Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5772 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי חברים שלי!

הבוקר נפגשתי עם מוכר (פגישה שלישית, היה במילואים) של רכב מדליק.

רכב ראשון, כמתנת קבלת רשיון, לאחיה הצעיר של הבלבתית שלי :lol: .

במבט ראשון אהבתי את הרכב, במבט שני מתחת למכסה המנוע, התלהבתי כמו כשקניתי את הרכב הראשון שלי, כשהוצאתי רשיון.

אחרי נסיעת מבחן, כשהמוכר יושב לידי ומאפשר לי להרביץ חופשי ("תן גז אחי, זה רכב לא פרייאר"), החלטתי (טוב נו החלטנו, אני והיא) שהרכב סביר והגיוני לאח הקטן.

סיכמנו כבר למחרת שאגיע עם חבר מוסכניק שיבדוק את הרכב ואם יתן אוקי אני קונה.

באתי למחרת עם החבר, ניגשנו (בהסכמת כולם, כולל של המוכר) למוסך שמקובל על המוכר (אפשרתי לו לבחור לאיזה מוסך נלך ושהחבר שלי מכיר היטב את הבעלים) החבר שלי עומד ליד הבעלים של המוסך, שבדק כל חלק וחלק במו ידיו, ואחרי שהחבר שלי אישר שהכל בסדר ואמר "תקנה", כמעט לחצתי לבחור את היד.

ואז הוא ציפצף בקולו הדק: תשלם לבעל המוסך את מלוא הסכום של הבדיקה.

כל כך התעצבנתי, שהוא אפילו לא הציע לשלם חצי.

הוא היה כל כך בטוח שהרכב עובר בדיקה, כל כך התנפח שהרכב פנטסטי ואין מצב שיתקלקל, אז מה עכשיו תשלם חצי?

באותה מידה יכל לבקש (הבדיקה עלתה 400 שקלים), עוד 200 שקלים יותר, ואת המאתיים האלה, כביכול לקחת ממני ככסף נוסף על הרכב.

לקחתי את החבר שבא איתי, נכנסנו לאוטו, ואמרתי לחברי בעל המוסך: "הנה, הוא ישלם לך על הבדיקה, אני זז, נדבר מחר הא? והלכתי.

תגובות שלכם חשובות לי (וכן אני יודע ואומר מראש שיודע שנהוג להתחלק בחשבון של הבדיקות של הרכב)

סוזוקי ג'ימני - רכב שחונה כמו מאזדה 2, נוסע כמו דיפנדר בשטח, כמו גולף 1600 בכביש והעלות שלו כמו היא כמו של אופניים

פורסם

למה המוכר צריך לשלם לך על הבדיקה? מצידו תקנה גם בלי בדיקה, ואם על כל אחד שיתעניין באוטו שלו הוא יצרך לשלם חצי בדיקה כבר יהיה יותר זול לזרוק את האוטו... הבדיקה בשבילך ולא בשבילו, אם אתה רוצה לחסוך כסף תוריד את מחיר האוטו בהתאם.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מצעטר ידידי, אתה לגמרי, אבל לגמרי לא צודק.

לא נהוג להתחלק בחשבון בבדיקות רכב, נהוג שהקונה משלם את כל הסכום, כי הקונה מזמין את הבדיקה, והוא הגורם היחיד, שמעוניין בה.

אני מבין שלא שילמת למסכניק כלום? :evil:

האמת, שאני מעט מפקפק באמינות הסיפור, שנראה לי די תלוש מהמציאות.

מה גם שיש בטקסט שלך כמה סתירות וחוסר עקביות מסויים.

פורסם

צר לי לעדכן אותך שאתה טועה או קצת חי בללהלנד ,הבדיקה על הקונה ולרוב גם העברת הבעלות.

המוכר משלם על הבדיקה רק אם הוא חתם איתך מראש שהוא מתחייב על מנוע גיר ושילדה וצויין בכתב שבמידה וניתגלה משהו קריטי בנידון האחריות[התשלום] עליו.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

אבאל'ה מבלי לפגוע אין לי מושג מה אתה רוצה מהבנאדם,אתה רוצה לבדוק את האוטו-אתה תשלם!

אם הבדיקה היתה יוצאת שונה ממה שהתחייב המוכר זה כבר סיפור אחר ואפשר להתחלק או שהוא ישלם הכל תלוי מה סיכמתם.

