Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יומן שיפוץ Garelli enduro 50CC שנת 84

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5042 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאורן שלום!

יש לי גארלי 50 סמק שנת 84 במצב מעולה כולל כל החלקים.נישמר במחסן בערך כ20 שנה+.

אני שמרתי עליו כי חשבתי גם אני יום אחד לחזור ולהיזכר בגיל 16.

במקרה בפסח ירדתי למחסן ונזכרתי בו וחשבתי אולי למכור אותו.

אין לי מושג מה שוויו.לתת אותו סתם לחלקים אני לא אתן אבל הצעה כספית יכולה להתקבל.

רישיונו מוקפא מזה שנים ולדעתי אם אני לא טועה אני יד שניה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
  • תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שלום אורן

ראשית זאת הפעם הראשונה שאני כותב בפורם זה, ובכלל.

התרגשתי לראות שיש עוד משוגעים לגארלי ולא רק אני.

כפי שאתה מבין בבעלותי גארלי קרוס 83 בדיוק כמו שלך, האופנוע נימצא אצלי משנת 1996 כשהוא נוסע כמו חיה

הוא ניגנב ונימצא ע"י המשטרה (סיפור ארוך) ועברתי איתו תקופה ארוכה

שהמשטרה מצאה אותו הוא כבר לא הניע והיום אני מחפש בוכנה ורינגים.

אשמח אם תוכל לעזור לי היכן ניתן למצוא את הנ"ל כי כבר זמן רב אני לא מוצא

דרך אגב האם אתה עדיין מחפש פרונט לגראלי שלך או שכבר מצאת

מקווה שההודעה תגיע אליך

כי אין לי מושג מה קורה בפורומים פה

יניב

פורסם

הי יניב,

תודה על המידע - נחמד לשמוע כל פעם ממישהו נוסף שמכיר את ה- Garelli

מצאתי פרונט מרזוקי - אבל לא של גארלי - אם יש לך משהו מקורי/מתאים אשמח לשמוע.

לגבי בוכנה ורינגים - העניין פשוט וזול יש המון בebay גרמניה וזה גם לא יקר (10 -50 יורו לבוכנה + רינגים) סה"כ הבוכנה היא גינרית והרבה מנועי 50CC איטלקיים (של מינרלי) עשו בה שימוש.

צור קשר בה"פ אשמח לשמוע ממך - ובלי קשר תמונה תמיד עושה שמיייח :lol: .

בברכה אורן

פורסם
אם זה יקרה וישנם איפשהו חלקים זה יהיה נהדר!!המון תודה :-D :-D

הבטחתי ואני זוכר, ניסיתי ולא הצלחתי להקים קשר עד כה :-(

אולי בהמשך.

פורסם

פתאום, אחרי עלעול באלבומי התמונות הישנים, קפצה לי התמונה הזו.

החנות שלי ובחזיתה עומד בגאון ??IMAG0174.jpg

תורת היחסות, מיוחסת לאלברט איינשטיין. ההסבר, שלי!

לפני שאתה עונה "חרא" לשאלה, מה שלומך, חשוב רגע מה זה "חרא", בשביל בן אדם שסובל מעצירות!

פורסם
פתאום, אחרי עלעול באלבומי התמונות הישנים, קפצה לי התמונה הזו.

החנות שלי ובחזיתה עומד בגאון ??[ATTACH]243359[/ATTACH]

יופי של תמונה

זהו בנלי 50.

גם ממנו יש מספר כילים שעדיין נוסעים או בשיפוץ.

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

עברו מספר שבועות מאז העדכון האחרון והגיע הזמן להראות התקדמות.

ראשית הפרונט.

למי שלא זוכר הפרונט המקורי של האופנוע סיים את חייו בפח אשפה איפשהו ברמת הגולן. ולכן מאז שהתחיל השיפוץ אני טרוד בחיפוש אחרי פרונט קומפלט מתאים. אצלי בג'נקיה היו כמה אופציות אבל אף אחת מהן לא נראתה לי ראויה. הפתרון הגיע מחבר פורום מכובד (שומר על עילום שמו- אם ירצה יתוודה על מעשיו:lol: :lol: ). בביקור אצל החבר הוצעה לי תרומה של פרונט איטלקי של מרזוקי, שהיה במקור על פאנטיק . הפרונט נראה עצבני, הרבה יותר מהפרונט השברירי שהיה במקור, והגיע גם עם גלגל קדמי איטלקי אבל עם משולש תחתון בלבד. נראה כי השידוך יהיה מצוין ומשמח אותי שתוצרת איטלקית תמצא מקומה על האופנוע. עם פירוק הפרונט התגלה לי כי הטלסקופים עקומים מעט, וזה התווסף לכך שיהיה צורך לייצר משולש עליון, מתאמים למסבי ראש היגוי, החלפת מחזירי שמן וציר לגלגל . לא פשוט אבל לא נורא. פירקתי את הפרונט הסרתי את הצבע והכל נקי ומוכן להתקדמות. הגלגל פורק ויעבור ניקוי חול, ציפוי לשפיצים, וחידוש הנאבה.

