Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5546 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אנחנו עומדים לפני חתימה על הסכם ליסינג תפעולי מלא.

המשמעות היא שכל עלויות התפעול של הרכב הן על חשבון חברת הליסינג חוץ מאשר (כמובן) עלות הדלק.

ביטוחים, אגרות רישוי,, טיפולים, תיקונים, מצברים, צמיגים, שרותי דרך, גרירה וחילוץ, רכב חלופי מהשניה הראשונה, שרות נהגים וכו', הכל הכל על חשבונם.

את ההצעה הזולה והטובה ביותר קיבלתי על עכשיו מפריים ליס.

הרכבים הם :

סיטרואן C3 פיקאסו, 1600 טורבו דיזל ידנית (מחירון 109K ש"ח) - חכירה ל 36 חודשים -2577 ש"ח.

שברולט ספארק - 1200 ידנית - (מחירון 67,500 ש"ח) - חכירה ל 36 חודשים - 1891 ש"ח.

ל 2 הרכבים ביחד אני מקבל בנק קילומטראג' של 50K ק"מ.

אז יש לי כמה שאלות:

1. האם לדעתכם ניתן להוריד אותם עוד במחיר (הורדתי עד עכשיו כ 100 ש"ח לכל רכב מההצעה המקורית).

2. מעבר למחיר, האם ניתן "לסחוט" עוד כל מיני הטבות ובמידה וכן, איזה הטבות לדרוש, הרי הכל כבר ככה על חשבונם.

הערה לסיום: הרכבים הנ"ל נבחרו לאחר בדיקה ארוכה ומקיפה ומתאימים בדיוק לדרישות ולצרכים שלנו ואין לנו כל כוונה להחליף אותם ברכבים אחרים כך שחבל לבזבז את הזמן על לייעץ לקחת רכב אחר.

תודה מראש על כל יעוץ שיתקבל.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

תבדוק לגבי עלות של קילומטרז' מעבר להקצבה.

תבדוק מה לגבי נזקים - השתתפות עצמית, מה קורה בזמן החזרת הרכב מבחינת קוסמטיקה, על מה מחייבים בדיוק ומה לא ובכמה.

אני יכול להגיד לך שאצלנו שוחטים בקטע הזה, כל לחיצה או שריטה קטנה מחייבים בכמה מאות שקלים. דברים שאי אפשר להמנע מהם ב-3 שנים של נהיגה.

לא יודע מה קצב אכילת הצמיגים שלכם, אבל לרוב מספקים רביעיה אחת לתקופה של 3 שנים, אם זה לא מספיק אפשר להוסיף על זה.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

האם אני מפספס משהו?

ירידת הערך של הספארק במשך 3 שנים, תהיה 20 אלף שקל(ואני די בטוח שאני מגזים)-555 שקל בחודש

ביטוח- 4000 בשנה(?) -333 שקל בחודש

טסט- 100 שקל בחודש

טיפולים-2000 בשנה וניראה לי שאני מגזים מאוד-166 שקל.

בהנחה שלא שכחתי שום דבר רציני- 1154 ש"ח לשנה, שזה ב-40% פחות מההצעת הליסינג.

לא צריך להיות גאון בשביל לראות שזה ממש ממש לא משתלם. אפשר לדעת מה ההיגיון מאחורי זה?

פורסם

גם לדעתי לא משתלם, עדיף לרכוש ספארק, להשתמש ב 3 שנים ואז למכור.

אם בכל זאת החלטתה שאתה שורף כסף (כמוני וכמו השותף שלי, שמעדיפים ליסינג מאשר רכישה) מבחינה כלכלית קח את הספארק, מבחינת כוח והנאה מנהיגה, ה HDI עדיף. אבל לא חף מתקלות (ליסינג - זה לא אתה מטפל בדברים האלה)

למרות שציינתה בפירוש שאין טעם להציע רכבים אחרים, בכל זאת קח בחשבון במחיר של C3 יש SX4\בראבו\רומסטר

ושים לב: קח גם נסיעת מבחן , האוטו ל 3 שנים - אין החלפות ואין החזרות פרט לתאונות חס ושלום או מוסכים. וגם זה עד לתיקן.

אתה תצטך לחיות איתו בעבודה יום יומית.

וכפי שציינו:

בדוק גובה השתתפות עצמית,

כמה סטים של צמיגים מגיע לך במהלך התקופה

והאם אתה צריך נהג צעיר או נהג חדש (עובדים צעירים...) כמה זה עולה.

