Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5705 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לשתף ולהזהיר את כל מי שמתכוון לקנות רכב מאויס - AVIS.

קניתי מהם רכב מסוג יונדאי אקסנט - שנת 2007 בסניף ראשון לציון, ברחוב פלוטיצקי לפני חודשיים.

לפני כשבוע, אחרי שהרכב ברשותי בערך 7 שבועות, מוסך מורשה בדק אותו והודיע לי שהגיר מקולקל וזקוק להחלפה. למזלי,הגיר היה באחריות של AVIS לכן מיהרתי להתקשר אליהם ולספר להם על ממצאי הבדיקה. הסוכן, (שהוא גם מנהל הסניף) ממנו קניתי את הרכב שלח אותי למוסך אחר, שאינו מוסך מורשה של יונדאי והשארתי שם את הרכב. כיוון שרציתי להיות מעורב בתהליך התיקון ולדעת מדוע שולחים אותי למוסך שאינו מורשה, התקשרתי לסוכן ושאלתי אותו למה נשלחתי למוסך הזה - והוא הודיע לי שאין סיבה שהוא ישלח את הרכב למוסך מורשה וישלם פי 5 ממה שהוא יכול לשלם במוסך הזה.

אז זה היה לי קצת מוזר אבל החלטתי לתת אמון בחברת AVIS כי זו חברה גדולה ובי ןלאומית, בכל מקרה דיברתי עם המוסך לשאול אותם מה קורה והם אמרו לי שהם מתכוונים להחליף לי את הגיר - לגיר משומש, של רכב מפירוק. די הזדעזעתי כי ידעתי שבמוסך מורשה מתקינים גיר משופץ ביונדאי, במתקן מיוחד ואמרתי למוסך שלא יבצעו את העבודה בינתיים ואני אברר אפשרויות אחרות. בינתיים קיבלתי הצעת מחיר ממוסך מורשה וניסיתי במשך יום שלם להשיג את הסוכן בטלפוןאך במשך בוקר שלם הוא לא ענה . מספר שעות מאוחר יותר התקשרתי שוב למוסך והם אמרו לי "אנחנו עובדים על הרכב והוא כמעט מוכן". מסתבר שלמרות שאמרתי להם לא לעשות זאת הם התקינו לי את הגיר המשומש - שאגב הגיע מפירוק של רכב ישן יותר מהרכב שלי(אני לא בטוח לגבי זה אבל זה מה שאמר המוסכניק בפליטת פה בטלפון) ועם יותר קילומטרז'. במוסך אמרו לי "אין לנו מחויבות אליך אלא לאוויס, דבר איתם". למרות שזה הרכב שלי!!!

כרגע הרכב עם גיר מותקן, אני לא באמת יודע איזה גיר הותקן בו כי את אויס אני לא משיג

(הסוכן מפנה אותי לשירות הלקוחות שאמרו לי לשלוח פקס ומרגע קבלת הפקס זה יקח חודש שיחזרו אלי), והמוסך לא מוכן להגיד לי מה הותקן הם מחליפים גירסאות בשיחות שונות עם אנשים שונים ועכשיו כל פעם שאני מתקשר הם אומרים לי תדבר עם אוויס. מה שמתסכל אותי זה שלא נתנו לי הזדמנות להיות מעורב בהחלטה. אולי הייתי מחליט לוותר על האחריות וללכת למוסך מורשה. אולי הייתי מוסיף למוסך כסף למה שאויס נותנים ומקבל גיר משופץ.

בקיצור יש עוד הרבה פרטים בסיפור הזה אבל רק רציתי להזהיר את מי שמתכוון לקנות רכב מאויס. תיזהרו!! הם פועלים כמו חאפרים בשוק ולא כמו חברה רצינית ומכובדת. התחושה שהם נותנים היא לא של חברה רצינית שנותנת אחריות כי יש על מי לסמוך אלא שהם מנסים למשוך איכשהו את הרכב במצב תקין כלשהו עד שהאחריות תסתיים.

