Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

My 2 cents:

רכב- פורד פוקוס 2001, כ1600 ק"מ בחודש. הרכב עולה לי כ1100 ש"ח בערך ללא טיפולים ותיקונים. חישוב זריז מראה שהנסועה שאתה מתכנן תהיה חצי משלי.

קניות- 1200 ש"ח בערך בחודש, לזוג. אוכלים צהריים בעבודה ומתפנקים על מעדנים, גלידות וכולי.

ארנונה וחשמל זה באמת אישי וספציפי למקום המגורים אך לדעתי אפשר בהחלט להסתדר עם 1200 ש"ח לחודשיים לשניהם.

אני מניח שאם אני ואשתי מתקיימים מכ7500 ש"ח בחודש, אתה תוכל להסתדר ב6, שזה הסכום המתקבל מהשורות התחתונות שלך בכל סעיף.

בהצלחה בהמשך

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בתור סטודנט ששוכר דירה בשנתיים ומשהו האחרונות -

הוצאות סופר - אני עושה קנייה של +- 200 ש"ח כל שבועיים. פה ושם משלים בקטנה מהמכולת בשכונה. אבל, וזה אבל גדול, הקניות שלי לא כוללות בשר/עוף/דגים ושאר מוצרים מן החי, את זה אני "משלים" במקרר של אמא.

הוצאות רכב - מחזיק סופר-מיני צרפתייה בת 11, ולא מבין איך הגעתם ל-2000 ש"ח בחודש. הסכום המדויק תלוי כמובן ברכב שתקנה, איפה תטפל (מוסך מורשה, סתם מוסך, לבד בחנייה) וכמה תיסע, אבל 2000 ש"ח בחודש זה המון לדעתי. אני מאמין שאני מוציא על הרכב שלי בערך חצי מזה, ואני נוסע 15K קילומטרים בשנה.

שכ"ד - ראשון יקרה יחסית, במיוחד באזורים החדשים. אולי אם "תברח" לאזורים הישנים של ראשון (שיכון המזרח, מרכז העיר) תצליח למצוא אופציות זולות יותר. אופצייה נוספת היא לנדוד כמה קילומטרים מזרחה, לאזור רמלה-לוד (יתרון חשוב - סמים בזול) או המושבים בסביבה. אני מכיר מישהו שמצא יחידת דיור של שניים וחצי חדרים באחד המושבים באזור ב2000 ש"ח לחודש, כולל ארנונה ומים. החיסרון - אתה מתרחק מאזורי הבילוי והתעסוקה ומשלם זה בדלק.

מיסים - תלוי בעיר בה אתה מתגורר. בבאר-שבע, למשל, סטודנטים מקבלים הנחה של 50% בארנונה. מים יוצא לי בערך 90 ש"ח לחודשיים (**** היטלי המים האלו). חשמל - בערך 200 ש"ח לחודשיים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אנסה לתרום קצת לשירשור:

אני גר בקריות, אין לי שכ"ד (הדירה שלי וללא משכנתא), אני מחזיק רכב (לנסר 2005) ואין לי אוכל מסובסד מהעבודה כך שרוב הזמן אני אוכל בבית.

אני מבשל עם המון ירקות, מכין בשר\דגים פעם בשבוע באמצע השבוע (אוכל בשר בסופ"ש גם אצל ההורים) , אוכל הרבה מוצרי חלב (יוגורטים וגבינות) יחד עם לחם דגנים קל בלבד.

הקניות שלי בסופר נעשות עם כרטיס חבר שמקנה לי המון הנחות ומבצעים (בכל קניה) ועדיין - אני מסיים חודש עם 1000-1200 ש"ח בממוצע בסופר.

הירקות שלי נרכשים פעם ב10 ימים לערך ובכמות גדולה (אני אוכל לבד כמות של שני אנשים לפחות) - בחודש לא יותר מ120-130 ש"ח.

