Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5706 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשמח לעזרה.

מדובר בסיאט קורדובה 2005, נמצאת אצלי רק כחודש. בשבוע האחרון התחלתי לשמוע מין רעש מוזר שכזה, מאוד שקט (כמו שריקה חלשה), אני שומע אותו רק כשאני מנסה לסובב את ההגה בחניה, תוך כדי נהיגה אין שום רעש.

בנוסף, כשהרכב בחנייה ואני מסובב את ההגה האורות טיפה מתעממים, כאילו חסר למערכת החשמל ברכב כח, שוב, כל זה נעלם כשהרכב בתנועה.

הבנתי שבדגמים האלה מורכב הגה כח חשמלי-הידרואלי ולא סתם הידרואלי. קפצתי למוסך של צ'מפיון ותוך 5 דקות הם אמרו לי שמדובר בהגה כח הידרואלי רגיל ושהלכה לי משאבת ההגה כח וצריך להחליף אותה, עלות של אחת חדשה ללא מע"מ ועבודה כמעט 4 אלף שקל =\

החלטתי לקבל עוד חוות דעת ונסעתי למוסך אחר שמתמחה בVAG. נאמר לי שהרעש אכן מגיע מההגה כח אבל שהמערכת היא חשמלי-הידרואלית ושהרעש מגיע מהמנוע החשמלי עצמו ואין שום סיבה להחליף אותו כל עוד הוא עובד, אפשר לנסוע איתו גם שנים.

בקיצור.... קודם כל הייתי רוצה לדעת איזה הגה בדיוק מותקן אצלי ברכב? במוסך של צמפיון אמרו לי שזה הגה הידרואלי רגיל (לא נשמע לי הגיוני כי כשאני מסובב אותו אני לא מרגיש שום הבדל בטורים), במוסך השני נאמר לי שאין הבדל בטורים מהסיבה הפשוטה שמדובר בהגה הידרואלי-חשמלי, ולכן גם כשאני מסובב אותו במצב סטטי, האורות טיפה מתעממים כי המנוע של ההגה צורך חשמל גם.

שאלה שנייה, מה אני עושה עם זה? בתור סטודנט אין לי מאיפה להוציא עכשיו 4 אלף שקל על תיקון. במידה ובסופו של דבר אני אצטרך להחליף את המשאבה\מנוע של ההגה כח, יש משופצים? משומשים? או שאין מה לעשות וצריך לספוג את הנזק של מוסכי צ'מפיון?

זקוק נואשות לעזרה, תודה!

פורסם

אפשר לקנות משאבה כזו מפירוק כ 1000 ש"ח , אפשר לשפץ , משאבה חדשה עולה כ 2500 ש"ח , לפני שאתה מחליף

משאבה בדוק שמן ובדוק אם המצבר תקין

פורסם

שמן נבדק והוא מלא.

המוסכניק אמר לי שלא משפצים משאבות\מנועים של הגה כח חשמלי-הידרואלי וצריך לחפש מפירוק.

איך המצבר קשור לזה?

פורסם

אשמח אם תוכלי להביא לי המלצות לגבי מקום בצפון הארץ שבו אוכל לקנות משאבת הגה כח חשמלית לרכב שלי או באופן כללי מקום שמתעסק בזה.

הבנתי שלא משפצים אותם ושצריך לחפש אחת בפירוקיה וכו', יכול להיות?

פורסם

אני יודע שיש לך הגה חשמלי כמו שאמרו לך במוסך השני וזה תקין.

יש לי איביזה 07 וזה בידיוק כמו שאתה מתאר ולא לגעת בכלום כי זה תקין.

• תוכן חדש...