במידה ויהיו התפתחויות בסיפור אחזור ואעדכן כאן. כרגע אני מניח שמנפנפים אותי והרמתי ידיים

מקסימום אתקין גיר בעצמי אחרי תקופת האחריות. נותר לי רק להזהיר את שאר הקונים הפוטנציאלים.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא הבנתי על מה אתה מתרעם

קנית רכב בן 3-4 שנים,ולמרות גילו החליפו חברת אוויס את הגיר על חשבונם

אני חושב שדווקא כל הכבוד להם שלא התחמקו ולא אמרו שזה בגללך !

דווקא מה שרשמת מגביר את הרצון לקנות רכב מחברה כזאת.

רוצה אחריות של חברת יונדאי...תקנה מהחברה

לדעתי תגיד תודה שאוויס לא התחמקו (זה לדעתי היו עושות רוב החברות)

והם ממש לא חייבים להחליף לך לגיר שנקנה מהיבואן

תיקנו לך את התקלה וזה הכי חשוב

בהצלחה עם הרכב

פורסם

חסרים פרטים בסיפור שלך, לפני הקנייה אתה ידעת עם איזה מוסכים הם עובדים?

אם כן , אז אין לך מה להתלונן, סה''כ הם משלמים את ההוצאה, אז הם מבחינת חברה עם רצון להרוויח ומינימום הפסדים, יעדיפו ללכת למוסך שייתן להם הצעה הכי זולה, זה שאתה בתור לקוח לא מבסוט מזה אז כל הבעסה, אני לא רואה מה לא בסדר פה, מצטער, אבל עד שתספר את כל הסיפור על כל פרטיו, לדעתי אתה סתם קטנוני וצריך להודות להם שהחליפו לך לגיר תקין שעובד ועם אחריות, מה שאני עוד מבין זה שכמה שיבואו לקראת אנשים וינסו להיות איתם בסדר, עדיין זה לא יספיק.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

לכל המפקפקים למינהם - זה בסדר שאתם חשדנים, גם אנחנו היינו כאלה בתחילה.

אבל אז דיברנו עם הבחור, וגילינו שהוא אמיתי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

למי שיש תחושת דז'ה וו זה כי פרסמתי גם אתמול, והסירו לי את ההודעה כי חשדו שאני מתחזה. אחרי שדיברו איתי פרסמתי שוב.

ולכל מי שאמר שאני מתרעם סתם -

נכון, אוויס מילאו את חלקם בהסכם. נראה שבתביעה משפטית נגדם אני אפסיד. הבטיחו לתקן את הגיר ואכן תיקנו. אבל התחושה שהם נותנים ללקוח היא מגעילה ולא מקצועית. מסננים אותי בטלפון, מתחמקים ממני, מעבירים אחריות בין מחלקות ומבצעים תיקון שביקשתי במפורש שלא יבצעו. מנסיוני עם רכבים הכי חשוב זה לסמוך על המוסכניק, כשלא מבינים כלום במכונאות כמוני אני מבטיח לכם שאם הייתם שומעים את סגנון הדיבור של מנהל המוסך לא הייתם נותנים לו לתקן לכם את פותחן קופסאות השימורים שלכם. ובמוסך מורשה היחס שמקבלים הוא מכובד ומקצועי.

הנקודה שלי היא שלא רציתי את התיקון שהם החליטו לבצע למרות שאמרתי להם לא לעשות זאת וזה מרתיח כי זה האוטו שלי ואני זה שאנהג בו ואתחזק אותו בעתיד. וגם אצטרך למכור אותו מתישהו.

פורסם

אתמול כתבתי שאתה לא מתחזה, והסברתי למה.

את השיעור שלך קיבלת. שכח מכל העניין והמשך הלאה. כפי שכתבו לך, אויס נהגה בהתאם להתחיבויותיה (ולא מעבר לכך). אני לא יודע אם מגיע להם צל"ש על כך, אבל לא הוצאת להם דיבה.

