Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5516 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתם צריכים לזכור שמים הם תוצר של שריפת בנזין ואויר.

עכשיו אתם רוצים להפוך חזרה את המים לאטומי מימן וחמצן? זה ממש לא מפר את חוקי התרמודינמיקה.

בואו נניח שחלק מהאנרגיה שמתבזבזת בחום אפשר לנצל על מנת לבצע אלקטרוליזה ולהפיק מימן וחמצן. נתעלם מהעובדה שאלקטרוליזה דורשת יחסית הרבה אנרגיה כדי להפיק משהו מועיל:

בשביל לקבל תוספת יעילות בצריכת הדלק המנוע צריך לעבוד עם תערובת מאוד עניה, 20:1 במקום 14.7:1 המוכר והאהוב (נכנס מימן, שהוא דליק, בנוסף לחמצן אז אפשר להשתמש בפחות דלק).

בנוסף, קידום/איחור הצתה צריך להתבצע כי התערובת החדשה נשרפת מהר/לאט יותר.

ולבסוף - צריך להתאים ממיר קטליטי שיודע לעבוד עם התוצרת החדשה.

אתם טוענים שזה אפשרי? לכו לטכניון, עשו את הניסוי, תייצרו מחשב שמתאים לעבודה עם כל זה - קבלו אישור של הטכניון שהעסק באמת עובד ואז תתחילו למכור ולהרוויח כסף.

אני אהיה הראשון להוריד את הכובע.

בתקווה שהממשלה לא תעלה את המס על מים מזוקקים...

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
\

הבאתי ספציפית דוגמא של הפצצת מימן כדוגמא לתגובה כימית מטורפת ביחס לעוצמת האנרגיה שנדרשת ע"מ להפעיל את התהליך!

בקיצור מה שאני בא להגיד זה שאתה לא צריך לפוצץ פצצת מימן או להפעיל אנרגיה שוות ערך לפצצת מימן ע"מ לייצר אנרגיה של פצצת מימן (או כל תהליך כימי אחר - דוגמאת האלקטרוליזה שעוברים המים במיכל של המערכת הנ"ל).

אין לי מושג מה ההשכלה שלך אבל את הרשום מעלה לא היתי מספר אפילו לחברים הקרובים שלי בתור בדיחה.

מזכיר לי מאוד את זה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%A9%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%A8_%D7%90%D7%AA_%D7%9B%D7%9C_%D7%A8%D7%9E%D7%AA_%D7%92%D7%9F

פורסם
אין לי מושג מה ההשכלה שלך אבל את הרשום מעלה לא היתי מספר אפילו לחברים הקרובים שלי בתור בדיחה.

מזכיר לי מאוד את זה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A0%D7%95%D7%A8%D7%94_%D7%A9%D7%AA%D7%90%D7%99%D7%A8_%D7%90%D7%AA_%D7%9B%D7%9C_%D7%A8%D7%9E%D7%AA_%D7%92%D7%9F

לא הבנתי אותך או שאתה לא הבנת אותי. אני לא דיברתי על נורות פלא כלשהן...

מציע לך לקרוא פה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%99%D7%AA%D7%95%D7%9A_%D7%92%D7%A8%D7%A2%D7%99%D7%A0%D7%99

ולקרוא פה:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A4%D7%A6%D7%A6%D7%AA_%D7%9E%D7%99%D7%9E%D7%9F

ואולי ויקיפדיה תדע להסביר לך יותר טוב ממני.

רק הבאתי דוגמא לאופן שבו האנרגיה שמתקבלת לא שוות ערך לאנרגיה שהושקעה בתהליך, רק דוגמא.

בנוגע להשכלה שלי, אז מורה טוב אף פעם לא הייתי, מקסימום עוד מעט מהנדס אלק' טוב בעז"ה =]

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם
רק הבאתי דוגמא לאופן שבו האנרגיה שמתקבלת לא שוות ערך לאנרגיה שהושקעה בתהליך, רק דוגמא.

בנוגע להשכלה שלי, אז מורה טוב אף פעם לא הייתי, מקסימום עוד מעט מהנדס אלק' טוב בעז"ה =]

באופן מוזר, ההצעה (?) להניע מכונית על ידי היתוך גרעיני הוא בר ישום יותר מאשר הנעתה על ידי מימן המפורק על ידי אלקטרוליזה המבוצעת בחשמל המופק מכח המנוע.

:turn-l:
פורסם

בשנת 2008 אמרתי משהו על שירשורים בסגנון, והתפלגות התגובות לאחר שמישהו יאמר משהו חדש בסגנון.

