Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Daewoo Espero 2000cc 1997 חום גבוה ורעידות - ולא שפעת.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

הפחית של הבן שלי [להבדיל מהדו"גי שלי] חולה.

נדמה שיש לה שפעת חזקה, חום גבוה ורעידות מצמררות.

בסופו של יום קשה היא החליטה לגסוס.

לפני שאנחנו קוברים אותה, החלטנו לעשות כמה בירורים

ואנו מציעים למי שמוכן לסייע, להתרווח מול המסך ולקרוא עם סבלנות.

המרכב רועד קלות במעבר משני לשלישי. טמפ' מנוע גבוהה.

- החלפתי צלחות בילום וצינוריות. לא נפתרה הרעידה. החלפת צמיגים, כנ"ל.

- התגלתה נזילת מים [הזעה] מבסיס מים ברצועת התיזמון. תוקן וגם הוחלפו: רדיאטור, צינוריות חימום, צינוריות האצה, ורצועת התיזמון. הבעיה... לא נפתרה.

- הועלתה סברה שתושבות הגיר יבשות. הוחלפו גומיות התושבות וגם מייצבי הגה הוחלפו. עדיין רועד כמו ויברטור לא מסופק.

- הוחלט להחליף כבלי הצתה וגם פלאגים. לא עזר.

- התגלתה בריחת אויר קטנה מצינור אויר במערכת דחיסה. נסתם.

- המנוע מפסיק פעולה בטורים נמוכים ובהאטה בסיבוב. טופל [לא יודע מה נעשה, הלכתי למזגן...].

- בעיית טעינה קלה [14 במקום 15, זניח] וגם היעדר הארקה שלימה. יטופל.

- שבוע לפני המוות הסופי נדלקה נורית תקלת-מנוע תוך כדי נסיעה, היבהבה וכבתה.

- חום המנוע התחיל להתקרב לסקלה העליונה במחוונים. בשלב מסויים איבד המון מי קירור, גירגר קצת ושבק.

- התגלתה טחינה בתחתית מדיד השמן. הוספת מים לאחר התקררות המנוע סייעה להביאו לחצר הבית.

כולם מוזמנים לנגב. נגיש גם קפה ובקלוואה.

אני מבין שאולי טעיתי לכל אורך הדרך. יש צורך בהחלפת אטם ראש כולל חריטה. סבבה. לפני שאני שופך עוד כמה לירות...

אני שואל אם גם מכונאים טועים? ואם כן, האם הם עשויים לגרום נזק מישני [לחלקי מנוע סמוכים] תוך כדי התיקון?

בלי להאשים אף אחד, המכונאי חבר מאוד טוב.

האם הזעה בבסיס מים של המנוע צריכה להוות איתות אזהרה למנוע מתחמם?

האם הסתפקות בהחלפת רדיאטור וצינורות חימום, די בה להצביע על מיומנות המכונאי?

בעת פירוק והרכבת רצועת התיזמון, יש מצב שהמכונאי הרכיב הפוך וגרם לפעולה לקויה של משאבת המים?

האם ליקוי בצינור אויר עשוי "לדווח" למחשב על חום רגיל בזמן שהמנוע למעשה רותח?

האם בועיות אויר כאלה יכולות "לשגע" את יחידת מנוע-צעדים ולגרום לרעידת המרכב?

האם ביצוע לקוי של תיאום מנוע, אחרי החלפת כבלי הצתה ופלאגים, עשוי לגרום להתחממות?

האם היעדר המים ממיכל העיבוי יכול לגרום למדיד להימנע מדיווח - על חוסר המים - למחשב הרכב כדי כך שלמעשה לא תידלק נורית חיווי.

ואז, ניקח את הכל יחד: הזעה מבסיס מים, החלפת טיימינג, כוון טיימינג מחדש, גילוי דליפת אויר מהמערכת, חסימתה וגם החלפת כבלי הצתה ופלאגים וביצוע נוסף של תיאום מנוע. הרכב יצא מהמוסך ושבק אחרי 100 ק"מ. למה?

• תוכן חדש...