הערה לאחר עריכה : אם אפשרי -בדוק את קל אוטו יתכן ותקבל דיל זול יותר.

פורסם

שלום בגירה,

לעניות דעתי המחירים אינם אטרקטיביים במיוחד לעומת מה שיש במבצעים. רק לסיבור האוזן במחיר מעט גבוה משל הספארק והרבה פחות משל הסיטרואן קיבלתי מחברת אוויס כאן בפורום הצעה לחכירה ל 36 חודש למיצובישי לאנסר שמן הסתם נעימה יותר (כן, הבנתי שאתה לא רוצה מכוניות אחרות...).

כאמור נושאים חשובים :

1. גובה ההשתתפות העצמית לתאונה/גניבה - נהוג 200 דולר. אם לא היו תאונות 3 שנים אז בד"כ לוקחים 200 דולר גלובלי על כל השריטות והלחיצות הקטנות בסיום החוזה, אם אפשר לעגן את זה בכתובים מה טוב.

2. כמה החלפות צמיגים מגיעות לך ולאחר כמה ק"מ ? מה קורה אם יש בלאי חמור לפני כן, למשל ביצה בדופן הצמיג ?

3 . נשמע קטנוני אבל בכל זאת - מה לגבי מגבים ונורות ? מגיע אליך שירות או שאתה הולך למוסך שלהם ?

4. נהוג שיתנו לך חינם התקנת התקן תדלוק כלשהו (דלקן/פזומט וכו'). זה משהו שאפשר "לסחוט".

5. האם אתה חייב קודנית או שאפשר לוותר ?

6. מה המדיניות לגבי שדרוג מע' שמע ? התקנת חיישני חניה ? התקנות סלולריות ? הכהיית חלונות ויתר תוספות נוחות ?

ועכשיו שאלה - ההוצאות על הליסינג מוכרות למס הכנסה ומע"מ במלואן ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

כמו שאמרו - מחירים לא אטרקטיביים בעליל. אני מניח שהחלטתם על ליסינג אבל לדעתי קניית רכב יד ראשונה תצא הרבה יותר משתלמת ואם יש אפשרות לשים על יד 2 חדשה אז בכלל.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

השאלה היא מה הסיבה שאתם שוקלים בגללה לקחת ליסינג?

אם זה בגלל מחסור בהון עצמי לרכוש את הרכבים האלה כחדשים? אם כך אז העיסקה כדאית מכיוון שהאלטרנטיבה (מימון מהבנקים) ייקר את הרכישה.

אם זה בגלל שירות האיסוף של הרכב? לכל מוסך שמכבד את עצמו יש כיום נהגים שיקחו את הרכב שלך ויחזירו אותו ללא כל עלות.

אם זה בגלל הרכב החלופי? שוב, לרוב המוסכים יש שירות רכב חלופי במידה והרכב סוגר לילה במוסך (לדוגמא יש לרשת הילוך שישי שירות שכולל הכל בעלות של כמה מאות שקלים לשנה).

גרירות ורכב חלופי במקרה של תאונה? מכוסה בפוליסת ביטוח (אם כי בהתסייגות שאתה לא מקבל את הרכב מהשניה הראשונה ותאמין לי שגם בחברת ליסינג לא תמיד יוכלו לספק לך מפתח תמורת מפתח ברוב המקרים).

אם נעשה חישוב של העלויות מסביב ל-3 שנים (אני בכוונה מגזים כלפי מעלה):

עלות ביטוח ל-2 הרכבים 30K ש"ח (10K ש"ח לשנה ל-2 הרכבים).

החלפת צמיגים 4K ש"ח (2K ש"ח לרביעיית צמיגים במידה עד 15'' זה סכום יפה לפירמה ידועה). לא נראה לי סביר שתצטרך יותר מהחלפה של 4 צמיגים לרכב ב-3 שנים.

גרירות + רכב חלופי + שירותי איסוף + תיקוני דרך 3K ש"ח (1K ש"ח לשנה).

רישוי 8K ש"ח (אם תקנה את הרכב באופן פרטי זה אומר שתאלץ לבצע טסט אחד בלבד לכל רכב ב-3 שנים).

אם הנסועה שלך היא 150K ק"מ ב-3 שנים אז זה אומר מקסימום 10 טיפולים תקופתיים במוסך מורשה שיעלו כ-10K ש"ח.

אל תשכח של-2 הרכבים יש אחריות מלאה ל-3 שנים כלומר אין סיבה להפתעות בחיובים במוסך מעבר לשמנים, פלאגים ופילטרים.

