Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ארילו, רד מזה... רק זבינאמו הנביא יוכל להושיע במקרים שכאלה.

בחייך, מספיק שמישהו יכתוב ש"שמעתי על שיטה להניע מכונית עם רסק עגבניות", וכולם יקפצו "גם אני רוצה", "איך זה עובד?", "חבל שהרסק ילך לרכבים ולא לרעבים", וכמובן אי-שם בעמוד 6 תופיע השוואה כלשהי לנאצים.

זה למה אני כבר לא מגיב לשירשורים שכאלה...

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תגובות 59
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש דרכים מציאותיות יותר להעלות את נצילות מנועי בעירה פנימית .

רוב האנרגיה של הבנזין "הולכת לאיבוד" דרך החום שמופק בתהליך הבעירה , מנוע ה 6 פעימות מנצל את אנרגיית החום ובכך מעלה את נצילות המערכת .

ניתן לקרוא כאן על מנוע כזה :

http://www.autoweek.com/article/20060227/free/302270007

כמובן שהטכנולוגיה הזאת דורשת השקעה הנדסית נוספת כדי שמנוע כזה יוכל להיות שימושי .

פורסם

על פניו, השיטה הזאת לא ניראת שימושית במיוחד. כדי להפוך אותה לכדאית במידה כלשהי יש צורך להוסיף אלטרנטור אשר יהיה מחובר לגלגלים המניעים וימותג לעבודה רק בזמן בלימה, הגז הנוצר יאגר במיכל ויועובר למנוע לאחר מכן.

תכלס, מסובך ויקר.

פורסם

חיים, זה הרבה יותר פשוט.

האלטרנטור ממילא מחובר למנוע ומפיק חשמל.

אם תתקין את האלקטרודות והן תפעלנה רק במצבים שבהם אין הזנת דלק למנוע (פונקציה שכבר קיימת) או בזמן בלימה בלבד (דרך מתג הבלמים) אז הפקת האנרגיה תעשה על חשבון אנרגיה שבכל מיקרה אמורה להעלם דרך הבלמים.

במובן הזה המתקן דומה במשהו לטויוטה פריוס, ששם אנרגיית הבלימה נאגרת במצברים ומשמשת להמשך התנועה.

פורסם

נו, רואים שאינני מתמחה במערכות רכב... אתה צודק, dorki.

כדי לישם זאת ברכב מודרני (ללא שינויי תוכנה במחשב הרכב) יש להוסיף ממסר הפעלה למערכת שיופעל באמצעות אור הבלם ו/או 0 מתח במשאבת הדלק, זה דיי פשוט וניתן ליבנות זאת באמצעות 3 ממסרים. מה שמוזר הוא שפיתרון כזה בסיסי שמעולם לא הוסף למערכת, מה אני מפספס?

פורסם
חיים, זה הרבה יותר פשוט.

האלטרנטור ממילא מחובר למנוע ומפיק חשמל.

אם תתקין את האלקטרודות והן תפעלנה רק במצבים שבהם אין הזנת דלק למנוע (פונקציה שכבר קיימת) או בזמן בלימה בלבד (דרך מתג הבלמים) אז הפקת האנרגיה תעשה על חשבון אנרגיה שבכל מיקרה אמורה להעלם דרך הבלמים.

במובן הזה המתקן דומה במשהו לטויוטה פריוס, ששם אנרגיית הבלימה נאגרת במצברים ומשמשת להמשך התנועה.

מחזק את דבריו של DORKI!

התצרוכת של החשמל שהולכת למערכת של פירוק המימן מהמים היא כאין וכאפס לעומת תצרוכת הבנזין שנחסכת!

האלטרנטור/מצבר עובד בין כה וכה במהלך הנסיעה ועובר בו זרם בכל מהלך הנסיעה (חוץ מברכבים של מערכת כיבוי מנוע בכל עצירה או שאר ירקות שהמציאו).

ניתן לשרשר מתח מקבילי למערכת המימן באמצעות ממסר ישירות מהמצבר הראשי של הרכב! ואם להיות אפילו יותר מקצועי, אז ניתן להשתמש בטכנולוגיית אגירת האנרגיה מהגלגלים ע"י דינאמו שמחובר לדיפרנציאל כלשהו וממנו הולך למצבר נוסף שממנו ילך מתח למערכת. אפילו אפשר לשלב איכשהו קולטים סולאריים בגג, משהו קטן.

תצרוכת האנרגיה של מערכת שרפת המימן הזו היא אפסית לעומת תצרוכת החשמל של שאר הרכב: מזגן, משאבות שונות, מערכת סטריאו, פנסים ושלל אורות רכב, וכמובן המנוע בעצמו על האלטרנטור-סליל הצתה-פלאגים ושאר מרעין בישין שלו.

