Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5574 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תודה!!!!!

אז זה המיסב שנשבר!!!! ואם כך אז זה מוכיח שזאת הפראות של הבוחן! אחרת מה פתאום המיסב נשבר ככה מעצמו?

עכשיו הבנתי גם מהי הדיסקית. אני אעלה מחר באור יום תמונות יותר ברורות של הקלאץ, כי התמונות שהעליתי נראות אחרת מאיך שהוא נראה (הוא מבריק ובמצלמה שלי זה יוצא שחור וכהה מאוד עם ובלי פלאש).

עריכה - מהתמונה אני רואה שהניטים אמורים להיות שקועים בתוך הקלאץ, אצלי הם לא שקועים, אבל נראה לי שאצלי יש דגם אחר כי יש דיסקיות כאלה שמולבשות על הצד החיצוני, כלומר לא יתכן שפעם הם היו שקועים בפנים... או שהתמונה שצירפת היא של החלק הפנימי, אני צילמתי את הצד החיצוני, הכל מגיע כיחידה אחת לא מפורקת.

אם מה שצריך לבדוק זה את הצד הפנימי - אני יכולה לפרק אותו ולשים פה צילום, השאלה אם אני לא אעשה נזק... במוסך ארזו לי אותו ככה, שאני לא יכולה לראות את הצד הפנימי שמובא באיור אלא רק את שני הצדדים החיצוניים.

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נתחיל בפשוט יותר. קלאצ' שבור מיותר להסביר... כמו כל חלק העומד בלחצים ועומסי עבודה גדולים - גם קלאצ' יכול להשבר. תופעה נדירה, אבל קורה לעיתים כתוצאה מנהיגה מופרעת במיוחד.

עם זאת, נדיר ודיסקת החיכוך (החלק שצילמת) נשברת. בדרך כלל זה מיסב הלחץ, כבל, או אפילו ה'שמש' (הפלטה המצמידה את הדיסק לגלגל התנופה של המנוע - בעיני ראיתי מקרה בו היא נשברה. השד יודע איך).

קלאצ' שרוף פירושו שהחומר המוצמד לדיסקה בעזרת ניטים ותפקידו ליצור חיכוך עם גלגל התנופה - נשרף\נשחק כולו עד תום. מה שקרה אצלך. בדרך כלל קלאצ' ישן שכבר חלק גדול מעובי הדיסקה נשחק בו, מטבע הדברים ההצמדה תתרחש אצלו במרחק גדול יותר בין גלגל התנופה לדיסקה, מה שאומר שצריך להרים את הדושה גבוה יותר מכרגיל. זה נקרא קלאצ' גבוה.

פורסם
מחליק - נותנים גז ולא כל הכוח מהמנוע עובר לגלגלים כי הקלאץ' בעל חיכוך נמוך בין החלקים שלו עקב בלאי. במצב קיצוני הרכב מתקשה להאיץ או להתחל נסיעה והטורים עולים ללא שהמהירות עולה.

אין מצב שזה מה שהיה אצלי! אני לא סתומה, הייתי רואה שהאוטו לא סוחב ויש בעיה!

גבוה - עקב בלאי בקפיצים (בלי להכנס לפרטים הטכניים) הקלאץ' משתלב רק ממש בסוף העזיבה של הרגל, רוב מהלך הדוושה סתם על ריק.

אין לי מושג אם זה מה שהיה אצלי או לא. אני פשוט לא יודעת להגיד, הייתי לוחצת קלאץ, מעבירה הילוך וזהו...

שרוף - עקב חיכוך גבוה מאד (למשל נתינה בגז כשהגלגלים לא יכולים לזוז עקב תקיעה בסלע) רפידות הקלאץ' נשרפות וכתוצאה מכך הוא מחליק.

שבור - חלק בקלאץ' נשבר ממש, אז בדרך כלל אי אפשר להעביר הילוך או שזה בחריקות איומות.

נשבר המיסב, רואים בתמונה

חריקות איומות היו במכון בדיקה בערך אחרי שעתיים שהם ניסו לתקן ולא הצליחו ואז הבוחן טען שהוא תיקן וניסה להעביר הילוכים ויצאו משם קולות מפחידים שאני חששתי שהוא הורס לי את כל הגיר.אבל בסוף הגיר תקין ולא ניזוק.

