Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תארו לכם סיטואציה של תנועה עמוסה בעלייה, אני נוסע לי כחוק בנתיב הימני והנה היגיע הזמן לעבור לשמאלי כדי לפנות שמאלה.

אני מסתכל במראה וממתין עד שיהיה רכב שלפניו יש מרווח להכנס ואז כמו אזרח טוב מאותת מראש כדי לתת להבין לנהג שאני רוצה להכנס לנתיב. הרכב שלצידי עובר והנה הפער שהמתנתי לו.

רק ברגע שנהגת הנחמדה של הליאנה רואה שמישהו רוצה לעבור לפניה מתחילה לצמצם את הפער. אחרי הליאנה נוסעת שיירה של מכניות קרובות אחת לשנייה. המהירות בשני הנתיבים איטית 50~60.

ברגע שחלף הרכב שלצידי ויש עדיין את הפער אני מתחיל בעדינות לעבור נתיב (מאותת כמובן), אני כבר בחצי גוף בנתיב שמאלי והגברת הנחמדה כמובן מאיצה ומנסה לעקוף.

אני עוקב אחרי הסיטואציה במראות רכבי הנאמן ומוכן למהלך חזרה לנתיב שלי, עד שבסוף הגברת הבינה שהיגיע הזמן להפעיל קצת שיקולי דרך ארץ, לבלום ולצפור.

ניראה שממש לא נימצא חן בעיניה שלקחו לה את הפער שהיא שמרה והיא עקפה מימין. לא חתכה אותי, אלא פשוט נסעה מימין.

שמתי לב שהנהגים המקצועיים של רכבי הסעות, טנדרים, משאיות מתיחסית אלי בהבנה. אבל יש נהגים שבד"כ נוהגים במכוניות כאלה כמו טידה, לאינה סטיישין, אקסנט, גטס שפשוט בכוח לא רוצים לאפשר לרכב כזה כמו שלי להכנס.

אני מתאר לעצמי שהם לא ממש מבינים שדינאמיקה של רכב שלי שונה מרכב שלהם.

במילים אחרות, יש לי הרגשה, שיש נהגים שנוהגים בעולם שלהם (בועה?) ולא אכפת להם מהסובבים. בד"כ אותם נהגים יסעו 90 בנתיב שמאלי ולא יאפשרו לעקוף את עצמם.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 87
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אתה מנתח את זה יותר מדי. זה קורה כל יום,לכולם,בכל שעה ולא משנה אם זה רכב הסעות/משאית/קלנועית/משפחטומטית.

אני אישית כל כך מופתע כשמישהו מאותת על מנת לעבור נתיב שכמעט תמיד אני אתן לו להכנס. אם הוא לא מאותת אז אני מעדיף ללחוץ אותו טיפה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

ליאור, אין חדש. אבל אי התחשבות של נהגים מאלצת לפעמים נהגים אחרים לבצע מהלכים פחות מקובלים. אני תמיד מאפשר לרכבים, במיוחד גדולים להשתלב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נכון, גם אני תמיד נותן למשאיות ורכבים גדולים להשתלב, גם בגלל שאני לא מחפש צרות על הכביש וגם בייחוד שיש לי פחד כלשהו לעקוף משאיות, פרנאויד לגמרי בקטע הזה.

נ.ב

מקרה שחבר סיפר לי בעת שהותו במוסקבה, הוא ועוד חבר שלו היו בפקק עצום באיזשהו כביש ראשי שם וכנראה שהם שכחו שהם לא בישראל וכנראה ששם לא נהוג כלל לצפור ולהלחיץ נהגים על הכביש, אז אותו חבר צפר לרכב שהיה מלפניו כמה פעמים, אותו נהג יצא מהרכב, פתח את הדלת של הרכב שחבר שלי נהג בו ופשוט הטיח את הראש שלו בהגה, אמיתי או לא את זה אתם תחליטו, אני לא מוצא סיבה שהוא ימציא לי סיפור כזה שהוא יוצא בו מושפל.

בכל אופן, אמנם לא ממליץ להשתמש בשיטות אלו על הכביש, אבל אפשר לקיים רפורמה דומה שתמתן נהגים לא סובלניים על הכביש:wink:

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מצד שני גם יש את אלה שמאותתים, ואז זה נותן להם את הזכות המלאה להכינס במקום שבלי בלימת חירום שלי אין מצב שהם יכנסו.

בארץ מתיחסים לאיתות בדרך לא נכונה. או שלא מאותתים או שמואתתים ונכנסים למצבים בלתי אפשריים. בלי שיקול דעת.

פורסם

High Octane, זה לא המקרה שאני מתאר. כאשר אני רוצה לעבור נתיב, אני חושב על נהג שאמור לי לאפשר את זה. אני למשל לא משתמש בזכות הקדימה שלי שמבוססת על משקל.

גם נהגים צריכים לחשוב. אם אתה מוצא את עצמך בולם בלימת חירום לעיתים קרובות, אולי הבעייה היא בצורת הנהיגה שלך.

פורסם

ע"פ התיאוריה, זכות קדימה יש לתת יש לקבל ואין לקחת.

כניראה שזה לא מתאים לנהגים בארצינו, וזה יותר: זכות קדימה אין לתת יש לקחת ואין לקבל.

כל אחד בכביש חושב שהכביש שייך לאבא שלו וכל השאר פולשים לתחום שלו, כאילו "מה אתה מנסה להשתלב לנתיב שלי?!, סע בכביש של אבא שלך חוצפן"

אין מה לעשות הכל עניין של תרבות, צריך להתרגל למצב, כי אני לא חושב שהוא ישתנה במיוחד בזמן הקרוב.

