Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5780 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני כותב פה בשביל חבר. אני מעתיק לכם מכתב ששלחתי לצ'מפיון.

נשמח לקבל חוות דעת מה לעשות עם המקרה או האם מישהו חווה מקרה דומה.

שלום רב,

בחודש פברואר 2009 רכשתי רכב חדש מסוג Seat Leon (מ.ר. ---------), מנוע 1600 עם תיבה רגילה.

בסמוך לתום 10,000 ק"מ ראשונים החלה בעיית רעידות במנוע.

בזמן שהרכב בעמידה, ללא קשר להילוך הנוכחי, ישנה תופעת רעידות חזקות בתדירות גבוהה אשר מתרחשות בצורה אקראית. את התופעה הזו מרגישים היטב בכל תא הנוסעים, כך שגם הנוסעים אשר היו עמי ברכב הרגישו את הרעידות. הרעידות מתרחשות בין אם המנוע קר או חם.

מפאת היותו רכב חדש לחלוטין החלטתי להשקיע ממיטב כספי בטיפולים במוסך מורשה של צ'מפיון מוטורס ברמת גן, ולא להתפשר על מוסך אחר שאינו מורשה.

בביקור הראשון (מתוך שישה) במוסך צ'מפיון מוטורס המורשה ברמת גן, נאמר לי שאכן מדובר בבעיה רצינית בראש המנוע, והוחלט להחליף את המנוע לחלוטין במקום לפרקו, כחלק מהאחריות על הרכב. לאחר שהרכב שכן כשבוע בטיפול התקשרו ליידע אותי שהרכב מוכן והמנוע הוחלף.

כיום לאחר שאספתי את הרכב החלו הרעידות, באותה תדירות ובאותה עוצמה. גם במקרה הזה נכחו ברכב נוסעים נוספים שחשו ברעידות.

באחד הביקורים במוסך, נאמר לי שישלחו את נתוני המנוע ואת דו"ח בדיקת המנוע למעבדה הראשית בחו"ל לצורך בדיקה מעמיקה יותר.

לאחר זמן מה, לפי דברי המוסך, חזרו התוצאות כאשר הבדיקה תקינה לחלוטין עם האמרה שכך מתוכננים מנועי VW והכל תקין. בנוסף ציינו שמדובר במערכות "מתוחכמות וחדשניות" שדואגות לחסכון בדלק אשר גורמות לרעידות אקראיות.

תשובה זו תמוהה מכיוון שלאחר חיפוש מעמיק והתייעצות עם מומחים בעלי שם נאמר לי שלא יתכן שמהנדסי VW תכננו מנועים שאמורים לרעוד. בנוסף להתייעצות נועדתי עם מספר בעלי SEAT LEON אחרים מאותה שנה ומאותו דגם שאמרו לי בפירוש שלא קיימת אצלהם בעיה כזו.

לאחר החלטת מנהל המוסך להחליף את המנוע, כחלק מדיאגנוסטיקה המוכיחה שישנה תקלה במנוע, תשובה זו לא מתקבלת על הדעת.

לא ייתכן מצב שבו נאמר לי ע"י יבואי VW הרשמיים בארץ שכך תוכננו מנועי הקונצרן. בנוסף, לא יתכן שנרכש רכב חדש ממותג ידוע ומכובד אשר רועד בצורה אקראית ולא מקבל התייחסות אמיתית לתקלה מהיבואן.

אבקש התייחסות ופתרון מיידי לתקלה שעדיין ישנה,

פורסם

הייתה לי גולף 1600 משנת 2006 (כנראה עם אותו מנוע) והרגשתי את אותה התופעה כהאוטו עומד עם מנוע דולק.

הלכתי למוסך של צ'מפיון והם אמרו שזו תופעה נורמאלית למנוע הזה... אז הפסקתי לתייחס וחייתי עם זה בשלום.

