Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התרשמות מהונדה אקורד 2.0 חדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8060 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבא שלי טס לחו"ל והיה אמור להשאיר את הפאסאט שלו אצלי (1.8T אוטומטית), אך זו הייתה אמורה לעבור טיפול (ליסינג - יורופקאר אם אני לא טועה). כמובן שטיפול אצלם לוקח לפחות 3-4 ימים, אז קיבלנו במקום הונדה אקורד כחלחלה ונוצצת (או כמו שאבא שלי קרא לצבע הזה - "מספיק להסתכל עליו בשביל שהוא יישרט").

הוא הספיק לנהוג קצת על ההונדה לפני שטס, והגיע אלי מלא תלונות.

"היא מכוערת - מאחור נראית כמו סיוויק. רק הפרונט נורמלי"

"המנוע ממש חלש" - הוא לא האמין שזה שני ליטר ויצא לבדוק במסמכים.

"היא מרגישה קצת צפופה מלפנים"

והיו עוד כמה שבטח שכחתי.

אז יצאתי לבדוק בעצמי.

קודם כל, המכונית מרשימה למראה, לדעתי. החלק האחורי דמוי הסיוויק לא ממש מפריע לי, והפרופורציות ספורטיביות למדי - שזה טוב.

כניסה פנימה מגלה מרווח מספק למדי, גם מאחור. עם בסיס של 2.67 היא בטח לא ממובילות הקטגוריה אבל לא צפוף מדי לרגליים. מרחב הראש והכתפיים טוב מאוד.

צבעי הריפודים והפלסטיקים נעימים למראה ואיכות החומרים טובה. המושבים דורשים מעט הסתגלות כי הריפוד מרגיש גס בהתחלה. הם תומכים באופן סביר ובעלי מספיק אפשרויות כוונון.

יש הרבה תאי אחסון, ותא מרכזי גדול מאוד מתחת לפקדי בקרת האקלים (המפוצלת) ומערכת השמע (הבינונית מאוד). מלבד זאת האיבזור לא משהו. זהו דגם האקזקיוטיב, שנבדל מהדגם הפשוט (קומפורט) בשתי כריות אוויר צידיות, וילון צד, מראות בצבע הרכב, כפתורי שליטה בגלגל ההגה, חימום מראות צד ו-4 רמקולים. די עלוב בשביל תוספת של 12000 ש"ח - ובכלל האבזור לוקה ביחס למשפחתיות אחרות ובמיוחד ביחס למחיר. יש את כל אמצעי הבטיחות החשובים, אבל אין בקרת יציבות (רק בדגם ה-2.4), אין ג'נטים סגסוגת כסטנדרט (וזה נראה זוועה) ויש רק חשמול סטנדרטי, בקרת אקלים ומערכת עם דיסק. לא חסר שום דבר קריטי אבל היה בהחלט יכול להיות יותר טוב, במיוחד ביחס למתחרים.

נעבור לנהיגה:

נוחות - זה לא זה. במהירות איטית מאוד היא סבירה, שיבושים קטנים בקושי מורגשים אבל גדולים מורגשים ביותר. במהירות בין עירונית היא מקפצת על כל מהמורה וזה עובר ישירות ליושבים ברכב. במובן הזה הפאסאט, למשל, טובה בהרבה. וכמובן מיטב התוצרת הצרפתית ואפילו מתחרות מבית כמו ה-B4 החדשה.

מנוע - אבא שלי התלונן ביחס ל-1.8T, ואכן קשה למנוע ההונדה להתמודד מולו, למרות יתרון קל בהספק (155 כ"ס לעומת 150). הסיבה היא המומנט. ב-1.8T הוא כ-21.5 קג"מ ומגיע ב-1750 סל"ד נמוכים נמוכים - ממש כמו מנוע דיזל. בהונדה יש רק 19.4 ורק ב-4500 סל"ד, כך שהיא צריכה לעבוד בשביל הכוח. זה בדיוק מה שהפריע לאבא שלי, שרגיל למשיכה חזקה יחסית גם מתחת ל-3000 סל"ד, בעוד כאן הוא צריך לעבור את ה-4000 בשביל להתקדם כמו שצריך (ואז הוא גם מתחיל להרעיש). מצד שני הרכב לא מרגיש חלש בשום מקרה. הוא מאמת את נתון היצרן של כ-10.5 שניות למאה, והמנוע שלו שש אלי סל"ד (אם כי הרעש מתחיל להעשות ממש לא נעים מעל 6000 סל"ד - כנראה הוא מרמז שצריך להעביר הילוך...).

