Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה פריוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב, אני מתעניים בנוגע לרכישה של טויוטה פריוס,כמה נקודות שרציתי לשאול:

1.לגבי המנוע ההיברדי שלי האם הוא אכן נוח לשימוש או שהוא יוצר בעיות.

2.האם הדגמים של 2008 הם דגמים נוחים וטובים לשמימוש.

3.האם הצריכת דלק שלה עד כדי כך טובה (1 ליטר ל 25 ק') או שזו הגזמה?!

4.אם יש רכב מומלץ אחרבעל מנוע היברדי וכל המלצה או אי-המלצה אל הפריוס.

אשמח למענה ממשהו בקיא או משהו שיש לו את הרכב! תודה רבה

פורסם

עלפי השכן שלי הוא עושה 1-20 בערך כך שאל תצפה ליותר מזה.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

אהלן

1. על-פי נסיוני עד כה עם דגם 2010, התשובה היא - נוח מאוד (לטעמי) לשימוש, לא עשה עד כה כל בעיות מסוג כלשהו.

2. על-פי עדות של חבר (לא מנסיון אישי): דגם 2008 אכן נוח. לגבי "טוב לשימוש" - תצטרך לפרט מה כוונתך

3. 25 קילומטר לליטר נשמע לי כהגזמה. הממוצע שלי עד כה הוא כ-22.7 ק"מ לליטר, וזו נחשבת תוצאה טובה לפריוס 2010. הוסף לכך שדגמי 2008 נחשבים קצת פחות חסכוניים מדגמי 2010.

4. לא יודע אם להמליץ לך או לא - זה תלוי בצרכים ובתקציב שלך.

פורסם

טוב לשימוש הכוונה היא: האם השילוב בין מנוע הבנזין למנוע החשמלי לא יוצר יותר מדי בעיות ואם הוא מורגש.

ודבר נוסף שהייתי מעוניין לדעת,למיטב הבנתי המנוע מתמלא מלחיצה על הבלמים,האם המנוע החשמלי לא עלול להתרוקן בעת נסיעה ממושכת ללא לחיצה על דוושת הברקס?!

לגבי אופציות הנסיעה והשימוש במנועים,האם קיימת אופצציה להשתמש רק באחד המנועים?! כלומר בחשמלי בנפרד או בגז בנפרד ועד כמה זה יעיל?!

תודה רבה

פורסם

לא מנסיון אישי.

אני יכול להניח שמכונית מורכבת כמו הפריוס תתקלקל יותר מרכב רגיל.

בעיקר המנוע החשמלי והמצברים יכולים להיות לא אמינים.

פורסם
טוב לשימוש הכוונה היא: האם השילוב בין מנוע הבנזין למנוע החשמלי לא יוצר יותר מדי בעיות ואם הוא מורגש.

ודבר נוסף שהייתי מעוניין לדעת,למיטב הבנתי המנוע מתמלא מלחיצה על הבלמים,האם המנוע החשמלי לא עלול להתרוקן בעת נסיעה ממושכת ללא לחיצה על דוושת הברקס?!

לגבי אופציות הנסיעה והשימוש במנועים,האם קיימת אופצציה להשתמש רק באחד המנועים?! כלומר בחשמלי בנפרד או בגז בנפרד ועד כמה זה יעיל?!

תודה רבה

השאלות שלך מאוד בסיסיות ולמרות שתמיד עדיף דעה של בעלים של הרכב, תשובות לשאלות כאלו אתה גם יכול למצוא באתר של טויוטה.

Bimmer

פורסם

בהתייחס לשאלות האחרונות:

השילוב בין הבנזין לחשמל כמעט לא מורגש.

המצברים מתמלאים מאנרגיית בלימה, מאנרגיית שיוט וישירות מאנרגיית מנוע הבנזין, בהתאם לחישובים שעושה מחשב הרכב.

המצברים לא יכולים להתרוקן לחלוטין בזמן הנסיעה.

בהתייחס לדגם 2009 ומעלה: אפשר להשתמש במנוע החשמלי בלבד (כפתור EV) בהתאם למצב המצברים. כשהם מלאים

מספיק, אפשר לבחור במצב חשמלי שמתבטל אוטומטית או ידנית: אם לוחצים חזק מאוד על דוושת המצערת; אם המצברים

מתרוקנים; במהירות גבוהה מ-48 קמ"ש. שלא במצב חשמלי, אפשר לנסוע רגעית גם במהירויות גבוהות יותר עם מנוע חשמלי

בלבד, בשימוש עדין מאוד בדוושת המצערת.

תצרוכת הדלק בדגם 2009 למי שנוהג בעיקר בעיר בלי להשתמש במצב חשמלי או לנהוג חסכוני, עומדת על 20-21 ק"מ לליטר

לפחות. הדור הקודם יצרוך מעט יותר באותם תנאים, אזור 18-19 ק"מ לליטר להערכתי.

פורסם

אז כך מלקוח מעוד מרוצה מדגם 2010 אני יכל להגיד לך ש:

1:אחרי 15,000 ק"מ לא ציוץ של בעיה ובאמת שלא תשים לב שאתה בנסיעה אם אתה על חשמלי או לא(מזל שאתה רואה את הצריכה נופלת ל0 אז אתה יודע שאתה רק על חשמלי).

