Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרוצי מכוניות בארץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5596 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
fsound

ועוד לא שמעת על ""אהבת האחים"" השוררת בספורט הזה בין הנהגים.

ולעניין העברית, אלא כותבים עם א' בסוף.

ואם כבר שאלת.אז כן, הרכב בתמונה בכתבה הוא של יובל מלמד. (ע"פ פרסומים זרים).

תודה על התיקון ,רק לנושא הרכב ,הוא מעניין אותי כי ... ? מצטער לא מכיר אותו ,הוא לא קולין מקריי והרכב עוד פחות מעניין אותי :roll:

מרוצי ראלי זה ספורט לאמידים בלבד .

פורסם

וכדי לארגן מרוץ ראווה או HILL CLIMB לא צריך תקנות מחמירות אבל שוב מה אני מבין בספורט מוטורי ? עדיף שמי שמבין יארגן אותו :lol:.

לפעמים כדי להרוג זבוב לא צריך לארגן מטוס F16 ופצצה במשקל טון ,אלה להתחיל מהדברים הקטנים ,גם את רומא לא בנו ביום אחד ,

שלא לדבר ממה התחילו המרוצים בראשית המאה .

הבעיה היא שבארץ מסתבר שאתה כן צריך F16 ופצצת טון כדי להרוג זבוב.

אני מניח שאם אתה באמת מתעניין, בחיפוש קצת יותר מעמיק בפורום הזה תוכל למצוא את הקישורים לתקנות ולדרישות שנכתבו בחוק הנהיגה הספורטיבית, חוק שכמותו לא קיים במקומות אחרים בעולם. חוק שמקשה על קיום ספורט מוטורי ברמתו הבסיסית ביותר כגון היל קליים, ג'ימקאנה או סתם יום מסלול.

היכן שאני נמצא באירופה אני יכול להגיע למסלול בנסיעה עם מכונית חוקית לכביש, עם או בלי כלוב התהפכות (תלוי בסוג הספורט), להשתתף בתחרות ספורט מוטורי עממי (או סתם ביום מסלול), ולחזור אח"כ הביתה בנסיעה.

בהילקליים ממוצע באירופה יש גם קטגוריות למכוניות חוקיות לכביש, בלי כלובים ובלי כלום. כך גם במירוצי דראג (תריץ חיפוש קצר על המילים Run what you brung )

בניסוחו הנוכחי של החוק הקרב ובא עלינו לטובה בישראל, דברים כאלה אינם אפשריים בכזו פשטות ובכזה מחיר עממי.

בראשית המאה אכן היו מתאספים חברה' ומארגנים מירוץ. אחרי זה הקימו יחדיו התאחדות שמיסדה את ענף הספורט והם קובעים את הכללים.

בישראל לא חסרים חברה' שהתאספו וארגנו מירוצים בכמה ענפים, וחלקם ברמה מאוד טובה, אבל במקום שהשלב הבא יהיה הקמת התאחדות, שלב של חקיקה השתרבב באמצע, כלומר שהרשות המחוקקת בישראל מנסה לעשות את מה שהתאחדות מירוצי המכוניות אמורה לעשות. בגלל זה זה לוקח כל כך הרבה זמן, ובגלל זה (ומסיבות אחרות שאני לא מתכוון להכנס אליהם - שוב, אפשר למצוא מספיק דעות בנושא בפורום הזה) התוצאות אינן פשוטות כמו שהיינו רוצים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קראתי את כל התרדים ויש שם יותר האשמות ממעשים, במקרה גם אני מתעניין בנושא .

מה שכן זה לא יהיה ספורט נגיש לאדם ממוצע ,עדיף היה להתמקד במהות הספורט ולחשוף אותו לכל אדם ואדם ,גם אם זה יהיה פחות מקצועי ,להתחיל מקטן ולהתפתח ,החליט מי שהחליט לקפוץ ראש ולסבך את הכל .

האמת ,לא פלא שהכול תקוע .

חוץ מזה לדעתי היה צריך להתחיל מהתאגדות ,לאסוף כסף ולהתחיל לחשוף את הספורט לקהל כי בסופו של דבר רוב הכסף יגיע מתרומות או מהאנשים הרגילים שישתתפו באירוע עממי כזה או אחר .

האמת שכבר מזמן לא ראיתי התארגנות ,גם אם היא בלתי חוקית ואולי בגלל זה התסכול ,פעם אנשים רצו יותר ונלחמו ,היום כבר מסתפקים במזדה 3 וחלומות על ספורט מוטורי .