משמע, סופר וירקות (ולחם) - 1120-1330 ש"ח בחודש.

אני משלם ארנונה מראש לכל השנה - במקום שבו אני גר בקרית מוצקין (מרכז העיר פחות או יותר, החלק הותיק והשקט) ובהתחשב בגודל הדירה שלי (100 מ"ר) זה יוצא 4600 לשנה , זאת אומרת 384 ש"ח לחודש בערך.

אסור לשכוח הוצאות נילוות כמו חשמל ומיים וכאלה - זה לא יקר אבל יכול להיות עוד איזה 400-300 ש"ח בחודש לפחות אם מפרקים את חשבון החשמל לשניים.

גם את הביטוח לרכב אני משלם מראש אבל אצלי הוא יקר כי יש לי ביטוח מיוחד למערכת השמע המשוגעת שיש לי ברכב, וזה מאוד מייקר את התשלום שלי פר שנה - כך שלא ניכנס לזה. דלק אצלי הוא עניין של 700 ש"ח בחודש בממוצע.

לא לשכוח פינוקים: תשלום לאינטרנט, תשלום לחברת הלוויין ושאר הוצאות.

יקר , הכל יקר :lol:

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

דיון מעניין. לא הייתי בטוח עד כמה אנשים יסכימו לשתף בהוצאות שלהם, ואני שמח

לראות שרבים מכם התגייסו לעזור. אני מאד מעריך את זה, ומודה לכם פעם נוספת.

נכון לעכשיו, המסקנות אינן חיוביות במיוחד. 6K הייתה ההערכה הראשונית שלי, ואני רואה שמשם זה הולך צפונה.

סביר להניח שהמשכורת תכסה את זה, אבל אם אני מסתכל שנה-שנתיים קדימה לכיוון הלימודים, קשה לי לראות

איך אתקיים מבלי לשנורר מההורים, לחיות בשותפות או להיכנס למעונות. בעוד שכבודם של כל אלה במקומו מונח,

אני אישית הייתי מעדיף להימנע מזה, גם אם זה אומר לדחות את הלימודים ב(עוד) מספר שנים.

נראה מה יהיה הלאה, אבל נכון להיום, אני חושש שהחזרה לישראל לא מהווה החלטה כלכלית חכמה. קצת עצוב

שאני מגיע למסקנה הזאת בגיל 25, אפילו לא פרופסור או דוקטור, כולה מישהו שבקושי סיים תיכון ומנסה לבנות

את העתיד שלו. נראה שהמדינה לא ממש מעוניינת להשקיע באנשים כמוני, ואני לא מדבר על אלה שגרו בחו"ל,

אלא בכלל. אני מניח שהשלב הבא יהיה לעבוד עוד שנה שנתיים איפשהו, לקחת הלוואת סטודנט, להוציא תואר

ולהמשיך לגור ולעבוד בניכר. לחיות בדוחק אפשר בכל מקום, ואינני רואה סיבה ממשית לעשות זאת בארץ. כפי

שכתב בזמנו חנוך לוין בשיר האלמותי שלו, "אם למות כמו כלבה, אז לפחות שהטלוויזיה תהיה טלוויזיה..." :rolleyes:

פורסם

רק לשם האיזון, הסטודנט הממוצע בברצלונה או ברלין או ציריך

לא גר בדירת 3 חדרים ולא מחזיק אוטו. כולם מתפשרים איפה שהוא,

גם בארץ וגם בעולם (עזוב דוגמאות איזוטריות).

סטטיסטיקות בשבילך, על הדרך, מירושלים של זהב (זוג):

שכ"ד - עזוב

ארנונה - 6000 לשנה ל-~100 מ"ר

אוכל לשניים - 800 לחודש

ועד בית - 385 לחודש (חימום מרכזי כנדרש בירושלים, גינה עצומה, מעלית, בניין מטופח הודות לוועד בית אקטיבי...)

