Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5701 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, אשמח לעזרתכם.

אני מתכוון לרכוש סיטרואן קסרה hdi אוטומט, שנת 2002 עם 250k.

הרכב עבר שיפוץ גיר מקיף במוסך מורשה, כך שנשארו לי עוד 2 בעיות גדולות:

1.טורבו - יש מצב שלא יקרה לו כלום, אבל בהנחה שכן, מה עלות החלפת טורבו לדגם זה?

2. משאבת סולר, הבנתי שאין אפשרות לשפץ בhdi, אם כן כמה תעלה החלפה?

ואם מישהו מוכן להסביר לי מה זה המזרקים? שהבנתי שהם יקרים, והאם הם חלק ממשאבת הסולר?

תודה מקרב לב, אשמח להתייחסות, כי חרשתי את כל הפורום ולא מצאתי תשובות לנ"ל.

פורסם

מזרקים הם לא חלק של משאבת סולר.

יש 4 מזרקים, אחד לכל צילינדר. הם אחראים להזרקת הסולר לתוך תא השרפה, בדיוק בזמן ובכמות הרצויה.

בדיזלים מהדורות הקודמים המזרקים היו נפתחים על ידי לחץ סולר, שנבנה במשאבת הזרקה.

במערכות הזרקה מסוג מסילה משותפת, כמו שיש בקסארה HDI המזרקים נפתחים על ידי פיקוד חשמלי, ונשלטים על ידי יחידת בקרה.

לא יודע כמה עולה להחליף מזרק, אבל זה יקר למדי.

פורסם

תודה לכולם.

הייתי שמח לשמוע ממישהו שיש/היה לו רכב כזה

באיזה ק"מ התחילו הבעיות במנגנונים אלו?

אני לוקח ריזיקה של עד 15,000 ש"ח לטיפול במנגנונים אלו, זה עדיין משתלם לי.

השאלה אם זה יספיק?

פורסם

אוקיי יש לי כרגע קסרה HDI ויש רכב מתאונה לחלקים. מאותו דגם

בכללי אותו מנוע קיים בגמפי . ולמיטב ידיעתי המנוע הזה מעולה ועושה חצי מליון קילומטר בלי בעיות מיוחדות.

אבל אבל גדול מאוד... חשוב טיפולים בשמן יקר לשמירה על הטורבו ופילטר סולר מקורי לשמירה על מערכת הזרקה. ויותר חשוב מכל תתדלק בתחנות טובות. אני עשיתי כרטיס ב טן לפי המלצות ובדיקות שהראו לי.

עלויות משאבה חדשה כ8000 שח. עלות שיפוץ כ4500 שח. מזרק עולה חדש 1200 שח. משומש חצי מחיר.

אל תשכח שברכב שלך שהוא אוטומט וגם פרייבט, המאמץ על המנוע נמוך. הוא מתוכנן לתנאים קשים יותר ראה גמפי ברלינגו.

דרך אגב הרבה פעמים המכונאים במורשה ממהרים להחליף מזרקים כשזה לא התקלה בכלל.

הטורבו לא מתקלקל הרבה והאשמה נעוצה בדרך כלל בשמן גרוע ניתן לשפץ טורבו בצורה מקצועית ב2500 שח או לקנות משומש באלף שח.

יש לי חבר עם גמפי שכבר אוחז ב400K והחליף משאבת סולר. אבל הטורבו עדיין מקורי. ולא נראה שהוא הולך להתקלקל.

הבחור שם שמנים טובים. אבל מתדלק איפה שזול, התוצאה משאבת סולר.

פורסם
אוקיי יש לי כרגע קסרה HDI ויש רכב מתאונה לחלקים. מאותו דגם

בכללי אותו מנוע קיים בגמפי . ולמיטב ידיעתי המנוע הזה מעולה ועושה חצי מליון קילומטר בלי בעיות מיוחדות.

אבל אבל גדול מאוד... חשוב טיפולים בשמן יקר לשמירה על הטורבו ופילטר סולר מקורי לשמירה על מערכת הזרקה. ויותר חשוב מכל תתדלק בתחנות טובות. אני עשיתי כרטיס ב טן לפי המלצות ובדיקות שהראו לי.

עלויות משאבה חדשה כ8000 שח. עלות שיפוץ כ4500 שח. מזרק עולה חדש 1200 שח. משומש חצי מחיר.

אל תשכח שברכב שלך שהוא אוטומט וגם פרייבט, המאמץ על המנוע נמוך. הוא מתוכנן לתנאים קשים יותר ראה גמפי ברלינגו.

דרך אגב הרבה פעמים המכונאים במורשה ממהרים להחליף מזרקים כשזה לא התקלה בכלל.