תודה רבה על ההסבר המפורט!!!

פורסם
תודה!!!!!

אז זה המיסב שנשבר!!!! ואם כך אז זה מוכיח שזאת הפראות של הבוחן! אחרת מה פתאום המיסב נשבר ככה מעצמו?

עכשיו הבנתי גם מהי הדיסקית. אני אעלה מחר באור יום תמונות יותר ברורות של הקלאץ, כי התמונות שהעליתי נראות אחרת מאיך שהוא נראה (הוא מבריק ובמצלמה שלי זה יוצא שחור וכהה מאוד עם ובלי פלאש).

עריכה - מהתמונה אני רואה שהניטים אמורים להיות שקועים בתוך הקלאץ, אצלי הם לא שקועים, אבל נראה לי שאצלי יש דגם אחר כי יש דיסקיות כאלה שמולבשות על הצד החיצוני, כלומר לא יתכן שפעם הם היו שקועים בפנים... או שהתמונה שצירפת היא של החלק הפנימי, אני צילמתי את הצד החיצוני, הכל מגיע כיחידה אחת לא מפורקת.

הדיסק אחראי על הפרדה בין שני חלקים, ז''א הוא בא במגע משני צדדיו, באחד עם פלטת לחץ ומצידו השני עם גלגל התנופה.

הוא נשחק משני צדדיו.

אם מה שצריך לבדוק זה את הצד הפנימי - אני יכולה לפרק אותו ולשים פה צילום, השאלה אם אני לא אעשה נזק... במוסך ארזו לי אותו ככה, שאני לא יכולה לראות את הצד הפנימי שמובא באיור אלא רק את שני הצדדים החיצוניים.

בכחול.

Geschmacksmusterschutz

Golf MK3 TDI 😊 // Jetta mk5 TDI 🤮 // E91 Touring 318D 🤩

פאפואס בלאט...

פורסם

הבוקסה השבורה לא מעניינת וזה מה שרון הסביר, היא נשברה בגלל שהייתה ישנה והתייבשה.

לפי התמונות אין רפידה כלל על המצמד, צלמת רק צד אחד מענין מה עם הצד שני ומה עם פלטת הלחץ.

האם בוצע ליטוש לגלגל תנופה?

פורסם

ענת- מה שאת רואה ואת חושבת שהוא המייסב זה תותב מפלסטיק קשיח.

זה תותב(בוקסה) למוט ההילוכים, יש כאלו כמעט בכל חיבור מוטות/מפרק.

קובי

פורסם
בתמונה השנייה רואים בבירור שהדיסק בלוי עד כדי כך שהניטים בולטים.

אני עכשיו הבנתי הכל!

אתה הסתכלת את הצילום כאילו הוא החלק הפנימי, כשלמעשה הוא החיצוני.

בחלק הפנימי הניטים צריכים להיות שקועים (כפי שאני מבינה מהאיור שהעלו לכאן) והם בהחלט שקועים אצלי, אני יכולה לצלם.

בחלק החיצוני שצילמתי הניטים הם חיצוניים, יש דיסקיות כאלה חיצוניות, ולגבי זה אין לי איור להשוות אליו.

הבוקסה השבורה לא מעניינת וזה מה שרון הסביר, היא נשברה בגל שהייתה ישנה והתייבשה.

לפי התמונות אין רפידה כלל על המצמד, צלמת רק צד אחד מענין מה עם הצד שני ומה עם פלטת הלחץ.

האם בוצע ליטוש לגלגל תנופה?

תודה. אז מה שצילמתי זה לא המיסב? חשבתי שזה דומה לאיור של המיסב.

אני לא יכולה לצלם את הצד השני מבלי לפרק את הקלאצ, זה מגיע ביחידה אחת די כבדה והדרך היחידה לצלם היא לשבור את זה לשניים...

אלא אם אתם מתכוונים לצד השני של כל החבילה הזו, אני יכולה לצלם ולהעלות, לא עשיתי זאת כי אמרו לי שזה צד לא רלוונטי שרק יושב בלי תנועה בבית המצמד.