חשמל, מים, גז, אינטרנט - 600

סלולר - 200

שונות - 200-400

תחבורה (ציבורית...) - 350

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

הלימודים בחו"ל יכולים להיות חוויה מאוד מעניינת, ללא ספק. אם בידך האפשרות

ללמוד במוסד מוביל, בעל שם עולמי, לא הייתי חושב על אופציה אחרת ולו לרגע

אחד. ככה אני מתכנן את התואר השני שלי. עם זאת, אם מדובר על "סתם" מוסד

לימודים במדינה בנכר, לא הייתי קופץ על המציאה.

כמו כן, לא הייתי דוחה את הלימודים במשך יותר מדי זמן. להתחיל ללמוד בגיל

שמתקרב ואף עובר את ה-30 זה קשה ופחות אפקטיבי (לא שיש משהו רע

בגילאים האלו, סתם כקוריוז - סבא שלי הוא הסטודנט המבוגר ביותר באוני'

בר-אילן, והוא נהנה מכל רגע ורגע). נכון, המחשבה מראש על חזרה לארץ

וההוצאות הכבדות לא נעימה, אך עדיין יהיה לך יותר זול ללמוד כאן מאשר בחו"ל,

אלא אם כן יש לך אזרחות (וגם אם כן, עדיין יקר ביחס לארץ - אני אזרח בריטי,

והלימודים בבינתחומי בארץ זולים ביחס לחלק מהמוסדות שם).

לגבי התקציב - אם אתה יכול לעבוד וללמוד, ואני מניח שצברת חסכונות בזמן

ששהית בחו"ל, לא הייתי דואג. סביר להניח שגם עם שכ"ל אוניברסיטאי תוכל

להסתדר עם תקציב של 6K. גם האופציה של שותף איננה נוראית ויכולה להיות

חוויה מעניינת.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

קרוב לארבע שנים בחברת ה-IT הגדולה בעולם הביאו אותי למסקנה שאת לימודי ההנדסה (שתכננתי עליהם

מגיל 3 בערך) נשאיר לפעם אחרת. אינני מעוניין להפוך את התחביב למקצוע, אולי אחזור לתחום הזה בעתיד.

נכון להיום התכנון הוא על משהו בתחום ההומניטרי, עדיין לא ברור בדיוק מה. השאיפה היא להתרחק במידת

האפשר מטכנולוגיה, מתמטיקה וכל תחום ריאלי אחר שיכול להוביל אותי בסופו של דבר לשוב ולעבוד בתאגיד.

נכון שאת העתיד לא ניתן לצפות, אבל אני כבר יודע מה אני לא רוצה להיות כשאהיה גדול. מה אני כן רוצה?

את זה נראה בעתיד הקרוב.

פורסם

אתמול עברנו אני ואישתי על טבלאת ההוצאות החודשיות שלנו (כן כן, הגיע הראשון לחודש ואיתו כל החיובים החודשיים).

אז ככה.

זוג, ללא ילדים, גרים בראשל"צ, בעלי דירה (4 חדרים 100 מטר) , ומחזיקים 2 רכבים.

משכנתא: 3000 ש"ח.

וועד בית: 150 ש"ח.

אוכל (קניות לא מסעדות) = 1200 ש"ח , וגם אנחנו אוכלים א.צהריים במקום העבודה.

דלק (יחד שני רכבים)- 1000 ש"ח, (אני אומר לכם הקליאו 1200 הידנית הזו לא רוצה לשתות דלק)

בילויים: 800 ש"ח - (החודש היה לי יום הולדת אז התפרענו )

לימודים: 1800 ש"ח בחודש.

ארנונה:730 ש"ח

חשמל:380 ש"ח

גז: 38 ש"ח

מים: 140 ש"ח

אינטרנט: חינם ממקום העבודה, אבל החזקת קו בזק קל= 25 ש"ח

סלולארי: 150 שנינו יחד (טלפונים של העבודה).