במקביל להתעסקות בפרונט היה צורך לקדם את שאר חלקי האופנוע. השלב הבא צריך היה להיות ניקוי חול של כל החלקים שפורקו מהאופנוע. אז בשבוע שעבר זה קרה, וכל החלקים עברו מקלחת של חול ונצבעו ב wash primer . לפני הצבע הסופי יהיה צורך במעט עבודת מסגרות על מנת לתקן ולסדר כמה דברים שנסדקו או רותכו באופן ספרטני במשך השנים. אחר כך יגיע החלק הכיפי – צבע והרכבה מחדש. שיטת הצביעה המתוכננת תהיה צבע רכב בהתזה והעדפתי זאת על צביעה אלקטרוסטטית מכיוון שהלוק הסופי טוב יותר, המחיר זול יותר, והאופנוע יהיה ממילא יותר לתצוגה מאשר לשימוש.

יחד עם זאת ובמקביל כל הברגים הצירים המנופים הרגליות וכו' נשלחו לציפוי וממתינים בסבלנות לתהליך ההרכבה.

העבודה על מיכל הדלק דרשה יתר תשומת לב ועבודה. המיכל ששכב שנים לא מעטות כפגר בשמש ובגשם, קיבל עם הזמן הרבה מכות קטנות וגדולות וכתוצאה מכך פני המשטח שלו היו רוויות בצלקות שדרשו עבודה. לקח פרק זמן לא קטן על מנת לבצע בו עבודת פחחות ראויה אבל סוף טוב הכל טוב - ועכשיו הוא חלק נקי ומוכן לצביעה סופית.

ההתקדמות על המנוע כללה סגירה סופית של חלקי הבלוק הקלאץ' ומערכת החשמל, ונותר רק לקנח את סגירת צילינדר עם בוכנה חדשה. הקרבורטור נוקה כבר מזמן והכל מוכן להיכנס לשלדה בבוא היום.

האגזוז נצבע בצבע עמיד בחום וזאת רק בינתיים כי ישנה עוד עבודת שיפוץ שתכלול חיתוך רשת המגן, עיבוד הרשת לצורתה המקורית וריתוכה מחדש. כמו כן צריך להכין מתאם ליציאה מהצילינדר ולתקן את כל האלתורים שבוצעו בו במשך השנים.

כמה עניינים שאשמח לשמוע דעות שונות:

1. הג'נטים הגיעו במקור כשהם בגימור בניקל. עכשיו, ולאחר שנים של העלאת חלודה - הם עברו ניקו חול. ההתלבטות - לצפות בניקל (יקר ולא עמיד..) או לצבוע לשחור מט (זול עם לוק "רע" ) ? או אולי לצבע אחר ?

2. סכמת הצבעים העתידית – המקור נראה לי משעמם (אדום מלא)... חשבתי על משהו בסגנון רטרו vintage dirt bike – מה יכול להתאים?

3. אשמח לשמוע אם יש למשהו למכירה/החלפה/מסירה בולמים אחוריים של מרזוקי או משהו מכובד אחר שיכול להתאים. הבולמים המקוריים בסדר אבל לטובת "שיווי משקל" עם הפרונט נראה לי שצריך כאן סוג של שדרוג...

עד כאן - ניגש לתמונות (מימין למעלה):

1. הפרונט לפני

2. אחרי פירוק

3. גלגל קדמי ...

4. ...ואחרי פירוק בדרך לניקוי חול

5. מצב פנים החישוק

6. תכנון 3D של המשולש העליון מבנה מקביל למשולש התחתון – יכורסם מאלומיניום

7. שלדה אחרי ניקוי חול - רגע לפני הפריימר

8. חלקים נוספים אחרי ניקוי חול

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

פורסם

תמונות משלבי העבודה על המיכל דלק:

1. נסיון עם מסיר צבע - נסיון שנגמר מהר מאוד בהחלטה להעבירו לניקוי חול

2. אחרי ניקוי חול לפני פריימר..

3. .. ועם wash primer לפני פחחות. לפני הנחת חומר סימון כל הבמפים ...

4. במהלך העבודה

5. ובסוף העבודה על השלדה מוכן לצבע. מתחילים לראות צורה.

6. תזכורת של "לפני"...

7. ועוד זווית

זהו כבר מאוחר... מקווה מחר להעלות עוד תמונות

להשתמע אורן

9.jpg

10.jpg

10.1.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

ממש מרגש לקרוא את שכתבת, אני משפץ עכשיו גארלי מודל 81 דגם kl50 5v cross שנמצא אף הוא ברשותי מגיל 16 (כבר קרוב ל 30 שנה) וכמו שאתה מתאר, גם הוא היה שותף לכל החוויות של גיל ההתבגרות שלי.

מאז החלפתי המון אופנועים וקטנועים אך אותו לא הסכמתי למכור וחיכיתי שיגיע לגיל 30 ויהפוך לכלי אספנות שיאפשר לי להתרפק על זכרונות הילדות והנערות.

אשמח לשוחח איתך ולהעביר חוויות ורעיונות לגבי השיפוץ.

שלח לי הודעה במייל.

דרור.

• 8 חודשים מאוחר יותר...

• תוכן חדש...