האם צדקתי?

האם אני נביא?

"ואללה, יש שיטה חדשה לחסוך דלק-בטירוף! כל מה שצריך לעשות זה להגיד את תפילת זבינאמו הנביא והוא יבוא וישתין לכם דלק לתא הבעירה ישירות! הוא נביא, אז אפילו לא נשרפות לו שערות הערווה! והוא גמד, כך שהוא נכנס כולו לקרבורטור! זה מדהים ואני חוסך ככה 50000 שקל בחודש על דלק! אתם חייבים לנסות!"

ואז, כמובן:

10 תגובות ראשונות סטלבט בלבד.

2 הבאות חצי סטלבט, חצי שאלה או שתיים, כמו - איך בדיוק זה עובד ומאיפה הנביא משתין.

4 הבאות עוד סטלבט, על השאלה הטיפשית של מאיפה הוא משתין.

5 הודעות (סותרות) שאומרות מידע אישי מאיפה הוא משתין ואיך זה קורה, ומה האנרגייה המעורבת בכך.

10 ההודעות הבאות הם וויכוח על איך ניתן להוציא אנרגייה משתן.

1 הודעה שמתפלאת איך לא נשרפות לו השערות ועוד חלק קטן וחשוב שממנו יוצא הדלק.

2 הודעות שמצטטות או מביאות קישור לתוכנית מדע כלשהיא (כנראה מכסחי המיתוסים) שבדקו את זה כבר.

7 נוספות שייתווכחו בעד ונגד התוצאות האלה.

3 שידברו עם עצמם על איך ניתן להמיר את השיטה למנוע הזרקה מודרני ודיזל, ויתעלמו מהם.

5 שיסכימו לנסות את השיטה.

לפי חוק הפורומים של לא-זוכר-את-שמו שטוען ש"ככל שהשירשור יהיה ארוך דיו כך גדל הסיכוי שמישהוא יזכיר את השואה", מישהוא יקשר כבר בין השתן והבעירה לשנת 1943. נקווה שתהיה רק הודעה אחת כזו.

עוד 5 הודעות שאני כבר לא יכול לצפות את כיוונם.

ונעילת השירשור...

נ.ב.

אם הגעתם עד לפה, וקראתם הכל, אזי כנראה הבנתם שהמצב שלי חמור אם אני מצטט את עצמי מלפני שנתיים...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אתם צריכים לזכור שמים הם תוצר של שריפת בנזין ואויר.

עכשיו אתם רוצים להפוך חזרה את המים לאטומי מימן וחמצן? זה ממש לא מפר את חוקי התרמודינמיקה.

בואו נניח שחלק מהאנרגיה שמתבזבזת בחום אפשר לנצל על מנת לבצע אלקטרוליזה ולהפיק מימן וחמצן. נתעלם מהעובדה שאלקטרוליזה דורשת יחסית הרבה אנרגיה כדי להפיק משהו מועיל:

בשביל לקבל תוספת יעילות בצריכת הדלק המנוע צריך לעבוד עם תערובת מאוד עניה, 20:1 במקום 14.7:1 המוכר והאהוב (נכנס מימן, שהוא דליק, בנוסף לחמצן אז אפשר להשתמש בפחות דלק).

בנוסף, קידום/איחור הצתה צריך להתבצע כי התערובת החדשה נשרפת מהר/לאט יותר.

ולבסוף - צריך להתאים ממיר קטליטי שיודע לעבוד עם התוצרת החדשה.

אתם טוענים שזה אפשרי? לכו לטכניון, עשו את הניסוי, תייצרו מחשב שמתאים לעבודה עם כל זה - קבלו אישור של הטכניון שהעסק באמת עובד ואז תתחילו למכור ולהרוויח כסף.

אני אהיה הראשון להוריד את הכובע.

בתקווה שהממשלה לא תעלה את המס על מים מזוקקים...

אתה צריך להבין שמים, הם לא תוצר של שריפת בנזין והאוייר את אולי מתכוון לעשן!

והאפשרות לייצר מימן וחמצן קיימת ולכן לא צריך אפילו פתח יניקת אוייר, הבעיה היחידה שעולה היא כמות האנרגיה שמושקעת בייצור מימן עולה על כמות האנרגיה שאנו יודעים להפיק ממנו קיום.

בנוגע לתערובת היא מושלמת אטומי מימן וחמצן באים יחדיו בתהליך הפירוק.

איזה ממיר קטליטי? שריפה של מימן לא מזהמת ולכן אין כל צורך בכל זה...

פורסם

צודק ואני מתקן - מים נוצרים על ידי פעולת הממיר הקטליטי.