יש גיר חמישה הילוכים טיפטרוניק טוב מאוד - כזה שלא מעביר הילוך בעצמו (בניגוד לפאסאט). יחסי ההעברה גם הם טובים. הבלמים חזקים אך התחושה מעט חסרה. אהבתי את דוושת הגז ההפוכה - כמו במכוניות ספורט (יוצאת מהרצפה כלפי מעלה - כך שאין מצב שהשטיח יפריע לפעולתה).

ההיגוי וההתנהגות:

למרות שהאוטו לא מיועד לזה, אני לא מוותר על החלק המהנה. נתחיל בהגה, שהפתיע לטובה (במיוחד לאחר הגה הסיוויק הזוועתי). ההיגוי מדויק ומרגיש קצר ומהיר. יש אפילו רמת תקשורת מסוימת מההגה תחת עומס והרגשת בטחון בהיגוי. גלגל ההגה נעים ובעל משקל טוב.

האחיזה טובה במהירות גבוהה ופחות בנמוכה (הגיוני - האוטו שוקל כמעט 1400 קילו). אני חושב שהאשם בצמיגים הירוקים שעל המגבלות נמרחים בקלות, ולא בשלדה. החלק האחורי עובד בהרמוניה טובה עם הקדמי ועוזר בכניסה לסיבובים. במהירות איטית גם תחת עומס היא לא מוציאה את הזנב, אבל במהירות של 70-80 קמ"ש ומעלה אפשר אפילו להנות (ביחס למשפחתית גדולה כמובן) מהיגוי יתר חינני. הכי חשוב - היא מרגישה בטוחה ונשלטת בכל מצב, ולא תפתיע את הנהג הלא מנוסה.

אין לי סיכום - שכל אחד ילמד מה שהוא רוצה ממה שכתבתי. אם יש שאלות - שאלו.

רוני

accord1.jpg

accord2_142.jpg

acoord3.jpg

acoord3.jpg

accord2.jpg

accord1.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מעניין שהדעה שלך פה על האקורד שונה מהויכוח לפני מספר חודשים לגבי המתחרות בקטגוריה.

כמו שכל הזמן אמרתי בגרסאת ה2 ליטר האקורד הוא אוטו עלוב למדי מיותר מידי בחינות.

מבחינת איבזור מעולם האקורד לא היה מתחרה אמיתי וגם פה הוא מראה תכונה זו.

מרחב פנים קטן יותר מבקטגוריה ושלא נתחיל לדבר על תמורה למחיר.

מבחינת התנהגות ומנוע, פה כמו שאתה מתאר הוא איבד אפילו את היתרון שהיה לו מקודם אם המנוע הוא חסר המרץ ושפע הכוח המאפיין את הונדה אז מה נשאר במכונית הזאת?

אני באמת חייב לעשות נסיעת מבחן על הB4 מאוד מסקרן אותי איך היא נוסעת אבל מבחינה של סיכום התכונות אני חושב האוונסיס עולה עליה ועכשיו אפשר להגיד גם באותו מחיר.

האקורד פשוט לא שווה את זה.

*עריכה: גם שכחתי לציין שעיצוב הפנים של האקורד דל ומדכא מבחינת צבעים ומבחינת חוסר דימיון בעיצוב הפנים.

פורסם

סה"כ נהנתה?

זה טאסות?בכל זאת זה גועל נפש.

בפנים אני מעדיף את הצבע השחור של הריפודים...

אני דווקא הרגשתי שיש למנוע מה להציע ודי הרבה....ואהבתי אותו....טוב נו אולי בגלל שאני רגיל לקורולה 6.1.... :roll:

למרות שהוא בין החזקים בקבוצתו...והוא טוב מאוד.

