Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1623 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב כאמור מאזדה 3, מודל 2004 עם 100,000 ק"מ. לפני כשבועיים נדלקה הודעת AT. בירור ראשוני העלה שמדובר בתקלה בגיר.

תיאור התרחשות התקלה:

כאשר הרכב קר לגמרי ואני מניע אותו לראשונה, נדלקת ההודעה ואז הגיר מתנהג מוזר: העברות הילוכים מעט גסות מפעם לפעם ובנוסף אם אני מעביר לרוורס זה מלווה במכה/דפיקה מהגיר (ככל הנראה). כל עוד אני ממשיך בנסיעה רציפה (אפילו של שעה) ההודעה נשארת והרכב מתנהג בהתאם. אלא ש... אם לאחר נסיעה של מספר דקות כאשר המנוע מתחמם, אני מכבה את המנוע לגמרי, מניע מחדש, אז כבר ההודעה לא מופיעה יותר והרכב מתנהג כאילו שום דבר לא קרה מעולם, הנסיעה והעברות ההילוכים חלקות לגמרי.

דעות מומחים:

מוסך מורשה א':

עדכנו את תוכנת המחשב ואיתרו את הודעות השגיאה הבאות:

P0661 Variable intake-air solenoid valve circuit low input

P0745 Pressure control solenoid malfunction

הם אמרו לי שצריך להחליף חיישן מהירות + שסתום סולנויד בעלות כוללת של כ-1,400 ש"ח כולל מע"מ. עוד אמרו לי שלא בטוח שזה יפתור את הבעיה, רק שיפתחו את הגיר יוכלו לדעת בדיוק במה מדובר ואז ייתכן שיהיה צורך לשפץ את הגיר.

מוסך מורשה ב':

בדקו את הרכב ואמרו שצריך לשפץ את הגיר מכיוון שיש נפילת לחץ וזה גורם לתקלה.

עלות משוערת 6,000 ש"ח.

מומחה גירים מסוים (שיחה טלפונית בלבד):

מדובר בתקלה נפוצה במזדה, הוא אומר שאין מצב שמודבר בשיפוץ גיר, מכיוון שבעיית לחצים מופיעה/מתגברת כאשר המנוע (השמן כמובן) חם ולא כאשר הוא קר, כל שכן כאשר המנוע מתחמם והבעיה נעלמת לא ייתכן שמדובר בגיר לא תקין.

בנוגע לחיישן מהירות + שסתם סולנויד, הוא אומר שבחיים לא, אלא יש להחליף את המוח של הגיר וזה הכל, הוא כל כך בטוח בזה שהוא אמר לי שאם החלפת המוח לא תפתור את הבעיה שלא אשלם לו.

הוא אומר גם שהודעת השגיאה הנוספת מתייחסת לחיישן חום אוויר ואפשר לגמרי להתעלם ממנה.

עלות תיקון: 1,700 ש"ח.

הלקוח (אני)

נעשה כבר פסיכי לגמרי. נשמעת תקלה כואבת ויקרה אבל מי מה-3 צודק??

אני ממש לא יודע לאיזה כיוון ללכת.

אודה לדתעכם/עצתכם.

אמיר.

פורסם

אני הייתי הולך לאופציה מספר 3 כול עוד יש לי הבטחה בכתב שאם התיקון לא עוזר הוא מחזיר את הכסף.

don't drive faster than your guardian angel can fly

ההונדה סיויק מטוס.

הונדה סיויק שנת 97 אוטומטית,, מאוד מהירה
פורסם

מדובר בתקלה נפוצה במזדה,

אמיר האם אתה יודע באיזה תדירות הבעיה מופיעה או במילים אחרות כמה היא נפוצה ?

פעם ראשונה שאני שומע על תקלת הגיר הזאת ואשמח אם יש מספרים [בשביל הידע הכללי].

תודה.

טוב שם טוב משמן טוב

• 10 שנים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 13.4.2011 בשעה 15:01, amir77a כתב:

הרכב כאמור מאזדה 3, מודל 2004 עם 100,000 ק"מ. לפני כשבועיים נדלקה הודעת AT. בירור ראשוני העלה שמדובר בתקלה בגיר.

