Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
היי דוד,

מצורף קובץ לבדיקת טמפ' האוויר הנפלטת מהתריסים באודי שנת 97 עם מערכת בקרת אקלים.

שים לב שקיים טלורנס מסויים של טמפ' האוויר הנפלטת מהתריסים בתלות הטמפ' החיצונית.

כאשר הטמפ' החיצונית הינה בסביבות 30 מעלות צלזיוס הטמפ' ההאוויר הנפלטת מהתריסים אמורה להיות בין 3-6 מעלות צלזיוס.

כאשר הטמפ' החיצונית הינה בסביבות 40 מעלות צלזיוס הטמפ' ההאוויר הנפלטת מהתריסים אמורה להיות בין 5-8 מעלות צלזיוס.

אני מאמין שהגרף יכול לשמש כרפרנס גם עבור רכבים של ייצרנים אחרים.

אל תתיחס לבדיקות הממוחשבות בקובץ.

תודה על הקובץ. כנראה שכל יצרני הרכב מהסיגמנט המדובר שואפים לספק מזגנים שמספקים טמפ סביב 5C בתריס האמצעי, הבעיה שישנם רכבים שהמזגן לא בדיוק מספק את הביצועים המתוכננים.

מקווה שבעלי יונדאי 30 יערכו את הבדיקה הפשוטה וידווחו כאן

פורסם
חברים,

מצטער, לא הצלחתי להשיג טרמומטר בעל סקלת טמפ נמוכה שתתאים לבדיקה.

במידה ואשיג אבצע את המדידה ואחזור לדווח

מקווה שתמצא מד חום מתאים . יש מדי חום מדי חום לבדיקת טמפ במקרר שהתחום שלהם מכסה 0C-10C,קימים גם מדי מתח דיגיטליים שיש להם אופציה למדידת טמפ. בכל מקרה מאד סקרן לקבל תוצאות ואם תגיע לשלב העידכון בפורום מבקש שבמקביל תשלח גם ה.פ. תודות.

פורסם

היה לחבר שלי מד טמפ מסוג thermocouple שהיה מצויין למטרה זו אולם הוא אינו בנמצא יותר ועל חבר זה בניתי. בעבר בדקתי בסובארו ליאונה את הטמפ בפתח המרכזי עם סיחרור סגור ומהירות מאוורר נמוכה ביותר והטמפ היתה 4C מעלות.

בכל מקרה אמשיך לנסות להשיג טרמומטר מתאים ובמידה ואצליח אחזור לעדכן.

פורסם

הצלחתי להשיג מד טמפ מסוג מקצועי מסוג Infrared Thermometer שבו יורים את הקרן ממרחק לנקודה הרצוייה ומקבלים קריאת טמפ. אינני בטוח שזה הכלי האידיאלי למדידה הרצויה אבל זה מה שהשגתי.

במצב של סיחרור סגור, קירור על מקס (מינ טמפ) ומהירות מפוח על 1 הטמפ הנמדדת היתה סביב 4.5 C. במצב של מהירות מפוח על 4 הטמפ הנמדדת היתה על כ 7.5 C. הייתי חייב לכוון את הקרו באופן צולב למשב הרוח היוצא מהפתח שכן במידה וכיוונתי את הקרן לתוך פתח המיזוג הקרן חדרה פנימה והטמפ הנימדדת היתה קרה אף יותר (מינוס).

הרכב חנה בחניון תת קרקעי (לא בשמש) כאשר הטמפ הנמדדת בחניון היתה 33.5 C (יש הרבה מזגנים שמותקנים בחניון ופולטים לשם את כל החם). נתתי למזגן לעבוד 10 דקות לפני שהתחלתי למדוד.

מבחינתי המזגן מקרר היטב ואף מקפיא את הידיים האוחזות בהגה עקב מיקום פתחי המזגן)

מקווה שעזרתי.

פורסם
הצלחתי להשיג מד טמפ מסוג מקצועי מסוג Infrared Thermometer שבו יורים את הקרן ממרחק לנקודה הרצוייה ומקבלים קריאת טמפ. אינני בטוח שזה הכלי האידיאלי למדידה הרצויה אבל זה מה שהשגתי.

במצב של סיחרור סגור, קירור על מקס (מינ טמפ) ומהירות מפוח על 1 הטמפ הנמדדת היתה סביב 4.5 C. במצב של מהירות מפוח על 4 הטמפ הנמדדת היתה על כ 7.5 C. הייתי חייב לכוון את הקרו באופן צולב למשב הרוח היוצא מהפתח שכן במידה וכיוונתי את הקרן לתוך פתח המיזוג הקרן חדרה פנימה והטמפ הנימדדת היתה קרה אף יותר (מינוס).

