Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביטוח לאומי וסטודנט

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מבין אותך לגמרי.

כשאני מסתכל לאחור על התיכון, סתם בתור דוגמה,

חסר לי מאוד מקצוע שאינו קיים בשם "נבכי הבירוקרטיה" -

בנאדם ממוצע מגיע אל "החיים האמיתיים" בלי שמץ של מושג

לגבי מס הכנסה, ביטוח לאומי, ושאר מיליארד ואחת דברים מהסוג הזה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מבקש לנצל"ש

התחלתי ללמוד לפני חודש ומאז אני לא עובד (סטודנט מובטל).

אני חושב על להתחיל לעבוד בחודש-חודשיים הקרובים, כדי לתת לעצמי להתרגל למערכת ולנסות לשלב איתה עבודה.

1. מה עליי לעשות כעת?

2. במידה והמשכורת לא תחצה את קו ה-1000 ש"ח, עדיין מדובר ב-150 ש"ח דמי ביטוח לאומי?

תודה מראש.

פורסם

אם אתה עובד, דמי הביטוח ינוכו מהשכר, ואז לא תצטרך לשלם את דמי הביטוח כסטודנט (כ-110 ש"ח).

150 ש"ח משלם מי שמובטל. מי שעובד, דמי הביטוח מנוכים מהשכר ישירות. הסכום הוא בהתאם לשכר.

פורסם

מי שעובד משלם לפי אחוזים מהמשכורת.

על 1000 ש"ח תשלם פחות ממאה שקל, שינוכו לך ישירות מהתלוש.

כן כן, מי שעובד בעבודה חלקית בשכר נמוך משלם פחות בט"ל ממי שלא עובד בכלל. עולם הפוך.

אם תוכל להקדים את תחילת עבודתך בעוד יום-יומיים ולהתחיל בסוף החודש ושיפיקו לך תלוש (אפילו על שכר מגוחך) על החודש שכמעט נגמר - תרוויח עוד 110 שקל כמעט.

ביטוח לאומי הוא על חודשים שלמים.

ה-15 הוא רק מועד התשלום, זה לא קשור לתקופה עבורה הבט"ל משולם.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

נכון לכרגע, אני לא עובד, אלא רק לומד.

נניח והshock של הלימודים (:)) יימשך אפילו מספר חודשים, מה עלי לעשות?

האם אני יכול פשוט להמתין למכתב, או שיש פה מצב להיווצרות קנס מסויימת?

פורסם

בספטמבר עבדת עדיין?

אם לא, אז רצוי לשלם בהקדם עבור ספטמבר (וכל חוב מלפני זה).

לגבי השוטף:

תשלום בט"ל של חודשים 10-11-12 ניתן לבצע לפחות עד אמצע ינואר בלי קנסות. לדעתי בשוברים שהם שולחים התשלום עבור התקופה הזו הוא אפילו עם תאריך אחרון לתשלום בפברואר. אבל לא סגור על זה 100%.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

המוסד בו אתה לומד מדווח לביטוח לאומי שאתה סטודנט, והם ישלחו לך את הפנקס. הכי חשוב לשמור את כל תלושי השכר מכל העבודות בהן עבדת. זו ההוכחה היחידה שלך בעצם שניכו לך דמי ביטוח במקום עבודתך.

פורסם

אם אני משלם ביטוח לאומי במשך 9 חודשים ברצף, מבחינת ביטוח לאומי זה לא אמור להספר כאילו אני עובד?!

ואם אני עובד 9 חודשים ברצף, ז"א אני זכאי להגיש בקשה לתשלום דמי אבטלה.

למה לא מגיעים לי דמי האבטלה לאחר תשלום של דמי ביטוח לאומי?:roll:

פורסם

היתה תקופה בה היו זכאית לדמי אבטלה אלה שעבדו מינימום של 9 חודשים. עכשיו המינימום לזכאות הוא 12 חודשי עבודה, כמו שהיה פעם.

• תוכן חדש...