Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יש המלצות למפצל USB?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5568 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש למישהו המלצה למפצל USB?

האם זה נכון שכדאי לקחת אחד עם חיבור חשמלי או שזה לא עקרוני?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם אתה לוקח מפצל שיש בו 7 חיבורי USB ובנוסף חיבור LAN אז כדאי שיהיה לו ספק כוח חיצוני אם כל החיבורים יהיו מאויישים, המחשב עלול להתקשות לספק לו את המתח הדרוש.

אם אתה קונה מפצל שיש בו 4 חיבורים אז אין טעם.

כשהייתי בתאילנד הייתי בקניוני אלקטרוניקה עצומים וראיתי שיש מבחר ממש גדול של מפצלי USB בצורות שונות ומשונות ומעוצבות- אם זה משנה לך אתה יכול לתת על זה דגש.

אם לא פשוט תקנה נטו את המפצל עם מספר החיבורים הדרוש ושים לב שאף חיבור לא רופף או שהחוטים דקים מדי.

190320111630.jpg

פורסם

אין שום קשר לעובי החוטים.

"מפצל" USB נקרא HUB.

תקנה רק אחד שתומך ב- USB2.0 (כן, לא כולם!).

מספר כניסות - כרצונך.

חיבור לספק כח - בהתאם התקנים שאתה מתכוון לחבר. אם אלו צרכני זרם כבדים (למשל דיסק נייד) אז כדאי להשתמש בספק - אם מדובר בדיסקאונקי, מקלדת, עכבר וכו' אז לא צריך. אם מדובר ב"מכשירי חשמל" הניזונים על ידי USB (מחממי כוסות, שואבי אבק, מנורות) או מוטענים על ידי USB - כדאי לחברם ל"מטען USB" (ספק כח בעל חיבור USB שמספק מתח בלבד) ולא למחשב.

:turn-l:
פורסם

בכל מקרה, לא משנה כמה צרכנים אתה מחבר למפצל-מומלץ להשתמש בספק כוח. יצרן שמכבד את עצמו יוסיף ספק כוח למפצל ה USB (אני קניתי אחד כזה תוצרת dynamode).

מדוע צריך ספק? כי כל צרכן שתחבר למפצל ימשוך יותר זרם מיציאה שמסוגלת רק לספק X זרם. תחבר יותר ממה שהיציאה מסוגלת עצמאית לתת-ויש לך פוטנציאל להוצאה כספית על לוח אם חדש.

לדוגמה: יציאה מסוגלת לספק 5 מילי אמפר וחיברת 2 צרכנים של 5 מילי אמפר? ברכותיי, אתה צורך 10 מילי אמפר ויכול לשרוף את המפצל הזה ולגמור אותו בטרם עת, שלא לדבר על המחשב שלך שהולך לקצר את חייו.

פורסם

בעיקרון אני מחבר DOK ואת הפלאפון, לא מעבר לזה. ותכלב גם מפצל של 2 חיבורים יספיק לי

in the face

with a chair

פורסם

ממש מיותר אם לא משתמשים בהתקני high power. ערוץ USB בודד יכול לספק על 500 מיליאמפר - שזה הרבה מעבר למה שנדרש להפעלת HUB, עכבר, מקלדת, דיסק און קי, מדפסת ועוד. לעומת זאת, דיסק נייד (2.5 אינצ') צורך לבדו יותר מ-500 מיליאמפר.

בעיקרון אני מחבר DOK ואת הפלאפון, לא מעבר לזה. ותכלב גם מפצל של 2 חיבורים יספיק לי

אם אתה לא מטעין את הטלפון דרך USB אלא רק מתקשר איתו, אין צורך ב- HUB עם ספק כח. HUB באים לרוב עם 4 כניסות ומעלה בכל מקרה.

פורסם

מניסיון - אם אתה מחבר אל ההאב בו זמנית יותר ממכשיר אחד שמקור המתח שלו הוא USB (דיסק און קי, HDD נייד, פלאפון שנטען מUSB, נגן MP3, כ.רשת אלחוטי, קורא כרטיסים, ועוד), אז תקנה האב עם ספק כח עצמאי. אם לא, אז לא.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לא מדוייק.

אם אתה מחבר אפילו אחד מהמכשירים הבאים: HDD נייד, פלאפון שנטען מUSB, נגן MP3 (שנטען מה- USB) וכדומה - תשתמש ב- HUB עם ספק כח.

דיסק און קי,נגן MP3, כ.רשת אלחוטי, קורא כרטיסים, מקלדת, עכבר ועוד מכשירים רבים (כל מכשיר שהוא LOW POWER או שאיננו מופעל על ידי מתח ה- USB) - יכולים להיות מחוברים במקביל ל- HUB ללא ספק כח.

פורסם

מה הבעיה לחבר את הפלאפון ללא ספק כוח? הרי ביום יום המכשיר מחובר עם USB למחשב עצמו, והמפצל רק מאריך ונותן עוד יציאות על היציאת הבודדת של המחשב.

אז בהנחה ורק הפלאפון מחובר למפצל, איפה הבעיה מבחינת חשמל?

in the face

with a chair

פורסם
המפצל רק מאריך ונותן עוד יציאות על היציאת הבודדת של המחשב.

. . .

איפה הבעיה מבחינת חשמל?

קודם כל HUB הוא לא מפצל. בתיאור פשוט, הוא מתנהג כמו מרכזייה.

לגבי ספק כח - HUB ללא ספק עצמאי ניזון ממתח ה-USB של המחשב ומספק אותו גם לכל היציאות שלו. מכיוון שיציאה בודדת של מחשב מסוגלת לספק 500 מיליאמפר, אז HUB לא יוכל לספק 500 מיליאמפר ליותר מיציאה אחת (למעשה, אפילו ליציאה אחת).

אם הפלאפון אינו מוטען על ידי ה- HUB, אין שום בעייה, ואפשר לחבר אותו ל- HUB ללא ספק.

פורסם

יש לי מפצל 4 יציאות של GPT נדמה לי (חברת שקר כזו מאופיס דיפו), עם ספק כוח.

מחזיק מקלדת, עכבר אלחוטי (כולל טעינה שלו), אייפון ודיסק נייד.

עובד מצויין.

היה גם מאוד זול בזמנו (לפני שנה+-)

!AWDSOME

פורסם

זאת אומרת שלשימוש שלי אולי עדיף לקחת מאריך USB ולסגור עניין? ממילא אני לא מחבר כמה דברים יחד אלא כל הסיפור נועד בשביל אסטטיקה כי המחשב קבור מתחת לשולחן ולא נוח כל פעם להתכופף כדי לחבר USB.

in the face

with a chair

פורסם

אני הזמנתי מפצל usb של 4 חיבורים מאיביי, ב2$ כולל משלוח, חיברתי דיסק נייד וזה לא מפעיל, את העכבר זה כן מפעיל למשל, אבל פה ושם יש נתקים שהעכבר מפסיק לזוז ואחרי שניה זה מסתדר.

• תוכן חדש...