עריכה: אני מצרפת תמונות של שני פריטים נוספים שהיו בקופסה.

עוד חלק.jpg

הצד השני.jpg

מה זה.jpg

פורסם

עוד דבר ששמתי לב אליו הוא שכל הקלאץ מעוות לגמרי - כלומר מצד אחד כשמחזיקים אותו אז יש רווח די גדול בין שני הצדדים (אני כבר מכירה את המונחים: יש רווח בין דיסקת המצמד לפלטת הלחץ), אך בזווית אחרת הם צמודים אחד לשני ואין שום רווח ביניהם.

לא יודעת אם זה דבר בעל משמעות בניתוח מצבו של הקלאצ.

מצורפות התמונות כולל הצד האחורי של פלטת הלחץ, אין לי אפשרות לצלם אותה מקדימה כי הכל כאמור מגיע בחתיכה אחת ולא רוצה לשבור את זה:

הקלאץ מזווית אחת.jpg

צד שני אין מרווח.jpg

צד אחורי קלאצ.jpg

פורסם

נעזוב רגע את התמונות בצד, מעניין אותי מה עשית בכל הקשור למכון הבדיקה, אמרת להם שאת הולכת להגיש תביעה? הם הגיבו בצורה כלשהי?

לקחת את המצמד לשמאי או למוסך שיחוו חוות דעת מקצועית למה הקלאץ נהרס?

אשמח לקרוא עידכונים.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם
נעזוב רגע את התמונות בצד, מעניין אותי מה עשית בכל הקשור למכון הבדיקה, אמרת להם שאת הולכת להגיש תביעה? הם הגיבו בצורה כלשהי?

לקחת את המצמד לשמאי או למוסך שיחוו חוות דעת מקצועית למה הקלאץ נהרס?

אשמח לקרוא עידכונים.

למעשה אין לי בכלל צורך בחוות דעת מקצועית לגבי מצב הקלאץ לצורך התביעה. זה פשוט לא רלוונטי לטענה שאני טוענת.

כפי שכתבתי כאן, ולמרות שחלק מחברי הפורום חשבו שזה נשמע מוזר ומנוגד למה שהם רגילים, לבוחן היה אסור לצאת לסיבוב בשכונה שמכונה על ידו "נסיעת מבחן" והוא פעל בניגוד לנהלים הרשמיים של רשת קומפיוטסט הארצית שעברה לפני שנים אחדות לבדיקות רכב ממוחשבות ואף רשמה פטנט על המכשור המיוחד שלה שנמכר למספר מדינות ברחבי העולם. מי שמתעניין בנושא מוזמן להקיש בגוגל VCT וקומפיוטסט ולקרוא כתבות נרחבות על מכשיר ה-VCT הייחודי שפותח ע"י קומפיוטסט ושולב במכוני הבדיקה ומחליף את הצורך בנסיעת מבחן, כי נסיעת המבחן מתבצעת ע"י מחשב שמדמה תנאי נסיעה במהירות של עד 200 קמ"ש.

לכן, מרגע שהבוחן נטל את הרכב ללא אישור וללא רשותי, הוא כמובן אחראי לנזקים שנגרמו לרכב. אין בכלל משמעות לשאלה כמה זמן עוד נשאר לקלאץ לפני שהוא היה מת, אפילו אם הוא עמד למות בתוך שעתיים (מה שמופרך לחלוטין כי לא היו ברכב סימנים של קלאץ גוסס) - הוא אמור היה להחזיר את נשמתו לבורא כשאני נוהגת ברכב ולא הבוחן, ואז לא הייתי באה בטענות לאף אחד. לחלופין, אם הייתי מאשרת לבוחן לצאת לנסיעת מבחן ומצטרפת אליו, הייתי יכולה להיות עדה למתרחש ולא אני ולא אתם היינו צריכים לנחש מה בדיוק קרה שם, במהלך הדקות שהוא נסע לבדו ברכב שלי, האם הוא "זרק את הקלאץ"? האם הוא התקשה לתפעל את תיבת ההילוכים הידנית אצלי ברכב, נלחץ וכתוצאה מכך נהרס הקלאץ? או אולי משהו אחר? מאחר שלא הייתי שם - נותר לי רק לנחש, ולהתבסס בניחושים שלי על כך שראיתי אותו יוצא מהמכון בגז מטורף ודוהר משם.

