Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5654 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לדעתי התייעצות בפורום המיועד לכך מלא בסוכני מכירות סמויים שינסו לדחוף את המוצרים שלהם ולכן אני מעדיף לשאול ולהתייעץ כאן בהנחה שיש כאן מספר לא מועט של חברי פורום שהגיעו לנקודה שבה נדרש לשמור על קרובי המשפחה בעזרת לחצני חירום ושירותי אמבולנסים פרטיים.

קרוב משפחה עבר אירוע לב שבו נדרש צינתור ומאז נורה אדומה נדלקה שאין להזניח את הדבר ויש לעקוב (כמובן מאיליו).

אני לא מעוניין להזכיר שמות של חברות בתחום כדי לא ליצור פרסום, אם למישהו יש המלצה אשמח לקרוא את המלצתו ואם אהיה מעוניין לגביי החברה אשלח לו הודעה פרטית לגביי פרטיה.

אז כפי שאמרתי מדובר באדם מבוגר (70+) לאחר אירוע לב, מתגורר באיזור כפ"ס.

סוכן שהגיע מחברה X, מסר הסכם כדלקמן:

פתיחת תיק רפואי 400 ש"ח.

פקדון למכשיר אק"ג 4500 ש"ח.

מנוי חודשי למשך שנה וחצי 105 ש"ח, לאחר שנה וחצי 195 ש"ח (במקום 339) היות והוא פנסיונר תע"ש.

במידה ומבוטל ההסכם בטווח השנה וחצי, 180 ש"ח על כל חודש שנשאר עד השנה וחצי.

בדקתי מאין מגיעים האמבולנסים והם מגיעים מקרבת מקום, מדובר בחברה מוכרת ולא סתם חברת שוליים, אין להם שירותי רופאים עד הבית ובמידה ונדרש פינוי הוא ע"י אמבולנס עם רופא ללא חיוב כלשהו וללא מספר הגבלות (איפה הקטץ?).

אני אשמח לתגובות אם המחירים הגיונים ומה החבילות שסגרתם אצל אחרים?

בתודה מראש.

פורסם

אל תאמין להבטחות ולאותיות גדולות.

חפש באותיות הקטנות את ההחרגות וההסתיגויות.

בקש עותק חוזה לקריאה ועיון בזמנך החופשי בטרם יחתם - אתה תגלה שזאת משימה כמעט בלתי אפשרית לקבל עותק מראש.

בד"כ חוזים כגון זה כוללים סעיפים מה יושת עליך אם יקרה א', ב' או ג'.

תשאל את החברה איפה כתוב מה הפיצוי שתקבל אם הם לא יעמדו בהבטחות ובתנאים שלהם.

זה שהחברה ממוקמת לא רחוק ממכם לא אומר שיש לה צי של 12 אמבולנסים לתת שרות מיידי ומהיר. יכול להיות שכל מה שיש להם זה אמבולנס וחצי ואם הוא בדיוק תפוס, הקשיש יאלץ להמתין - המתנה כזאת יכולה לקחת יותר מחצי שעה והייתי מאוד לארג' כשנתתי חצי שעה כי זה עלול לקחת יותר זמן.

אולי יש הבטחה שיהיה רופא באמבולנס, אבל לא כתוב איזה רופא. לצורך העניין זה יכול להיות גם רופא משפחה ללא מומחיות מיוחדת.

למרות כל האמור, לא חסרים מקרים שהמחוברים ללחצן ניצלו בזכותו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

גם חברה גדולה ומוכרת צריך לבדוק על מה חותמים ומה כתוב.

זה שהעדר הפך אותה לגדולה ומוכרת, לא אומר שהכל טוב.

גם הוט/yes/אורנג'/סלקום/ וכד' הן גדולות ומוכרות ולא חסרים מתלוננים שהחלו להבין דברים אחרים בחוזה, רגע אחרי החתימה.

אגב, רק לפני כשבוע היתה תוכנית בכלבוטק על אחת מחברות לחצני המצוקה ושיטות עבודתה. הטובים לא בדיוק מגיעים לככב בתוכנית זו.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

מנוי חודשי למשך שנה וחצי 105 ש"ח... במידה ומבוטל ההסכם בטווח השנה וחצי, 180 ש"ח על כל חודש שנשאר עד השנה וחצי.

אני מקווה שאתה מבין שזה אומר שבפועל אין לך אפשרות לבטל את ההסכם, זה קנס ביטול, וקנס דרקוני במיוחד, ואני לא בטוח שהוא בכלל חוקי.

פורסם

תודה על התשובות.

אמיר, ראיתי את התוכנית ולא מדובר באותה החברה.

Fazer, ישנה אפשרות לבטל אבל יש "קנס" כמו חברות הסלולארי וכדו', כל עוד אתה חתום על זה בחוזה זה חוקי לצערנו.

פורסם
Fazer, ישנה אפשרות לבטל אבל יש "קנס" כמו חברות הסלולארי וכדו', כל עוד אתה חתום על זה בחוזה זה חוקי לצערנו.