:turn-l:
פורסם

זה שהאוטו שלך הכל טוב ויפה, אבל אם אוויס משלמים על התיקון ואתה הסכמת להכניס את הרכב למוסך שלהם, אז מנהל המוסך מקבל הוראות מבעל הממון, יכלת לא להכניס את הרכב ולא היו לך בעיות, לגבי צורת הדיבור, מה נעשה , לא לכולם יש סבלנות ועצבים, לא שזה בסדר שהוא מתנהג מגעיל, אבל עדיין לא צריך להתרגש, זאת שפתו כנראה ואתה היית צריך לדבר בשפה שהוא מבין, ואל תתלהב מהר ממוסכים מורשים, לא כל מה שנוצץ זהב( או איך שאומרים את זה), אם הייתה לך בעייה נקודתית עם נציג מסוים, תגיד תלונה במחלקת כוח אדם של אוויס, לדעתי, להבא אם אתה משלם על תיקונים תבחר איפה לתקן, אם הרכב נוסע טוב,הגיר מתנהג בצורה תקינה, אני מאמין שקיבלת על הגיר והעבודה אחריות לפחות לשנה, אז וואלה, סע בזהירות ותהנה מהרכב, אל תחפש להתמרמר, היו מקרים בהרבה יותר גרועים משלך, תהיה בריא וסע ברכה.

''גם דברים פשוטים יכולים להיות טובים'' - אביה בת ה-10

CBR600RR-sold

z-750-crashed

wrx run by ecutek-sold

פורסם

מובן התסכול של הבחור וצודקים גם האנשים פה, בסופו של יום מדובר ברכב בן 3-4 שנים מחברת ליסינג\השכרה (יענו זו__ שעברה התעללות ברמה כזו או אחרת על הסקאלה).

זה מה שקנית וזה חלק מהסיכון שבכך.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

זה ההבדל בין שירות איכותי לכזה שמטרתו לצאת ידי חובה.

אחריות? במינימום האפשרי, בהתאם לתנאים שלנו, ואתה תשב בצד ותגיד תודה שלא מחייבים אותך...

מה שלא ברור לי זה גורם ההפתעה. כאילו מה, אתה לא יודע שאתה חי בארץ? פעם ראשונה שקורה לך דבר כזה?

במקומך הייתי מסיק את המסקנות, נמנע מלקנות מליסינג/השכרה בעתיד ושמח על כך שלפחות הם לא השתמשו במונח

"לפנים משורת הדין" כשהם דיברו איתי. אם יש דבר אחד שבאמת מרתיח אותי בהתנהלות של נותני שירות בארץ, זה זה.

פורסם
זה שהאוטו שלך הכל טוב ויפה, אבל אם אוויס משלמים על התיקון ואתה הסכמת להכניס את הרכב למוסך שלהם, אז מנהל המוסך מקבל הוראות מבעל הממון, יכלת לא להכניס את הרכב ולא היו לך בעיות, לגבי צורת הדיבור, מה נעשה , לא לכולם יש סבלנות ועצבים, לא שזה בסדר שהוא מתנהג מגעיל, אבל עדיין לא צריך להתרגש, זאת שפתו כנראה ואתה היית צריך לדבר בשפה שהוא מבין, ואל תתלהב מהר ממוסכים מורשים, לא כל מה שנוצץ זהב( או איך שאומרים את זה), אם הייתה לך בעייה נקודתית עם נציג מסוים, תגיד תלונה במחלקת כוח אדם של אוויס, לדעתי, להבא אם אתה משלם על תיקונים תבחר איפה לתקן, אם הרכב נוסע טוב,הגיר מתנהג בצורה תקינה, אני מאמין שקיבלת על הגיר והעבודה אחריות לפחות לשנה, אז וואלה, סע בזהירות ותהנה מהרכב, אל תחפש להתמרמר, היו מקרים בהרבה יותר גרועים משלך, תהיה בריא וסע ברכה.

23 פסיקים ונקודה אחת ?! :shock:

צריכת הפסיקים שלך מוגזמת, הייתי מכניס אותך לניקוי מערכת סימני פיסוק.

פורסם

בעניין הפסיקים (לא יכולתי להתאפק..):-)

האקדמיה ללשון עיברית בארץ אימצה את סגנון הפיסוק הגרמני כסגנון הרשמי. מה שאומר, שמעבר לפסיקים כמו שלמדנו בתיכון בכל מיני פסוקיות למיניהם, לגיטימי שכותב ישים פסיק כל פעם שהוא נושם. כלומר, כיום בעברית הפסיקים נועדו להעביר מעין תחושת דיבור באמצעות הכתיבה.

