Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5610 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שבוע טוב חברים

אני מעוניין לרכוש בקרוב קומפוננט חדש לרכב חשבתי ללכת על המורל דוטק מאחר ואני רואה שיש פה הרבה ביקורות חיוביות עליו!

כרגע מותקן אצלי מקדימה קומפוננט ROCKFORD P1652S מזה שנה ובלשון המעטה אני לא מרוצה ממנו עשרות כיוונים הוא עבר ועדיין הטויטר שלו צורח

השאלה שלי אם המגבר שלי CERWIN VEGA HED 500.1 מספיק לדוטק ,הבנתי שאפשר לעבוד איתו ב2 אום ולהוציא 100 RMS

? זה מספיק ,או שזה לא כל כך בריא לעבוד ב2 אוהם? אני לא בקיא בתחום ולכן אני רוצה להתייעץ!

זאת המערכת שלי

מגבר 4 ערוצים : CERWIN VEGA HED 300.4

מגבר מונובלוק : CERWIN VEGA HED 500.1

רמקולים אחוריים: rockford fosgate 6x9 P1694C

קומפוננט קדמי : rockford fosgate 6.5 1652-S

סאבוופר : rockford fosgate P2D212 500W/250RM

תודה מראש לעוזרים

פורסם

אני מסכים איתך לגבי הדוטק אבל אל תשכח שגם הטויטרים של הדוטק חזקים מאוד. לכן עדיף שתשמע סטים מסוימים של הרץ מסדרת אנרגי והיי אנרגי בגבוה. או DLS RS6 \ R6A שהם חדים ואיכותיים בסאונד.

מה שכן רוקפורד בסידרת הפריים היא לא מיקצועית אלא בסיסית.

פורסם

המגבר מפיק את העוצמה בהתאם להתנגדות של הרמקול שאתה מחבר אליו. רוב הקומפוננטים הם 4 אוהם ולכן זה ההספק שאתה צריך להתייחס אליו, זה לא משנה לך כמה הוא מוציא לערוץ ב- 2 אוהם, פשוט לא רלוונטי.

רצוי מאוד שתשמע את הסט שאתה רוצה לקנות לפני קנייה, ואל תלך בעצת רשעים (^^). תוודא שאתה יודע מה אתה קונה, ששמעת וזה נשמע לך טוב, ולא שקנית מה שהמוכר אמר לך שזה טוב כי בפועל הוא מרוויח על זה יותר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם
שבוע טוב חברים

אני מעוניין לרכוש בקרוב קומפוננט חדש לרכב חשבתי ללכת על המורל דוטק מאחר ואני רואה שיש פה הרבה ביקורות חיוביות עליו!

כרגע מותקן אצלי מקדימה קומפוננט ROCKFORD P1652S מזה שנה ובלשון המעטה אני לא מרוצה ממנו עשרות כיוונים הוא עבר ועדיין הטויטר שלו צורח

השאלה שלי אם המגבר שלי CERWIN VEGA HED 500.1 מספיק לדוטק ,הבנתי שאפשר לעבוד איתו ב2 אום ולהוציא 100 RMS

? זה מספיק ,או שזה לא כל כך בריא לעבוד ב2 אוהם? אני לא בקיא בתחום ולכן אני רוצה להתייעץ!

זאת המערכת שלי

מגבר 4 ערוצים : CERWIN VEGA HED 300.4

מגבר מונובלוק : CERWIN VEGA HED 500.1

רמקולים אחוריים: rockford fosgate 6x9 P1694C

קומפוננט קדמי : rockford fosgate 6.5 1652-S

סאבוופר : rockford fosgate P2D212 500W/250RM

תודה מראש לעוזרים

יש פה דברים תמוהים. המגבר של סרוין וגה הוא מונו בלוק וזה לא רלוונטי להפעלת רמקולים קדמיים או אחוריים. המגבר הזה בכלל מפעיל את הסאב וופר שלך שהוא DVC דהיינו 2 סלילים ככה שבחיבור מקבילי של הסלילים הוא רואה 2 אום ובחיבור טורי הוא יראה 4 אום.