(הרכב אגב סוחב פחות טוב מאז שהוחלף הקלאץ ואני חושדת שהבוחן בנסיעתו הפרועה גם גרם נזק למנוע (שיצא תקין 100% בבדיקה! תראו לי כמה רכבים כאלה יש, 10 שנים על הכביש ולא מוצאים שום ליקוי בפעולת המנוע בבדיקה ממוחשבת?) אני לא מבינה במכונאות אבל אם הוא נסע על 80 קמ"ש בהילוך ראשון או שני למשל - אולי נגרם מכך נזק? בנוסף אני לא יודעת באיזה שלב בנסיעה שלו הקלאץ מת, ואיך הוא הצליח בכל זאת לחזור עד המכון בדיקה ואיזה נזק נגרם לרכב מנהיגה ללא קלאץ לאורך מספר קילומטרים (אצלי תמיד כשיש בעיה אני מיד עוצרת בצד ולא נוסעת מטר נוסף, ותמיד נהגתי ברכב מאוד בעדינות, יכול להיות שנסיעה אחת פרועה לרכב שיש לו נהגת יחידה כבר שנים שנוהגת בעדינות ובזהירות - גרמה לנזקים נוספים שאני בכלל לא מודעת אליהם).

המכון בדיקה עצמו בטירת כרמל מודה שהרכב נכנס תקין אך הם פועלים כעת בשיטת מצליח, הם סירבו לשלם לי (הציעו משהו מגוחך שלא מקובל עלי) ומנסים לבדוק האם יצליחו להיפטר ממני, אבל זה לא עובד ככה.

עוד לא פניתי במכתבים רשמיים למנהלי ובעלי רשת קומפיוטסט הארצית, אני אעשה זאת בימים הקרובים. להערכתי הסיפור הזה לא יגיע בכלל לתביעה ומרגע שהנהלת רשת קומפיוטסט תכנס לתמונה אני אקבל פיצוי מלא, אך אני מוכנה ומזומנה להגיש את התביעה אם זה לא יקרה. זה הרבה מעבר לכסף עצמו, יש פה גם עקרון, ואני לא אוותר להם.

פורסם

שום סימוליטור או מכשיר אינו מדמה או יכול להתיימר אפילו להחליף נסיעת מבחן ואין שום איסור ביצוע נסיעת מבחן בזמן בדיקת רכב לקנייה. האמת שאני לא רואה איך אפשר להתרשם מרכב ללא ביצוע נסיעת מבחן קצרה.

אני מציע לך לקרוא הייטב את התנאים ההגבלות הרשומים בדף הבדיקה שקיבלת בטרם תיפני בכוון הזה, כי זה המסמך עליו חתמת לפני ביצוע הבדיקה.

בנושא הטכני קשה לי להתמקד ללא תמונה מלאה של החלקים שהוחלפו, יתכן כי לא הוחלף גלגל תנופה ועדיין יש החלקה של מצמד ויתכן כי המנוע סבל מסיבובי יתר ויש פגיעה קלה בשסתומי יניקה מה שיכול לגרום לאיבוד דחיסה קל וחוסר סחיבה (וזה אולי מה שגרם להתפרקות רפידת המצמד).

• ספונסר פורום
פורסם

אכן כמו שאומר דניאל הכיוון הזה שלך בעיניין נסיעת המבחן הוא לא נכון

כי ברור לכל שבדיקת רכב ללא נסיעת מבחן של בעל מקצוע על הרכב היא בבחינת

רשלנות .

כאשר אני מבצע בדיקה לרכב נסיעת המחן עבורי היא 80 אחוז מכלל הבדיקה

ומכון בדיקה שלא נוהג כך הוא לא מקצועי ולא כדאי לבדוק אצלו את הרכב .

חוץ מזה למה לך ,יש לך כאן את העובדה הכי ברורה שהרכב הגיע בנסיעה למכון

ויצא משם ללא יכולת תנועה ובגרר .