בעניין הרכב:

הרכב תוקן. לבחינה פרקטית, סביר להניח שהוא ימשיך ליסוע בצורה תקינה. אני סבור כי כל העניין הוא בעיקר ריגשי. הבחור ציפה לקבל שירות בסטנדרט אמריקאי ונתקל בשירות נוסח פלסטין (הכבושה...). אם הוא לא היה מקבל תחושה שמתחמקים ממנו ודוחים אותו בטענות לך-שוב, שלח פקס וכו', אלא היו יושבים איתו למשכנעים אותו שאמנם זה לא מוסך רשמי של היבואן אבל הם עובדים איתן הרבה והתיקון יהיה לשביעות רצונו, בטוחני כי הוא היה יכול לבלוע את זה בצורה הרבה יות נוחה.

ללמדנו, שלא כל שם נוצץ (לכאורה...) הוא גם באמת כזה ביום פקודה.

מוסר השכל לכולנו: כשמנסחים הסכם עם חברות מסוג זה, יש לציין את הדברים ברחל ביתך הקטנה. כלומר, במקרה של תקלה, היכן הרכב יתוקן ובאמצעות אילו חלפים.

לקולגה שלי בעבודה היה אותו סיפור עם C4 שנקנה מאויס. אחר כמה חודשים הלך ממיר קטליטי. חלק יקר לכל הדעות. גם שם לא מיהרו להחליף לה את החלק לחלק מקורי חדש. טירטרו אותה ולבסוף זה נסגר בפשרה (אם אני זוכר נכון: חלק מקורי אבל מפירוק).

פורסם

שתי הערות:

לגבי סימני הפיסוק - המכון שקורא לעצמו ללא בושה "האקדמיה ללשון עברית" אינו ראוי להתיחסות רצינית. לדעתי, השיטה, של הוספת, פסיק, אחרי כל, שתי מילים, היא גרועה, ביותר. שיטת פיסוק זו מזכירה לי את הסיפור "פרחים לעכבר הלבן" של דניאל קייס...

לגבי תיקון במוסך מורשה - לאבי היתה תקלה בהילוכים (ידניים) בוולבו, לפני שנים רבות (דגם 145, למי שמכיר). הוא לקח את הרכב למוסך הראשי בפ"ת בדיוק בגלל ההגיון של פותח השרשור. אחרי חמישה פירוקים של ההילוכים, הם הסכימו לפתוח את הספר של היצרן. אחרי שני פירוקים נוספים הצליחו לתקן את התקלה.

כמו שכתבו לפני, התוית "מוסך מורשה" אינה ערובה לאיכות התיקון.

דני

פורסם

אני לא מבין דבר אחד – מי אמר שאוויס חייבים להחליף לך לגיר חדש במוסך מורשה? הם צריכים להחליף לך לגיר שמתאים לרכב שלך ועובד. אז מה הבעיה כאן?

"דרוש חבר מוסכניק...":lol:

פורסם

אגב, מי אמר שגיר משיפוץ יותר אמין מגיר מקורי מפירוק??

אני בגישה שבכל פעם שמוסך ממוצע בארץ פותח חלק מסויים הוא קצת מתקן וקצת הורס, לכן הייתי מעדיף חלק שאף אחד לא נגע בו.

האמור רלונטי אף יותר כאשר מדובר בחלק מסובך כגון גיר אוטומט.

כמובן שתלוי כמה ק"מ עבר הגיר המשומש.

ובאמת: כמה ק"מ עבר הגיר המשומש?

אם זה מתחת ל-100K ק"מ אני מניח שזה סביר, אם מעל אז זה בעייתי וכאן אתה יכול לבוא אליהם בדרישה שיחפשו גיר "צעיר" יותר.

כמובן שבמקרה כזה, אם הדבר לא מגובה בחוזה, הם יכולים להראות לך יפה איפה הדלת.

• תוכן חדש...