Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גיר טיפטרוניק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5551 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ביצעתי חיפוש ומצאתי רק הקשרים לגיר רובוטי וזה לא ענה לי על השאלות כל כך ..

האם הטיפטרוניק הוא רובוטי? מה ההדבל? ואיך משתמשים בו ?..

אמרו לי שהגיר שלי הוא טיפטרוניק ובנסיעות בעיר כדאי לי לשלב ל- 3 .

השאלה אם זה צריך להיות על ה-3 תמיד, אם צריך להחליף ל-2 ומתי (יש לי גם 1, אבל צריך ללחוץ על הכפתור שלו כשהמוט על -2 , ואותה שאלה לגבי הגיר הטיפטרוניק של המאזדה3 כי לפעמים אני עם המאזדה 8) )

איך זה עובד כל הסיפור הזה?

Peugeot 206 1.4 automatic '01

פורסם

טיפטרוניק זה לא סוג גיר מסויים, זה רק צורת התפעול של הגיר באמצעות ידית הילוכים.

לכל גיר אוטומטי מכל סוג (רובוטי, רציף, פלנטרי) יכולה להיות פונקציית טיפטרוניק, שהיא למעשה מצבי פלוס ומינוס בידית הילוכים שמאפשרים להנג להעביר הילוכים ידנית.

בפיזו 206 שנת 2001 אין פונקציית טיפטרוניק.

פורסם

בהמשך לתשובה שקיבלת, גיר רובוטי הינו גיר ידני עם שליטה מכנית ממוחשבת להעברת ההילוך.

זהו גיר ידני ש"רובוט" מעביר בו את ההילוך.

אגב זה ממש קטסטרופה לנהוג עם גיר כזה.

פורסם

אריאל אתה אולי שמעת על די אס ג'י, אבל לא בטוח שנהגת באוטו עם גיר כזה.

גם די אס ג'י לא פועל בצורה חלקה ומושלמת, במיחד במהירות נמוכות, וצריך עוד לעבור דרך ערוכה עד שיגיע לרמה של גיר אוטומטי סטנדרטי.

פורסם

אני נהגתי מספיק זמן עם סקודה בעלת גיר DSG 7 הילוכים ולא קיימת שום בעיה בשום מהירות.

יש אנשים שמקשיבים למנוע/לגיר בעזרת סטטוסקופ או/גם ציוד רגיש לרעידות וישר קופצים וכותבים את דעתם על הגיר.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש גם אנשים שאומרים שבקורולה או בפונטו הרובוטיות אין כל בעיה, וזה נכון לחלויטן, כי מבחינתם ומנקודת המבט שלהם אין כל בעיה. הם מרוצים.

אותו דבר במקרה הזה.

פורסם
אריאל אתה אולי שמעת על די אס ג'י, אבל לא בטוח שנהגת באוטו עם גיר כזה.

גם די אס ג'י לא פועל בצורה חלקה ומושלמת, במיחד במהירות נמוכות, וצריך עוד לעבור דרך ערוכה עד שיגיע לרמה של גיר אוטומטי סטנדרטי.

תתפלא, אבל כן נסעתי עם הגיר הזה והוא נהדר.

אז בו נגיד שהוא לא מושלם, אבל מכאן ועד קטסטרופה זאת הגזמה אתה לא חושב?

פורסם

אני רשמתי רק "לא חלק ולא מושלם", והוספתי, שזה בחלק ממצבי נהיגה.

איפה ראית הגזמה כאן?

ושוב, אני חוזר - תמימות דעים לא תיהיה כאן.

יש אנישים שחושבים שגיר AL4 הוא הגיר הטוב בעולם, ואחרים אומרים שהוא בילתי נסבל, יש האומרים שגיר רציף זה "הדבר" ויש כאלה שלא אוהבים אותו וכו' וכו'.

כל אחד מתרשם בצורה אחרת. אם ההתרשמות היא מרכב שבבעלות ה"מתרשם" - היא בדרך כלל חיובית יותר כי עם הזמן לומדים לחיות עם הרכב ומפסיקים לשים לב למגרעות.

• תוכן חדש...