Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התקלה ברכב היא שיש הרגשה שהמנוע עובר בעצמו להילוך סרק לכמה שניות ומד הסל"ד קופץ,

אחרי ביקור במוסך המרכזי של טויוטה היום, נאמר לי שיש לי קלאץ' מחליק ויש להחליפו בחדש, קיבלתי הצעת מחיר על החלפה של הקלאץ ע"ס 3500 ש"ח.

הרכב עוד לא עבר 60,000 ק"מ, האם זה הגיוני?

מישהו מכיר מוסך במתמחה בגיר כדי לקבל עוד חוות דעת. (מהמרכז)

תודה.

פורסם

הרכב הוא ידני או רובוטי?

בשניהם יש קלאץ',רק שברובוטי הוא מבוקר מחשב ואלקטרוני,ומורכב באופן קצת שונה.

נשמע לי לא הגיוני שרכב עם קילומטרז' כזה נמוך יצטרך להחליף קלאץ'. האם השימוש שלך היה בגבולות הנורמלי?

בכל מקרה,קראתי בפורומים בחו"ל שנתקלו כבר בבעיה זו,והיא מוכרת.

תיכנס ל http://www.yarisworld.com וגם לגוגל,יש הרבה מידע על התופעה הנ"ל.

רשום שם yaris clutch slipping.

בנוסף-אני ממליץ לך לשלוח מכתב ליבואן טויטה "יוניון מוטורס" בנוגע לבעייה זו,ודרוש פתרון לבעיה.אני מקווה שהם יגיעו איתך להסדר יותר זול (תשלום על העבודה,לדוגמה).

אם זה לא עוזר,כתוב לטויוטה העולמית עם השתלשלות הבעייה,ושלח עותק מהמכתב ליוניון מוטורס. ציין שבעייה זו ידועה בחו"ל ואתה מצפה מהם להתייחס ברצינות לעניין.

פורסם

אני מאמין שמדובר ברובוטי. למה: יש איזה עדכון תוכנה ברובוט, שטויוטה שלחה למוסכים. והבנתי שהעדכון קשור לאורך חיי הקלץ'.

כנראה שאצלך לא בוצע העדכון.

וכן לפי הודעות ששמעתי על הגיר הזה. אצל נהגים מסויימים הקלאץ' שבק בערך בקילומטרז' הזה.

פורסם
אני מאמין שמדובר ברובוטי. למה: יש איזה עדכון תוכנה ברובוט, שטויוטה שלחה למוסכים. והבנתי שהעדכון קשור לאורך חיי הקלץ'.

כנראה שאצלך לא בוצע העדכון.

וכן לפי הודעות ששמעתי על הגיר הזה. אצל נהגים מסויימים הקלאץ' שבק בערך בקילומטרז' הזה.

אכן,קראתי כמה הודעות בפורום פה לפני כמה חודשים שבוצע עדכון לתיבה הרובוטית.

עדכון זה עוצר את ההדרדרות לאחור,ומחזיק את הרכב במצב של "חצי קלאץ'", דעתי האישית היא שעדכון זה יכול לקצר את חיי הקלאץ' עקב החיכוך המתמיד של הדיסקיות.

ייתכן שדווקא אצלו בוצע העדכון,אם הרכב שלו נפל בריקול של טויוטה לגבי דוושת הגז,ולא אמרו לו במוסך אלא ביצעו את זה "על הדרך".

הובא לידיעתי גם שתמחור הרכבים הרובוטיים נקבע על פי אורך חיי התיבה הרובוטית.

בכל מקרה,זהו דבר מדאיג שלדעתי שווה התייחסות של היבואן בישראל.

לפותח השרשור,כפי שאמרתי-כתוב ליבואן בדרישה לפתרון,ולטויוטה העולמית במידה ולא תקבל שיתוף פעולה.

פורסם

Dimonaz כתב:

מדובר אכן בדגם הרובוטי וכן זומני לריקול, מה עשו שם אני רק יכול לנחש...