הטורבו לא מתקלקל הרבה והאשמה נעוצה בדרך כלל בשמן גרוע ניתן לשפץ טורבו בצורה מקצועית ב2500 שח או לקנות משומש באלף שח.

יש לי חבר עם גמפי שכבר אוחז ב400K והחליף משאבת סולר. אבל הטורבו עדיין מקורי. ולא נראה שהוא הולך להתקלקל.

הבחור שם שמנים טובים. אבל מתדלק איפה שזול, התוצאה משאבת סולר.

גבי תודה רבה.

1.יש לך קסרה אוטומט או ידני?

2.לפי מה שקראתי בhdi אין אפשרות לשפץ אלא רק להחליף האם זה נכון?

3.מה זה שמן איכותי לדגמים אלו?

4. ולגבי מזרקים, מתי מחליפים? והאם מחליפים את כל הארבעה או שלפי הצורך?

תודה מראש, אתה ממש עוזר לי, אני נורא רוצה רכב כזה, ואני רואה שהשד לא כל כך נורא

פורסם

שמן איכותי לרכב שלך הוא 10-40W חצי סינטטי של חברות TOTAL, ELF,VALVOLINE.

אני לג'מפי משתמש בשמן גרמני RHEINOL:

list.jpg

את השמן ופילטר שמן יש להחליף כל 15 אלף ק"מ (פילטר רק מקורי!).

אתה יכול להגדיל ראש ולמלא שמן סינטטי מלא (למשל, של אותה החברה הגרמנית).

אם אתה מאיזור המרכז, אני יכול להמליץ לך על מוסך מקצועי ולא יקר שמתמחה ברכבי סיטרואן-פיג'ו.

אם אתה נוסע הרבה (מעל 30 אלף ק"מ בשנה), וגיר אוטומטי מבחינתך חובה, אני כן ממליץ לקנות את הרכב.

המבחר של רכבי דיזל אוטומטיים בתקציב שלך הוא מצומצם ביותר, והאופציות (אופל אסטרה למשל) יקרות עוד יותר לאחזקה (אל תשאל, כמה עולה תיקון של משאבת הזרקה באסטרה).

הקילומטאז' סביר לרכב דיזל ולשנתון, הרכב נוח, חיסכוני ובטיחותי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

תתפלאו, וכן זה נשמע מוזר, אבל אני עושה בסביבות ה18K בשנה.

וכן, רובכם תאמרו שזה לא משתלם, אבל אני חושב שברגע שהאגרות והביטוחים אותו דבר

וקסרה אוטומט עושה 1:15 (מקווה) מול 1:9-10 של רוב האוטומטיות (בתוך העיר).

אז יש חסכון מכובד של לפחות 4000 בשנה.

והקסרה רכב אמין וטוב, ולכן הדגשתי את הבעיות הקריטיות, כאשר יכול להיות מצב אם אשמור על האוטו טוב שגם לא אתקל בהן.

vladcar', אני מבין שיש לך ג'אמפי hdi, תוכל לשתף אותי האם היו לך בעיות בתחום המדובר(טורבו, הזרקה)?

תודה

פורסם

הרכב אצלי רק שנה, ולפני כן היה בליסינג של היבואן.

יש את כל ההסטוריה של הטיפלים והתיקונים - לא היו בעיות של טורבו\משאבה\מזרקים.

אבל ג'מפי שלי נסעה רק 125 אלף ק"מ.

אתה יודע, 4 אלפים בשנה זה לא כל כך הרבה - מספיק שאחרי שנתיים יתחילו בעיות יקרות, וכל החיסכון של הסולר נמחק כולו.

גם הגיר לא מהאמינים ביותר (בהתחשב בקילומטרז' של הרכב).

היתרון בקניה של הרכב הזה הוא בעיקר המחיר (בריצפה), גם של הדגם ובעיקר בגלל השילוב של רכב דיזל+250 אלף ק"מ.

אם אתה קונה את הרכב במחיר שחיטה, לא יהיה לך לאן לרדת .

אני אישית הייתי מוותר ומחפש בנזין עם קילומטראז' נמוך.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ב 18,000 ק"מ לשנה עדיף לשלם יותר על בנזין מאשר לקחת סיכון מיותר עם HDI של 250,000 ק"מ - ואם תיפול להוצאה של שיפוץ מזרקים ומשאבה חדשה, אתה בקלות מגיע ל 10K שח לפני שדיברנו על הפתעות אחרות שעלולות להגיע בקילומטראז' כזה. במקרה כזה, עם כל החיסכון שבסולר, תצטרך לחכות עוד שנתיים וחצי בשביל לכסות עלויות ולהתחיל לחסוך.

