבל את האנרגיה החשמלית שהשקעת.

במנוע בעירה פנימית העקרון הוא של פיצוץ - כלומר התרחבות של גזים. נניח שהמימן יספק התרחבות מספקת של גזים - עדיין חלק מהאנרגיה ילך לאיבוד בצורת חום ואור. (במקרה הרע כל האנרגיה הולכת לחום ואור).

זאת אומרת שאיבדת חלק מהאנרגיה החשמלית שהשקעת.

עכשיו המנוע מסתובב כתוצאה מהפיצוץ ואתה מייצר חשמל שמפרק מים ואז תפוצץ את המימן ותאבד עוד קצת אנרגיה.

אחרי מספיק מחזורים שכאלה המנוע ייעצר.

אז תגיד שזה נועד לשפר את בעירת הדלק במנוע. אוקיי, היום יש חיישן למבדה, חיישן נקישות ומערכת ממוחשבת שדואגת שהדלק יישרף בצורה אופטימלית, או קרוב לזה. תוסיף לשם מולקולות חופשיות של מימן (הרי אתה לא מנסה להאריך את מולקולת הדלק עם אטום מימן נוסף. זה תהליך כימי לא מאוד מסובך, אבל שלא יכול לקרות במנוע) - הן יישרפו ולמעשה יגרעו חמצן מהדלק. תוסיף לשם עוד חמצן - וזה למעשה לא ישנה כלום מבחינת הבערה של הדלק. פשוט הוספת עוד חומר בערה (שעלה לך יותר לייצר אותו).

זאת פעם אחרונה שאני מגיב לשרשור הזה. מי שרוצה שיתקין כזאת מערכת באוטו שלו. זה עדיין מטופש לדעתי.

• תוכן חדש...