כל שופט או בורר יתמקד בעובדה הפשוטה הזאת שלא ניתן לסתור אותה שהרכב הגיע בנסיעה

למכון הבדיקה ואפילו הבוחן יצא איתו לנסיעה ,כלומר הרכב נסע .

לעיניין הממצאים ,בתמונות הראשונות שהעלת ניתן לראות את דיסקת המצמד שהרפידה התפוררה ממנה

הדבר הזה הוא לא שכיח ונובע בדרך כלל מעומס גדול על דיסקת החיכוך .

זהו כל הקייס כאן וחבל על כל הדיבורים ,כמו שאמרתי לך בעיניין עם חברת פז

שהם בסוף ישלמו כי העובדות מדברות בעד עצמם,והם שילמו .

המקרה כאן הוא ברור באותה מידה .

אם הם לא ישלמו אז תיזכי במשפט נקודה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם
שום סימוליטור או מכשיר אינו מדמה או יכול להתיימר אפילו להחליף נסיעת מבחן ואין שום איסור ביצוע נסיעת מבחן בזמן בדיקת רכב לקנייה. האמת שאני לא רואה איך אפשר להתרשם מרכב ללא ביצוע נסיעת מבחן קצרה.

אני מציע לך לקרוא הייטב את התנאים ההגבלות הרשומים בדף הבדיקה שקיבלת בטרם תיפני בכוון הזה, כי זה המסמך עליו חתמת לפני ביצוע הבדיקה.

דניאל, אני לא מתווכחת עם הפן המקצועי שאתה ורון מציגים לגבי חשיבות נסיעת המבחן, אני אומרת דבר אחד פשוט: לפי הנהלים של מכון קומפיוטסט נסיעת מבחן על ידי בוחן אינה עוד חלק מבדיקת הרכבים אלא הבדיקה הממוחשבת החליפה אותה. אימתתי זאת עם 3 מנהלי מכונים של הרשת שאמרו לי את זה בפירוש בשיחה שניהלתי איתם.

יכול מאוד להיות שאתם צודקים ושחייבים נסיעת מבחן כדי באמת להתרשם מהרכב, אבל מבחינתי ברגע שקומפיוטסט חושבת אחרת - במקרה הספציפי שלי הבוחן לא אמור היה לצאת לנסיעת מבחן.

לעיניין הממצאים ,בתמונות הראשונות שהעלת ניתן לראות את דיסקת המצמד שהרפידה התפוררה ממנה

הדבר הזה הוא לא שכיח ונובע בדרך כלל מעומס גדול על דיסקת החיכוך .

זהו כל הקייס כאן וחבל על כל הדיבורים ,כמו שאמרתי לך בעיניין עם חברת פז

שהם בסוף ישלמו כי העובדות מדברות בעד עצמם,והם שילמו .

המקרה כאן הוא ברור באותה מידה .

אם הם לא ישלמו אז תיזכי במשפט נקודה .

נכון (:

ורון, באמת אל תשווה נסיעות מבחן שאתה עורך ברכבים לנסיעה שערך החאפר הזה מטירת כרמל. עליך אני סומכת בעיניים עצומות ואתה יודע את זה, אבל אגב ולמרות שאני כבר הרבה שנים אצלך, אתה תמיד ביקשת רשות לפני שיצאת עם הרכב לנסיעת מבחן. תמיד! אני בפירוש זוכרת את זה! בין אם מדובר בנסיעות קצרות באיזור המוסך, שתמיד אתה מזמין את בעל הרכב להצטרף אליך, וגם אני זוכרת פעם שחשבתי שיש איזו תקלה ברכב ולא ידעתי להסביר מה בדיוק ואתה הצעת שאם אני מסכימה אתה תיקח את הרכב לנסיעה ארוכה יחסית ותבדוק אותו בעצמך. אני כמובן הסכמתי בשמחה רבה ואמרתי לך תודה. אבל אני בפירוש זוכרת שבאת ושאלת אם זה מקובל עלי. אז בטח אי אפשר להשוות לחוצפן הזה שרצה להתאוורר באמצע העבודה (ולא, אף אחד לא ישכנע אותי שהוא באמת רצה לבדוק את האוטו, אני פשוט לא מאמינה לזה) והרס לי את האוטו בדרך.

• תוכן חדש...