Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי ושלום

אני רוצה לפתוח פה את הדיון הזה, נושא שרלוונטי מאד עבורי כרגע ובטח עבור עוד רבים אחרים

הענין הולך לקבל בקרוב פקטור חדש בדמות העלאת השווי למס.

באופן כללי החישוב הוא שעלות ליסינג היא בערך 3000 שח נטו לחדש

מעבר לזה אתה לא תקבל החזר נסיעות שאותו היית מקבל אם לא היה לך ליסינג

כך שזה יוצא הוצאה של לפחות 3400 שח

אוטו פרטי (יד שניה או חדש) - עלותו בתסריט הטוב עם דלק של לא יותר מ 1000 שח בחדש

אמור לעלות 2000 שח בחדש.

זה לא שחור ולבן כי ליסינג נותן נהיגה ברכב חדש לחלוטין ושקט נפשי

דעתכם תתקבל בברכה

נ.ב אני שוקל לרכוש אלרו ידנית חדשה

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שכחת להוסיף את ההפרשה לפנסיה/ביטוח מנהלים שקטנה בכמה מאות שקלים כאשר לוקחים רכב ליסינג/חברה. באופן עקרוני המשך כדאיות הליסינג היא פונקציה של הנסועה השנתית. בנסועה ממוצעת (17000 ק"מ בשנה) חד משמעית לא משתלם.

אפילו מכונית חדשה יכולה להיות משתלמת יותר מהליסינג היום.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

במקרה של ליסינג הסכומים מוגדרים היטב וכל הכלפים על השולחן. במקרה של החזקת רכב פרטי הרי מדובר בחתול בשק. נניח ומדובר ברכב ישן. אומנם מחירו זול וירידת הערך כבר איננה משמעותית, אך לך תדע מה גורלו בנושא האמינות, דהיינו איבוד זמן במוסכים ועלות התיקונים. תקלה בחלק משמעותי יכולה בהנף יד למחוק את רוב החיסכון שהרכב הניב. אז כאן מדובר בהימור מסוים. יכול להיות שתחסוך בגדול. ויכול להיות שתחסוך בקטן וגם תסבול מהרכב.

גם כאשר הרכב הפרטי הינו חדש לא תשקוט נפשך. כי הרי בנוסף לירידת הערך את הרכב החדש דופקים, שורטים ולרוב זאת על חשבונך. ובכל זאת בהילקח בחשבון את כל הנ"ל סביר להניח כי אפילו במקרה הגרוע לא תגיע להוצאה של 4000 ש"ח בחודש, אך לאי השקט הנפשי הרי ישנו המחיר גם.

אזי לדעתי השיקולים הם יותר האישיים מאשר הכלליים. נניח כי אתה נוסע המון ואת גם אדם עסוק מאוד ואין באפשרותך להקדיש תשומת לב לרכב. אזי עדיף שתשאר עם הליסינג. ואם נניח כי הנסיעות שלך הינן ממוצעות, תוכל גם פעם ב.. להבריז בשביל איזה טסט או תיקון - אז שווה אולי להפרד מהליסינג.

פורסם

זה כמובן תלוי גם במכונית שתיקח.

אין דין מאזדה 3 כדין פיאט פנדה.

קח למשל את ענייני הדלק:

נסיעה של 20 אלף ק"מ בשנה, בפיאט פנדה שעושה 1:15 בתוך העיר - תעלה לך 1333 ליטר, שמחירם החל מעוד חודש הוא 6.82 ש"ח - דהיינו 9093 ש"ח. זה אומר 757 ש"ח כל חודש על דלק.

תוסיף לזה את קניית הרכב - לצורך העניין קנית אחת חדשה במבצע של קל אוטו, עם 60 תשלומים של 1000 ש"ח ועוד 10 אלף ש"ח מקדמה - זה אומר 1166 ש"ח בחודש - מהם יש לקזז את עלויות המכירה - פנדה בת 5 נמכרת כיום ב-30 אלף ש"ח, ז"א איבוד ערך של 666 ש"ח בחודש.

על זה יש להוסיף ביטוח בעלות של 3000 ש"ח ואגרת רישוי של 1000 ש"ח - תוספת חודשית של 333 ש"ח.

כמו כן לקראת השנה החמישית של הרכב יהיו הוצאות עליו, כמו מצבר וצמיגים וכו' - 2500 ש"ח חלקי חמש שנים חלקי 12 = 40 ש"ח הוצאות בלאי.

אז מה יש לנו?