לגבי הרמקולים? מורל מאז ומתמיד היו מעולים ברמקולים, אבל מתקין מקצוען יודע להתגבר על כל כיול של סאונד על מנת שלקוח יצא מרוצה. במקרה שלך הייתי למשל משנה את תדר החיתוך של הטויטר ככה שישמע לך נעים ולא צורח

פורסם

בעניין המגבר שציינתי סוריי טעות שלי זה המונו שלי שמחובר לסאב כמובן ,מה שמחובר לרמקולים האחוריים והקומפוננט זה CERWIN

VEGA HED 300.4

עליו ההיתי רוצה לקבל חוות דעת בתור הגברה לדוטק !

בעניין הקומפוננט שלי זהו קומפוננט עם קרוס מובנה ולא חיצוני כמו שיש לרוב,ואולי בגלל זה קשה לחתוך כמו שצריך את הטויטר מהמגבר

ולהגיע עם הסט הנ"ל לתוצאה טובה יותר ?

פורסם
***אין צורך לצטט את ההודעה שמעליך. קרא את כללי הפורום***

המגבר שיש לך הוא מגבר מדהים אני אישית אוהב מאד את המוצרים של Cervin-Vega אמנם החברה היום היא לא מה שהיתה פעם אבל עדיין המוצרים טובים. הדגם המדובר ידחוף טוב מאד את הרמקולים במערכת.

לגבי השינוי אפשר לעשות הכל גם בקרוס אובר שבנוי על רמקול וגם חיצוני, תשמע עשיתי בעבר למען לקוחות שלי בעסק הרבה דברים בשיטת "תפירה לפי צרכי הלקוח" אין לא ניתן הכל ניתן רק עניין של רצון,תעוזה,הבנה,ידע וכמובן ידיים טובות.

סה"כ יש לך מערכת באמת טובה שניתן להוציא ממנה תוצאות מעולות הכל עניין של תיכנון והתאמה זאת המקצועיות של מתקין מערכות סאונד לרכב. לקחת מברגה ולהתחיל להבריג ברגים לא אומר שיצא טוב, יש תכנון והתאמה לכל רכב ומערכת א' לא תשמע טוב בכל רכב. כיול נכון של המגברים ו/או כל רכיב סאונד שנמצא יתן תוצאות וכו'.

פורסם

אוקיי אני שמח לשמוע אבל לא ענית לי על השאלה האם ניתן לכוון רק את הטויטר בסט הזה ? והאם הוא נחשב לסט טוב של רוקפורד והאם כדיי לי לשדרג אותו לדוטק? אני שומע לרוב מוסיקה שחורה והרבה האוסים,הסט הזה מתאים לאופי מוסיקה אגב?

פורסם

אני עניתי לך אבל העדפת להתעלם :wink: ניתן לכוון את תדר החיתוך של הטוויטר. כל מוצרי רוקפורד פוסגייט נחשבים טובים החל מהדגמים "הפשוטים" שלהם. אם כדאי לשדרג? זה עניין של עלויות ואם אין לך בעיית מימון לך על זה מקסימום תחזור לרוקפורד. אתה צריך להבין משהו בסיסי אין סוף לטוב ותמיד תמצא יותר טוב. לגבי אופי מוזיקה אם מתאים או לא אני לא יכול/יודע לקבוע זאת.

פורסם

motronix- בלי לפגוע חלילה, אבל אתה כנראה לא מכיר מספיק טוב את הסדרות של המוצרים המדוברים, אלא רק את החברות.

סדרת הפריים היא סדרת פתיחה חדשה, מה זה אומר? סדרה יותר נמוכה מהפאנצ' שהיתה עד כה (שממילא לא היתה מוצלחת במיוחד) המגברים הנ"ל חלשים מאוד, לא איכותיים בעליל ובעלי אמינות נמוכה מאוד יחסית למגברים הישנים של רוקפורד שבאמת אחוז הבלאי שלהם היה נמוך.

