Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

W124 החלפת גיר אוטומט לרגיל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5686 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם! אז ככה, ברשותי 124 300E .אוטומטית כמובן. לרוע מזלי :cry: , אני חובב גיר ידני. אין בארץ כמעט 124 עם גיר רגיל, ואת היחידה שמצאתי לא כ"כ אהבתי (ערסמוביל מצוי עם ק"מ גבוה ושנה וחצי בלי טסט). אני שוקל להחליף את הגיר ברכב שלי לגיר רגיל. הצעת המחיר שקיבלתי היא 5000 ש"ח, כולל זיכוי על הגיר שלי (2000 ש"ח). אני כמובן רוצה לבדוק את הגיר לפני התקנתו במכון גירים מומחה.אז שאלתי היא ליודעי דבר - האם כדאי? מה הם הפלוסים והמינוסים? האם זה להכניס ראש בריא למיטה חולה? אשמח לכל הערה , הארה ותובנה לגבי העניין.

תודה מראש.

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

ממי קיבלת את ההצעה? אני מניח שממוסך ולא אדם פרטי. אני הייתי קונה ומתקין את הגיר באותו המקום ודורש אחריות על הגיר.

תקנו אותי אם אני טועה, אבל לדעתי אפשר לבדוק את הגיר רק בנסיעה.

קח בחשבון התקנת קלאץ' ודוושה. אולי תצטרך האוזינג מתאים...

תצטרך גם להחליף את הקונסולה שסביב מוט ההילוכים.

צריך לבדוק אם שאר המרכיבים ב"דרייב טריין" מתאימים.

פורסם

היה בפורום שיפורים בחור אחד שהפך רכב אוטומטי לידני,

עם תיאור של כל התהליך

לפי התלאות שהבחור עבר 5K זה מחיר זול, אבל אולי זה תלוי בדגם של הרכב

תנסה לשאול שם.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

למה להתעלל במרצדס?:roll: -לדעתי- המרצדס צריכה להיות אוטומטית... אלפא- עם גיר רגיל!:wink: לכל דבר- יעודו!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

5K זה לאחר זיכוי של 2K על הגיר האוטומטי (כלומר סך התשלום אמור להיות כ-7K ). ההצעה ממוסך ותיק שמתמחה במרצדסים . גנדי - אם המרצדס צריכה להיות אוטומטית, אז למה בגרמניה רוב ה-124 הן ידניות?!:conf: הגיר הרגיל שלהן אמין יותר מאשר האוטומטי (עד כמה שזה אפשרי). ובכל זאת אני רוצה לשמוע ביקורות לגופו של עניין - האם העלות סבירה (כוללת כל מה שציינת, אסף)? האם זה מתכון לצרות בהמשך? האם מישהו התנסה בהחלפת גיר בדגם הנ"ל או דגמים דומים (201,123)?

God decides how long your life will be,you decide how wide it will be

פורסם

האם ההצעה שקיבלת כוללת את הדברים הבאים:

1. גלגל תנופה במקום ממיר מומנט.

2. סטארטר מתאים.

3. החלפה גם של דוושת הבלם מדוושה גדולה לדוושה קטנה (האם נדרשת התאמה לבוסטר / החלפת הבוסטר).

4. תושבות גיר - מה מצבן?

5. קלאץ' - מה מצבו?

6. כבל קלאץ' - מה מצבו?

נקודות נוספות להתייחסות:

1. אני לא מכיר מרצדסים אבל אני מניח שיש צנרת ואקום ששייכת לגיר, הרבה פעמים הצנרת הזו יכולה לגרום לזיופים בעבודת המנוע. מה הפתרון המוצע אצלך?

2. האם אתה מחליף רדיאטור או פשוט סוגר את החליל של השמן?

3. עבודות חשמל האם יש רק לעקוף את ניתוק ההנעה שמשתחרר רק בP אוN או שיש צורך בשינויים נוספים?

אם כל הנקודות הנ"ל מקבלות טיפול כמו שצריך אז 5K נשמע לי אחלה מחיר, אם לא אתה עלול לקלל את היום שבו החלטת לעשות את ההסבה הנ"ל.

נקודה נוספת האם ברשיון הרכב שלך מצויין שמורכב ברכב גיר אוטומטי? אם כן ובכל זאת תעשה הסבה קח בחשבון בעיות מכיוון של בוחנים (בטסט ומשטרתיים) עם "ראש גדול" שיכולות להסתיים בהורדה מהכביש...

פורסם

קבל עצה טובה - השאר אותה אוטומטית.

התיבה הידנית של מרצדס מסורבלת ולא נעימה לשימוש ודוושת הצמד כבדה.

הבדל הביצועים לא יהיה משמעותי בעיקר בשל העובדה שהגיר האוטומטי נהנה מיחסי העברה קצרים מאד בשלושת ההילוכים הראשונים.

בכל מקרה, אין צורך להחליף גלגל תנופה, שקיים בכל מקרה, או מתנע, אבל ההסבה כרוכה בלא מעט "כאבי ראש" שלא בטוח כלל שהתוצאה תצדיק את המאמץ.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
קבל עצה טובה - השאר אותה אוטומטית.

התיבה הידנית של מרצדס מסורבלת ולא נעימה לשימוש ודוושת הצמד כבדה.

הבדל הביצועים לא יהיה משמעותי בעיקר בשל העובדה שהגיר האוטומטי נהנה מיחסי העברה קצרים מאד בשלושת ההילוכים הראשונים.

בכל מקרה, אין צורך להחליף גלגל תנופה, שקיים בכל מקרה, או מתנע, אבל ההסבה כרוכה בלא מעט "כאבי ראש" שלא בטוח כלל שהתוצאה תצדיק את המאמץ.

בקיצור מתאים יותר למרצדס להיות אוטומטי,הרי זהו היעוד של להיות מפוארת ונוחה,לשבת ולגרד את ה*****

• תוכן חדש...