הצבע הכחול זה בין היפים לה....באמת דורש שריטה... :lol:

לא אהבתי את הנוחות באוטו...למרות שבמבחני דרכים אומרים שהיא נוחה...

ובואו לא נישכח את האוירודינמיות שלה...

הסוכן של הונדה שהתלווה אלי ולחבר שלי בנסיעת מבחן לא הפסיק להגיד כמה שהיא אוירודינמית...

סה"כ אוטו טוב(מאוד)אבל לא נותן תמורה טובה למחיר....

(זה נישמע כאילו אני מייעץ למשהו לקנות... :roll: )

רועי

פורסם
מעניין שהדעה שלך פה על האקורד שונה מהויכוח לפני מספר חודשים לגבי המתחרות בקטגוריה.

כמו שכל הזמן אמרתי בגרסאת ה2 ליטר האקורד הוא אוטו עלוב למדי מיותר מידי בחינות.

מבחינת איבזור מעולם האקורד לא היה מתחרה אמיתי וגם פה הוא מראה תכונה זו.

מרחב פנים קטן יותר מבקטגוריה ושלא נתחיל לדבר על תמורה למחיר.

מבחינת התנהגות ומנוע, פה כמו שאתה מתאר הוא איבד אפילו את היתרון שהיה לו מקודם אם המנוע הוא חסר המרץ ושפע הכוח המאפיין את הונדה אז מה נשאר במכונית הזאת?

אני באמת חייב לעשות נסיעת מבחן על הB4 מאוד מסקרן אותי איך היא נוסעת אבל מבחינה של סיכום התכונות אני חושב האוונסיס עולה עליה ועכשיו אפשר להגיד גם באותו מחיר.

האקורד פשוט לא שווה את זה.

*עריכה: גם שכחתי לציין שעיצוב הפנים של האקורד דל ומדכא מבחינת צבעים ומבחינת חוסר דימיון בעיצוב הפנים.

אם לא קראת בין השורות אז תן לי להסביר לך:

1. יתרון ראשון לאקורד לעומת המתחרות היא הספורטיביות ההרמוניה של החלק הקדמי והחלק האחורי בקיצור הספורטיביות שבאוטו ההתנהגות וכל שאר הדברים הנלווים.

2. החוסר כוח שאבא שלו הרגיש הוא לא ממשמדוייק לגבי שאר המתחרות אולי היה חסר לו המומנט אבל עדיין האוטו הזה זה לא דיזל וסה"כ 2.0 ליטר (לא שזה מעט אבל לפי דעתי מספק את הדרישות)

3. לסיכום אתה צודק האקורד אף פעם לא הייתה מאובזרת כמו שצריך אבל אני חושב שהיתרון העצום של אוטו מנהלים ספורטיבי ויחסית חזק (ואולי גם נוח), הוא מה שגורם לאנשים לקנות אותה.

מאור.

נ.ב. לפי דעתי העיצוב של האקורד די נחמד.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

בוב הבנאי - אשמח אם תתן לי לינק למה שכתבתי לפני מספר חודשים על המתחרות בקטגוריה. לא זכור לי שאמרתי דברים על ההונדה ובוודאי לא דברים שונים ממה שכתבתי כאן (פשוט לא הייתי אומר כלום בלי לבדוק בעצמי, ואם הייתי אומר הייתי מסייג את דבריי).

האקורד לא מכונית עלובה כלל וכלל, לא יודע מאיפה הבאת את זה. תמורה למחיר זה גם לא הצד החזק שלה.

בנוגע להתנהגות ומנוע -ההתנהגות טובה מאוד, כפי שכתבתי. בוודאי עולה עשרות מונים על הפאסאט וכן עדיפה על רוב המתחרות, אני מעריך. מנוע - ביחס לארמדת השני ליטר היא בהחלט מהמובילות. הביקורת שלי הייתה רק מול מנוע ה-1.8T של הפאסאט שהוא באמת נפלא, אבל לא מתחרה בגרסה הזאת של האקורד (מנוע ה-2.0 של הפאסאט כן - והוא מפסיד בגדול מולה).

