Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כזה מחיר בלי הגה כח ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5748 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דניאל ס. חברי הטוב היה באיטליה לאחרונה, והשתמש בשירותיו של רכב שכור.

להלן שרשור שכתב, בפורום הרואדסטרים, כשחזר.

העלתי את ההודעה שלו הנה, בתאום איתו.

ביליתי שלושה ימים עם לוטוס אליז אקסיג' בדרכים עקלקלות. והרשמים לפניכם:

בעמידה

קצר, נמוך, מסותת ומצועצע - המראה הכללי לא בדיוק כוס הקפוצ'ינו שלי, ומתאמץ מדי, אבל עשרות אנשים שמצלמים את האוטו בחנייה וגם בתנועה כנראה חושבים אחרת, או לפחות לא נשארו אדישים. תמיד מצחיק לראות כנף אחורית ענקית (מקורית, במקרה הזה) מורכבת על מכונית שלא יכולה לנסוע מהר יותר מ- 240 קמ"ש

פנים

הכניסה למכונית ק-ש-ה.

כמו קופץ לגובה בשנות השישים, ניסיתי בכמה דרכים - ראש קדימה, רגליים קדימה ותחת קדימה, בכל הדרכים לקח זמן, ובעיקר מאד מקשה על הפאסון המתבקש אחרי שבכל פונדק דרכים צילמו את המכונית ואז צפו בי מתפתל פנימה. היציאה עוד פחות חיננית. החבורות בשוקיים עדיין איתי.

מעניין לראות איך האיכות האנגלית לא מאכזבת - המושבים (המעולים פונקציונלית) מקובעים ברישול, קרקושי מרכב מכל הכיוונים, וחלקים מהתקרה נפלו עלי פעמיים, וכל זה במכונית עם 4,800 ק"מ על השעון.

חשוב להיות "לייט טרוולר" ולארוז בגדי קיץ בלבד, בלי קשר לעונה האמיתית - אין מקום ממשי ב"בגאז'", שקטן בהרבה מזה במיאטה, ומתחבא מאחורי המנוע.

תנוחת הנהיגה מושלמת, וזה למרות שההגה לא מתכוונן ומסעד המושב בזווית קבועה - זוז קדימה-אחורה וסע.

אבל היי, יש מזגן ואפילו מקום לשים את הסלולארי.

נסיעה מנהלתית

אין "הגה כוח". נאלצתי להפעיל כוח כדי לסובב אותו מצד לצד. מעצבן בחנייה. אבל איזה רגעים יפים בכל זמן אחר. קטנטן (מומו), חד, וגורם להגה של המיאטה להיראות ואפילו להרגיש קצת כמו הגה של פיאט דוקאטו.

המנוע מתעורר בצליל בס נמוך שלא מייצג את העתיד לבוא, והחלל הקלסטרופובי נמלא בדריכות אמיתית לפני התנועה.

"נוחות" הישיבה הבעייתית מפנה מקום ל"חוסר נוחות" נסיעה קיצוני, כולל התנפצות על כל קפל כביש בינוני ומעלה, עד לסגירת המתלה במלואו - המלווה בתגובה מיידית מכל חלקי המרכב שסובלים, ביחד ולחוד.

הפגוש הקדמי, שתלוי בגובה מטבע (עומד) מעל האספלט, נגע בכל חיבורי המפלסים בירידה מקומה 4 של חניון הרץ ברומא. שמתי לב לזה גם בעצמי, למרות שבכל קומה היה עובר אורח נחמד שדאג לספר לי על זה.

יאללה, לדרך

הנסיעה התחילה באוטוסטראדה A1, מרומא דרומה.

בשביל לקצר, אפשר לומר שהמכונית מהירה. ממש מהירה, וגם זריזה.

התאוצה הראשונית עלולה להעתיק נשימתו של נוסע לא מיומן. וזה כיף. היציאה מהמקום פתאומית, ללא השהיית מגדש כמעט בכלל, והצמיגים המעולללים והמגעעעילים כאחד דואגים ששום סוס לא יישאר על האספלט, וכולם ירוצו קדימה כנשוכי נחש.

המנוע, שגרם לי לחשוש לפני היכרותנו, שונה ומשונה - 1.8 מתוצרת טויוטה (...), ממוקם מאחורי האוזניים, 220 כ"ס שסוחבים קצת מעל 900 ק"ג וסופרצ'ארג'ר מחשיד שאמור לתבל עוד קצת את העניינים. ובכן, המנוע עושה את העבודה, היטב. חזק, כמעט ליניארי, חי בטורים גבוהים, ומסתדר היטב עם תיבת 6 הילוכים שמסודרים נכון. למעשה, חוץ מאורך מוט ההילוכים המוגזם, ובור קטן בין ההילוך השני לשלישי, התיבה מצוינת.

הכל טוב, עד למהירויות גבוהות. הנסיעה באקסיג' במהירויות אוטוסטראדה היא בלתי נסבלת. הרעש מחריש אוזניים, הן מהמנוע והן רעש הרוח והכביש. צליל המנוע הופך לרעש לא נעים איפשהו מעל 150 קמ"ש, והשריקה האופיינית למגדש העל ברגיל, הופכת לצווחה טורדת מנוחה. מעל 200 קמ"ש מצטרף גם חוסר יציבות כיוונית מטריד, הפוגם בביטחון בנהיגה במהירויות האלה.

לא בשביל זה עשו את המכונית הזו.

הרים, מעברי הרים, וכל זה

ההגעה לאזורי ההר של מחוז קמפניה הייתה משמחת מאד. הרעש המחריד נרגע, הנוף התחלף, ואני התרגשתי.