פורסם
הייתה לי גולף 1600 משנת 2006 (כנראה עם אותו מנוע) והרגשתי את אותה התופעה כהאוטו עומד עם מנוע דולק.

הלכתי למוסך של צ'מפיון והם אמרו שזו תופעה נורמאלית למנוע הזה... אז הפסקתי לתייחס וחייתי עם זה בשלום.

נראה לי קצת מאוד תמוה שמהנדסי VW ישבו ובנו את המנוע הזה ואז אמרו "יש רעידות קטנות בניוטרל", טוב עזבו שטויות זה נורמלי.

זו תקלה, ואם לא תקלה נקודתית בלאון 1.6 אז מבחינתי בכל ה1.6. בסופו של יום יש לחבר שלי לאון חדשה מהחנות שרועדת במקום...

בנוסף, פרט מאוד חשוב, אם זו הייתה תקלה "נורמלית" ותקלה ידועה היו כותבים עליה בפורומים באינטרנט.

אין שום אזכור (חרשתי את גוגל) לגבי רעידות במנוע 1.6 או כל מנוע בלאון כשאתה בניוטרל (וכשמדובר ברכב חדש).

פורסם

אם הסלד יציב, האם תושבות המנוע נבדקו ? באופן עקרוני קשה לי להאמין שרעידות עד כדי מטרד אמורים להיות בגדר הנורמלי..

אמליץ לך לקפוץ לחוות דעת למוסך רון (חפש בפורום) ועם מסקנותיו חזור למורשה להמשך טיפול במסגרת אחריות הרכב.

בברכה,

דוד.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
פורסם

תנסה מתי שזה קורה להעביר הילוך תוך כדי אם זה משנה את עוצמת הרעידות לך בכיוון של חיישן חמצן ודומיו שזה קורה בכל הגרמניות מתי שאין זריקת אויר נכונה למנוע הוא מתחיל להשתולל ! בלי קשר לאחריות החברה שהתנהלותה לוקה מאד לפי מה שאתה כותב

פורסם

תודה על התשובות.

קאוס, תושבות נבדקו (ע"י המוסך).

לגבי חו"ד יש כבר, עוד לא ניגשנו עם זה למוסך כי קודם אנחנו נותנים להם זמן לענות על המכתב.

לגבי ההילוכים, גם אם מעבירים עם קלאץ' לחוץ לראשון נניח זה לא מפסיק, בכל מצב שבו האוטו עומד יש את הרעידות.

זה מטרד, ממש לא מדובר ברעידות רגילות של מנוע אלא ברעידות יחסית חזקות. אני ישבתי ברכב כמה פעמים כשזה קרה וזה בטוח לא נורמלי או שמהנדסי VW עישנו סמים מאוד חזקים בזמן שהם תכננו אותו.

פורסם

גם אצלי זה ככה במאזדה, רעידות, למרות שהוחלפה תושבת אחת (השאר תקינות), אבל הסל"ד לא יציב במצב עמידה עם הרכב,

קופץ בין 750 ל-500 וחוזר חלילה.

במוסך אמרו ש"ככה זה" אחרי שחיברו את הרכב למחשב וראו שאין תקלות בחיישנים, אבל, אני לא סומך על המחשב יותר מידי,

אם הוא אומר שהכל תקין אז לא צריך לבדוק שום דבר?

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

semi, משחקים בסל"ד בהחלט לא צריכים לקרות אם הרכב תקין. במקרה הנ"ל, לבחור הסל"ד סרק יציב אבל יש רעידות שגורמות לכל התא נוסעים להרגיש כמו בסרט של פארק היורה8) .

עדכן בנושא, נשמח לשמוע.

דוד.

Night Driver כתב:

באגירה הוא מומחה החייזרים פה. תעלי תמונה של יצור עם יותר מ 4 רגליים והוא מיד יספר לך מי הוא, איפה הוא גר ומה ההורים שלו עושים.
  • תוכן חדש...