בנוגע לעיצוב הפנים של האקורד - אני דווקא אהבתי. לא פחות טוב משל ה-B4, ואולי פחות מלא השארה משל הלגונה או ה-C5, אבל איכות החומרים עדיפה.

רועי - המנוע טוב ל-2.0. היא תהיה מהירה יותר מרוב המתחרות, ובהפרש, לדעתי. במבחני דרכים דווקא לא משבחים כלל את הנוחות.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

האקורד שלנו כבר בת שנה.

כל מה שנאמר ע"י רוני בכל הנוגע להתנהגות/עיצוב/תא נוסעים מקובל גם עליי.

ביצועים :

מהנסיון שלי המנוע של האקורד בשילוב התיבה אינו נופל מהיחידה בפסאט 1.8T.

כמה ק"מ עבר האוטו שקיבלתם? אצלנו ב30K בערך המנוע החל "להפתח".

נתונים מאוטוקאר :

פאסאט ידנית 1.8T

מהירות סופית -135MPH

0-100 8.2 שניות

0-160 24.2 שניות

50-110 8.4 שניות

אקורד 2.0 ידנית

מהירות סופית - 133MPH

0-100 8 שניות

0-160 21.8 שניות

50-110 7.5 שניות.

80-120 נמדד ע"י - 6 שניות.

accord6.jpg

פורסם

רועי - המנוע טוב ל-2.0. היא תהיה מהירה יותר מרוב המתחרות, ובהפרש, לדעתי. במבחני דרכים דווקא לא משבחים כלל את הנוחות.

רוני

ערכתי את ההודעה והסברתי את עצמי....זה מנוע מצויין.

דעתך נכונה היא באמת תהיה מהירה מהרבה מכוניות בקבוצתה...

יצא לי לנהוג גם על מנוע ה-2.0 גרסת (בנוסף ל-2.4)SPORT והיא היתה מהירה מכמה מכוניות מכובדות...

אני דווקא קראתי ב-"הגה" ו"מכוניות" ואני זוכר שבעוד כמה שדווקא אהבו את הנוחות...

אני לא אהבתי.

פורסם
מהנסיון שלי המנוע של האקורד בשילוב התיבה אינו נופל מהיחידה בפסאט 1.8T.

כמה ק"מ עבר האוטו שקיבלתם? אצלנו ב30K בערך המנוע החל "להפתח".

80-120 נמדד ע"י - 6 שניות.

התיבה בפאסאט (כשהיא עובדת) היא טובה מאוד. גם לה 5 הילוכים ויחסי ההעברה עובדים היטב עם המנוע (לא שזה קשה עם מנוע כזה גמיש). העברת ההילוכים לא פחות מהירה גם כן.

אני יכול להבטיח לך שה-1.8T מרגישה חזקה יותר בכל מצב עד 4000 סל"ד. מעל כבר לא, אבל הרי רוב הזמן חיים מתחת לסל"ד הזה ולכן אפשר להסביר את המחסור בכוח שאבא שלי הרגיש (וגם אני, ביחס לפאסאט).

האוטו שקיבלנו עבר כ-20K. איך מדדת 80-120? הילוך שני עד שלישי? או רק שלישי? אני אמדוד בעצמי מחר. זכור לי גם שביצענו מדידה מסוימת עם הפאסאט - כמה יצא אז?

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לדעתי האישית היא ממש יפה ומשדרת בעיצוב החוץ והפנים שילוב של יוקרה וספורטיביות,מעיין כוחניות חיננית בדומה למה שעושה (או עשתה ) BMW במשך שנים.

לאחר מבט ארוך בהונדה (בעיקר בחלקה האחורי) פתאום המאזדה 6 (היפה גם כן) נראית מגושמת וילדותית משהו.

במבחני דרכים דווקא לא משבחים כלל את הנוחות.