--------------------------------------------

סה"כ יוצא 55K ש"ח עלויות אחזקה.

לדעתי הירידת ערך הממוצעת של הרכבים תהיה בין 60K ל-75K ש"ח ב-3 שנים.

נשאר לך בין 20K ל-45K ש"ח ספייר לעומת ההצעה של הליסינג.

ההפרש הזה יכול ללכת על מימון במידה ואין לך את הכסף ביד או פשוט לחסוך אותו.

הדבר היחיד שהליסינג "חוסך" לך זה את עניין המכירה בסוף ה-3 שנים. דבר שיכול להפתר בקלות במידה ותחכה בסבלנות למבצע מכירות אצל היבואן שממנו את רוצה לקנות את הרכב (בד"כ נותנים טריידאין במחירון, זה יפגע קצת בהנחה שתקבל על הרכב החדש שתרכוש אבל גם לקבל מחירון על רכב משומש זו לא משימה קלה, במיוחד לאדם שנוסע לא מעט).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עוד דבר חשוב ששכחתי לציין הוא לבדוק אתת גובה קנס היציאה במידה ויידרש. מקובל מחיר של שלושה חודשים בשנה הראשונה,שניים בשנייה ואחד באחרונה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מעט תשובות לשאלותיכם:

האם אני מפספס משהו?

ירידת הערך של הספארק ...

ביטוח...

טסט...

טיפולים...

בהנחה שלא שכחתי שום דבר רציני- 1154 ש"ח לשנה, שזה ב-40% פחות מההצעת הליסינג.

לא צריך להיות גאון בשביל לראות שזה ממש ממש לא משתלם. אפשר לדעת מה ההיגיון מאחורי זה?

פיספסת את אגרות הרישוי (כ 1500 לשנה), עלות התיקונים במידה ויהיו,שרות העברת טסט ולקיחה והחזרה מטיפולים תיקונים (אני לא יכול לשרוף זמן על זה. וכמובן את עלות הכסף.

גם לדעתי לא משתלם, עדיף לרכוש ספארק, להשתמש ב 3 שנים ואז למכור.

אפשר לראות את התחשיב שמוכיח את מה שאתה טוען?

אם בכל זאת החלטתה שאתה שורף כסף (כמוני וכמו השותף שלי, שמעדיפים ליסינג מאשר רכישה) מבחינה כלכלית קח את הספארק, מבחינת כוח והנאה מנהיגה, ה HDI עדיף. אבל לא חף מתקלות (ליסינג - זה לא אתה מטפל בדברים האלה).

לא הבנת כראוי, אני מעוניין ב 2 הרכבים.

למרות שציינתה בפירוש שאין טעם להציע רכבים אחרים, בכל זאת קח בחשבון במחיר של C3 יש SX4\בראבו\רומסטר

היחידה שיכולה להחליף מבחינתי את ה C3 פיקאסו היא הרומסטר שככל הנראה גם רכב יותר טוב עם שילוב גיר/ מנוע עדיף אבל אני לא קונה רכב שהוא מכוער מבחוץ ומשמים מבפנים.

ושים לב: קח גם נסיעת מבחן , האוטו ל 3 שנים - אין החלפות ואין החזרות פרט לתאונות חס ושלום או מוסכים. וגם זה עד לתיקן.

אתה תצטך לחיות איתו בעבודה יום יומית.

נהגתי כבר על שניהם, הספארק סבירה כרכב שני לאישה, ה C3 פיקאסו עונה על הדרישות שלי כמעט בצורה מושלמת.

וכפי שציינו:

בדוק גובה השתתפות עצמית,

כמה סטים של צמיגים מגיע לך במהלך התקופה

והאם אתה צריך נהג צעיר או נהג חדש (עובדים צעירים...) כמה זה עולה.

הערה לאחר עריכה : אם אפשרי -בדוק את קל אוטו יתכן ותקבל דיל זול יותר.

תודה על העצות, העברתי אותן לחברת הליסינג.

שלום בגירה,

לעניות דעתי המחירים אינם אטרקטיביים במיוחד לעומת מה שיש במבצעים. רק לסיבור האוזן במחיר מעט גבוה משל הספארק והרבה פחות משל הסיטרואן קיבלתי מחברת אוויס כאן בפורום הצעה לחכירה ל 36 חודש למיצובישי לאנסר שמן הסתם נעימה יותר (כן, הבנתי שאתה לא רוצה מכוניות אחרות...).