לומר שתצרוכת הבנזין שיישרף ע"מ להפיק חשמל רק בשביל המערכת החדשה היא גבוהה מידי ולא משתלמת, זה כמו לומר שעדיף לנסוע בלי מזגן כי זה מעמיס על צריכת הדלק של המנוע. זה אמנם מעמיס, אבל דבר ראשון המזגן הוא צרכן כבד יותר מהמערכת הנ"ל, ודבר שני חסכון של 40% מסך תצרוכת הדלק מצדיק בהחלט עבודה מאומצת יותר של המצבר.

וסתם למי שתהה בקשר לחוק שימור האנרגיה, אז לא לקחתם בחשבון את האנרגיה של המימן שאנחנו מכניסים למשוואה: שרפנו בנזין = הפקנו מתח, העברנו מתח = קיבלנו מימן, העברנו מימן = צרכנו פחות בנזין (לפי וויסות) ועכשיו אנחנו פשוט שורפים תערובת של בנזין ומימן שמבחינת המנוע מדובר בכוח זהה (לפי מה שוויסתנו), ולכן הוא מפיק את אותו כוח כמו מקודם.

אפשר לעשות כל-כך הרבה דברים, לא חסר פתרונות יצירתיים בשביל לשמר את האנרגיה או להמיר אותה מסוג אחד (מימן/בנזין/סיבוב הגלגלים) לסוג אחר (חשמל/מימן) - צריך רק לרצות ולראות איפה אפשר לחסוך על הבנזין שהוא המרכיב הכי יקר בעסק.

SEAT Ibiza 2001 Stella, Automatic. :cry: נמכרה בצער רב :cry:

Toyota Yaris Hybrid 2014 Active, Automatic. :-Dהבייבי החדשה :-D

אני לא גזען, אני שונא את כולם במידה שווה.

פורסם

הפספוס הוא אצלך, לא מדובר על שריפת בנזין כדי להפיק מימן, אלא על ניצול אנרגיה אבודה שתעלם לך דרך מערכת הבלמים.

פורסם
אתה מפספס את הנקודה שבה הפקת המימן לוקחת יותר אנרגיה מהאנרגיה שהוא בסופו של דבר מספק.

ממש לא נכון. אם ככה, אז לא היה משתלם להפיק חשמל מדלקים מאובנים בכל העולם.

הכל תלוי במחולל המתחים שלך (על כמה הנצילות שלו גבוהה), ובצרכנים (כמה הספק הם צורכים).

וזה לא נכון במקרה של שריפת בנזין (אין סיכוי שהמערכת תצרוך 40% מהספק המנוע בכל רגע נתון), ובטח ובטח שלא נכון במקרה שאנחנו משתמשים באנרגיה של הגלגלים עם המצבר הנוסף כמו שכתבתי (מבלי לשרוף בנזין נוסף כלל).

אתה לא צריך לעבוד פה עם מתחים לא נורמליים של גנרטור של חברת החשמל בשביל להפיק את המימן הזה.

אנשים כנראה לא הבינו שהמים בעצמם הם האנרגיה הנוספת שנכנסת לתמונה, ופשוט לא מבינים את פוטנציאל האנרגיה בתוך המים.

תגובה כימית, זה משהו שיכול להיות מאוד עוצמתי ביחס לגודל שלו (ראה ערך פצצת מימן), אם האנושות לא הייתה מאמינה בכל כוחה בקדמה ופיתוח, אז כנראה שהיינו נוסעים עד היום על כרכרות עם 1-2 כוחות סוס. =]

המערכת הזאת היא קטנה, והיא דורשת אולי 100W ואני מגזים.

בודדים הם מכשירי קשר הצה"ליים כשהם עובדים בהספק מלא ומגיעים ל100W, המערכת הזאת היא צרכן הרבה יותר קטן.

המזגן, הסטריאו והאורות של הרכב כשדלוקים יחדיו הם צרכני אנרגיה גדולים יותר ממנה.

רק בשביל העניין, הייתי רוצה מפרט טכני מלא על המערכת.

כי אם אני אדע מה צריכת המתח שלה, אני אוכל לחשב בדיוק מה הצריכה ומה ההספק ולהיות חכם יותר. :-D

פורסם

chesy - אתה טועה ומטעה. מה הקשר בין שריפת דלק מאובנים לפירוק מים? ומה הקשר בין פצצת מימן לשריפת מימן?

אין שום סיכוי בעולם שמערכת כזאת (12V 100W כמו שאמרת, אגב 100W זה המון) תפרק מספיק מימן בזמן קצר בשביל להניע את האוטו.

לאגור אנרגיה בזמן בלימה זה מבורך, אבל אם האנרגיה היא כבר חשמלית, עדיף לאגור אותה בתור חשמל ולא בתור מימן שפורק ממים.

יש רכבים שעושים את זה, ואפילו בפורמולה 1 משתמשים בזה היום.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

נצילות טובה יותר.

זה כל הסיפור - וזה סיפור גדול...

רב האנרגיה של הדלק הופכת לחם ולא לתנועה סיבובית.