757 ש"ח על דלק.

666 ש"ח על איבוד ערך.

333 ש"ח על אגרות וביטוח.

40 ש"ח על הוצאות זקנה של הרכב.

כמה הגענו?

1796 ש"ח על פיאט פנדה חדשה.

אם תרד לאלטו תשלם עוד פחות - אם תעלה למאזדה 3 תשלם הרבה יותר - ביטוח יקר יותר, אגרה יקרה יותר, יותר בזבוז של דלק.

עכשיו תעשה את החשבון שלך...

פורסם

אני שמח שנגמר הסיפור.

גם אני החזרתי רכב ליס לפני כמה חודשים טובים ורכשתי את הפוקוס הנוכחית שלי.

ליסינג לעובד זאת אחת ההמצאות היותר מטופשות שיש, חשבת פעם כמה אנשים מרויחים על חשבונך? כמה שווה לך ה"שקט" נפשי הזה? היבואן גוזר קופון, חברת הליסינג גוזרת קופן שמן, המעסיק שלך מרוצה על הגג (למה לא? גם חוסך בהוצאות עלייך , וגם אתה מרוצה "כי יש לך רכב מהעבודה") וכל זה על חשבונך , ובשביל מה? שלא תיקח את הרכב פעם בשנה לטיפול וטסט? (מגולם יפה יפה חביבי במה שאתה משלם), שלא תחשוב על הדלק? (אתה משלם יופי יופי עליו), שלא לדבר על זה שיש חברות שגם מגבילות אותך בסכום הדלק החודשי/ השנתי ו/או בנסועה ואז זה בכלל ליצנות.

הרי גם ככה חצי מהנסיעות הן נסיעות "ברירה", כלומר היה אפשר בלעדיהן, אבל היי לא משלמים על הדלק, לא?

נכון. תמיד קיים סיכוי שתקנה רכב ויצוצו תקלות. אבל רוב הסיכויים שיהיו פחות תקלות ברכב ששנתיים - שלוש על הכביש

שלא לדבר שיכול להיות שישנה אחריות יצרן עדיין אם הרכב צעיר יחסית. מכות, שריטות , תאונות חלילה ושאר מרעין בישין, שוב יכול לקרות, אבל בשביל הסיכוי הזה תשלם כמעט 4000 ש"ח בחודש??? בשביל זה יש ביטוח.

הדבר שונה אם הרכב מגולם במלואו או בחלקו ע"י המעביד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
אני שמח שנגמר הסיפור.

גם אני החזרתי רכב ליס לפני כמה חודשים טובים ורכשתי את הפוקוס הנוכחית שלי.

ליסינג לעובד זאת אחת ההמצאות היותר מטופשות שיש, חשבת פעם כמה אנשים מרויחים על חשבונך? כמה שווה לך ה"שקט" נפשי הזה? היבואן גוזר קופון, חברת הליסינג גוזרת קופן שמן, המעסיק שלך מרוצה על הגג (למה לא? גם חוסך בהוצאות עלייך , וגם אתה מרוצה "כי יש לך רכב מהעבודה") וכל זה על חשבונך , ובשביל מה? שלא תיקח את הרכב פעם בשנה לטיפול וטסט? (מגולם יפה יפה חביבי במה שאתה משלם), שלא תחשוב על הדלק? (אתה משלם יופי יופי עליו), שלא לדבר על זה שיש חברות שגם מגבילות אותך בסכום הדלק החודשי/ השנתי ו/או בנסועה ואז זה בכלל ליצנות.

הרי גם ככה חצי מהנסיעות הן נסיעות "ברירה", כלומר היה אפשר בלעדיהן, אבל היי לא משלמים על הדלק, לא?

נכון. תמיד קיים סיכוי שתקנה רכב ויצוצו תקלות. אבל רוב הסיכויים שיהיו פחות תקלות ברכב ששנתיים - שלוש על הכביש

שלא לדבר שיכול להיות שישנה אחריות יצרן עדיין אם הרכב צעיר יחסית. מכות, שריטות , תאונות חלילה ושאר מרעין בישין, שוב יכול לקרות, אבל בשביל הסיכוי הזה תשלם כמעט 4000 ש"ח בחודש??? בשביל זה יש ביטוח.

הדבר שונה אם הרכב מגולם במלואו או בחלקו ע"י המעביד.

גם אני באותה סירה.

מחזיר ליסינג החודש.

מחפש לקנות פוקוס 2008.

איזה פוקוס קנית?

