Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלומות,

נראה שהסיפור שלי בברצלונה מגיע לסופו, ובהתאם לכך הוצעו לי מספר תפקידים להמשך, אחד מהם בישראל.

השיקול העיקרי שלי בחזרה לארץ היא הרצון להמשיך ללימודים, והיכולת לעשות זאת שם בעלות נמוכה יחסית.

מאחר ומעולם לא גרתי לבד בארץ, אני מתקשה להעריך את הסכום החודשי אותו אצטרך לכיסוי עלויות המחיה.

כמובן שאעשה את שיעורי הבית שלי, אבדוק באתרים הרלוונטיים וכו', אבל במקביל אשמח אם תוכלו לסייע לי

עם אומדן מספרי, מנסיונכם בתחומים הבאים:

שכ"ד חודשי בערים הגדולות של הצפון והשפלה - חיפה והאזור בצפון, ראשל"צ והאזור בשפלה.

אם מדברים על דירת 2-3 חדרים בבניין חדש יחסית (עד 10 שנים) בשכונה נורמלית, האם 3K יכסו זאת?

עלות החזקת רכב - לא ליסינג וכו', אלא רכב פרטי בן 10-12, לא משהו אקזוטי. השאיפה היא לגור קרוב

למקום העבודה ולא לנסוע יותר מדי, משהו כמו 8-10K ק"מ בשנה. האם אלפיים ש"ח בחודש יספיקו לכך?

מיסים והיטלים למיניהם - מן הסתם זה ישתנה בהתאם למקום המגורים, אבל האם הגיוני להניח ש-1000

ש"ח בחודש יכסו את ההוצאות?

אינני מחפש לעבור בכל מחיר, ועל אף שברור לי שלא אצליח לקבל בארץ את רמת החיים שהתרגלתי אליה

בספרד, הייתי רוצה לחיות בראש שקט יחסית ולא לחסוך כל שקל. אשמח אם תוכלו לעזור לי לקבל החלטה

בנושא.

בתודה מראש.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ודים, בהצלחה עם שובך ארצה.

אשמח לשמוע מה הציפיות שלך מבחינת רכב? סובארו או פולקסווגן? שנתונים פחות או יותר.

מבחינת דיור, בשביל הערכה גסה, אתה יכול לבדוק בyad2.co.il

באיזור השפלה.

בשביל המחשה של מחירי ביטוחים לרכב, כנס למחשבון הבא:

http://www.alliedins.co.il/scripts/userb2b14.dll?page=ONEHTZPOTCLIENT&sender=B2bit

בהצלחה,

נתראה בפארק המדע על בירה ! :-P

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם
שלומות,

נראה שהסיפור שלי בברצלונה מגיע לסופו, ובהתאם לכך הוצעו לי מספר תפקידים להמשך, אחד מהם בישראל.

השיקול העיקרי שלי בחזרה לארץ היא הרצון להמשיך ללימודים, והיכולת לעשות זאת שם בעלות נמוכה יחסית.

מאחר ומעולם לא גרתי לבד בארץ, אני מתקשה להעריך את הסכום החודשי אותו אצטרך לכיסוי עלויות המחיה.

כמובן שאעשה את שיעורי הבית שלי, אבדוק באתרים הרלוונטיים וכו', אבל במקביל אשמח אם תוכלו לסייע לי

עם אומדן מספרי, מנסיונכם בתחומים הבאים:

שכ"ד חודשי בערים הגדולות של הצפון והשפלה - חיפה והאזור בצפון, ראשל"צ והאזור בשפלה.

אם מדברים על דירת 2-3 חדרים בבניין חדש יחסית (עד 10 שנים) בשכונה נורמלית, האם 3K יכסו זאת?

סכום ריאלי כל עוד לא מדובר בתל אביב ונספחיה(רמת גן,גבעתיים וכו...).

עלות החזקת רכב - לא ליסינג וכו', אלא רכב פרטי בן 10-12, לא משהו אקזוטי. השאיפה היא לגור קרוב

למקום העבודה ולא לנסוע יותר מדי, משהו כמו 8-10K ק"מ בשנה. האם אלפיים ש"ח בחודש יספיקו לכך?

יספיקו בהחלט ,השאלה אם הכנסת לתוך זה גם סכום של הלוואה לצורך רכישת הרכב או הוצאות נטו לאחזקה חודשית.