זה לא שאני לא רוצה, הלאנסר זוללת פי 2 דלק מה C3 ובנוסף, אין לה שום כושר העמסה, מה שאני אצתרך מידי פעם ב C3.

ה C3 היא בעצם מבחינתי גירסה רגועה, עדינה ומשפחתית (וזולה) של הדובלו.

כאמור נושאים חשובים :

1. גובה ההשתתפות העצמית לתאונה/גניבה - נהוג 200 דולר. אם לא היו תאונות 3 שנים אז בד"כ לוקחים 200 דולר גלובלי על כל השריטות והלחיצות הקטנות בסיום החוזה, אם אפשר לעגן את זה בכתובים מה טוב.

2. כמה החלפות צמיגים מגיעות לך ולאחר כמה ק"מ ? מה קורה אם יש בלאי חמור לפני כן, למשל ביצה בדופן הצמיג ?

3 . נשמע קטנוני אבל בכל זאת - מה לגבי מגבים ונורות ? מגיע אליך שירות או שאתה הולך למוסך שלהם ?

4. נהוג שיתנו לך חינם התקנת התקן תדלוק כלשהו (דלקן/פזומט וכו'). זה משהו שאפשר "לסחוט".

5. האם אתה חייב קודנית או שאפשר לוותר ?

6. מה המדיניות לגבי שדרוג מע' שמע ? התקנת חיישני חניה ? התקנות סלולריות ? הכהיית חלונות ויתר תוספות נוחות ?

העברתי את ההערות לחברת הליסינג, מחכה לתשובות מהם.

ועכשיו שאלה - ההוצאות על הליסינג מוכרות למס הכנסה ומע"מ במלואן ?

לא במלואן, בחלקן.

אם זה בגלל מחסור בהון עצמי לרכוש את הרכבים האלה כחדשים? אם כך אז העיסקה כדאית מכיוון שהאלטרנטיבה (מימון מהבנקים) ייקר את הרכישה.

כן, הליסינג הוא בגלל שאין לי 180K ש"ח במזומן אבל גם אם היה לי, יש להכניס לעלות של הקניה את "עלות הכסף".

את הכסף שכן יש לי אני אנצל להתרחבות החברה וכך אני גם לא פוגע לא באשראי הבנקאי ולמען האמת, גם לא באשראי החוץ בנקאי הנוסף.

אם זה בגלל שירות האיסוף של הרכב? לכל מוסך שמכבד את עצמו יש כיום נהגים שיקחו את הרכב שלך ויחזירו אותו ללא כל עלות.

גם בגלל השרות אבל בהחלט לא בגלל זה באופן בלעדי.

אם זה בגלל הרכב החלופי? שוב, לרוב המוסכים יש שירות רכב חלופי במידה והרכב סוגר לילה במוסך (לדוגמא יש לרשת הילוך שישי שירות שכולל הכל בעלות של כמה מאות שקלים לשנה).

כנ"ל

גרירות ורכב חלופי במקרה של תאונה?

כנ"ל

החלפת צמיגים 4K ש"ח (2K ש"ח לרביעיית צמיגים במידה עד 15'' זה סכום יפה לפירמה ידועה). לא נראה לי סביר שתצטרך יותר מהחלפה של 4 צמיגים לרכב ב-3 שנים.

רישוי 8K ש"ח (אם תקנה את הרכב באופן פרטי זה אומר שתאלץ לבצע טסט אחד בלבד לכל רכב ב-3 שנים).

אם הנסועה שלך היא 150K ק"מ ב-3 שנים אז זה אומר מקסימום 10 טיפולים תקופתיים במוסך מורשה שיעלו כ-10K ש"ח.

אל תשכח של-2 הרכבים יש אחריות מלאה ל-3 שנים כלומר אין סיבה להפתעות בחיובים במוסך מעבר לשמנים, פלאגים ופילטרים.

תכניס למשוואה את העובדה שמאות רכבי ספארק יוצעו למכירה מליסינג במחירי זנות ולמכור אחת כזאת פרטית יהיה כמו למכור היום מזדה 3 פרטית, או שתשווה מחיר למחירי יוצאות הליסינג או שתחנק עם האוטו שלך.

ה C3 זה בדיוק הפוך, לא יודע כמה אנשים בכלל יתעניינו בה ולא משנה מה יהיה המחיר.

בקיצור, מעבר לכל הדברים הטובים שיש בליסינג, אין לי כל צורך להתעסק עם מכירה ועם "מה יהיה הערך שך הרכב וכמה זמן יקח לי למכור אותו?"