מה עשו בריקול?הכניסו חתיכת מתכת מתחת לדוושת ההאצה.זה הכל.

בנוגע לתיבה? כשעשיתי את הריקול לא אמרו לי שמבצעים לי את העדכון,ולפי מה שהבנתי משיחה עם יותר ממוסך יבואן אחד, הם לא מבצעים איפוס אלא אם הלקוח מתלונן,והמוסכים שדיברתי איתם אמרו שאם יש עדכון לתוכנת הגיר,אז הם אומרים לך שהאופציה לשדרג קיימת.

בכל מקרה,אתה בטוח שהמנוע עובר להילוך סרק?אולי הוא מוריד הילוך ולכן הקפיצה בטורים?

במצב אוטומטי E אתה לא אמור לראות באיזה הילוך התיבה נמצאת,אלא אם אתה עובר למצב ידני (תקן אותי אם אני טועה).

פורסם
בכל מקרה,אתה בטוח שהמנוע עובר להילוך סרק?אולי הוא מוריד הילוך ולכן הקפיצה בטורים?

אני בטוח מכיוון שזה דבר שקורה כשהרכב אמור להחליף להילוך גבוה יותר בערך ב2500 סל"ד,

מה גם, זה קורה גם כשהרכב בהילוך עצמו, ולא מתבצעת החלפה יש פשוט קפיצה פתאומית - קורה לעיתים תכופות יותר אם נותנים קצת יותר גז.

גם במצב E אתה רואה באיזה הילוך הרכב נמצא.

פורסם
אני בטוח מכיוון שזה דבר שקורה כשהרכב אמור להחליף להילוך גבוה יותר בערך ב2500 סל"ד,

מה גם, זה קורה גם כשהרכב בהילוך עצמו, ולא מתבצעת החלפה יש פשוט קפיצה פתאומית - קורה לעיתים תכופות יותר אם נותנים קצת יותר גז.

גם במצב E אתה רואה באיזה הילוך הרכב נמצא.

נזכרתי שבתיבה רובוטית בעלת 5 הילוכים ההילוך מוצג אוטומטית בכל מצב,צודק.

בנוגע להחלפת ההילוכים-הרכב לא חייב להחליף להילוך גבוה בסל"ד הזה. יכול להיות שהוא גם יחליט להוריד הילוך,הכל תלוי במהירות הנהיגה,תנאי הנסיעה ואופי הנהיגה שלך.

הלכת למוסך נוסף לקבל חוות דעת שנייה?

פורסם

הנהיגה על הרכב רגועה מאוד, אפילו לא משלבים למצב ES(המצב שסוחב את ההילוך עוד קצת), נסיעה עם הורדת הרגל מהגז בכל העברת הילוך.

זה מה שאני שואל פה, במוסך בחולון כבר ביקרתי... לאן כדאי לפנות עכשיו? למישהו יש חו"ד על המוסך של טויוטה בראשון?

תודה.

פורסם

בגירים של רכב כבד ומנופים ASTRONIC של ZF יש למחשב גיר אפשרות לדעת את מידת הבלאי של המצמד,

אני מאמין שגם אצלכם אפשר לראות דרך חיבור מחשב את מצב המצמד.

פורסם

טיפול ראשון עשיתי במוסך טויוטה בנס-ציונה.אני ממליץ על המוסך הזה.למנהל המוסך שם קוראים דודו,

הוא כתב פה כמה פעמים בפורום,אך נעלם מאז.

אני מאמין שתמצא שם אוזן קשבת.

שמעתי גם המלצות על מוסך טויוטה בבני ברק (רייכמן),אך לא הייתי שם.

יש פה בפורום גם מוסכים שמתמחים בטיפול בגירים אוטומטיים וידניים.בצע חיפוש.אולי הם גם מתעסקים עם הרובוטיים של טויוטה ופולקסווגן ויכולים לתת לך חוות דעת נוספת.

• תוכן חדש...