הרכב חנה בחניון תת קרקעי (לא בשמש) כאשר הטמפ הנמדדת בחניון היתה 33.5 C (יש הרבה מזגנים שמותקנים בחניון ופולטים לשם את כל החם). נתתי למזגן לעבוד 10 דקות לפני שהתחלתי למדוד.

מבחינתי המזגן מקרר היטב ואף מקפיא את הידיים האוחזות בהגה עקב מיקום פתחי המזגן)

מקווה שעזרתי.

תודות על תוצאות הבדיקה. יש אומנם הבדל בין השיטות והמיכשור שהשתמשנו לצורך הבדיקה אבל בכל זאת אפשר בהחלט לקבל מושג. בינתיים איתרתי מכשיר עם טרמו-קאפל ומעניין מה יהיו התוצאות גם באזור התריס וגם פנימה . תודות על הטרחה והעדכון.

פורסם

ביום החם מאוד שהיה היום שמתי לב שבעמידה הקירור הרבה פחות חזק, באופן משמעותי, מאשר בנסיעה, אבל סה"כ מספק במצב סירקולציה פנימית.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
תחזור לעדכן מה מדדת וליזה מסקנה הגעת.

היום בדקתי עם טרמו-קפל שכילתי מול מד חום מדויק. התוצאות היו 10C על יד פתח המזגן 9C מעט פנימה. הבדיקה היתה במצב מאוורר דרגה 2 , סחרור, מקס קירור. במצב מפוח מקס התוצאות פחות טובות בערך במעלה אחת. בינתיים נראה שהמזגן לא מספק את הביצועים כך שבהזדמנות אגש לבדוק את המזגן אצל מקצוען שמכיר את סוג הרכב ונתוני המזגן .

תודות לכולם על התגובות

פורסם
היום בדקתי עם טרמו-קפל שכילתי מול מד חום מדויק. התוצאות היו 10C על יד פתח המזגן 9C מעט פנימה. הבדיקה היתה במצב מאוורר דרגה 2 , סחרור, מקס קירור. במצב מפוח מקס התוצאות פחות טובות בערך במעלה אחת. בינתיים נראה שהמזגן לא מספק את הביצועים כך שבהזדמנות אגש לבדוק את המזגן אצל מקצוען שמכיר את סוג הרכב ונתוני המזגן .

תודות לכולם על התגובות

האם הבדיקה נעשתה בצל ? מה הטמפ' החיצונית ששררה בזמן הבדיקה ?

אני ממליץ לך לחפש באינטרנט את נתוני הטמפ' ותהליך הבדיקה שממליץ הייצרן מכיוון שנתונים אלה לא תמיד נמצאים בידי המזגניסיטים אלא הם מתבססים על ניסיון שנצבר ולא תמיד הוא נכון ומדוייק.

אני מאמין שתוכל לחלץ נתונים אלה במוסך המורשה אם תבקש יפה :-)

איזה כייף לי :)

פורסם
תאוריה מעניינת. נניח שפילטר המזגן שמותקן לפני המפוח סתום דבר שעלול לגרום לספיקת או סניקת אוויר נמוכה לכן לפי ההסבר שלך הטמפ' של האוויר תהייה נמוכה יותר.

משהו כאן לא מתסדר לי.

זו לא תאוריה זאת עובדה ואמת, אם מסנן האויר יהיה סתום במידה מסויימת, האויר אכן יצא מהפתחים קר יותר, אך בספיקה מאוד נמוכה ולכן הקבינה לא תקרר מספיק.

שלום רב

לא עקבתי אחר כול השרשור אך האם החלפת מסנן מזגן ( יש סיכוי שהוא סתום )

בברכה זיסו יוסי- מוסך זיסו

מה דעתך בנושא ?

איזה כייף לי :)

פורסם

שלום רב

ראשית רפי לין כמובן צדק באומרו כי כאשר מודדים את טמפ" הקירור יש להפעיל את המאוורר במהירות נמוכה משני סיבות הראשונה משך זמן שפרודת אוויר מסוימת שנמצאת במאדה גדולה יותר וסיבה שניה ( זניחה יותר )עבודת מאוורר גבוה יוצרת חום .

דבר זה נכון לביצוע בדיקה ולא לקירור יעיל של חלל הרכב .

כאשר המסנן סתום ספיקת הקירור יורדת משמעותית דבר הגורם ליעילות קירור נמוכה

בברכה זיסו יוסי - מוסך זיסו

• תוכן חדש...