רוני

גם אני שמתי לב לכך,השאלה היא מה כותבים עליה במדינות שבהן היא נמכרת (סליחה על הביטוי אבל כידוע המכירות שלה בארץ מעניינות להונדה ת'בייצים) בכמויות מכובדות,קרי אנגליה,גרמניה,יפן,ארה"ב (בגרסת ACURA) והאם בעצם היכן שיש כבישים נורמאלים הנוקשות הזו של השלדה\בולמים לא מתורגמת להתנהגות דינמית\ספוטיבית\חדה ומהנה...

בטח אתה יודע יותר טוב ממני מה אומרים עליה שם בארצות הסיביליזציה.

נ.ב:

הטאסות\צלחות\צלחות נוי וכו' (שימציאו לזה כבר שם נורמאלי!) הם אכן נושא כאוב ואם כבר טאסות אז אפשר בעיצוב אחר.

פורסם

האוטו שקיבלנו עבר כ-20K. איך מדדת 80-120? הילוך שני עד שלישי? או רק שלישי? אני אמדוד בעצמי מחר. זכור לי גם שביצענו מדידה מסוימת עם הפאסאט - כמה יצא אז?

רוני.

גם שני-שלישי וגם שלישי בלבד. לא זוכר אם היה הבדל בכלל...

אני זוכר שבפאסאט שלכם יצאה תוצאה דומה.

(אל תשכח לעדכן :wink: )

לסיכום עניין הכח : גם אם יש לפאסאט יתרון קל מאד בביצועים בתיבה האוטומטית על האקורד הוא בלאו הכי לא בא לידי ביטוי בכבישים הנכונים. :twisted:

ובתוספת יתרון בדמות טיפטרוניק טוב יותר באקורד - 2 הקג"מ העודפים של הפאסאט נשארים בצל.

פורסם

אלי - גם כאן בארץ היא מציגה התנהגות ספורטיבית למדי למשפחתית גדולה, ומצליחה להנות. פשוט בכבישי הארץ העלובים חוסר הנוחות שלה כן מפריע. זה לא שהיא נורא קשיחה - למתלים יש רכות מסוימת, שבאה לידי ביטוי בעיקר בשיכוך ההחזרה אחרי המהמורה וכן בעת היגוי יתר כשהרכב מוחזר למסלולו ונשען לרגע קט לצד השני בגלל שהבולמים לא מרסנים אותו באופן מיידי כמו במכונית ספורטיבית.

אביעד - רוב הסיכויים שהתוצאות יהיו דומות, אבל אל תשכח שכאן מדובר על שימוש בכל כוח המנוע - ושני המנועים הללו דומים בכוחם בשיא ההספק.

הטיפטרוניק הטוב יותר באקורד לא עוזר לתאוצות או החלפות ההילוכים, הוא לא מהיר יותר מזה שבפאסאט. 2 הקג"מים העודפים של הפאסאט ב-כ-ל-ל לא נשארים בצל, פשוט כי הם הרבה הרבה יותר מ-2 קג"מ. כמה קג"מ יש לאקורד ב-2000 סל"ד? 10? 12? לפאסאט יש 21.5. וב-3000? 3500? רק ב-4500 היא מקבלת את מלוא ה-19, כך שאני מוכן להתערב שבכל תחום הסל"ד עד 4500 הפאסאט תהיה מהירה יותר באופן משמעותי. וזו הסיבה שאבא שלי הרגיש מחסור בכוח - זה הסל"ד שהוא נמצא בו רוב הזמן, זה הסל"ד שכולנו נמצאים בו כל הזמן (בהנחה ואנחנו לא נוהגים על המנתק כל היום).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אני נהגתי על הרכב קצת יותר משעה ומאוד נהניתי מהמנוע מהנוחות והכוח הזמין של הרכב..

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם
אני נהגתי על הרכב קצת יותר משעה ומאוד נהניתי מהמנוע מהנוחות והכוח הזמין של הרכב..

הוא לא אמר שאין לו מנוע טוב או שאין לו כוח זמין

פשוט ביחס לפאסאט 1.8T המנוע של האקורד קצת נחות(למרות שהוא מצויין)

וגם אני נהגתי על הרכב,יותר מ-שעתיים,והנוחות שלו לא נוחה.

• תוכן חדש...