אשמח לשמוע קצת טיפים על מקומות מועדפים.

תודה

פורסם

תלוי בחברה בה אתם עובדים אבל לרוב ליסינג ברגע מסויים הופך להיות לא משלם. יש לעשות חשבון בהתאם ק"מ שנתי-צריכת דלק, טיפולים (גם צמיגים ומצבר) , טסט ביטוח וקצת תקלות.

לפי החשבון שאני עשיתי אז רכב פרטי יעלה לי כ ש"ח 2500 בחודש נטו.

פורסם
גם אני באותה סירה.

מחזיר ליסינג החודש.

מחפש לקנות פוקוס 2008.

איזה פוקוס קנית?

אשמח לשמוע קצת טיפים על מקומות מועדפים.

תודה

אם אתה מחזיר ליסינג שרק אתה נהגת עליו, ולא קרעת את הרכב , אולי תשקול קניה של הרכב הזה, אתה אמור להכיר אותו ולדעת אם יש לו בעיות מסוימות

בד"כ גם נותנים הנחה קטנה אם אתה קונה את הרכב

בליסינג של אישתי עשיתי אותו הדבר קניתי את הרכב מחברת הליסינג לאחר שהיה אצלנו 3 שנים,

לדעתי עשיתי עסקה טובה.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

היי,

רכשתי TREND רגילה יוצאת ליסינג... עולם קטן:-D.

אני אישית מאד אוהב היו לי שתיים פרטיות בעבר, אחרי כן ליסינג, ועכשיו 2007 פרטית שוב.

אני רכשתי את שלי מאלבר ואני מרוצה מאד.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

אני שקלתי לקחת רכב בליסינג אבל הגעתי למסקנה שבכדי שיהיה משתלם אני צריך לנסוע בכל סופ"ש מחיפה לאילת וחזרה..

האבסורד הוא שברוב המקרים הרכב משרת יותר את המעסיק מאשר אותי,

במשך חמישה ימים אני נוסע לעבודה וחזרה, כלומר אני חוסך למעביד שלי 10 הסעות בשבוע!

במקום זה וויתרתי על התענוג ואני מגיע לעבודה במוניות.. אני לא מוכן לשלם 3500 ש"ח בחודש (חלק לא מבוטל מההכנסה) רק בכדי להגיע לעבודה וחזרה :shock:

לדעתי כל הליסינג זה הרגל טיפשי שאומץ ע"י ילדי ההיי-טק מהלהבות של "סוף מסלול" והועבר לכלל האוכלוסיה ע"י סימפטום הקינאה.

כיום זה בושה לומר שלא "קיבלת" רכב מהעבודה (אפילו שברוב המקרים אתם משלמים עליו את מלוא המחיר).

בקיצור, קישקוש של "סמל סטטוס" ולא יותר!

משתלם זה בטוח שלא, אלא אם כן הולכים על האפשרות הראשונה שהעלתי (חיפה-אילת-חיפה)

פורסם

החישוב שלי היה ככה וטוב למי שלא רוצה להסתבך עם יותר מידי מתמטיקה:

לליסינג אתה משלם כ3 אלף שקל כאמור שהם כ35 אלף שקל לשנה (עם התחייבות ל3 שנים כאמור)

אם אתה קונה רכב יד שניה בכ30 אלף שקל אתה יוצא ברווח שלך כ5 אלף שקל (טוב פחות ביטוח וכאלה ואולי גם דלק)

בשנה השניה והשלישית אתה יוצא ברווח פחות התיקונים שהם לא ידועים.

אני מחשיב את המחיר של הרכב כאובדן. מה שתצליח לקבל עליו בתור משומש בעוד איקס זמן זה בונוס

פורסם

מסכים עם כל מה שנאמר על הליסינג. מעולם לא לקחתי ליסינג ודיי מסתלבטים עליי בחברה , אבל בשורה התחתונה לתחזק רכב ספורטיבי ששותה את הדלק מה"סוג היקר" עולה לי פחות מלקחת רכב קב' 2 בליסינג. (גם אם משקללים ירידת ערך כמובן).

דבר אחד אני לא מבין : להחזיר את הרכב לליסינג נותן הזדמנות לקחת משהו קצת שונה , משהו שאין בליסינג.

אני אומר את זה כי אחרי 4 שעות (נוספות) על הכביש היום עם פורד פוקוס ליסינג, הרכב הזה פשוט עגלה ומאיץ בצורה מבישה .

