Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5801 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הבעיה היא שהיתה הפסקת חשמל ונשרף לי הספק שלו, קניתי אחד משומש והעברתי את הכבל חשמל, אבל אני מעוניין לתקן את הישן, בדקתי רכיבים בפנים כמו דיודות וקבלים, כשאני מרים רגל אחת של אחד מהרכיבים שבדקתי (מפרק הלחמה אחת), אז הקריאה תקינה לדיודה בערך 600 אום, והקבלים נטענים ונפרקים לאט כשאני מודד את המתח עליהם.

אלו התוצאות של מה שבדקתי עד כה, לא בדקתי את כל הרכיבים, אני מבקש איזה כיוון כי אין מתח ביציאה , והפיוז והוריסטור תקינים, הגשר דיודות גם, והקבל הגדול שמחובר אליהם גם תקי, מדדתי עליו מתח ויש עליו מתח DC גבוה, והוא מתפרק לאט דרך המד מתח.

גם טרנזיסטורים נותנים בערך 600-700 אוהם כשאני בודק אותם באופציה של המדידית התנגדות לדיודות ברב מודד , עם הסימן של דיודה בתחום של 1K, למי שמבין למה אני מתכוון.

לא יודע יותר מידי מה עוד לבדוק, יש כיוון למישהו?

דרך אגב זה הקופסא הזו שאפשר לפרק ולחבר איזה הרדיסק שאני רוצה דרך הUSB,

אז הספק שלה , הכבל השחור עם התיבה השחורה, נדפק.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

אתה לא בודק את התנגדות הדיודות כאשר הבורר נמצא על מצב דיודות אלא את מפל המתח על הדיודה.

במידה והדיודה תקינה מפל המתח צריך להיות בסביבות 0.6-0.7 וולט בכיוון הולכה עבור דיודת סיליקון ו-0.3 וולט עבור דיודת שוטקי.

גם את הטרנזיסטורים עדיף לבדוק כאשר הבורר נמצא במצב בדיקת דיודות ולבדוק את כול האופציות קרי אמיטר/בסיס/קולקטור.

איזה כייף לי :)

פורסם

הבנתי את כוונתך, תודה על התיקון,

איזה כיוון אני צריך לבדוק?

פרטים בה"פ .

פורסם
הבנתי את כוונתך, תודה על התיקון,

איזה כיוון אני צריך לבדוק?

קיבלת תשובה מצביקה.

בקשר לטרנזיסטור.

שאלה ראשונה היא מהו סוג הטרנזיסטור. כל המתחים הבאים הם למקרה שהטרנזיסטור הוא מסוג NPN, כי זה המקרה הנפוץ היום. במקרה שהטרנזיסטור הוא מסוג PNP אותם ערכים אבל כיווני המתחים יהיו הפוכים.

בדוק את המתח בין הפולט לבין הבסיס. בגרמניום הוא יהיה 0.2 וולט במקום 0.6-0.7 בסיליקון.

אם הטרנזיסטור נמצא עדיין במעגל שלו, אם זה מעגל של מגבר: הבסיס צריך להיות בפוטנציאל חיובי יותר ב0.6- וולט יותר מהפולט. הפרש מתחים קטן יותר יכול להצביע על מעגל ממתח שגוי בבסיס. הפרש גבוה, יכול להצביע על טרנזיסטור מנותק או שרוף. הפרש הפוך, בסיס שלילי, יכול להצביע גם הוא על טרנזיסטור פגום.

פורסם

מבחינת תיאוריה ומתחים אני יודע ,(הנדסאי ) הייתי מכייל בודק ומתקן מכשירים בצבא, אבל שם היו סכמאות מדוייקות , ותרשימים מדוייקים, והסברים,

פה אני עובד מניסיון ואינטואיציה.

פרטים בה"פ .

פורסם

מקסימום, אם לא מצליח לתקן, אפשר לרכוש מארז לדיסק חיצוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

1. צלם את המעגל בכדי שנוכל לראות את המבנה שלו. האם הספק הוא לינארי או ממותג ?

2. אני הייתי בודק את כול הקבלים כולל קבלים קרמים.

3. יש ברשותך סקופ ?

פורסם

לפני שאתה רץ לבדוק רכיבים תבין את הטופולוגיה של הספק (איך נעשית המרת המתח ואיך נעשה הייצוב). הכוונה היא האם הספק מבוסס על שנאי או ממותג? האם ייצוב המתח לינארי או ממותג?

את התשובות להנ"ל תוכל להסיק ע"פ הרכיבים העיקריים במעגל. לאחר שתבין פחות או יותר תוכל לנסות לבצע כמה מדידות.

במידה והספק ממותג כולו יהיה לך קשה להבין היכן הבעיה ללא סקופ. תצטרך לשוב לבדיקת רכיבים. לרוב במקרים כמו שאתה מתאר אחד הרכיבים האקטיביים יהיה מקוצר.

תעלה תמונה איכותית של המעגל.

פורסם

לא לדאוג יש לי 2 סקופים, אנלוגים אבל עדיין.

הגשר דיודות והקבל שאחריו , תקינים, יש על הקבל מתח DC מיושר, זה בוודאות בדקתי, גם הפיוז מן הסתם תקין , והווריסטור גם.

2 תמונות

DSC00089.jpg

DSC00090.jpg

פרטים בה"פ .

פורסם

האמת לא הצלחתי לזהות גשר דיודות במעגל ומאיך שהוא נראה (טרנזיסטורים, קבל של 400 וולט בצד ב- AC, שנאי בצד ה- DC, אופטוקפלר ועוד) ההנחה ההגיונית היא שמדובר בממיר ממותג. רשום את הכיתוב שמופיע על הג'וק באריזת DIP בעל 8 פינים.

אני מניח שיש ממיר DC משני שמספק את מתח ההזנה לג'וק (בטח מיישר חדש דרכי, נגד הספק, דיודת זנר וקבל). אם הוא תקין סביר להניח שהבעיה באחד ה- FET/טרנז' הגדולים שבצד, על גופי הקירור.

פורסם

היי אביב, בזמנו תיקנתי ספק של DVD שמאוד דומה לספק הזה וייתכן שאין גשר דיודות אלא 2 דיודות ושנאי עם סנף מרכזי כמו בספק שתיקנתי.

פורסם

יש כאן 4 דיודות (גשר דיודות), שבסוף מתחבר לקבל אלקטרוליטי גדול. זה לא מיישר עם סנף מרכזי.

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...