אומנם ההוצאות גבוהות במיוחד, אך זהו חודש שכלל שכר לימוד, חריגה בכמות הקניות בעקבות ארוחה משפחתית גדולה שאישתי עשתה לכבוד יום ההולדת שלי.

זהו פחות או יותר, ברוך הבא ארצה.

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

אין לי ידע רב בתחום הזה אבל למה אתה לא חושב למשל על גרמניה? ממה שהבנתי הלימודים האקדמאים שם הם בחינם. תברר איך עלויות המחיה שם ואולי זו תהיה אחל'ה אפשרות בשבילך.

פורסם
אם זה לא חטטני מידי אשמח לשמוע פירוט , בעיקר מה המוצרים עצמם , וכמה כאלו מספיקים לכם בחודש.

כמו שאמרתי, מדובר על ארוחות קלות בלבד, חצי פנסיון.

ארוחת בוקר = דגני בוקר + חלב.

ארוחת ערב = או דגני בוקר, או פירות ו/או פיתות/לחם עם גבינות/פסטרמה/טחינה ו/או מעדני חלב ו/או גלידה.

אנחנו גם שני רזים שלא אוכלים כזה הרבה באופן כללי, אני שוקל 60 וחברה שלי כמובן פחות.

הארוחות הרציניות (בשר, פסטות וכו') אנחנו אוכלים או בצהריים ליד העבודה או בסופ"ש בחוץ, וזה לא נכלל בחשבון שציינתי של 500 שקל לחודש כמובן.

ארוחות הצהריים הן סדר גודל של 35-40 ליום לאדם, כשמקום העבודה משתתף אצלי חלקית. זה כבר יוצא 800 שקל לחודש לאדם.

בילויים ויציאות לא ציינתי כי לא שאלו.

אגב - לגבי ארנונה, בתל אביב ניתן לקבל הנחה של עד 80% אם ההכנסות שלך נמוכות. אני לא עבדתי בכלל בתקופת הלימודים שלי (בתואר הראשון) וקיבלתי את ההנחה המלאה לאורך 3 שנים. והצהרתי בטפסים לעירייה (צריך להגיש איזה 7 מסמכים כל שנה) רק אמת.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ודים, אין לך אפשרות להוציא אזרחות אירופאית?

לגבי הוצ' מגורים מאוד תלוי איפה תלמד כי מן הסתם תגור ליד מקום הלימודים או במקום נגיש לשם. כרווק אתה יכול גם להתפשר על השכונה ולהוזיל משמעותית את שכר הדירה (אין לך ילדים לשלוח לבית ספר). אם אני מסתכל על אשקלון למשל דירת 4 ח' באיזורים החדשים תעלה כ 3500 ש"ח לחודש ומאיזורים הפחות טובים (בבנין חדש עם מעלית וחנייה) תעלה כ 2200 (בתים ישנים אפשר למצוא גם ב 1500).

לגבי רכב זה כמו שאתה יודע גם עניין של מזל אבל כעיקרון יש לך ביטוחים כ 3500 ש"ח לשנה, דלק כ 6500 ש"ח בשנה, טיפול אחד כ 1200 ש"ח (משוקלל בפנים צמיגים וטיפולים גדולים), טסט עוד 1100 ותיקונים כ 2000 ש"ח (עניין של מזל. יכול להיות כלום ויכול להיות גם גיר). זה יוצא בערך 14,300 ש"ח לשנה שזה ממוצע של כ 1200 ש"ח לחודש.