מיסים והיטלים למיניהם - מן הסתם זה ישתנה בהתאם למקום המגורים, אבל האם הגיוני להניח ש-1000

ש"ח בחודש יכסו את ההוצאות?

למה אתה מתכוון? ארנונה,מים,וועד בית,חשמל,גז? אם אתה מתכוון לאלו אז אני מניח שצריך מעט יותר.

אינני מחפש לעבור בכל מחיר, ועל אף שברור לי שלא אצליח לקבל בארץ את רמת החיים שהתרגלתי אליה

בספרד, הייתי רוצה לחיות בראש שקט יחסית ולא לחסוך כל שקל. אשמח אם תוכלו לעזור לי לקבל החלטה

בנושא.

בתודה מראש.

12345

פורסם

ראשית כל, תודה לכולם על התגובות. :mm_yeah:

ודים, בהצלחה עם שובך ארצה.

אשמח לשמוע מה הציפיות שלך מבחינת רכב? סובארו או פולקסווגן?

תודה, אבל בינתיים אני לא שב, רק שוקל את האפשרות (לצד בלגיה, אוסטרליה ועוד כמה).

מבחינת רכב, אני בונה על איזה אופל או VW מתחילת העשור, אם וכאשר זה יקרה.

ד"א, לבירה אפשר להיפגש בלי קשר. מה אתה עושה עם עצמך בימים אלה? :-)

השאלה אם הכנסת לתוך זה גם סכום של הלוואה לצורך רכישת הרכב או הוצאות נטו לאחזקה חודשית.

אין צורך בהלוואה לרכישה, משום שצברתי מספיק כסף בשנתיים האחרונות.

השאלה נוגעת בעיקר לדלק, ביטוח וכיו"ב.

תשאר שם,אחרי הלימודים תבוא לחפש עבודה במקצוע שאתה לומד.

התוכנית היא הפוכה בדיוק. מבחינה כלכלית, יותר משתלם ללמוד בארץ ואז לחזור ולהשתקע בחו"ל,

שכר הלימוד לאנשים שאינם אזרחי היבשת פשוט גבוה מדי. כמובן שבישראל יש את עלויות המחיה

הגבוהות מחד ואת שאר נפלאות החיים מאידך, אבל יתכן וזה שווה את זה בטווח הרחוק.

פורסם

מדובר על תואר ראשון או שני?

אם שני אז יש מצב שתצליח לקבל מעונות, תלוי באיזה מוסד.

לגבי עלות אחזקת רכב - יש גם רכיב של ירידת ערך. 2000 שקל יספיקו, לא כולל רכיב זה.

רק ירידת ערך על רכב של 40K היא 500 שקל בחודש.

לגבי מיסים וכו' - תלוי גם בך, חשבון חשמל למשל יכול להיות 180 שקל בחודשיים (בקושי בבית, לא אוהב חימום יותר מדי) ויכול להיות 2000 (מזגן מרכזי עובד ימים שלמים).

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

ראה תגובתי בנושא אחר שתתן לך קצת פורפורציה.

אחזקת דירה זה כ-1K ש"ח, שכירות עד 3K ש"ח (תלוי באיזור מגורים, יש הבדל עצום בין חיפה לראשל"צ לדוגמא), אחזקת רכב ישן ללא ירידת ערך ומימון זה כ-2K ש"ח, מצרכים מינימלים זה 1K ש"ח בחודש. לפי דעתי המינימום של המינימום זה 5K ש"ח, כמובן שאפשר להסתדר גם עם הרבה פחות אבל הדרישות שלך הם לרעתך (איזור מגורים שהשכירות יקרה, ללא שותפים שמתחלקים בעול ההוצאות השותפות, התעקשות על אחזקת רכב וכו').

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

חיפה ואזור הצפון 3K יספיקו לך לדירה טובה עם ארנונה, ואולי עוד ישארו איזה 200 שקל למים+ועד.

רכב - לי יש פנדה ידנית 2005 שעושה 9500 ק"מ בשנה (הערכה לעתיד). העלות כ500 ש"ח לחודש, לא כולל ירידת ערך (שאין כל כך) ותקלות מעבר לטיפול 10K שעולה 500 ש"ח.

מיסים - לפי מה שאתה משתכר. חשמל, גז - לפי מה שאתה צורך.

בעקרון, בצפון עוד "זול".

משכנתא זה קל

פורסם

מצרכים מינימליים 1K בחודש?