תגיד מה שתגיד, אני עושה 24,000 ק"מ לשנה ועדיין לא חושב על מעבר לדיזל מהסיבה הפשוטה שבתקציב הזה ההימור הוא, ברוב המקרים, גדול מאופציית החיסכון. עם בנזין אתה משלם מעט יותר, אבל הרבה פחות תקלות (וגם אם יש, הן פי כמה וכמה יותר זולות לתיקון מאשר HDI). עכשיו הכל תלוי האם אתה רוצה להמר - ובכמה.

קח בחשבון שרוב מערכות ה HDI המוזכרות במנועים אלו זקוקות להחלפה\שיפוץ אחרי 250K-300K ק"מ בממוצע.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אתה צודק שהחיסכון הוא לא משהו.

טבאמת יש לי התלבטות בין הקסרה לפונטו אוטומט גיר רציף.

אם לפי מה שאומרים כאן הוא עושה 1:13 בתוך העיר, אז הוא יותר חסכוני מהקסרה (אם אני לוקח בחשבון טורבו וכו').

ומצד שני הקסרה רכב יותר משפחתי ומרווח (יש לי 3 ילדים), והרבה יותר חזק.

מצד שלישי יכול להיות שעם טיפול נכון לא אגיע מהר לבעיות של הדיזל, ויכול להיות שלפונטו יש גם כמה הפתעות לא נעימות כמו הגה וטרמוסטט ..

פורסם

לא, אל תיקח בחשבון פונטו (בשביל 3 ילדים).

אתה צריך להשוות מול משפחתית אוטומטית בנזין, שצריכת הדלק בממומצע היא 1:10.

אני לא יודע, בני כמה הילדים.

אבל אם יש צורך ל 3 כיסאות בטיחות גדולים, גם קסארה יכולה להתגלות כצפופה.

פורסם

השמנים שצויינו למעלה מעולים.

גיר אוטמט בקסרה לא מחזיק יותר מ200K . אני קניתי את האוטו ממבוגר שנוסע רגוע. והגיר הלך. בנסיעה כמו שלי שהיא מאוד פראית. הגיר החזיק 130K ואני מדבר על שיפוץ מלא כתוצאה של החלקה. המנוע חזק על הגיר.

היה לי פגו בנזין עם גיר כזה והוא החזיק 180K למרות הנסיעה הכבדה.

בסה"כ אם תתדלק בתחנות טובות .מערכת ההזרקה תחזיק יותר מחצי מיליון.

לי שווה הברדק בסה"כ הגיר עולה עם הרכבה 3500 שח. ויש לי גיר מוכן בבית אני מחליף ומשפץ את השני.

הנוחות והחיסכון לא תקבל בשום אוטו . חוץ מהפאסט דיזל DGS . אבל יש לי חבר עם כזה אוטו והתחזוקה שלו בנתיים כפול ארבע משלי. למשל הלך כרטיס אלקטרוני בגיר יותר מ 7000 תיקון.

שלא לדבר על הבקרת שיוט והשליטה מההגה על הרדיו דבר מאוד בטיחותי. ויש בקסרה מנורה לכל שטות. חוסר מים, בלמים, דבר חשוב מאוד.

פורסם
השמנים שצויינו למעלה מעולים.

גיר אוטמט בקסרה לא מחזיק יותר מ200K . אני קניתי את האוטו ממבוגר שנוסע רגוע. והגיר הלך. בנסיעה כמו שלי שהיא מאוד פראית. הגיר החזיק 130K ואני מדבר על שיפוץ מלא כתוצאה של החלקה. המנוע חזק על הגיר.

היה לי פגו בנזין עם גיר כזה והוא החזיק 180K למרות הנסיעה הכבדה.

בסה"כ אם תתדלק בתחנות טובות .מערכת ההזרקה תחזיק יותר מחצי מיליון.

לי שווה הברדק בסה"כ הגיר עולה עם הרכבה 3500 שח. ויש לי גיר מוכן בבית אני מחליף ומשפץ את השני.

הנוחות והחיסכון לא תקבל בשום אוטו . חוץ מהפאסט דיזל DGS . אבל יש לי חבר עם כזה אוטו והתחזוקה שלו בנתיים כפול ארבע משלי. למשל הלך כרטיס אלקטרוני בגיר יותר מ 7000 תיקון.

שלא לדבר על הבקרת שיוט והשליטה מההגה על הרדיו דבר מאוד בטיחותי. ויש בקסרה מנורה לכל שטות. חוסר מים, בלמים, דבר חשוב מאוד.

אז מה אתה אומר? שאם הוא שיפץ את הגיר (בעלות של 6000) אד זה לא נותן כלום?

ואיזה קסרה דיזל הייתה לך?

אשמח אם תשתף אותי בבעיות או תקלות אופייניות במהלך הזמן שהייתה אצלך.

תודה מראש

• תוכן חדש...