אם הרכב תקין כלומר הוא עמד במילה שלו,אתה משלם את הבדיקה.

אולי תבקש ממנו גם טנק דלק מלא,3 טיפולים חינם על חשבונו,טסט לשנתיים,והרפייה?!

קח את הדברים ברוח חיובית,הלוואי שכל המוכרים יעמדו במילה שלהם והרכב שלהם ייצא פיקס בבדיקה.

פורסם

מצטרף לכל קודמיי, בחיי שאינני מבין מה אתה רוצה מהמוכר האומלל, אם אני הייתי עומד בסיטואציה הנ"ל הייתי מחייב אותך גם בעבור בזבוז הזמן.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אתה רוצה שהאוטו שאתה קונה יבדק? אז תשלם על הבדיקה. לא רוצה שיבדק? אל תבדוק.

ככה או ככה את המוכר זה לא מעניין. מצידו אל תבדוק ותקנה ככה.

V5

פורסם

זה לא אמיתי, נכון? באיזו טענה אתה בא אל המוכר בדיוק? אתה הקונה, אתה מבקש לבדוק את הקנייה העתידית, ואתה זה שצריך לשלם עליה (אלא אם כן הוסכם מראש ובכתב שהקונה ישלם את הבדיקה אם ימצא ליקוי חמור במנוע, גיר או בשילדה).

איני רוצה להיות בוטה ואני מקווה שתסלח לי ידידי, אך הקמצן והחוצפן במקרה הזה הוא- אתה!

יכול מאוד להיות שהמידע שלך בנוגע לתשלום המתחלק בין הקונה למוכר שהוא שגוי עד דמיוני, גרם לך לחשוב כך ואני מקווה שאתה מבין שטעית כי אחרת זה יקשה עליך מאוד בהמשך החיפוש.

אם לא מאוחר, הייתי מדבר עם המוכר ומנסה לרכוש את הרכב בכל זאת, ואם זה מאוחר, אז הייתי שמח לדעת באיזה רכב מדובר, מה העלות וכדומה.

פשוט גם לי יש חברים שמחפשים רכב ואני עוזר להם, וכאן יש אופצייה לרכב שעבר כבר בדיקה שמשתמע שהייתה טובה מאוד.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם

בנוסף לתגובות שנכתבו כאן, נהוג להתחלק בהעברת בעלות.

בינינו, אם הרכב נראה לטעמך אז מה זה עוד מאה/מאתיים ש"ח?

כאשר מצאתי רכב שמצא חן בעייני, לא עניינה אותי ההתחלקות כלל וכלל, שילמתי את מלוא הסכום.

פורסם

אני לא רוצה להגיד מה הייתי עושה לך אם הייתי במקום המוכר באותו רגע שאמרת לחבר שלך "הוא ישלם".

מה גרם לך לחשוב שהוא צריך להתחלק איתך ?

אתה בודק את הרכב או הוא ? אתה קונה או הוא ?

פורסם

לפותח השרשור הנכבד -

1. לך למוכר, שלם לו 400 ש"ח ובקש ממנו סליחה יפה. ויפה שעה אחת קודם.

2. לגופו של עניין, בשביל 200 ש"ח לא שווה להפיל עסקה משתלמת. זה כסף קטן מאוד (פחות ממיכל דלק למען השם!!). לפעמים שווה לבלוע את "העלבון" ולהוציא את העסקה לפועל. אחרי שעתיים-שלוש היית שוכח מכל העניין ומבסוט מהרכב. אני מבין שאתה צעיר; קח את זה כלקח לחיים.

פורסם

בהנחה והסיפור אמיתי, מה שלא נראה לי אחרי קריאה חוזרת, אני מבקש תשובה -

מי בסוף שילם למוסכניק, ואיפה יש מוסך (אני מבין, שזה לא מכון בדיקות קניה, אלא ממש מוסך) שמבצע בדיקות כאלו תמורת 400 שקל?

בדיוק הקטע הזה מבחינתי מפיל את כל הסיפור.

פורסם

בהצטרף לבוקי, ולאחר קריאה שניה, אני מקווה מאוד שהמוכר לא נשאר שם עם הפה פעור, לחיים סמוקות ורעיונות שהכתב אינו סובל בגלל הצורך הכפוי לשלם ל"חבר" שלך המוסכניק על הבדיקה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...