אין מצב, הרבה פחות.

אלא אם אתה מבשל ארוחות רציניות כל הזמן.

אנחנו זוג ובקושי מוציאים 500 בחודש בסופר.

אבל זה במצב שאת הארוחות צהריים אוכלים רק בחוץ. (חצי פנסיון :lol:)

פורסם

צר לי, WIL, המצב השתנה לגמרי בתחום האוכל.

לפני שנה הייתי יכול באי-אילו תחבולות ושמיניות באוויר להסתדר עם 500 ש"ח לחודש לזוג (אוכל בלבד).

המחירים עלו באופן דרסטי וההערכה של 1K (אם אתה מוסיף גם מוצרי ניקוי וכו', אלה בד"כ אותן חנויות)

הרבה יותר ריאלית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנחנו גם זוג שרוב היום לא נמצאים בבית. האמת שאנחנו מסתפקים ב-750 ש"ח אבל זה לא חוכמה להסתמך רק על זה. זה כמו שאני אגיד לך שבנסיעה לאילת ה-I10 שלי עשתה 1:20 אז מהיום זו הצריכה הממוצעת שלה.

אנחנו פעם בחודש עושים קניה גדולה של 400-500 ש"ח וכל שבוע עושים השלמות (לחם, גבינה, חלב ומים) במכולת השכונתית.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

hans, מה שציינתי זו עובדה (עבורינו) ולא הערכה.

האוכל לא כ"כ יקר, מה עוד שאנחנו קונים יחסית בזול - או ב"חצי חינם" או לחלופין ב"שופרסל שלי" שהוא יקרן אבל עם "תו הזהב" שאפשר להשיג בהנחה של 15-16%.

ושוב אני מדגיש - מדובר על ארוחות בוקר+ערב בלבד, את הארוחות העיקריות אנחנו אוכלים בצהריים בחוץ - אנשים עובדים.

אם היינו אוכלים ארחות חמות בבית אין ספק שהיינו מגיעים לאלפיה או קצת יותר.

פורסם

(התנצלות: יש לי נטייה לגנוב שרשורים, לאחרונה)

סלח לי, אני קצת קשה הבנה היום:

אם ארוחת הצהריים היא על חשבון/סבסוד העבודה, זה הגיוני.

אם אתם משלמים גם על ארוחות הצהריים,

אני לא מבין איך אפשר להגיע ל-500 ש"ח (מנת פלאפל ביום עוברת את התקציב הזה).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מנסיוני:

הוצאות שוטפות חודשיות, הכוללות חשמל, מים, גז, ארנונה, ועד בית, טלפון ואינטרנט - סביר

להניח שאלפייה תכסה ואף תשאיר מעט עודף. לגבי רכב - אני מחזיק את הרכב שבחתימה

בפחות מ-2000 ש"ח בחודש, לא מתקמצן על טיפולים וצ'יפורים ונוסע בערך 15,000 בשנה

עם צריכת דלק של כ- 1-10.

לגבי אוכל - לזוג, קשה מאוד להסתדר עם פחות מ-150 ש"ח בשבוע, וזה עם השלמות קטנות

מההורים. אפשר לחיות על קרקרים וגבינה למריחה, אבל רק חלב/יוגורטים/קצת בשר/דגנים/לחם

יוצא כבר חלק ניכר מהתקציב. לדעתי, תקציב סביר לאוכל בחודש לאדם עומד על כ-400-500 ש"ח.

נ.ב

אני גר בנחלת יצחק ככה שמחירי שכירות שאני מכיר לא רלוונטיים בשבילך, אבל בהתבסס על העובדה

שלדירה סבבה באיזור נדרשים לכ-4000 ש"ח, נשמע הגיוני שבצפון או בשפלה תזדקק לבערך 3000.

PUG-306 XSI MK2

פורסם
מצרכים מינימליים 1K בחודש?

אין מצב, הרבה פחות.

אלא אם אתה מבשל ארוחות רציניות כל הזמן.

אנחנו זוג ובקושי מוציאים 500 בחודש בסופר.

אבל זה במצב שאת הארוחות צהריים אוכלים רק בחוץ. (חצי פנסיון :lol:)

אם זה לא חטטני מידי אשמח לשמוע פירוט , בעיקר מה המוצרים עצמם , וכמה כאלו מספיקים לכם בחודש.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

• תוכן חדש...