תיאור התרחשות התקלה:

כאשר הרכב קר לגמרי ואני מניע אותו לראשונה, נדלקת ההודעה ואז הגיר מתנהג מוזר: העברות הילוכים מעט גסות מפעם לפעם ובנוסף אם אני מעביר לרוורס זה מלווה במכה/דפיקה מהגיר (ככל הנראה). כל עוד אני ממשיך בנסיעה רציפה (אפילו של שעה) ההודעה נשארת והרכב מתנהג בהתאם. אלא ש... אם לאחר נסיעה של מספר דקות כאשר המנוע מתחמם, אני מכבה את המנוע לגמרי, מניע מחדש, אז כבר ההודעה לא מופיעה יותר והרכב מתנהג כאילו שום דבר לא קרה מעולם, הנסיעה והעברות ההילוכים חלקות לגמרי.

דעות מומחים:

מוסך מורשה א':

הם אמרו לי שצריך להחליף חיישן מהירות + שסתום סולנויד בעלות כוללת של כ-1,400 ש"ח כולל מע"מ. עוד אמרו לי שלא בטוח שזה יפתור את הבעיה, רק שיפתחו את הגיר יוכלו לדעת בדיוק במה מדובר ואז ייתכן שיהיה צורך לשפץ את הגיר.

מוסך מורשה ב':

עלות משוערת 6,000 ש"ח.

מדובר בתקלה נפוצה במזדה, הוא אומר שאין מצב שמודבר בשיפוץ גיר, מכיוון שבעיית לחצים מופיעה/מתגברת כאשר המנוע (השמן כמובן) חם ולא כאשר הוא קר, כל שכן כאשר המנוע מתחמם והבעיה נעלמת לא ייתכן שמדובר בגיר לא תקין.

בנוגע לחיישן מהירות + שסתם סולנויד, הוא אומר שבחיים לא, אלא יש להחליף את המוח של הגיר וזה הכל, הוא כל כך בטוח בזה שהוא אמר לי שאם החלפת המוח לא תפתור את הבעיה שלא אשלם לו.

הוא אומר גם שהודעת השגיאה הנוספת מתייחסת לחיישן חום אוויר ואפשר לגמרי להתעלם ממנה.

הלקוח (אני)

אודה לדתעכם/עצתכם.

אמיר.

בתאריך 13.4.2011 בשעה 15:01, amir77a כתב:

תיאור התרחשות התקלה:

דעות מומחים:

מוסך מורשה א':

מוסך מורשה ב':

עלות משוערת 6,000 ש"ח.

הלקוח (אני)

אודה לדתעכם/עצתכם.

אמיר.

אמיר שלום

מאחר ויש לי תקלה דומה במאזדה 2010 רציתי לשאול באיזה אופציה בחרת מה בסוף הייתה התקלה?

ומה השם של המוסך מהאופציה השלישית?

פורסם (נערך)

הייתה לי תקלה דומה במאזדה שלי,

שיפוץ מוח הגיר פתר את הבעיה.

לפי הסממנים שיש לך מדובר באותה תקלה.

ממליץ לך לדבר עם יניב מגירים אוטמוטיים שבפתח תקווה.

053-4561723

עריכה אחרונה על ידי roy007
פורסם (נערך)
בתאריך 13.4.2011 בשעה 15:11, dvirk11 כתב:

אני הייתי הולך לאופציה מספר 3 כול עוד יש לי הבטחה בכתב שאם התיקון לא עוזר הוא מחזיר את הכסף.

גם ממליץ על אופציה 3 הנשמעת מקצועית והוגנת.

לגבי מוסך מורשה: הם עוסקים יותר בתחזוקה שוטפת ופחות בפענוח תקלות רציניות כמו הנידון.

למרות זאת, היות ויש 2 חוות דעת שונות ממוסכים  מורשים, תנסה עוד מוסך מורשה, ממליץ שתפנה לחיים מנהל מרכז שירות  מוסך "עד רעננה". יש לו גם פורום שאלות ותשובות באתר של מרכז שירות זה.

עריכה אחרונה על ידי Basko
פורסם

מוסך מורשה יבואן יידע לפתור לו את הבעיה ויחליף לו את מוח הגיר (במידה וזו התקלה) בעלות של כ-3500₪.

לרוב הם לא מתעסקים בשיפוץ.

אם פות״ש יבחר באופציה של שיפוץ היותר זולה, זה כנראה יהיה רק במכון גירים.

• תוכן חדש...