הדבר היחיד שהליסינג "חוסך" לך זה את עניין המכירה בסוף ה-3 שנים. דבר שיכול להפתר בקלות במידה ותחכה בסבלנות למבצע מכירות אצל היבואן שממנו את רוצה לקנות את הרכב (בד"כ נותנים טריידאין במחירון, זה יפגע קצת בהנחה שתקבל על הרכב החדש שתרכוש אבל גם לקבל מחירון על רכב משומש זו לא משימה קלה, במיוחד לאדם שנוסע לא מעט).

אלעד,

שמע, אין לי זמן וכסף לחכות בסבלנות, אין לי זמן וכסף להתעסק עם מכירה, אין לי זמן וכסף לקחת את הרכב למוסך וכו' וכו'...

אני מעדיף להוציא קצת יותר כסף וכאילו לבזבז יותר כסף אבל בסופו של יום, חוסר ההתעסקות עם זה חוסך לי המון זמן שבו אני עושה יותר כסף.

אני בטוח שאתה מבין אותי.

עוד דבר חשוב ששכחתי לציין הוא לבדוק אתת גובה קנס היציאה במידה ויידרש. מקובל מחיר של שלושה חודשים בשנה הראשונה,שניים בשנייה ואחד באחרונה.

יבדק.

תודה לכולם על העצות, נלקחו במלוא הרצינות והועברו לחברת הליסינג.

פורסם

גרירות ורכב חלופי במקרה של תאונה? מכוסה בפוליסת ביטוח (אם כי בהתסייגות שאתה לא מקבל את הרכב מהשניה הראשונה ותאמין לי שגם בחברת ליסינג לא תמיד יוכלו לספק לך מפתח תמורת מפתח ברוב המקרים).

היי, אולי אני מפספס משהו ?

חלופה ראשונה, קניית רכבים :

עלות קניית 2 הרכבים : 176,500 ש"ח

אמרת שעלויות האחזקה 55,000 ש"ח

והירידת ערך נגיד 70,000 ש"ח

זאת אומרת נשאר לנו אחרי מכירת הרכבים 161,500 (אחרי שלוש שנים כמובן, וכאשר לא לקחת מימון , הכל הון עצמי)

חלופה שניה , ליסינג :

2577*36=92772

1891*36=68076

ביחד 160848.

בשתי האלטרנטיבות אתה נשאר בלי רכבים , והעלות שלך אותה עלות.

אני לא מבין איפה ההפרש פה שאתה מדבר עליו ? 20 אלף ש"ח ? כנראה שההפרש הוא במכירת רכב, עדין זה לא מגיע ל20 אלף ש"ח.

Golf 1.6 DSG 2009

פורסם

בנוסף, כל תאונה הכי קטנה ברכבים מחרבת מיד את כל החשבון ומקשה מאוד על המכירה כרכב אישי פרטי.

בליסינג אני נותן להם 200$ (שיחנקו איתם) ושוכח מהעניין.

אני חופר וחופר בנתונים ולא רואה כל הגיון לקנות רכב ב"כספי" הפרטי.

ועוד לא דיברנו על "עלות הכסף" שאני לא לוקח הלוואה ואם זה לא מספיק, ממכירת 2 הרכבים שבבעלותי כרגע מתפנים לי 100K ש"ח שאיתם אני יכול לעשות כאוות נפשי.

פורסם

בגירה, האמת שאני מסכים עם דייב בנוגע לספארק. אני יוצא מנקודת הנחה שה-C3 היא רכב עבודה עיקרי ולכן אתה לא יכול להרשות לעצמך בזבוז זמן עליו, אז ליסינג הוא פתרון טוב. אבל הספארק? הקנייה שלה זולה כך ש"עלות הכסף" קטנה יחסית, במיוחד אם יש לך קצת כסף נזיל. החסכון ב-3 שנים יכול להגיע בקלות ל-20000 שקלים לפי החישוב של דייב, ובהנחה והרכב ישמש את אשתך נניח, או לא יהיה רכב עבודה עיקרי, הפסד הזמן עליו בטיפולים שנתיים או במקרה של תאונה הוא קטן יותר.

אגב, ה-i10 היא עדיין מכונית טובה יותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, שכח מכל מה שאתה מכיר, בעולם הנשי אין קג"מ, יש "חמוד" וכל עוד הבחירה שלה על בסיס חמוד היא גם רכב לא רע וגם בטיחותי, אני זורם!

• תוכן חדש...