לא אמרתי שהאפשרות אינה קיימת אלא שלהפיק מכך אנרגיה במאזן חיובי יסתור את חוקי התרמודינמיקה.

התערובת רחוקה מלהיות מושלמת. יש הבדל בין אויר מהאטמוספירה לבין אויר שדחפת לו אטומי מימן (טוב, וחצי אטומי חמצן). אטומי המימן תופסים את מקום אטומי החמצן, לכן צריך לשנות את מפות הדלק בהתאם (ואת ההצתה).

שריפה של מימן לא מזהמת, אבל שריפה של דלק כן.

פורסם
אני רוצה להעמיד את הדברים על דיוקם.

לא השוותי שריפת דלק ממאובנים לפירוק מים והפיכתו למימן אלא לסתם נצילות של אנרגיה, כלומר להפיכת דלק מאובן לאנרגית חשמל - כמו שהמערכת הזאת עושה, שהזכירו שזה "לא כלכלי" ו"לא יעיל" ואמרתי רק שאם זה היה לא יעיל (לפי חוק שימור האנרגיה שמישהו ציטט פה) אזי לא היו עושים דברים דומים בכל העולם עם תחנות הכוח שעובדות בשיטות דומות.

הבאתי ספציפית דוגמא של הפצצת מימן כדוגמא לתגובה כימית מטורפת ביחס לעוצמת האנרגיה שנדרשת ע"מ להפעיל את התהליך!

בקיצור מה שאני בא להגיד זה שאתה לא צריך לפוצץ פצצת מימן או להפעיל אנרגיה שוות ערך לפצצת מימן ע"מ לייצר אנרגיה של פצצת מימן (או כל תהליך כימי אחר - דוגמאת האלקטרוליזה שעוברים המים במיכל של המערכת הנ"ל).

בנוגע להנעה של המערכת, אז המימן לא יניע את המערכת אלא ישתלב בהדרגה, בדומה למערכת הגפ"מ.

בשונה ממערכת הגפ"מ, כאן אתה לא תאחסן גז/מימן/דלק כלשהו דליק במיכל בבגאז', אלא תפיק ותזריק אותו מיידית למנוע.

גם אם קצב הפירוק של המים לא יהיה "מספיק מהיר", עדיין זה יביא לחסכון כלשהו קטן ככל שיהיה לתצרוכת הבנזין.

המימן הוא כמעט בחינם (מים וקצת חשמל), הבנזין יקר בטירוף.

אלקטרוליזה למים זה תהליך כימי מסובך, אני מודה, אבל לא בלתי אפשרי. אם אתה מציע לשמר את האנרגיה החשמלית כחשמל, אז תצטרך להוסיף למערכת מנוע חשמלי, לקשר אותו לכל המערכת ולתזמן את פעולת המנועים, הגיר והדיפרנציאלים - עסק יקר מאוד! כאן אתה לא מחליף את פעולת המנוע, אלא רק משנה את המרכיבים שנשרפים בתוכו.

וסתם ליד כללי, ישנם כמה מכשירי קשר שמותקנים ברכבי צה"ל/מוניות ושעובדים על מצבר רגיל של 12V או 24V ומפיקים באזור ה80W עוצמת שידור מקס'. (MOTOROLA SPECTRA, MOTOROLA MICOM-XR ועוד רבים אחרים)

מ.ק. 120 מוציא הספק שידור מקסימלי של 60W וניתן לצרוב אותו אפילו על הספק פי 2 מזה.

(אם כי לא צורבים אותם על הספקים כאלה משום שדיוק התדר יהיה בעייתי מאוד ויהיו הפרעות שידור/קליטה)

בנגמ"שים צה"ליים משרשרים לעיתים 5(!) מכשירי קשר אחד לשני וכשיוצאים איתם לשידור במקביל מכולם,

אז זה יוצא בערך 250-300W הספק שידור שנשענים על 2 מצברים בלבד של הנגמ"ש.

אני חורג ממה שרציתי לעשות, ואני אענה לך.

יופי - אחרי שהבהרנו שאין קשר בין שריפת דלק מאובנים לרעיון של הנעה ע"י מים - אפשר להמשיך הלאה.

פצצת מימן, היתוך קר בכורים - אם תצליח לעשות את זה בקנה מידה של רכב, אני מאמין שתקבל דוקטורט בפיסיקה ופרס נובל כלשהוא. מכיוון שלא נראה לי שזאת המערכת שבנו בסרטונים ומוכרים באינטרנט במחיר שווה לכל נפש - אני אניח שלא לזה התכוונת.