הסאבים החדשים של סרווין ווגה הם פשוט בושה וחרפה, פשוט זבל סיני, ואני אומר את זה בתור אחד שהיה לו לפני כמה שנים סאב של סרווין ווגה. אין מה להשוות בין ה HED השחור של לפני 4 שנים לצורך העניין לזה של ימינו בעל הממברנה הוורודה/אדומה. בנייה זולה, סף ספיגה נמוך מאוד, חומרים לא איכותיים, אמינות נמוכה, ביצועים עלובים, פשוט בושה וחרפה.

פורסם

אני לא נפגע איש יקר :lol: אני כבר עברתי את גיל 16 ואני לא נפגע :-D אני מכיר את רוב "הזבל" של היום של רוב החברות אני לא יודע מה אתה יודע על היצור של רוקפורד ואם אתה פותח מוצר שלהם אם אתה יודע להבדיל מה שונה בין סידרה לסידרה וכו'. אני 15 שנה מודרך שם כל שנה על כל נגד שמשנים או שינוי תיכנוני כזה או אחר ולכן אני יודע מה שונה או משתנה [ברוקפורד].

עכשיו כמו כל חברה בעולם שמנסה "לפגוע" בקהל יעד רחב גם רוקפורד עשתה ככה ועדיין מגברי "הזבל" שלה הם אמורים לתת מענה למוצרים הזולים שיש בעולם והם אכן נותנים. באמריקה מגבר סיני עולה X ורוקפורד נותנים מענה עם הסדרות הזולות לצרכן.

סרוין וגה??? תשמע החברה הזו עברה טלטלה רצינית היא כבר לא בידיים של הבעלים המקוריים ויש בהחלט סימנים לכך אבל מה חשבת קרה לשאר החברות בתחום בעולם הא? כולם התפוררו קנו את השם שלהם.

עדיין אני חושב שבעל ידע והבנה ידע להתאים את הזבל הסיני של סרוין וגה למטרותיו ואם אתה רוצה משהו עמיד מאד לתחרויות תביא סטרוקר חדש ונראה אם הוא מתפורר ואם אמינותו ירודה. חברים יקרים אלו שקוראים שורות אלו תבינו שהיום יצרנים "רעבים ללחם" והם פשוט הגדילו את קהל היעד שלהם. גם סובארו עשתה ככה עם מגוון של דגמים אימפרזה 1.5 עממית עד ל STI [שבשימוש מוגזם גם היא מתפוררת יש לי כזו]

אני היום מכבד כל מותג וכל יצרן גם אם מוצריו לא מושלמים תזכור זאת 8)

פורסם

אני לא יודע איזה בלגאן היה לכם עם אילושהם סאבים, אני רק אומר לך שהיום במחיר שנמכר רוקפורד פריים 300.4 אתה קונה את ה JBL GT0 שטוב ממנו עשרות מונים (אגב, הפריים ממוקם אל מול סדרת ה GT או CS של JBL, וגם שם הוא נופל מהם).

אני מבין על איזו תקופה אתה מדבר ואני יודע טוב מאוד באיזו תקופה אנו נמצאים כיום, אך אנא ממך, היה שקול בניסוחיך לבל תטעה את חברי הפורום ובל תוליך את כיסם שולל.

פורסם

אוי פגעתי לך באיזה נקודה רגישה? אני מתנצל

הנה אני דואג לתפארת JBL הם הטובים ביותר שיש ואין להם מתחרים. אגב ידעת שאין ל JBL מפעל ליצור מגברים בכלל?

אל תטעה את חבריך בפורום תהיה הוגן ואמיתי כלפי הנאמנות שלך למוצרים כאלו ואחרים.

פורסם

זה רק אני או שהויכוח המגוחך הזה סתה מהנושא? אולי במקום להיתווכח ולזרוק עובדות אל תוך הפנים של השני תחליטו על הפסקת אש ועל הבעת דעה אישית בלבד?

• תוכן חדש...