Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5768 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי אלפא 156 שנת 2003, שהגיעה עם מערכת ו 6 רמקולים מקוריים של bose (ללא מגבר).

יש לי תקציב של 1000-1500 שקלים לשדרוג הסאונד ברכב.

בסך הכל אני מרוצה מהסאונד, אבל הייתי רוצה קצת יותר ...

אני שומע בעיקר קלאסי וג'אז, וגם קצת רוק - ולכן אומר שהדגש הוא על שיפור איכות הצליל ופחות על עוצמה.

קיבלתי הצעה שחרגה בהרבה מהתקציב (מעל 3000 שקלים -2200 למגבר nippon + התקנה, ו 1300 ל2 וופים ו2 טוויטרים של morel).

מה הייתם מציעים?

רק מגבר? רק רמקולים? שילוב של אלמנטים יותר זולים? אולי זוג של 6-9?

האם ניתן לשפר את הסאונד במסגרת התקציב?

תודה,

אורן

פורסם

בידוד אקוסטי בדלתות הקידמיות יעשה רק טוב.

כל דבר מעבר לכך ידרוש התערבות בקרביים של המערכת, ויש סיכוי שתדרש לשלם הרבה מעבר לתקציבך כדי לקבל שיפור של ממש, ולא סתם שינוי.

מתחדשת*

פורסם

האמת שבמקרה שלך הייתי מנסה לשפר את האקוסטיקה של הרכב:

1. בידוד הדלתות הקדמיות ע"י חומר בוטילי כמו דיינמאט אקסטרים.

2. הדבקה של חומר סופג/ מרכך/ שובר (או כל תכונה אחרת שתייחס לו) כגון ספוג אקרילי, או מוצר ייעודי כמו dynaxorb.

3. הפרדה וחציצה בנקודות מרעישות בין הדיפון לדלת באמצעות ספוג שייצור לחץ.

4. הוספת טבעות MDF לוופרים הקיימים ברכב.

5. אפשר תו"כ הבידוד עם הדיינמאט, לסגור חורים בשכבת הדלת עליה יושב הרמקול ע"י חתיכות פח. זה עוזר בהתקנות מתקדמות יותר, ספק כמה זה ישפר אצלך, אך זה ייתן תשתית טובה לכל רמקול שתרצה לשים בעתיד.

בהסתכל על האופציות האחרות שעומדות לרשותך, שהן שדרוג רכיבים קיימים:

סט קומפוננט בסיסי יעלה 500 ש"ח לפחות, ואני לא יודע אם הוא יותר טוב מה bose הקיימים אצלך.

מגבר בסיסי אמין יתחיל מ- 700 ש"ח.

חיווט סביר ובסיסי לרמקולים ולמגבר יעלה 200-250 ש"ח.

התקנה של כל הנ"ל באופן ראוי תעלה לפחות 500-600 ש"ח.

בידוד אקוסטי יהווה בסיס טוב לכל שדרוג שתחשוב עליו בעתיד, וכמובן ייתן שיפור ניכר ולא יקר מאוד, גם בטווח המיידי.

אתה יכול לפרט יותר על ששת הרמקולים שמותקנים כעת? יש קומפוננט מקדימה ?

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

תודה רבה למגיבים,

מצטער על התגובה המאוחרת, לא הייתי מחובר כמה זמן...

אין לי מושג איזה רמקולים של בוס מותקנים - הם הסטנדרטיים שמגיעים עם הרכב.

בכל מקרה, אתחיל עם רמקולים טובים, ואולי אוסיף מגבר סביר.

כנה אמור לעלות תוספת בידוד להתקנת רמקולים קדמיים? 

יש המלצה על מישהו טוב, אבל שלא "יקרע" אותי במחיר?

אם ללכת על רמקולים - במה הייתם משקיעים קודם - ב אחוריים (6\9) או ברביעיית קומפוננט?

תודה,

אורן

פורסם
איטום.

מסכים בהחלט עם מה שנאמר כאן - רק משנה את המילה ל"בידוד".

האם הרמקולים מחרחרים? כי אם כן תיאלץ להחליפם...

בכל מקרה תביט בחתימה של רומם (ROMEK ) - הטוויטרים והמידים אצלו הם מאוד זולים אבל נשמעים פשוט נהדר (לטעמי כמובן) והם נותננים תמורה פנטסטית למחיר שלהם.

אפשר גם למצוא מידבאסים זולים שיתנו תוצאה יפה מאוד אני פשוט לא יודע אם מדובר אצלך בסט שני חלקים או שלושה חלקים... אבל אפשר למצוא המון פתרונות לשדרוג רמקולים - מה שכן, אם המקוריים במצב טוב, אל תמהר כי יתכן ותיאלץ להגרר גם לשדרוג הגברה.

אני מתקשה להאמין שאין איזשהו מגבר מקורי שהאיטלקים דחפו לרכב הזה היות ואנחנו מכירים כאן בפורום גם את ה166 הישנה יותר...

בכל מקרה להמלצה על בעלי מקצוע חמים תפנה אליי בבקשה בהודעה פרטית.

ההמלצה שלי בשבילך כרגע תהיה -

בידוד של הדלתות הקדמיות + כוון המערכת בעזרת RTA להשגת תוצאות מקסימליות (כמובן זה גם תלוי בציוד ממנה מורכבת המערכת - אם יש שם אקולייזר גמיש דיו אולי זה ישפר לך את התוצאות בכל זאת ואתה תצא הרבה יותר שמח מאשר היית קודם).

בהצלחה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

התקציב שלך כולל התקנה?

עם לא אז תקציב שלך לא מאפשר שיפור סאונד של התקנת רמקולים ומגבר.

לכן עם אתה די מרוצה מאיכות תעשה בידוד בדלתות זה יצאה לך בארך לתקציב שלך.

מוכר קרוסים של HYBRID AUDIO CLARUS ושל TEMPO

• תוכן חדש...