מחיה זה מאוד תלוי בזמן שלך ובטעם שלך. אתה יכול לחיות גם מ 600 ש"ח לחודש ואתה יכול לחיות גם עם 3000 ש"ח לחחודש בסופר. תלוי כמה תקנה אוכל מוכן וכמה תהיה מוכן לפצל קניות (פירות וירקות בשוק למשל עולים הרבה פחות. בשרים זה כבר עניין של הגיינה ולא שווה לחסוך בזה) ולעקוב אחרי מבצעים. אנחנו משפחה של 4 נפשות (הבנות בנות 8.5 ו 4.5) והוצ' הסופר כולל חומרי ניקוי עומדות על כ 1600 ש"ח לחודש כשאני קונה גם בשרים, גם מעדנים וגם כל מיני פינוקים לילדות.

לגבי מיסים, יש ארנונה כ 500 ש"ח בחודשיים, מים עוד 200 ש"ח בערך, חשמל בין 300 ל 2500 תלוי כמה תחמם/תמזג וכמה תהיה בבית, גז עוד כ 30 ש"ח, ועד בית עוד כ 150 ש"ח בחודש, טלפון בין 100 (החשבון של הבת שלי) ל 2500 (החשבון של אשתי) לחודש תלוי בך ובגדול זהו. זה יוצא בערך כ 1400 ש"ח בחודש.

על זה תוסיף יציאות, ביגוד ושונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

2500 חשבון טלפון לחודש? ברצינות?

יש היום חברות שנותנות כמות דקות כמעט בלי הגבלה בתוך הרשת ב200-300 שקל.

כבר שווה לה להחזיק 3 קוים, יצא לה חצי מחיר...

מציע לך לבדוק היטב את הנושא, או לחלופין להשקיע בסמארטפון שמוציא שיחות SIP באופן שקוף למשתמש, לשלם על חבילת גלישה 130 שקל בחודש, ועל השיחות (החל מעוד חודש) פחות מ10 אגורות לדקה לספק ה-SIP.

אני בטוח שיש לך דברים יותר כיפיים לעשות עם הכסף חוץ מלממן חברות סלולר שקרניות ורמאיות.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אין לי ידע רב בתחום הזה אבל למה אתה לא חושב למשל על גרמניה? ממה שהבנתי הלימודים האקדמאים שם הם בחינם. תברר איך עלויות המחיה שם ואולי זו תהיה אחל'ה אפשרות בשבילך.

למיטב ידיעתי, הלימודים שם בחינם לאזרחים, לא למהגרים. זה גם לא כ"כ פשוט לאנשים מבחוץ, כפי שהראה לאחרונה

נסיון של חבר טוב שתכנן ללמוד שם רפואה, ונזרק מכל המדרגות אחרי שבילה שם שנה ואף למד את השפה על בוריה.

מעל הכל, אני מאמין שלרוסים אין מה לחפש בגרמניה, במיוחד אם הם יהודים (ולהפך).

ודים, אין לך אפשרות להוציא אזרחות אירופאית?

אם אני אבלה פה עוד שנתיים, אז אולי, אבל זה כבר לא יהיה לעניין, מיצינו את הקטע הספרדי.

לחילופין, אם יש לך איזה קרובת משפחה רחוקה באירופה שרוצה להתחתן איתי... :roll:

פורסם

אמרת שאתה מתעניין לגבי מגורים בחיפה.

אמנם אני עדיין מאוד חסר במספרים (רק לפי שבועיים שכרתי דירה ראשונה :) ) אבל אתן את מה שאני יכול.

שכ"ד 2100 לחודש באיזור מרכזי - 60 מ"ר, 2.5 חדרים.

ארנונה 220 לחודש.

אינטרנט - 135 לחודש (12MB) דרך הוט+נטוויז'ן.

אין תשלום לבזק.

שאר המספרים עוד לא ידועים, ועשינו כ"כ הרבה קניות ורכישות בתקופה הזו שהמספרים פשוט מעוררי בהלה.

בכל אופן, אני חושב שהוצאות של 6K ש"ח לחודש באיזור הצפון יכסו אותך יפה מאוד.

מה חתימה? תתפשטי!

• תוכן חדש...