הנסיעה בכבישים הרריים מפותלים עושה טוב לעור הפנים של האקסיג'. הצליל של המנוע חוזר להיות צליל. בפניות הראשונות אני עדיין חסר ביטחון, ומגביר לאט ובעקביות את הקצב.

אני מקפיד לצטט לעצמי את דברי הפקידה ברומא, שהדגישה והחתימה אותי על הצהרה שלא ניתן לבטח את המכונית בשום ביטוח, וכל נזק שייגרם יעלה לי עד 3000 יורו. טוטאל לוס יעלה לי 6000 יורו.

"אתה בטוח שאתה בכל זאת רוצה את המכונית הזאת דווקא? יש גם אודי TT ואותה אפשר לבטח". אז תבטחי את את האודי ותדחפי אותה לתחת.

ועדיין, צריך ללמוד את הלטאה החמקמקה הזו לפני שמורחים אותה על צלע הר ומזמינים גרר (המכונית, לא הפקידה).

אחיזת הכביש של האקסיג' מוגזמת. המבנה הבסיסי של המכונית הזו, בשילוב עם צמיגי סופר-גלו של יוקהאמה, יוצרים חיה שלא ממהרת לצאת מנתיבה, ונוסכת ביטחון גדול בנהיגה מהירה בפיתולים. ובכל זאת, החלטתי להתעקש.

כשזה קורה, זה קורה בהדרגה ובצורה נשלטת, ומזכיר במשהו את ההתנהגות של המיאטה – תת היגוי מרומז קצרצר, ואחריו היגוי יתר אלגנטי ומדיד – רוצה יותר, תקבל – נבהלת? חזרה מהירה לנתיב המקורי, (כמעט) בלי דרמות מיותרות.

ההילוך השני מושלם לכל סביבת העבודה הזו, ומספק טווח עבודה יעיל ברוב תוואי הנהיגה בהם התנסיתי. גם ההורדה לראשון, עם גז ביניים בלבד, נענית בפעולה חלקה להפתיע, ובגלל הבור הקטן בין השני לשלישי נשארתי בהילוכים 1-2 ברוב הזמן.

הבלמים חזקים, פרוגרסיביים ורגישים מאד, ולמעט דעיכה מאכזבת לאחר 10-12 דקות נסיעה מאומצת, מהווים נקודת חוזקה בולטת במאמץ הכללי.

אחרי כמה עשרות קילומטרים של נהיגה ספורטיבית בכבישים פראיים למדי, בעלי מאפיינים משתנים, אבל תמיד צרים, נאלצתי לעצור בצד הדרך כדי לאפשר לזוגתי להקיא. אז היא החליטה לנצל את ההזדמנות כדי להודות שכל העניין הזה די מפחיד אותה, ושזו הפעם הראשונה שהיא מרגישה לא בנוח בנהיגה איתי.

דקה מאוחר יותר עצרה ב.מ.וו. סידרה 3 סטיישן לידינו והנהג ביקש להתעניין מה זה האוטו הזה, וסיפר שניסה לעמוד בקצב רק כדי להצליח לזהות את המכונית המשונה הזו.

הסברתי שאני מאד ממהר. ושזה לא הוא, זה אני. והאקסיג'.

קצת נתונים, לבקשתכם:

המחיר ליום - 210 יורו (יתכן שבעונת התיירות יהיה יקר יותר).

הגבלת הגיל היא לדעתי מעל 30, אם כי לא בוודאות.

השוכר נדרש לשני כרטיסי אשראי בינלאומיים ברמת גולד, או אמריקן אקספרס פלטינום אחד.

צריכת הדלק הממוצעת עמדה על כ- 8 ק"מ לליטר (חסכונית, הבת זונה)

כאמור, לא ניתן להרחיב ביטוח כלשהו, וההשתתפות העצמית היא עד 6000 יורו.

המזגן מקרר, איטליה ירוקה, הצרפתים חארות, תמיד תיזהרו עם פלאש ביד כשיש זוג על הבורד.

אופיר (Coach), תודה על הטיפ המדויק

עשית לי טוב

img00353201005191314.jpg

img00401201005201011.jpg

img00407201005201013.jpg

img00380201005191711.jpg

img00405201005201013.jpg

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

כיף לקרוא.

מדהים שעוד מייצרים דברים כאלה (מכוערים, מקרקשים, מתפרקים, בלי הגה כוח...)

גם המחיר והתנאים סבירים לגמרי, בסך הכול.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

לא - תודה לאל שעוד מייצרים דברים כאלה!

נהנתי לקרוא, במיוחד כשאני יכול להזדהות עם החוויה - לאחר שעברתי כזו בעצמי (עם אקסיג' CUP).

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

כיף לקרוא, כתיבה זורמת.

הסתקרנתי אם יש להם אליס להשכרה, שזה מה שאני הייתי מעדיף. ה"פאן קולקשן" של הרץ איטליה מציע רק את האקסיז', לצערי. בכל מקרה, הם מציעים גם מיאטה 1.8 חדשה ב-134 יורו ליום ללא הגבלת קילומטרים. יש להם גם SLK, רק שהיא יותר קולקשן - ופחות פאן...

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

לא יודע מה איתך, אבל SLK נותנת אחלה פאן....בייחוד אם יש את ה-350 (שלא להזכיר חלילה AMG...).

אחלה כתיבה,

גם אני רציתי להשכיר באיטליה לוטוס, אבל בגלל שידעתי שאנחנו באים עם מזוודות גדולות זה ירד מהפרק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...