במקרה הזה בא מישהו ומייצר חשמל מתנועה שכבר קיימת, ומגדיל את נצילות המנוע על חשבון הדלק היקר בעזרת שימוש בדלק זול יותר שמופק כתוצרת לוואי לתנועה הסיבובית של המנוע.

המשך יום נעים

פורסם

אני מציע שתנסו ותחזרו לדווח

פורד מונדאו סטיישן 2011

פורד פוקוס 5 דלתות 1.6 2008

פורד פיאסטה 2000, כבר לא רכב כל כך פשוט...- נמכרה:cry: אבל עדיין עונה על שאלות

פורסם

ואל תשכחו להתקין ניהול מנוע עצמאי ולכוון את ההצתה ותערובת הדלק לערכים המתאימים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
chesy -

לאגור אנרגיה בזמן בלימה זה מבורך, אבל אם האנרגיה היא כבר חשמלית, עדיף לאגור אותה בתור חשמל ולא בתור מימן שפורק ממים.

כן, אבל אז אתה נזקק למנוע חשמלי כדי להזיז את הרכב.

על פניו נראה שבשיטה הזו ניתן לנצל חלק מאנרגיית הבלימה ולהשתמש בה דרך המערכות הקונבנציונליות של הרכב, עד כמה העניין כלכלי - אין לי אפילו בדל של הערכה.

פורסם
chesy - אתה טועה ומטעה. מה הקשר בין שריפת דלק מאובנים לפירוק מים? ומה הקשר בין פצצת מימן לשריפת מימן?

אין שום סיכוי בעולם שמערכת כזאת (12V 100W כמו שאמרת, אגב 100W זה המון) תפרק מספיק מימן בזמן קצר בשביל להניע את האוטו.

אני רוצה להעמיד את הדברים על דיוקם.

לא השוותי שריפת דלק ממאובנים לפירוק מים והפיכתו למימן אלא לסתם נצילות של אנרגיה, כלומר להפיכת דלק מאובן לאנרגית חשמל - כמו שהמערכת הזאת עושה, שהזכירו שזה "לא כלכלי" ו"לא יעיל" ואמרתי רק שאם זה היה לא יעיל (לפי חוק שימור האנרגיה שמישהו ציטט פה) אזי לא היו עושים דברים דומים בכל העולם עם תחנות הכוח שעובדות בשיטות דומות.

הבאתי ספציפית דוגמא של הפצצת מימן כדוגמא לתגובה כימית מטורפת ביחס לעוצמת האנרגיה שנדרשת ע"מ להפעיל את התהליך!

בקיצור מה שאני בא להגיד זה שאתה לא צריך לפוצץ פצצת מימן או להפעיל אנרגיה שוות ערך לפצצת מימן ע"מ לייצר אנרגיה של פצצת מימן (או כל תהליך כימי אחר - דוגמאת האלקטרוליזה שעוברים המים במיכל של המערכת הנ"ל).

בנוגע להנעה של המערכת, אז המימן לא יניע את המערכת אלא ישתלב בהדרגה, בדומה למערכת הגפ"מ.

בשונה ממערכת הגפ"מ, כאן אתה לא תאחסן גז/מימן/דלק כלשהו דליק במיכל בבגאז', אלא תפיק ותזריק אותו מיידית למנוע.

גם אם קצב הפירוק של המים לא יהיה "מספיק מהיר", עדיין זה יביא לחסכון כלשהו קטן ככל שיהיה לתצרוכת הבנזין.

המימן הוא כמעט בחינם (מים וקצת חשמל), הבנזין יקר בטירוף.

אלקטרוליזה למים זה תהליך כימי מסובך, אני מודה, אבל לא בלתי אפשרי. אם אתה מציע לשמר את האנרגיה החשמלית כחשמל, אז תצטרך להוסיף למערכת מנוע חשמלי, לקשר אותו לכל המערכת ולתזמן את פעולת המנועים, הגיר והדיפרנציאלים - עסק יקר מאוד! כאן אתה לא מחליף את פעולת המנוע, אלא רק משנה את המרכיבים שנשרפים בתוכו.

וסתם ליד כללי, ישנם כמה מכשירי קשר שמותקנים ברכבי צה"ל/מוניות ושעובדים על מצבר רגיל של 12V או 24V ומפיקים באזור ה80W עוצמת שידור מקס'. (MOTOROLA SPECTRA, MOTOROLA MICOM-XR ועוד רבים אחרים)

מ.ק. 120 מוציא הספק שידור מקסימלי של 60W וניתן לצרוב אותו אפילו על הספק פי 2 מזה.

(אם כי לא צורבים אותם על הספקים כאלה משום שדיוק התדר יהיה בעייתי מאוד ויהיו הפרעות שידור/קליטה)

בנגמ"שים צה"ליים משרשרים לעיתים 5(!) מכשירי קשר אחד לשני וכשיוצאים איתם לשידור במקביל מכולם,

אז זה יוצא בערך 250-300W הספק שידור שנשענים על 2 מצברים בלבד של הנגמ"ש.

• תוכן חדש...