כמובן שלא כולם חוצפנים, אבל הרבה נהגים רובם כך.

פורסם
נכון, גם אני תמיד נותן למשאיות ורכבים גדולים להשתלב, גם בגלל שאני לא מחפש צרות על הכביש וגם בייחוד שיש לי פחד כלשהו לעקוף משאיות, פרנאויד לגמרי בקטע הזה.

נ.ב

מקרה שחבר סיפר לי בעת שהותו במוסקבה, הוא ועוד חבר שלו היו בפקק עצום באיזשהו כביש ראשי שם וכנראה שהם שכחו שהם לא בישראל וכנראה ששם לא נהוג כלל לצפור ולהלחיץ נהגים על הכביש, אז אותו חבר צפר לרכב שהיה מלפניו כמה פעמים, אותו נהג יצא מהרכב, פתח את הדלת של הרכב שחבר שלי נהג בו ופשוט הטיח את הראש שלו בהגה, אמיתי או לא את זה אתם תחליטו, אני לא מוצא סיבה שהוא ימציא לי סיפור כזה שהוא יוצא בו מושפל.

בכל אופן, אמנם לא ממליץ להשתמש בשיטות אלו על הכביש, אבל אפשר לקיים רפורמה דומה שתמתן נהגים לא סובלניים על הכביש:wink:

כנראה שאמיתי לחלוטין, כשאני הייתי ברוסיה וחציתי את הכביש במעבר חצייה איזה רוסי שנסע 100 קמ"ש לא ממש הזיז לו שאני על הכביש וכמעט דרס אותי, אני מתוך עצבים הרמתי לו הצבע משולשת הבן אדם עשה פרסה בכביש חד סיטרי!!! בשביל לבוא ולהרביץ לי(למזלי הייתי עם קבוצה גדולה אז הכול הסתדר).

פורסם

אדיבות כן, פראייר ממש לא. עדיף ונכון לתכנן את הנסיעה הרבה לפני ולא להטריד ולסכן נהגים 3 מכוניות לפני הרמזור.

בארצינו יש צפיפות קשה בכבישים משולבת בחוסר תרבות כיבוד תור. בכל צומת עמוסה, תמיד ימצא החוכמולוג/ית התורן שהתור לא בשבילו והוא "כאילו מבקש" להשתלב באמצע או בראש התור, למה צריך לתת לו/ה להשתלב במסלול שאני כבר חצי שעה מזדחל בו. אז כן, לכאלה אני עושה הכל כדי לא לתת להם להשתלב. יש גם את "סופר חוכמולוגים" שעומדים במקביל ו " כאילו שואלים" איך מגיעים ליעד שנמצא במסלול שלך, אפשר לחשוב שלא היה להם זמן לשאול קודם. גם לאלה, בלי להתבלבל, אני עונה להמשיך במסלול שבו הם נמצאים, אז או שפתאום הם יודעים ובלי בושה ממשיכים "זה לא שם?", או שאני שומע איך הוא/היא מסננים קללה. זה משום מה לא קורה כשהצומת לא עמוס.

אני לא נוהג להשתלב בצומת עמוס ברגע האחרון, למעט אם באמת נוצר מרווח שאינו מצריך "טובה" של אף אחד.הכי הרבה אני מבצע עיקוף וחוזר. אני לא נוהג לשאול על יעד שתי מכוניות לפני הרמזור, אם כולם ינהגו כך, יתכן ויתאפשר לנו לחזור להיות אדיבים לא פריירים.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

כשאני נתקל בסיטואציה כזאת אני נכנס עד הסוף ואז כשצופרים לי מאחורה, אני פותח לאט ובעדינות את החלון, מוציא את היד השמאלית, ומסר את האצבעות בצורה הזאת .!. תמיד עובד

------------------------------

Nissan Almera Perfect 1.6 2001 

פורסם

poleatsky89, אני בגישה אחרת. מי שצופר/ עושה עם אורות ללא סיבה מוצדקת כניראה מתלונן על זה שאני נוסע מהר מידי :twisted:. אני תמיד מאפשר לעקוף אותי אם מישהו רוצה לנסוע מהר יותר והכביש לפני פנוי. אני מפנה את הנתיב.

אבל יש אנשים שצופרים סתם. למשל אור מתחלף לירוק והם צופרים שאני כביכול יזוז מהר יותר (זו תופעה חדשה בשבילי מאז שאני עם היוקון). מה שנוח באוטומט, אם עוזבים ברקס הוא מתחיל לנסוע ;), אז עדיף לא לצפור, כי אני לא ישן ברמזורים ומפנה את הצומת במצב רגיל במהירות.

בשביל נהגים עצבניים במיוחד, יש לי וו גרירה. :D

פורסם

אבל יש נהגים שבד"כ נוהגים במכוניות כאלה כמו טידה, לאינה סטיישין, אקסנט, גטס שפשוט בכוח לא רוצים לאפשר לרכב כזה כמו שלי להכנס.

בהתנסחות זהירה - נראה לי שיש לך הרבה פעמים תחושה שהתנהגות הסביבה מכוונת באופן אישי אליך. אין חולק על כך שרכבים שונים גוררים תגובות שונות מהנהגים מסביב, אבל קשה לי להאמין שמתנכלים לך כי אתה נוסע ביוקון.

על אחריותך בנהיגה ברכב גדול, כבד ובעל מערכות בלימה מיושנות לדאוג למרווחי הביטחון הראויים ולא לסמוך על בעלי הגטס שיבינו אותך.

תהיה רגוע, נהגי עמישראל מגלים מידה שווה של בורות וחוסר התחשבות כלפי כולם.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...