שריפת מימן לא מביאה אפילו קמצוץ של אנרגיה ביחס להתכה של מימן.

אבל אני אזרום איתך קצת:

בעיות של חלחול מימן לתוך מתכות:

http://www.hayadan.org.il/hydrogen-causes-metal-to-break-0410084/

מכון וייצמן עובד על תהליך הפקת מימן יעיל ממים (1995):

http://heb.wis-wander.weizmann.ac.il/%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%90-%D7%93%D7%9C%D7%A7-%D7%9E%D7%9F-%D7%94%D7%9E%D7%99%D7%9D

בכל מקרה לא מדובר על מערכות פשוטות כמו שמוצגות פה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

chesy- אני חושב שכל הדיון הזה יוכל להיחסך ע"י פתרון פשוט:

לך למעבדה בתיכון הקרוב, ותבקש לצפות בתהליך אלקטרוליזה. עושים את זה בכימיה בכתה י'.

תעיף מבט על ההספק שהמכונה צורכת, ועל הקצב שבו היא מפרקת את המים למימן וחמצן.

אתה תקבל קנה מידה כמה חשמל צריך בשביל להפיק מימן מספיק מהר לשימוש ממשי. (רמז- אם זה היה ישים ברכב, אותה מכונה שמשתמשים בה בתיכון הייתה צריכה, לפי קנה המידה, לצרוך 4 סוללות אצבע בשביל הקצב הזחלני של פירוק המים, לא בלוק מתח מכובד על התקע...)

פורסם

עם כל החסרונות שאתם מציגים כאן,

למה לדעתכם הבחור בסרטון טוען שזה עובד וחוסך לו עד 40% מהעלויות PER תדלוק??

בס"ד

זה אחד החלומות שלי מאזדה 6, כי הוא גם אמין, יפה ממש (על גבול הפוזה אם לא עבר אותו) וגם יש לו כוח לא חסר..
פורסם

למה מוכרים טורבו חשמלי ו"צ'יפים" שמתיימרים לחסוך 10% בדלק ולהוסיף כוח לאוטו?

פורסם

תקראו לי אופטימיסט ונאיבי, אבל אני מאמין שכל דבר שרוצים הוא בר יישום.

Pika007

אני מאמין ש100W-200W שנוציא מ2 מצברים משורשרים שנטענים מגלגלי הרכב יצליחו לעשות את העבודה.

גם אם נצטרך לשים ברכב מיכל מימן לאחסון, וגם אם יקח לרכב חצי שעה של עבודה לפני שניתן יהיה להכניס את המימן לפעולה עם המנוע (עד שהצטבר מספיק חומר) זה עדיין משתלם.

Arilou

בנוגע לבעיות שיש היום עם מימן (שהוא מאכל את רוב המתכות התעשיתיות שיש כיום), אז בכתבה בסוף כתוב שכבר מצאו פתרונות ומנסים ליישם אותם, ככה שהכל זה שאלה של תקציב ורצון.

אתה צודק לגמרי שזה לא יהיה יישים במנוע של איזה מאזדה של ימנו, אבל בעתיד הקרוב זה יהיה מאוד רלוונטי (במיוחד עם התייקרות הדלקים בכל העולם - דבר שיזרז מאוד את התחלופות הזולות יותר).

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

Pika007

אני מאמין ש100W-200W שנוציא מ2 מצברים משורשרים שנטענים מגלגלי הרכב יצליחו לעשות את העבודה.

.

אתה יודע, זה שהצעתי שתלך לתיכון כלשהו לראות ניסוי אלקטרוליזה זו לא הייתה בדיחה או משהו בסגנון, התכוונתי בשיא הרצינות.

סתם לדוגמה, מכונת אלקטרוליזה כמו זו שהייתה בתיכון שלי משתמשת בבלוק מתח של 12V ב 10 אמפר/שעה, כלומר, 120W.

המכונה הזו יצרה מימן בקצב של פחות מ 10 סמ"ק/שעה, וזה עוד עם חומצה גופרתית בתור אלקטרוליט.

עכשיו רוצה להתחיל לחשב כמה הספק תצטרך בשביל לייצר מימן בקצב שאשכרה יהיה שמיש?

בנוסף, מיכל מימן מאולתר הוא רעיון רע מאוד- אם רוצים רכב כלשהו מונע במימן, צריך לתכנן אותו מראש לשימוש במימן.

פורסם

אני גם חושב שהנעה במימן היא העתיד. רק לא מימן שפורק באלקטרוליזה ממים תוך כדי נסיעה.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...