2:דגם 2008 חלש יותר,פחות יפה,פחות רכב.(לפי מאמרים וכ'ו).

3:השיא שלי בצריכת דלק היה 1ל52(!) למרחק של 30ק"מ,בממוצא אני עושה 1ל23 בערך.

המכונית הזאת תגרום לך לנהוג נכון,לחסוך בדלק,אם תרצה להתפרעה(גז רצפה עד שאתה נעצר בעמוד) זה יעלה לך בצריכה של 1ל14 שרכבים אחרים עושים 1ל1 :wink:

4)הרכב הזה ודגמים אחרים של טויוטה ולקסוס היברידים היחדים שיכולים לנסוע חשמלי נטו,שאר הרכבים (הונדה ובקרוב ביואיק)

משתמשים במנוע חשמלי רק לעזר(פריוס 88כ"ס חשמלי ובשאר עד 20כ"ס).

קח בחשבון שבקרוב תצא הפריוס "פלאג אין" פריוס שיכולה לנסוע עד 100ק"מ רק חשמלי בניגוד לנוחחית שאני הצלחתי רק עד 10ק"מ (שיא אישי 8) )

לגבי שאלתך האחרונה :

הרכב ממלא את המצבר בשתי דרכים:

אחת ע"י הברקסים (לרכב שני מערכות ברקסים אחת דיסק רגילה והשנייה מייצרת חשמל ע"י בלימת סוג של דינמו[ולא זה לא מורגש])

והשנייה ע"י מנוע הבנזין,הבטרייה לא יורדת משני קווים מתוך 8 וזאת ע"י טעינה ממנוע הבנזין.

וכמו שהבחור מעליי אמר הרכב נוסע על חשמל בלבד רק כשהמצברים מספיק מלאים,רוב הזמן על שני המנועים סימולטנית.

פורסם
השיא שלי בצריכת דלק היה 1ל52(!) למרחק של 30ק"מ

תן לי לנחש שה-30 ק"מ האלה היו בירידה :)

אני מחשיב שיאי צריכת דלק אישיים רק עבור מסלולים שמתחילים ומסתיימים באותה נקודה (לדוגמא, מהבית לעבודה ובחזרה) וכך מנטרל את השפעת הפרשי הגובה

השיא שלי למסלול זה (62 ק"מ) הוא 28 ק"מ לליטר - רוב הדרך היתה פקוקה, מה ששיפר מאוד את התוצאה.

פורסם

ראשית,תודה רבה לכל העונים.

שנית,האם הפערים בין דגמי 2008 ל2009 משמעותיים?

דבר נוסף, האם קיימים תוספים לשיפור המנוע ותצרוכת הדלק עוד יותר?!

האם המפרט הטכני של דגמי 2008 חסרים בהרבה משל הדגמים החדשים?!

פורסם

מההתרשמות הקצרה שלי, ההבדלים לא מאוד גדולים תחושתית והדור החדש הוא לא כזו קפיצה קדימה. גם לא במפרט הטכני וברמת האבזור.

תוספים - למה, לא מספיק לך 20 ק"מ לליטר?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

מצטרף לשאלות ומוסיף - איך צריכת הדלק הביעירונית נטו ?

דהינו אם אני נוסע תל אביב ירושלים - נגיד ללא פקקים - לאיזו צריכה לצפות ? כמו רכב בנזין רגיל ?

היתרון של הפריוס זה רק בתוך העיר ?

פורסם

לשאלתך הראשונה:

יש פער גדול בין שני הדגמים,גם באיכות ונוחות וגם בכח.

למשל בדגם הראשון המנוע בנזין הוא 1.5 ליטר ומנוע חשמלי 400V.

בדגם החדש המנוע הוא 1.8 ליטר ו650V.

יותר חזק ובגלל שהמנוע הבנזין גם חזק יותר הוא פחות מתאמץ ובכך חוסך יותר.

לשאלתך השנייה:

יש כל מני דברים שאפשר לעשות שמשפרים את הצריכה,_אבל לא ידוע לי על שיפורי מנוע כאלה ואחרים.

אפשר לנפח את הצמיגים לPSI גבוה ובכך לשפר את צריכת הדלק וכו'.

שאלתך השלישית:

כן, גם מראה יותר אגרסיבי ונראה יותר כמו רכב, גם יותר נח המתלים משופרים,יש כפתור שמאפשר נסיעה על חשמל בלבד וכו'.

לשאלות של יוסף8)

צריכת הדלק הבן עירונית במהירות של 180קמ"ש היא 8L\100KM ב120 קמ"ש 4.7L\100KM ובמהירות של 90 קמ"ש 3.6L\100KM.

לפי הרכב של חבר שלי שנוסע ממש לאט ומשתף את הרכב עם אימו,הונדה CIVIC 2009 ממוצע הוא 8.5L\100KM.

בפריוס 4.8L\100KM.

לשאלת תל אביב ירושליים:

מירושליים לתל אביב אתה יכול גם להגיע לצריכה של 1L תאורתית לכל הנסיעה! (כי הכל ירידה).

ובמבחן המציאות תצפה לצריכה של אופנוע.

לשאלתך על יתרון הפריוס רק בעיר:

אני מקווה שהבנת,_ממש לא.

• תוכן חדש...