אנחנו מדינה קטנה ולא מפותחת ,יש כמות מאוד קטנה של רכבים ספורטיביים וכמות עוד יותר קטנה של רכבים יעודים .

להתחיל להעביר תקנות בלי רכבים יעודיים או ללא יכולת אמיתית לדאוג לחלפים ,זה בדיוק כמו נסיעה בסרק .

ככה שגם אם התקנות יעברו לבנות רכב יעודי שהיה עולה לבנות בארה"ב 25,000$ יעלה בארץ בסביבות ה 300,000 שקל וכמה אנשים יכולים להרשות זאת לעצמם ? בגלל זה עדיף היה להתחיל מספורט עממי עם תקנות פחות מחמירות .

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אז רגע לא הבנתי.

אם חוק הספורט המוטורי אושר למה לא מתקיימים אירועים פה בארץ?

במה זה כרוך?

ואם זה ממש פרוצדורה לקיים תחרות ראלי בצפון או בדרום הארץ (בציניות), אפשר גם אירועים קטנים ופופולרים יותר כמו קרבות רכבים (RACE WARS), הייתי באירוע כזה במקסיקו ותאמינו לי שכל הלוגיסטיקה בשביל להרים אירוע כזה לא מגיעה לשמינית כמו זה של משחק כדורגל לליגת ילדים פה בארץ.

If u need to shoot shoot don't talk:snipersmi

פורסם
אז רגע לא הבנתי.

אם חוק הספורט המוטורי אושר למה לא מתקיימים אירועים פה בארץ?

במה זה כרוך?

החוק נחקק ב 2005.

רשות לנהיגה ספורטיבית (שהחוק מחייב) הוקמה ב 2007

כדי שהחוק יפעל צריכים להתקין לו תקנות.

במשך 5 שנים התקינו לחוק בעמל רב תקנות (14 במספר) שהאחרונות בהן אושרו בקיץ 2010

התקנות קובעות מה צריך מסלול קבוע או ארעי כדי להיות מאושר, כיצד מקבלים רשיון לנהיגה ספורטיבית, אילו מגבלות חלות על כלי רכב תחרותי וכן הלאה.

גם אחרי שהותקנו התקנות קיימת גרירת רגליים כללית - עדיין לא אושר ולו מסלול אחד. עדיין לא נפתח קורס אחד ולא ניתן רשיון נהיגה ספורטיבית אחד.

בכל אופן כשאתה מדבר על ארועים אני מתאר לעצמי שאתה מתאר על ארועים שבהם אתה יכול לקחת חלק עם האוטו שלך מהבית. שכח מזה. החוק, כמו שכתב דני לוי מעלי, נועד לספורט תחרותי מקצועני.

קראתי את החוק ומה שראיתי זה שהחוק בעצם הפך את כל ארועי הספורט מוטורי העממיים ללא חוקיים. אם אתה רוצה להתחרע עם האוטו בלי רשיון לנהיגה ספורטיבית ובלי כלי רכב תחרותי מיוחד אתה חייב כעת לעשות את זה בצורה לא תחרותית, כי במסגרת החוק לנהיגה ספורטיבית פשוט אסור לך.

כל הדברים שהיו אפורים לפני החוק הפכו לשחורים אחריו, כי כעת יש הגדרות ודרישות שמי שלא עומד בהם הוא עבריין, ובינתיים אף אחד עוד לא עמד בהן.

אני לא עו"ד אבל אני מניח שיום מסלול נשאר אפור כי הוא לא תחרותי.

הבעיה היא שאתה לא יכול לעשות מסלול ליום מסלול כי מסלול עם תקינה והכל הוא אך ורק למרוצים על פי החוק.

בקיצור-

יום יבוא ויהיו מרוצים בארצנו.

אנחנו מדינה של עורכדינים ורגולציות כי חושבים כאן (לא אני אגיד אם בצדק או לא) שאסור לאזרח להפעיל שיקול דעת. אין לנו בסט הכלים השלטוני את מה שנקרא באנגלית קומון סנס.

ספורט מוטורי הוא עיסוק מסוכן ואף אחד לא רוצה לקחת אחריות על התאונה הקטלנית שתקרה. לכן העסק מתקדם כמו חיפושית בתוך זפת. בהתחשב במה שאמרתי קודם ההתקדמות שהושגה עד כאן היא בעצמה פלא.

It's life, Jim, but not as we know it

• תוכן חדש...