אתה טועה במקום שלצערי הרבה אנשים נופלים בו: בחוזה אחיד (ופה מדובר על חוזה אחיד) לא כל מה שכתוב הוא גם חוקי.

דמי ביטול זה בסדר ולגיטימי, אבל לגבות "קנס" שהוא כמעט כפול ממחיר דמי המנוי החודשיים (כלומר שאם תתנתק תשלם כמעט פי 2 ממה שהיית משלם לו היית ממשיך עם המנוי לאורך כל התקופה) אומר שבפועל אי אפשר להתנתק (כיון שיותר זול לך להמשיך עם המנוי לאורך כל השנה וחצי). אני לא עורך דין, אבל זה נשמע לי האמ-אמא של ההגדרה "תנאי מקפח בחוזה אחיד", ואני בספק אם בית משפט יפסוק שזה חוקי. לדעתי זה "מצליח" כדי לשכנע אנשים ש"לא כדאי להם" להתנתק, תוך שהם בונים על זה שאנשים לא באמת ילכו לבית משפט.

אבל זה באמת אוף טופיק לכל השרשור 8)

פורסם

בתחום הזה חשוב לקבל כמה הצעות, להתמקח ואז יתהיה הנחה גדולה. ממש לא חובה לשלם פתיחת תיק, הערבון ניתן לויתור ובודאי לא סכום עתק כזה. לא פרטת איזה שרותים נדרשים, אבל המחירים שנתת נראים לי מופרזים מאוד מאוד.

יש אפרות לקבל החזר חלקי מביטוח לאומי , תלוי במצב הקשיש ואם אושר לו סיעוד חלקי או מלא.

כמו שנאמר, חובה לקרוא את ההסכם כמה פעמים לפני חתימה.

לברר מה קורה אם רוצים להפסיק לפני תום התקופה (חס וחלילה יקרה משהו). לבדוק אם יש הגבלת קריאות שנתית לרופא או לפינוי לבית חולים.

לבדוק אם החברה יכולה להעלות תעריף על דעת עצמה ולהתנגד לזה. נותנים הנחה ופתאם המחיר קופץ. מה קורה בחידוש ההסכם. קשישים נוטים לא לשם לב לחיובים החודשיים.

לנו היה נסיון מינהלתי לא טוב עם קשב לב, שהצריך ויכוחים עם המנכ"ל שלהם לשמירת המחיר (נמוך בשליש מההצעה הראשונית), חיובים יזומים שלהם ללא סיבה.

חשוב לברר אם הם עובדים עם מד"א כאשר אין להם אמבולנס זמין או נט"ן פנוי (על חשבונם, כי כל פינוי עולה כסף ומוחזר מקופ"ח רק אם יש אשפוז) . לברר אם יש התחייבות שלהם ליידע את איש הקשר (אתה ורצוי עוד מישהו) במקרה קריאה של הקשיש. הם לא מקפידים על זה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

איזה חברה בארץ חותמת על הסכם שמונע ממנה להעלות את התעריף? אין.

אבדוק לגביי זמינות מד"א במידה ואין פינוי דרך החברה, תודה.

השירות הוא מכשיר אק"ג בבית שדרכו משודרות התוצאות לרופא ומשם במידת הצורך חלילה פינוי לבי"ח, אין הגבלת פינוים ואין שירות רופא עד הבית זה פינוי או כלום.

איך אפשר להוריד עלויות פקדון + פתיחת תיק? התמקחות אולי תוריד את פתיחת התיק אבל לא את הפקדון (לא?)

תודה.

פורסם

תבדוק אם בחברה שאתה מדבר עליה, יש גם מכשירי א.ק.ג מדגם ישן יותר. אם יהיו מוכנים לתת לכם דגם ישן יותר אזי גם הפיקדון אמור להיות נמוך יותר. (יש כאלה שקיבלו דגם ישן ללא כל פיקדון).

זה שהמכשיר מדגם ישן יותר, לא אומר שהוא פחות טוב.

.

פורסם

אתייחס למה שאני מכיר - מהתחום שלי.

יש תכנית שנקראת "קהילה תומכת לקשישים" או "קהילה תומכת לנכים" בה אתה מקבל בתשלום מוזל לחצן מצוקה, שירותי רופא הביתה ללא תשלום, תשלום עבור אמבולנסים, אב קהילה שמגיע לעשות תיקונים בבית, ופעילות חברתית.

תכניות אלו הינן ללא התחייבות כלשהיא, ומופעלות ע"י משרד הרווחה. אם תאמר לי היכן אתה גר אוכל לכוון אותך.

מעבר לכך ניתן לקבל מיד שרה לחצן מצוקה, בעלות פיקדון חד פעמית של כ-300 ש"ח.

לנושא שידור אקג וכו' - איני מכיר את התחום, אך המצב השתפר בשנים האחרונות עקב חקיקה בנושא.

לניצולי שואה (בהגדרתם המאוד מרחיבה) יש סבסוד נוסף.

צביקי

• תוכן חדש...