שלא יהיו טעויות : אני מתכוון לא עגלה ביחס לגולף GTI, אלא עגלה ביחס לקורולה/מזדה 3 / I30 וכו'...

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
הי ושלום

אני רוצה לפתוח פה את הדיון הזה, נושא שרלוונטי מאד עבורי כרגע ובטח עבור עוד רבים אחרים

הענין הולך לקבל בקרוב פקטור חדש בדמות העלאת השווי למס.

באופן כללי החישוב הוא שעלות ליסינג היא בערך 3000 שח נטו לחדש

מעבר לזה אתה לא תקבל החזר נסיעות שאותו היית מקבל אם לא היה לך ליסינג

כך שזה יוצא הוצאה של לפחות 3400 שח

אוטו פרטי (יד שניה או חדש) - עלותו בתסריט הטוב עם דלק של לא יותר מ 1000 שח בחדש

אמור לעלות 2000 שח בחדש.

זה לא שחור ולבן כי ליסינג נותן נהיגה ברכב חדש לחלוטין ושקט נפשי

דעתכם תתקבל בברכה

נ.ב אני שוקל לרכוש אלרו ידנית חדשה

זה תלוי בהמון פרמטרים, מרחק מהעבודה, האם צריך את הרכב ליומיום או שיש רכב שני, אם אתה צריך 2K ש"ח בחודש בתמורה לוויתור הזה וכו וכו. אני החזרתי את הליסינג ו9 חודשים נוסע בתחבורה ציבורית לעבודה, והרבה פעמים אפילו לא צריך את זה מישהו מהעבודה עוצר לי בתחנת אוטובוס, בקושי עולה לי 200 ש"ח בחודש, אבל במקום רכב חדש לצאת איתו בלילה ולטיולים יש לנו פונטו בבית, תחליט אם שווה לך.

הוצאות רכב משתנות הרבה לפי הסטנדרטים שלך, אבל אם תקנה רכב בן 5 תחסוך לפחות 1K ש"ח בחודש.

פורסם
החישוב שלי היה ככה וטוב למי שלא רוצה להסתבך עם יותר מידי מתמטיקה:

לליסינג אתה משלם כ3 אלף שקל כאמור שהם כ35 אלף שקל לשנה (עם התחייבות ל3 שנים כאמור)

אם אתה קונה רכב יד שניה בכ30 אלף שקל אתה יוצא ברווח שלך כ5 אלף שקל (טוב פחות ביטוח וכאלה ואולי גם דלק)

בשנה השניה והשלישית אתה יוצא ברווח פחות התיקונים שהם לא ידועים.

אני מחשיב את המחיר של הרכב כאובדן. מה שתצליח לקבל עליו בתור משומש בעוד איקס זמן זה בונוס

כמה שווה לך רגל שבורה+שיקום? יש דברים שאי אפשר לכמת בכסף, רכב ב- 30K יהיה פחות בטוח משמעותית מרכב קבוצה 2 חדש.

בגדול, עבור מי שנוסע ק"מ סביר בשנה (עד 20K ק"מ) לא כדאי לקחת ליסינג ועדיף אולי לשקול רכישת רכב חדש (או משומש מחברת ליסינג) עם תנאי מימון ללא ריבית והצמדה וכך אתה נהנה מרכב חדיש יחסית שלא יעשה הרבה בעיות ובסופה של תקופה נשאר לך ביד נכס כלשהו שאמנם איבד ערך עם השנים, אבל עדיין יש לך משהו ביד.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אני מחזיק ברכב פרטי מקבוצה 4 ויוצא לי הרבה יותר זול (כולל ירידת ערך והכל) מאשר ליסינג קבוצה 2. אך ישנו אבל גדול. לא מומלץ להגיע עם רכב זה היכן שבא לי. רק היכן שיש חניות בטוחות. אז סופרים לא. מועדוני לילה לא. גם רוב ביקורים אצל חברים לא. הרכב עומד בחניותו הבטוחה כביכול בין הפגר אשר איננו נוסע שנים רבות ולכן איננו פותח את דלתותיו לבין המדרכה או בחניה המוסתרת במקום העבודה. אם פתאום צריך להגיע למרכז פתח תקווה או למקומות אחרים המועדים לפרענות, אני מעדיף לקחת מונית ולא לסכן את הפח היקר ואת צבע הפרלמוטר הלא ניתן לשיחזור. אילו הייתה לי האופציה לקחת ליסינג, הייתי שוקל אותה למראות הפגיע הכספית רק לשם השיפור איכות החיים.

• תוכן חדש...